Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Άρχισα πρόσφατα να ασχολούμαι με τον κλάδο των δικτύων σαν χόμπι, οπότε σαν πρώτο βήμα αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω κάτι για να βελτιώσω την γραμμή του ίντερνετ μου.
Αρχικά μένω σε νησί, σε χωρίο μακριά από το κέντρο και ο πάροχος μου είναι η Nova με 24άρα ADSL γραμμή. Η γραμμή είναι καινούργια (πρόπερσι εγκαταστάθηκε το καλώδιο στο κτίριο) και απέχω περίπου 100 μέτρα από το καφαο του ΟΤΕ. Γενικά σε ένα speedtest είμαι στα 15mbps down με 32ms ping.
Επειδή γενικά το ρουτεράκι που μου έχουν "δανείσει" ZTE H108N κάνει συνέχεια νούμερα (συχνές βουτιές στην ταχύτητα και απαιτούνται συχνές επανεκιννήσεις) είπα να το ξεφορτωθώ και να πάω σε κάτι πιο προχωρημένο που θα μπορέσω να παραμετροποιήσω και να μάθω και 5 πράγματα.

Οπότε, πρώτη ερώτηση μου είναι, υπάρχει περίπτωση αν πάρω ένα Ubiquiti ER-X ως ρούτερ, γυρίσω το ZTE σε bridge mode, να δω κάποια διαφορά, εφόσον το edgerouter κάνει πολύ καλύτερη δρομολόγηση σε σχέση με το zte; 
Αν οχι, είναι προτιμότερο να αγοράσω μία συσκευή από τις εμπορικές μάρκες που είναι ενσωματομένο modem/router, όπως τα archers της TP-Link ή κάποιο fritz!box;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

https://www.amazon.de/gp/product/B00MMMO9M4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 ,φιλε και ξεμπερδεψες μια για παντα ,με vdsl 30 αρα εχεια με του οτε 22 και με αυτο κλειδωνω 29400 ,αποσυνδεεσεις και διαφορα αλλα χαζα απλα τα ξεχνας ,κατα καιρους βγαινει σε προσφορα

ααααα,το fritz!box το πηρε φιλος μου ,εχουν πολυ καλη φημη αλλα αντιμετωπισε πολλες δυσκολιες στην εγκατασταση ,αρνητικα σχολια υπαρχουν και στο αμαζον ,γενικα δυσκολο μοντεμακι το asus απο την αλλη ειναι πανευκολο στο μενου και στην εγκατασταση και στην παραμετροποιηση ,μπορεις να εχεις σταθερη ip αν σε ενδιαφερει (για καμερες ας πουμε)cloud και βασικα ολα τα καλουδια που θελουμε 

Δημοσ.

Αφου θες να μαθεις και να πειραματιστεις, αυτο που ρωτας για το ubiquity, μπορεις να τα κανεις με mikrotik.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, slk200gr είπε

https://www.amazon.de/gp/product/B00MMMO9M4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 ,φιλε και ξεμπερδεψες μια για παντα ,με vdsl 30 αρα εχεια με του οτε 22 και με αυτο κλειδωνω 29400 ,αποσυνδεεσεις και διαφορα αλλα χαζα απλα τα ξεχνας ,κατα καιρους βγαινει σε προσφορα

ααααα,το fritz!box το πηρε φιλος μου ,εχουν πολυ καλη φημη αλλα αντιμετωπισε πολλες δυσκολιες στην εγκατασταση ,αρνητικα σχολια υπαρχουν και στο αμαζον ,γενικα δυσκολο μοντεμακι το asus απο την αλλη ειναι πανευκολο στο μενου και στην εγκατασταση και στην παραμετροποιηση ,μπορεις να εχεις σταθερη ip αν σε ενδιαφερει (για καμερες ας πουμε)cloud και βασικα ολα τα καλουδια που θελουμε 

Είναι λίγο ακριβό είναι η αλήθεια και δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να παραγγείλω από amazon γερμανίας, που δεν καταλαβαίνω Χριστό, θα περιμένω πάνω από 10 μέρες να μου έρθει και δεν τίθεται καν θέμα για εγγύηση. 

1 ώρα πριν, M@dB0x είπε

Αφου θες να μαθεις και να πειραματιστεις, αυτο που ρωτας για το ubiquity, μπορεις να τα κανεις με mikrotik.

Για την ακρίβεια ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Mikrotik, αλλά: 

1) Το Mikrotik θέλει περισσότερες γνώσεις και γενικά έχει δυσκολότερο UI. Είπα μιας και ξεκινάω, να μην πέσω απευθείας στα βαθιά. 

2) Το Ubiquiti έχει πολύ καλύτερο hardware και έχει και έξοδο PoE που την βρίσκω ιδιαίτερα σημαντική για να κουμπώσει πάνω το Access Point μου. 

Νομίζω πως θα ήθελα μελλοντικά να καταλλήξω σε Mikrotik και να τα μάθω καλά, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα χωρίς να έχω πειραματιστεί γενικά, να πάω απευθείας εκεί. 

Λες να παιδευτώ πολυ;  Για αρχή, θέλω λίγα πράγματα να κάνω όπως QoS κτλ. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heartl3ss21 είπε

Είναι λίγο ακριβό είναι η αλήθεια και δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να παραγγείλω από amazon γερμανίας, που δεν καταλαβαίνω Χριστό, θα περιμένω πάνω από 10 μέρες να μου έρθει και δεν τίθεται καν θέμα για εγγύηση. 

2 με 3 μερες παραδοση ,εγγυηση κανονικα ελληνικης αντιπροσωπιας αλλα και εγγυηση απο το ιδιο το αμαζον αν θελεις αλλα ναι ειναι ακριβο αλλα.........ποσες φορες θα αγορασεις μοντεμ?

Δημοσ.

Γενικως για τα μικροτικ βρισκεις τα παντα στο ιντερνετ και δε θα κολλησεις αν στρωθεις για λιγο καιρο. Οσων αφορα το hardware........ και στη μικροτικ χρησιμοποιουν τα καλυτερα τσιπακια. Μη σε ξεγελαει η χαμηλη τιμη τους.

Δημοσ.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ να δημιουργήσω ένα ξεχωριστό vlan, με δεύτερο ssid, διότι θέλω να δίνω Wi-Fi στους γείτονες δωρεάν, αλλά συνεχώς συνδέονται καταλάθος στην τηλεόραση μου και ανάβει μόνη της για να κάνει cast στο youtube, ή αλλάζει κανάλι εκεί που βλέπω κάτι. Επίσης, θα ήθελα να μπορώ να περιορίσω το bandwidth στο δεύτερο δωρεάν δίκτυο και να μην σέρνεται το δικό μου. 

Έχω ένα παλιό TP-Link TL-WR2543ND στο οποίο έχω περάσει DD-WRT, αλλά δεν κατάφερα να το στήσω μαζί με το ZTE να παίξει. Να το προσπαθήσω μήπως και βγάλω άκρη ή δεν θα δω διαφορά;

Δημοσ.

χρόνια δουλεύω fritzbox 7270 χωρίς πρόβλημα και τώρα περιμένω ένα 7390 από ebay με 40€, τα θεωρώ σκυλιά, και έχεις ένα τηλεφωνικό κέντρο σπίτι σου που κάνεις τα πάντα, δες και αυτήν την επιλογή.   

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chios είπε

χρόνια δουλεύω fritzbox 7270 χωρίς πρόβλημα και τώρα περιμένω ένα 7390 από ebay με 40€, τα θεωρώ σκυλιά, και έχεις ένα τηλεφωνικό κέντρο σπίτι σου που κάνεις τα πάντα

Επειδή με ενδιαφέρει αυτό !

Όταν λες τηλεφωνικό κέντρο που κάνει τα πάντα ... μπορείς να μπλοκάρεις π.χ. επιλεκτικά συγκεκριμένα νουμερα ;

Δημοσ.

Εννοείται, ψάξε το παπάδες κάνει.

Μπορείς από κινητό να καλείς μέσω του fritz και να χρεώνεις το σταθερό, έχει απίστευτες δυνατότητες.

Αυτό που με έχει βολέψει είναι όταν κάποιος με πάρει σπίτι και λείπω μου στέλνει email στοκκινητό ποιος με κάλεσε.

Δημοσ.

πραγματι ειναι πολυ καλα με απιστευτες δυνατoτητες ειδικα για τηλεφωνικο κεντρο ,παντως πολυ φτηνα το παιρνεις ,καλο απο την μια ,ανησυχιτικο απο την αλλη

Δημοσ.

Όταν έρθει θα δούμε τι παίζει. Έχει 1 χρόνο εγγύηση εύχομαι να μην χρειαστεί. Seller refurbished είναι και από ότι λέει δουλεύει κανονικά αυτό είναι https://www.ebay.co.uk/itm/AVM-FRITZBox-7390-Wireless-DSL-VDSL-Router-300-Mbps-4-Port-International-Modem/183431459653?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

• Like 1
Δημοσ.

Παρέλαβα το fritzbox 7390 και λειτουργεί μια χαρά, το έχω πίσω από access point γιατί παίρνω ιντερνετ από γείτονα και δεν μπορώ να δω πως συγχρονίζει σε γραμμή.

το 7270 https://www.e-shop.gr/avm-fritz-box-fon-wlan-7270-annex-a-b-isdn-pstn-p-PER.615604

το πουλάω αν ενδιαφέρετε κάποιος 30€ με τα μεταφορικά δικά μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...