Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους. 

Εδω και καιρο ηθελα να αλλαξω το παλιο μου αυτοκινητο (ενα 3πορτο Suzuki Swift του 1993) μιας και στην οικογενεια υπαρχουν 2 ατομα με κινητικα προβληματα και το τριπορτο δε βολευει πια.
Δυστυχως ηρθε η ωρα αρκετα νωριτερα απ' οσο περιμενα λογω τρακαρισματος....

Ψαχνω λοιπον για ενα αμαξι μεταχειρισμενο με Budget γυρω στα 4500-5000€, το οποιο θα πρεπει απαραιτητα να ειναι 5θυρο λογω των θεματων που ανεφερα & σχετικα οικονομικο μιας και κανω λιγο παραπανω απο 1000 χιλιομετρα το μηνα μονο για το πηγαινε - ελα στη δουλεια. Με ενδιαφερουν επισης με την ακολουθη σειρα η ασφαλεια, η ανεση και η αξιοπιστια. Τελος, αν και ισως να ζηταω πολλα με αυτο το μπατζετ, θα ηθελα αν χρειαστει να ταξιδεψω να μην ειναι το αμαξι καρυδοτσουφλο η επικινδυνο για μακριες αποστασεις μιας και σκοπευω να το κρατησω καποια χρονια.

Και εδω λιγο μπερδευομαι οσον αφορα τα κυβικα που πρεπει να κοιταω (1.400?), το ειδος του καυσιμου κλπ.

Καποια αμαξια που μου εχουν κανει κλικ ειναι το Seat Leon, το KIA Ceed, το Yaris και το i20. Δεν ξερω για κανενα fiesta μηπως κοιταζα αν και δε με τρελαινει το σουλουπι του.
Δεν θα ηθελα να παω σε "μεγαλυτερο" αμαξι στυλ πχ Accent, οποτε πανω κατω καταλαβαινετε τι θελω...

Οποιαδηποτε προταση θα ηταν κατι παραπανω απο καλοδεχουμενη. 

Επεξ/σία από gazp
Δημοσ.

Κάτοχος Kia ceed: αξιόπιστο, γρήγορο, ασφαλές, άνετο. Αλλά καίει πολυ, παρά πολύ.

Συμβουλή: κοίτα τα 1200 κυβικά πενταθυρα.

Έχουν ότι θέλεις αλλά και είναι οικονομικά και σε βενζίνη και σε φόρους.

Παραδείγματα: hyundai i20, Opel Corsa, κλπ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε

Κάτοχος Kia ceed: αξιόπιστο, γρήγορο, ασφαλές, άνετο. Αλλά καίει πολυ, παρά πολύ.

Όταν λες πολύ πόσο σου καίει δηλαδή;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Στην πόλη πάνω από 8. Αν παω στην εθνική 80-100 , με το ζόρι κάτω από 7.!!!!

για την πόλη δε ξέρω, αλλά στην εθνική με τις ταχύτητες που λες θεωρώ υπερβολική τέτοια κατανάλωση. βασικα θα έλεγα δε παίζει να έχει τέτοια κατανάλωση. με αυτοκίνητο 20+ ετών δεν είχα τέτοια κατανάλωση κι έχεις με το KIA;

σε ευθεία στην εθνική 7 λίτρα;

μέχρι 6 θα έλεγα είναι οκ, χωρίς να είμαι ειδικός βέβαια

Δημοσ.

kia ceed 2008!!! βενζινη 1400cc 109 αλογα.

Πχ εχω βενζινη για 70 χλμ, βαζω 20€ με 1,6 και εχω βενζινη για 230

Δεν ειναι οικονομικο (τουλαχιστον το δικο μου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε

κατ αρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Τα 1200 κυβικα τα φοβαμαι" λιγο, δεν ξερω αν θα εχει "ψυχη" ο κινητηρας, ειδικα σε μεταχειρισμενο που θα εχει πεσει κι ολας, μπορει ομως να κανω και λαθος.

Καποια αλλη προταση εκτος απο τα μοντελα που αναφερθηκαν θα βοηθουσε ωστε να εχω πιο ευρεια γκαμα για να κοιταξω & μεγαλυτερη ευελιξια.

edit: Εχει κανενα νοημα να κοιταξω και σε πετρελαιο?

Επεξ/σία από gazp
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gazp είπε

κατ αρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Τα 1200 κυβικα τα φοβαμαι" λιγο, δεν ξερω αν θα εχει "ψυχη" ο κινητηρας, ειδικα σε μεταχειρισμενο που θα εχει πεσει κι ολας, μπορει ομως να κανω και λαθος.

Καποια αλλη προταση εκτος απο τα μοντελα που αναφερθηκαν θα βοηθουσε ωστε να εχω πιο ευρεια γκαμα για να κοιταξω & μεγαλυτερη ευελιξια.

βρες ενα καλο 5θυρο που να παίρνει αέριο ευκολα και βαλτο εσυ μετά την αγορά. με 4κ θα βρεις μια χαρα αυτοκίνητο. απλα να έχεις cash και χρόνο!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gazp είπε

Ποια αυτοκινητα εχεις οδηγησει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε

Στην πόλη πάνω από 8. Αν παω στην εθνική 80-100 , με το ζόρι κάτω από 7.!!!!

Είχα και εγώ το Kia Ceed 1.4 109hp (μοντέλο 2008)  δύο χρόνια. Kατανάλωνε περίπου 8,5΄λίτρα/100χλμ. πόλη, 7 εθνική. Μια χαρά είναι για την κατηγορία του. Δεν θα βρεις αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση εκτός από diesel ή Hybrid. Αντε ένα ενάμιση λίτρο πιο λίγη βενζίνη τα μοντέρνα turbo βενζινοκινητα 100άρια αλλά με αισθητά λιγότερους χώρους.

Επεξ/σία από tedkald
Δημοσ.

Μην το λες

Εμένα Hyundai i30 2019 καίει  6 πόλη και σε μια εξόρμηση εθνική Αθήνα Κόρινθο με 110 και cruise είχα 5

Και ευελπιστώ να πέσει λίγο ακόμα όντας αστρωρο ακόμα.

Και σίγουρα δεν διάλεξα το πιο οικονομικό σε κατανάλωση, ας πούμε τα Ford eco μάλλον καίνε λιγότερο. 

Σίγουρα όσο πιο καινούριο τόσο λιγότερο καίει 

Το προηγούμενο μου (leon 1600 2004) έκαιγε 10 μέσα 7, 7.5 εθνικη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tedkald είπε

Είχα και εγώ το Kia Ceed 1.4 109hp δύο χρόνια. Kατανάλωνε περίπου 8,5΄λίτρα/100χλμ. πόλη, 7 εθνική. Μια χαρά είναι για την κατηγορία του. Δεν θα βρεις αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση εκτός από diesel ή Hybrid. Αντε ένα ενάμιση λίτρο πιο λίγη βενζίνη τα μοντέρνα turbo βενζινοκινητα 100άρια αλλά με αισθητά λιγότερους χώρους.

Καλά και αυτά που λένε για καταναλώσεις 4,7 η 5 λίτρα στις διαφημίσεις????? 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Μην το λες

Εμένα Hyundai i30 2019 καίει  6 πόλη και σε μια εξόρμηση εθνική Αθήνα Κόρινθο με 110 και cruise είχα 5

Και σίγουρα δεν διάλεξα το πιο οικονομικό σε κατανάλωση, ας πούμε τα Ford eco μάλλον καίνε λιγότερο. 

Συγγνώμη με ποιό μοτέρ είναι το δικό σου i30??

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Μην το λες

Ο 1.0 120hp του δινει 6.5λ εντος. Ζυγιζει πανω απο 1.2κιλα. Για να σε παει 6λ θελει καλη βενζινη και καλη οικονομικη οδηγηση..

Εγω εκτιμω οτι πρεπει να καιει 7.5-8λ

2 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

1400 turbo

7.2λ του δινει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...