Invader Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Το Bravecto είναι σωτήρας για τα τσιμπούρια.Γεμάτο να είναι το σκυλί με το που το πάρει πέφτουν σε μισή μέρα όλα.Για το κολάρο ισχύει το 6μηνο και είναι πολύ καλή λύση.Έχω σώσει 2 σκυλιά από καλαζάρ...έπαθα και έμαθα και βέβαια χαλάλι τους. 2
1337 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 εμβόλια για την λεισμανίωση στην Ελλάδα, με το δεύτερο και νεότερο να κυκλοφορεί από τις αρχές του 2018. Εξασφαλίζει πιο δραστική προστασία σε σχέση με το πρώτο, έχει μηδέν παρενέργειες και χρειάζεται μόνο μια φορά εμβολιασμό ετησίως. Στην Ισπανία που κυκλοφορεί πάνω από 4-5 χρόνια έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και είναι πολύ ασφαλές. Περισσότερα από τον κτηνίατρό σας. Σχετικά με τα εξωπαρασιτοκτόνα χάπια (bravecto κ.α.) βεβαίως και μπορούν να χρησιμοποιηθούν προληπτικά, αρκεί να τηρείται το πρόγραμμα ανανέωσής τους κάθε μήνα ή τρίμηνο. Οποιοδήποτε παλιό ή "νέο" φρέσκο παράσιτο ανεβεί στο ζώο, πεθαίνει μέσα σε ελάχιστες ώρες, η ασθένεια δεν μεταφέρεται και ο βιολογικός κύκλος του παρασίτου σταματάει οπότε δεν δημιουργούνται αυγά. Σημαντικό είναι στα αντιπαρασιτικά κολλάρα που κυκλοφορούν να καθαρίζονται με ένα βετέξ συχνά για να αφαιρεθεί η "μάκα" (μπίχλα) που μαζεύουν, καθώς και να γίνεται καλή τοποθέτηση στο ζώο, όχι πολύ στενά αλλά όχι και χαλαρά, ώστε να διαμοιράζεται η δραστική ουσία σταθερά για όλη την διάρκεια της προστασίας. Και φυσικά μην ακούτε οτιδήποτε γράφεται στο ίντερνετ/fb/fora για φάρμακα και θεραπείες (me included). Μόνο οτι πει ο κτηνίατρος. Και δεν σας κάτσει κάποιος καλός, πάρτε και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Η Ελλάδα όπως και οι άλλες μεσογειακές χώρες έχει αρκετό θέμα με τα παράσιτα και χρειάζεται υπευθυνότητα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από 1337 3
tsoukalasKaminia Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδια ειχε ποτε κανεις εδω θεμα με κολαρο σε σκυλι. Το ενα απο τα δυο σκυλια μου, του εχω βαλει ενα κολαρο απο φυσικα συστατικα αλλα βγαζει πολλα σαλια ρε γαμωτο. Και με κολαρο με σιτρονελα το ιδιο μου εκανε. Ενω αντιστοιχα το αλλο σκυλι δεν εχει θεμα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από tsoukalasKaminia
Ntouris3 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 20 ώρες πριν, tsoukalasKaminia είπε Παιδια ειχε ποτε κανεις εδω θεμα με κολαρο σε σκυλι. Το ενα απο τα δυο σκυλια μου, του εχω βαλει ενα κολαρο απο φυσικα συστατικα αλλα βγαζει πολλα σαλια ρε γαμωτο. Και με κολαρο με σιτρονελα το ιδιο μου εκανε. Ενω αντιστοιχα το αλλο σκυλι δεν εχει θεμα. Λογικά και τα δύο κολλάρα θα έχουν μία ουσία η οποία θα προκαλεί παρενέργειες στο ζωντανό. Έχω ακούσει για τοπική τριχόπτωση, όχι όμως για σάλια... 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε Λογικά και τα δύο κολλάρα θα έχουν μία ουσία η οποία θα προκαλεί παρενέργειες στο ζωντανό. Έχω ακούσει για τοπική τριχόπτωση, όχι όμως για σάλια... Σαλια μονο μου βγαζει. Μου κανει τρομερη εντυπωση. Θα ρωτησω και τον κτηνιατρο αυριο.
1337 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάποια αλλεργική αντίδραση θα είναι. Δες τι θα σου πεί ο Κτηνίατρος και αν μπορείς ενημέρωσέ τον ποιά φυσικά συστατικά περιείχαν τα προϊόντα (συνήθως "παίζουν" η σιτρονελλα, Neem oil, margosa, γερανιόλη και dimethicone) Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από 1337 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, 1337 είπε Κάποια αλλεργική αντίδραση θα είναι. Δες τι θα σου πεί ο Κτηνίατρος και αν μπορείς ενημέρωσέ τον ποιά φυσικά συστατικά περιείχαν τα προϊόντα (συνήθως "παίζουν" η σιτρονελλα, Neem oil, margosa, γερανιόλη και dimethicone) περιεχει margosa geraniol σιτρονελα θυμαρι και κατι αλλα φυσικα. Μηπως το σαλιο ειναι αντιδραση επειδη η μυρωδια ειναι εντονη?
1337 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Ναι, συνήθως παίζει η συμβουλή να αφήνεις το κολλάρο 1-2 μέρες κρεμασμένο έξω με ένα μανταλάκι για να ξεμυρίσει αλλά αυτό δεν ειναι απαραίτητο οτι είναι η λύση. Περιέχει ένα mix από φυτικά συστατικά και μπορει σε κάποιο συγκεκριμένο να είναι αλλεργικός ο σκυλάκος σου, ακριβώς όπως και ένας άνθρωπος μπορεί να έχει αλλεργεία σε κάποιο αντίστοιχο συστατικό. Συνήθως τα οικολογικά κολλάρα ή αμπούλες περιέχουν μια μόνο ουσία - εδώ πέρα είναι δύσκολο να εντοπίσεις ποιά μπορεί να είναι. Φυσικά μπορεί να είμαι τελείως λάθος και ο κτηνίατρος να σου πεί κάτι τελείως διαφορετικό. Αξίζει να το κοιτάξεις γιατί κάθε καλοκαιρινή σεζόν θα αντιμετωπίζεις το ίδιο θέμα...
Denise_Stella Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Έχω 2 τσοπάνους 40κ το καθένα σχεδόν. Ζουν σε εξοχή (που σημαίνει γκαζόν, δέντρα πράσινο γενικά πολύ.) Τους φορούσα seresto κολάρο κ ψεκαζα με citronella συνεχώς (εξαιρετικά κουραστικό, άσε που μπορείς να λείπεις κάποια απογεύματα, άρα κ απροστάτευτα από σκνίπες!) φέτος αγόρασα περιλαίμιο scalibor.. (λόγο οικονομικών γτ έχουμε 5 σκυλιά στο σύνολο!).. το Οποίο συνιστάται για αυτόν ακριβώς τον λόγο (κατά της λεισμανιωσης) όμως δεν παρέχει δυνατή κάλυψη (μόνο 3 μήνες) για τσιμπούρια κ ψύλλους. Πως μπορώ να τα καλύψω ποικιλοτρόπως; έχω χάσει ήδη 2 σκυλιά με καλαζαρ στο κοντινό παρελθόν όπως κ πολλοί γείτονες. Τα σκυλιά κοιμούνται μέσα στο γκαζόν το καλοκαίρι κ όχι στα σπίτια τους (λόγο ζέστης) τι με συμβουλεύετε λοιπόν να κάνω; ποιος θα ήταν ο σωστός συνδυασμός με αυτά τα περιλαίμια; κάποιες αμπούλες ίσως; πρέπει πάλι να ψεκάζω κ με citronella ;;! Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα scalibor, κάνουν πράγματι αυτό που υπόσχονται ή να μην εφησυχασθω; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις