Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ είπε

Βάζετε ένα σωρό ups στο σπίτι σας μέσα , μια για το ένα μια για το άλλο, κάντε το μια και καλή , εγώ έχω βάλει σταθεροποιητη τάσεις στον ηλεκτρολογικο μου πίνακα πάνω από 240 η λιγότερο από 220 όπως λένε οι ποιο πολλές συσκευές κλείνει το ρεύμα στο σπίτι.

Είναι τόσο αξιόπιστος, ένας σταθεροποιητής στον πίνακα, όσο ένα ups? Είχα δει στον Καυκα κάτι σταθεροποιητές με 100 ευρώ. Είναι δυνατόν με ένα τόσο φτηνό εξάρτημα να κάνεις δουλειά της προκοπής;

Δημοσ.
Στις 8/5/2019 στις 9:44 ΜΜ, spyrosmaddoc είπε

Κάτοχος μίας QLED SAMSUNG QE65Q7FNATXXH που απέκτησα από mediamarkt. 

Επειδή θέλω να προστατεύσω την επένδυση μου τι θεωρείτε καλύτερο για προστασία από υπερφορτωσεις και διαφορές τάσης? Ένα καλό πολυπριζο ασφαλείας ή ένα ups? Και ποιο συγκεκριμένα προτείνετε? 

Ευχαριστώ 

Για καλο και για κακό πάρε ένα πολύμπριζο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. συνήθως το UPS είναι απαραίτητο στις OLED,  δεν κάνει να αναβοσβήνουν γιατι έχουν μεγάλο κίνδυνο να παρουσιάσουν burn in. Στις led συνάμα και qled δεν υπάρχει καποιο τέτοιο θέμα οπότε ένα μπριζακι ασφαλείας θα σε προστατέψει απο κάποια πιθανή υπέρταση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην πλακέτα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lazlo1992 είπε

Για καλο και για κακό πάρε ένα πολύμπριζο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. συνήθως το UPS είναι απαραίτητο στις OLED,  δεν κάνει να αναβοσβήνουν γιατι έχουν μεγάλο κίνδυνο να παρουσιάσουν burn in. Στις led συνάμα και qled δεν υπάρχει καποιο τέτοιο θέμα οπότε ένα μπριζακι ασφαλείας θα σε προστατέψει απο κάποια πιθανή υπέρταση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην πλακέτα.

ζημια κανει και η υποταση το pus εκτος απο την ρυθμιση τασης θα κρατησει και την συσκευη ανοικτη. σκεψουν σε ενα pc να γραφει ο σκληρος και να κοπει το ρευμα για 1 δευτερολεπτο μπορει να παθεις ζημια με το ups δεν εχεις θεμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, stakyr1 είπε

Είναι τόσο αξιόπιστος, ένας σταθεροποιητής στον πίνακα, όσο ένα ups? Είχα δει στον Καυκα κάτι σταθεροποιητές με 100 ευρώ. Είναι δυνατόν με ένα τόσο φτηνό εξάρτημα να κάνεις δουλειά της προκοπής;

Εμένα πάντως μου έχει κόψει το ρεύμα στα 3 χρόνια που τον έχω 5 με 6 φόρες και όταν πήγα  στον πίνακα έβλεπα 219-223 Volt , όλα αυτά δεν κράτησαν πάρα μόνο μερικά δευτερόλεπτα, τώρα τη άλλο να σου πω δεν ξέρω τη θέλεις να πεις με το αξιόπιστος, δεν θυμάμαι πόσο κόστισε πάντως ήταν λίγο ποιο ακριβώς και έβαλα της Hanger . Πάντως καμμένη συσκευή δεν έχω.  Πιστευω είναι καλύτερο να σου κόβει το ρεύμα παρά να σου καίει το πολυμπριζω,  Δεν ξέρω τη άλλο να σου πω, εκτος και ότι έτσι προστατεύεις όλες τις συσκευές σου , εγώ δεν ξεχωρίζω την τηλεόραση μου που έχει 4500 ευρώ από το ψυγείο που έχει 1700 .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/06/2019 at 02:58, ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ said:

Βάζετε ένα σωρό ups στο σπίτι σας μέσα , μια για το ένα μια για το άλλο, κάντε το μια και καλή , εγώ έχω βάλει σταθεροποιητη τάσεις στον ηλεκτρολογικο μου πίνακα πάνω από 240 η λιγότερο από 220 όπως λένε οι ποιο πολλές συσκευές κλείνει το ρεύμα στο σπίτι.

Αυτό που έχεις στο σπίτι δε λέγεται σταθεροποιητής τάσης αλλά επιτηρητής τάσης. Επιτηρητής και σταθεροποιητής τασης είναι διαφορετικά πράγματα.

Αν ποτέ θα ήθελες σταθεροποιητή τάσης για ολόκληρο το σπίτι, θα επρόκειτο για εγκατάσταση που θα κοστιζε αρκετά περισσότερα χρήματα.

Τα UPS που έχουν κανονικό «σταθεροποιητή τάσης» υποτίθεται ότι δε λειτουργούν ως απλοί επιτηρητές να κόβουν τις υπερτάσεις και υποτάσεις, αλλά μεταξύ άλλων «σταθεροποιούν» την τάση κυριολεκτικά ενώ έχουν και ενσωματωμένη μπαταρία .

Τα δε πολύπριζα ασφαλείας είναι άλλη υπόθεση.

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, KoreanW είπε

Αυτό που έχεις στο σπίτι δε λέγεται σταθεροποιητής τάσης αλλά επιτηρητής τάσης. Επιτηρητής και σταθεροποιητής τασης είναι διαφορετικά πράγματα.

Αν ποτέ θα ήθελες σταθεροποιητή τάσης για ολόκληρο το σπίτι, θα επρόκειτο για εγκατάσταση που θα κοστιζε αρκετά περισσότερα χρήματα.

Τα UPS που έχουν κανονικό «σταθεροποιητή τάσης» υποτίθεται ότι δε λειτουργούν ως απλοί επιτηρητές να κόβουν τις υπερτάσεις και υποτάσεις, αλλά μεταξύ άλλων «σταθεροποιούν» την τάση κυριολεκτικά ενώ έχουν και ενσωματωμένη μπαταρία .

Τα δε πολύπριζα ασφαλείας είναι άλλη υπόθεση.

Μαλλον ειναι ετσι οπως , τα λες , γιατι δεν τα ξερω και καλα αυτα , παντως μου κανει την δουλεια γιατι δεν αφεινει το ρευμα να παει κατω ή πανω απο το οριο που βαζουν η συσκευες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...