totalius Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Χαζή ερώτηση αλλά ας τη κάνω . Οι ακτινολόγοι κουβαλάνε πάνω τους ένα υλικό που τους προστατεύει από τα χαμηλά ποσοστά ραδιενέργειας που εκτίθενται . Αυτό το υλικό σε μεγαλύτερη ποσότητα δε θα προστάτευε αυτούς που καθάριζαν τη περιοχή ;
Mhlogiatros Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μαγικο φυλακτο ; πλακες μολυβδου εχεις ιδεα ποσο ζυγιζουν ;
Whargoul Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, totalius είπε Χαζή ερώτηση αλλά ας τη κάνω . Οι ακτινολόγοι κουβαλάνε πάνω τους ένα υλικό που τους προστατεύει από τα χαμηλά ποσοστά ραδιενέργειας που εκτίθενται . Αυτό το υλικό σε μεγαλύτερη ποσότητα δε θα προστάτευε αυτούς που καθάριζαν τη περιοχή ; Αυτό το υλικό είναι μόλυβδος. Ως ένα σημείο σε προστάτευε από την ακτινοβολία χαμηλής ενέργειας (ακτίνες Χ κυρίως από τον φθορισμό των υλικών και χαμηλές γ). Ο μόλυβδος είναι πολύ βαρύ υλικό, ένα μπουκάλι 1.5L μόλυβδο είναι 16-17 κιλά!, οπότε είναι ουσιαστικά αδύνατο για ένα άνθρωπο να κουβαλά τόσο μόλυβδο ώστε να προστατευτεί σημαντικά. Χρειάζεται αρκετά εκατοστά πάχος για να θωρακιστεί από φωτόνια υψηλής ενέργειας. Είναι ανάλογο γιατί οι σύγχρονοι στρατιώτες δεν φοράνε πανοπλίες και φοράνε απλά ρούχα. Βαριές και ουσιαστικά άχρηστες! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Whargoul
isay Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, totalius είπε Χαζή ερώτηση αλλά ας τη κάνω . Οι ακτινολόγοι κουβαλάνε πάνω τους ένα υλικό που τους προστατεύει από τα χαμηλά ποσοστά ραδιενέργειας που εκτίθενται . Αυτό το υλικό σε μεγαλύτερη ποσότητα δε θα προστάτευε αυτούς που καθάριζαν τη περιοχή ; Δεν κουβαλάνε κάτι σαν "μάτι" αλλά φοράνε ειδικές στολές-ποδιές που έχουν φύλλα-πλάκες από βαρέα μέταλλα (κυρίως μόλυβδο) που τους προστατευει ώς ένα βαθμο από την ακτινοβολία. Με την ένταση ακτινοβολίας που είχαν στη στέγη για να προστατευτουν "επαρκώς" έπρεπε να φοράνε στολές βάρους και πάχους τανκ, οποτε δεν θα μπορουσαν να κινηθουν/εργαστουν Ο βαθμός εκθεσης καθοριζεται και απο το χρονο έκθεσης (οχι μονο δηλαδη από την ένταση της ακτινοβολίας), οποτε τα 30 δευτερολεπτα έκθεση με "βασική" προστασία δεν κάνει τόσο μεγαλη ζημια στον οργανισμο. Για αυτό το λογο, αντι να έχουν 10 σωματώδεις εργάτες με στολές τανκ, που θα δουλευαν συνέχεια (πρακτικά δεν θα μπορουσαν να κάνουν τιποτα), έφεραν 4000 άτομα που ο κάθε ένας δουλευε λιγα δευτερολεπτα. 1
KilliK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) διαβασα το σεναριο της νεας Godzilla ταινιας. ενα θα πω: Spoiler οικολογοι-τρομοκρατες θελουν να χρησιμοποιησουν την "οικολογικα αναρρωτικη ραδιενεργεια" των τερατων, ναι αυτος ο ορος υπαρχει στην ταινια, για να ξαναφυτρωσουν τα δαση και να σωσουν τον πλανητη απο την περιβαλλοντικη καταστροφη. οικολογικα αναρρωτικη ραδιενεργεια. για να ξαναφυτρωσουν τα δαση. επομενως αν θελετε μια καλη κωμωδια σχετικα με ραδιενεργεια για να χαλαρωσετε μετα το καταθληπτικο Chernobyl, πηγαιντε δειτε την πρασινη σαυρα. 😁 Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από KilliK 1
eMike Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, Whargoul είπε ..... Νομίζω, πρώτη φορά στη ζωή μου διαβάζω τόσο απορροφημένος κάτι που δε καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου... Ας πάω τις χαζές ερωτήσεις πιο πίσω ακόμα... Γιατί, είπαμε, χρειαζόμαστε πυρηνικούς αντιδραστήρες? Ωφέλη, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κλπ Απλά λογάκια..
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, eMike είπε Νομίζω, πρώτη φορά στη ζωή μου διαβάζω τόσο απορροφημένος κάτι που δε καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου... Ας πάω τις χαζές ερωτήσεις πιο πίσω ακόμα... Γιατί, είπαμε, χρειαζόμαστε πυρηνικούς αντιδραστήρες? Ωφέλη, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κλπ Απλά λογάκια.. Ο φθηνοτερος και καθαροτερος τροπος παραγωγης ενεργειας. Σαφως καλυτερος απο τους ανεμομυλους που προμοταρουν οι ακτιβιστες της Greenpeace ντυμενοι μελιτζανες. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από ProponitisTouKanape 2 1
Whargoul Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, eMike είπε Νομίζω, πρώτη φορά στη ζωή μου διαβάζω τόσο απορροφημένος κάτι που δε καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου... Ας πάω τις χαζές ερωτήσεις πιο πίσω ακόμα... Γιατί, είπαμε, χρειαζόμαστε πυρηνικούς αντιδραστήρες? Ωφέλη, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κλπ Απλά λογάκια.. Αυτά τα 3 pellets είναι όση ενέργεια χρειάζεται μια οικογένεια σε ένα χρόνο (θέρμανση/ψύξη συμπεριλαμβάνεται). Τιμή καυσίμου: περίπου 40-50 ευρώ! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 31 λεπτά πριν, eMike είπε Νομίζω, πρώτη φορά στη ζωή μου διαβάζω τόσο απορροφημένος κάτι που δε καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου... Ας πάω τις χαζές ερωτήσεις πιο πίσω ακόμα... Γιατί, είπαμε, χρειαζόμαστε πυρηνικούς αντιδραστήρες? Ωφέλη, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα κλπ Απλά λογάκια.. σταθερη παραγωγη ρευματις σε μεγαλες ποσοτητες. τα μειονεκτηματα που εχει υπαρχουν και με το καρβουνο και μαλιστα σε μεταλυτερο βαθμο. παντως καπου ειχα δει ενα βιντεακι σχετικα με τα πυρηνικα κλπ, και υπαρχει συγκεκριμενο υλικο (θοριο?) που χρειαζεται αλλο υλικο ως καταλυτη για να γινει η αντιδραση και αρα ειναι πολυ πιο ασφαλες. απ οσο ξερω ομως μονο πειραματικα εχουν φτιαξει τετοιους αντιδραστηρες
Mhlogiatros Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Φαινεται πολυ ενδιαφερον .Aσθενώς ραδιενεργό και σχεδον fool - proof αν δε το μπομπαρουν οι χαζο οικολογοι/πρασινοι https://www.naftemporiki.gr/story/1271689/to-thorio-kleidi-gia-tous-purinikous-antidrastires-tou-aurio Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από Mhlogiatros
isay Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Spoiler Και μια και βγήκαμε εκτος θεματος από το φθινοπωρο εχει σκάσει ειδηση για επιστημονα που ερευνα νεα μεθοδο για τη μειωση το χρονο ημιζωής των ραδιενεργων καταλοιπων (αυτό ειναι μεγαλο προβλημα της πυρηνικης ενέργειας) από περιπου 24000 χρονια σε 30 λεπτα. Είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά αν αυτό εφαρμοστεί με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, λύνει ένα μεγαλο πρόβλημα και θα μειώσει ακομα περισσότερο το κοστος παραγωγής απο πυρ/κη ενέργεια. Εννοείται οτι κραταμε μικρο καλαθι https://bigthink.com/technology-innovation/laser-nuclear-waste https://www.euronews.com/2018/10/23/nobel-prizewinner-says-working-on-making-nuclear-waste-safe 1
nero62 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Βασικά εγώ δεν το θεωρώ σειρά. Αν πάρεις και μονταρεις έξυπνα όλα τα επεισόδια φτιάχνεις μια ταινία πολύ μεγάλου μήκους 4 και κάτι ωρών περίπου. Τέτοια ποιότητα και ρεαλισμό καθώς και ατμόσφαιρα είχα πολλά χρόνια να δω. Δίκαιη η βαθμολογία στο imdb και σίγουρα θα αφήσει ιστορία ... 1
Arkin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Αντε να βγει το τελευταίο επεισόδιο να την ξεκινήσουμε να τα πάμε σερί. Τα έχω όλα έτοιμα σε 1080p memento με subs και αναμένω το τελευταίο.
VonLoutsos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 8 hours ago, ProponitisTouKanape said: Ο φθηνοτερος και καθαροτερος τροπος παραγωγης ενεργειας. Σαφως καλυτερος απο τους ανεμομυλους που προμοταρουν οι ακτιβιστες της Greenpeace ντυμενοι μελιτζανες. Το καθαρότερος είναι σχετικό. Γιατί ναι μεν δεν παράγει αέρια καύσης αλλά τα απόβλητα είναι ραδιενεργά και εκπέμπουν με χρόνο ημιζωής τουλάχιστον 30 χρόνια.
nzeppos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Ομοίως και για το "φθηνότερος" καθώς το μεν καύσιμο είναι φθηνό και σε βάθος χρόνου οπωσδήποτε γίνεται απόσβεση, ωστόσο το αρχικό κόστος κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου είναι αρκετά υψηλό και συχνά απαγορευτικό. Γύρω στα 10 δισεκατομμύρια ανά μονάδα. Νομίζω ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω πυρηνικών εργοστασίων με τον υπάρχον τρόπο πολύ δύσκολα θα ξαναβρεί πάτημα στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου. Τα λόμπι της "παλιάς" ενέργειας σε ΗΠΑ, Γερμανία κλπ έχουν δημιουργήσει πολιτικό κλίμα που έχει σχεδόν παγώσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια. Λογικά θα υπάρξει ξανά ανάκαμψη μόνο όταν λυθούν τα γνωστά προβλήματα και σχεδιαστούν νέοι καθαρότεροι αντιδραστήρες θορίου κλπ, με το ξεκίνημα να γίνεται πιθανότατα από Κίνα, Ινδία και λοιπές αναπτυσσόμενες υπερδυνάμεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα