codingmetalhead Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, διαθέτω την μητρική gigabyte z97x Gaming 3 και σκέφτομαι να αγοράσω τον mp510 της corsair. Η μητρική μου διαθέτει m2 slot και γράφει δίπλα στο slot έως 10gb/s. 1) Θα υποστηρίζει τον συγκεκριμένο ssd? 2) Όταν λέμε PCIe nvme ssd εννοούμε ότι συνδέεται σε pcle slot; Είναι το ίδιο με το m2 slot? 3)Μετα το καλοκαίρι θα κάνω αναβάθμιση σε ryzen 5 2600 με b450m. Θα έχω υποστήριξη για αυτο τον ssd; Θέλω να τον αγοράσω τώρα διότι δεν έχω αλλο χώρο πλέον. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από codingmetalhead
zx1234r Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Ο m.2 δίσκος είναι είτε sata m.2 είτε pci m.2. Ανάλογα τον τύπο του λοιπόν τρώει και αντίστοιχα lanes απο την board. Είτε δηλαδή παίρνει lanes απο την θύρα Pci είτε απο την sata. Απο ποιά συγκεκριμένη όμως αλλάζει απο board σε board και το γράφουν συνήθως στα specs τους.
50EuroUser Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, codingmetalhead είπε διαθέτω την μητρική gigabyte z97x Gaming 3 και σκέφτομαι να αγοράσω τον mp510 της corsair. Η μητρική μου διαθέτει m2 slot και γράφει δίπλα στο slot έως 10gb/s. 2) Όταν λέμε PCIe nvme ssd εννοούμε ότι συνδέεται σε pcle slot; Είναι το ίδιο με το m2 slot? Καταρχήν η μητρική σου δίνει 10Gb/sec στο M2 Slot που σημαίνει ταχύτητες εώς ~1GB/sec. To M2 Port της μητρικής που έχεις τώρα είναι κάτι σαν PCIe 2.0 x2. Για να μπει ο NVME σε PCIe Slot θέλει κάποια κάρτα οπού κουμπώνεις πάνω τον SSD. Υπάρχουν NVME και SATA τύπου M2 δίσκοι, φυσικά πας για NVME και θα λέγα τον adata s11/8200. Οι τύπου SATA M2 είναι οτι και οι απλοί 2.5 SSD απο πλευράς ταχύτητας, το μόνο που κερδίζεις είναι χώρο. *Με Ryzen / Intel Z370/390 κτλ δεν έχεις θέμα θα πιάνεις κόφτες μιας και αυτές οι μητρικές έχουν NVME 32Gb/sec. (aka PCIe 3.0 x4) *Και ο Corsair καλό performance έχει τελικά και 5 χρόνια εγγύηση. * M.2, SATA Express, and SATA3 4/5 connectors can only be used one at a time που σημαίνει άμα βάλεις M2 δίσκο θα χάσεις 2 SATA ... Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από 50EuroUser
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα