Προς το περιεχόμενο

Το καλύτερο antivirus?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια και χαρά σε όλες και όλους!

Επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι περισσότερες εργασίες/συναλλαγές θα γίνονται μέσω υπολογιστή σκέφτομαι να αναβαθμίσω την προστασία του laptop μου και από Windows Defender να πάω σε Malwarebytes επί πληρωμή. Έχει κανείς την επί πληρωμή έκδοση του Malwarebytes? Αξίζει ή να στραφώ σε κάτι άλλο?

Να σημειώσω ότι όσα χρόνια είμαι με τον Defender δεν είχα κανένα θέμα (γενικά προσέχω, έχω adblock κτλ). Επίσης παλαιότερα έτρεχα και κανένα scan με την free έκδοση του Malwarebytes το οποίο συνεργαζόταν με τον Defender. Από όσο ξέρω τώρα ΔΕΝ συνεργάζεται με κάποια άλλο anivirus αλλά άπαξ και το εγκαταστήσει κανείς, το Malwarebytes γίνεται το κύριο και μοναδικό ενεργό σύστημα ασφάλειας...

Για αυτό και ρωτώ, εάν κάποιος έχει καλή ή κακή εμπειρία από το Malwarebytes ως το μόνο/κύριο σύστημα ασφάλειας στο σύστημά του...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Καπετάνιος Βασίλης είπε

Επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι περισσότερες εργασίες/συναλλαγές θα γίνονται μέσω υπολογιστή σκέφτομαι να αναβαθμίσω την προστασία του laptop μου και από Windows Defender να πάω σε Malwarebytes επί πληρωμή. Έχει κανείς την επί πληρωμή έκδοση του Malwarebytes? Αξίζει ή να στραφώ σε κάτι άλλο?

Να σημειώσω ότι όσα χρόνια είμαι με τον Defender δεν είχα κανένα θέμα (γενικά προσέχω, έχω adblock κτλ). Επίσης παλαιότερα έτρεχα και κανένα scan με την free έκδοση του Malwarebytes το οποίο συνεργαζόταν με τον Defender. Από όσο ξέρω τώρα ΔΕΝ συνεργάζεται με κάποια άλλο anivirus αλλά άπαξ και το εγκαταστήσει κανείς, το Malwarebytes γίνεται το κύριο και μοναδικό ενεργό σύστημα ασφάλειας...

Για αυτό και ρωτώ, εάν κάποιος έχει καλή ή κακή εμπειρία από το Malwarebytes ως το μόνο/κύριο σύστημα ασφάλειας στο σύστημά του...

αν φοβάσαι για την ασφάλεια σου κανε ενα pc σε linux η dual boot η ενας ξεχωριστος ssd η VM με linux υπάρχουν πολλες λυσεις πλέον

τα windows είναι και θα μείνουν κεφαλοτύρι με τις μεγάλες τρύπες ασφαλείας,  είναι ο τροπος που τα έφτιαξε η microsoft 🙂

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Καπετάνιος Βασίλης είπε

Το malwarebytes δεν είναι antivirus είναι ότι λέει το όνομα του, συμπληρωματικό του antivirus.
Αν δεν είχα το bitdefender επί πληρωμή θα έλεγα ότι είσαι μια χαρά με defender των windows και το malwarebytes και με προσοχή από μέρους σου στο τι επισκέπτεσαι και κατεβάζεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, prometheas είπε

Στο σπίτι χρησιμοποιούμε ESET  Internet security  ή Norton Deluxe  για τα  μηχανηματά μας..

Περαστικά σας 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά ειμαστε φιλτατε. Μηδεν infections ever σε περιβάλλον αρκετά απαιτητικό  (για οικία) με σημαντική έκθεση σε συναλλαγές κάθε είδους  

Αν εχεις να σχολιάσεις κάτι ουσιαστικό  με τεκμηριωμένα επιχειρήματα είμαι όλος αυτιά ...

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, prometheas είπε

Μια χαρά ειμαστε φιλτατε. Μηδεν infections ever σε περιβάλλον αρκετά απαιτητικό  (για οικία) με σημαντική έκθεση σε συναλλαγές κάθε είδους  

Αν εχεις να σχολιάσεις κάτι ουσιαστικό  με τεκμηριωμένα επιχειρήματα είμαι όλος αυτιά ...

Χαίρομαι που είστε μια χαρά.
Το ότι ένα μέτριο Α/V τα βγάζει όλα καλά δεν πάει αυτομάτως να πει ότι έτσι είναι. Το πιο κλασικό παράδειγμα που έχω είναι με το nod32, δεν έχει περάσει pc από τα χέρια μου με Nod32 που να μην έχει κάποιον ιό. Φυσικά για το a/v είναι όλα μια χαρά, μόνο αν το δεις με άλλο a/v μπορείς να δεις ΑΝ όντως έχει κολλήσει κάτι.

Να ακούσω λοιπόν τα δικά σου επειρήματα πρώτα γιατί είναι καλό το χESET και δεν θα κάνω google search για σένα, στο χέρι σου είναι να βρεις αυτό που ψάχνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα εγώ δεν ειπα οτι ειναι τα καλύτερα σώνει και καλά  παρόλο που  βλέπω το Norton πχ να τα πηγαινει περίφημα στα διαφορα test (av-test.org / av-comparatives). 

Εξάλλου δεν περιμένω να με σώσει κανένα av/anti-ransomware αν γινει η στραβή.  Πολλαπλά backup υπάρχουν  πάντα (onsite / off site / cloud)  για κάθε ενδεχομενο.

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έχω γράψει κι άλλοτε, εδώ και πολλά χρόνια η καλύτερη λύση για προστασία από ιούς ΔΕΝ είναι τα antivirus αλλά το light virtualization - τουλάχιστον σε οικιακό επίπεδο. Όμως αυτό απαιτεί μια άλλη νοοτροπία στον τρόπο δουλειάς των χρηστών, που δεν την έχει το κοινό.

Προσωπικά, δεν έχω AV,  χρησιμοποιώ το Shadow Defender 8 χρόνια και μου κρατά τον υπολογιστή εντελώς καθαρό από τα πάντα.
Κανένα AV δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι πλήρως αδιαπέραστο.
Τα προγράμματα light virtualization με τη σωστή χρήση μπορούν (τουλάχιστον σε επιθέσεις που αφορούν μόνο software).
Π.χ., από το Shadow Defender δεν έχει περάσει ποτέ τίποτα
(πριν χρόνια το rootkit TDSS άφηνε κάποια υπολλείματα στον boot sector - αλλά ήταν μη λειτουργικά και άρα αβλαβή).
Προκαλώ να μου δείξει κάποιος ένα antivirus με τέτοιες "επιδόσεις".
Δεν μπορώ να διανοηθώ τον υπολογιστή μου χωρίς την προστασία του.

Πανάλαφρο, "αθόρυβο", ούτε διαρκείς ενημερώσεις και σαρώσεις να σου σπάζουν τα νεύρα, ούτε κατανάλωση πόρων, ούτε τίποτε άλλο.
Ξέρω ότι μετά από κάθε restart ο υπολογιστής είναι καθαρός, όπως τον είχα αρχικά.
Αλλά είπαμε, τα προγράμματα αυτά ΔΕΝ είναι antivirus και απαιτούν διαφορετική νοοτροπία χρήσης.

Για το συγκεκριμένο, μερικές πληροφορίες εδώ :

https://malwaretips.com/threads/shadow-defender-an-unobjective-review.93266/
https://www.tweaktown.com/reviews/5236/light-virtualization-software-review-and-guide-shadow-defender/index.html
http://www.shadowdefender.com/

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/10/2020 στις 1:26 ΠΜ, Aris_ είπε

αν φοβάσαι για την ασφάλεια σου κανε ενα pc σε linux η dual boot η ενας ξεχωριστος ssd η VM με linux υπάρχουν πολλες λυσεις πλέον

τα windows είναι και θα μείνουν κεφαλοτύρι με τις μεγάλες τρύπες ασφαλείας,  είναι ο τροπος που τα έφτιαξε η microsoft 🙂

Σωστές οι συμβουλές σου + γέλασα με τον χαρακτηρισμό 'κεφαλοτύρι'! Πράγματι πετυχημένος, αν και πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει την ασφάλεια του λειτουργικού της η microsoft...

Παρόλα αυτά, δυστυχώς δεν μπορώ να εφαρμόσω τις λύσεις που προτείνεις μιας και τον υπολογιστή τον χειρίζονται και άλλα μέλη της οικογένειας και δεν έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν άλλα λειτουργικά όπως linux κτλ αν και πλέον μοιάζουν πολύ με τα windows σε χειρισμό και δεν είναι στριφνά όπως παλαιότερα!

Όπως και να' χει σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου...

Στις 5/10/2020 στις 7:58 ΠΜ, comfuzio είπε

Το malwarebytes δεν είναι antivirus είναι ότι λέει το όνομα του, συμπληρωματικό του antivirus.
Αν δεν είχα το bitdefender επί πληρωμή θα έλεγα ότι είσαι μια χαρά με defender των windows και το malwarebytes και με προσοχή από μέρους σου στο τι επισκέπτεσαι και κατεβάζεις.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά στην δωρεάν έκδοση Malwarebytes, όταν εγκατέστησα την τελευταία τους έκδοση, μου απενεργοποίησε τον Windows Defender και 'κράτησε' ως μοναδικό υπεύθυνο/ενεργό software για την ασφάλεια του συστήματος, το Malwarebytes... Για αυτό ρώτησα μήπως κάποιος έχει κάποια διαφορετική εμπειρία από την επί πληρωμή έκδοση του Malwarebytes...

Στις 5/10/2020 στις 1:04 ΜΜ, V.I.Smirnov είπε

Όπως έχω γράψει κι άλλοτε, εδώ και πολλά χρόνια η καλύτερη λύση για προστασία από ιούς ΔΕΝ είναι τα antivirus αλλά το light virtualization - τουλάχιστον σε οικιακό επίπεδο. Όμως αυτό απαιτεί μια άλλη νοοτροπία στον τρόπο δουλειάς των χρηστών, που δεν την έχει το κοινό.

Προσωπικά, δεν έχω AV,  χρησιμοποιώ το Shadow Defender 8 χρόνια και μου κρατά τον υπολογιστή εντελώς καθαρό από τα πάντα.
Κανένα AV δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι πλήρως αδιαπέραστο.
Τα προγράμματα light virtualization με τη σωστή χρήση μπορούν (τουλάχιστον σε επιθέσεις που αφορούν μόνο software).
Π.χ., από το Shadow Defender δεν έχει περάσει ποτέ τίποτα
(πριν χρόνια το rootkit TDSS άφηνε κάποια υπολλείματα στον boot sector - αλλά ήταν μη λειτουργικά και άρα αβλαβή).
Προκαλώ να μου δείξει κάποιος ένα antivirus με τέτοιες "επιδόσεις".
Δεν μπορώ να διανοηθώ τον υπολογιστή μου χωρίς την προστασία του.

Πανάλαφρο, "αθόρυβο", ούτε διαρκείς ενημερώσεις και σαρώσεις να σου σπάζουν τα νεύρα, ούτε κατανάλωση πόρων, ούτε τίποτε άλλο.
Ξέρω ότι μετά από κάθε restart ο υπολογιστής είναι καθαρός, όπως τον είχα αρχικά.
Αλλά είπαμε, τα προγράμματα αυτά ΔΕΝ είναι antivirus και απαιτούν διαφορετική νοοτροπία χρήσης.

Για το συγκεκριμένο, μερικές πληροφορίες εδώ :

https://malwaretips.com/threads/shadow-defender-an-unobjective-review.93266/
https://www.tweaktown.com/reviews/5236/light-virtualization-software-review-and-guide-shadow-defender/index.html
http://www.shadowdefender.com/

-

Εντυπωσιακό! Δεν γνώριζα ότι υπάρχει τέτοιο εργαλείο...

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Καπετάνιος Βασίλης είπε

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά στην δωρεάν έκδοση Malwarebytes, όταν εγκατέστησα την τελευταία τους έκδοση, μου απενεργοποίησε τον Windows Defender και 'κράτησε' ως μοναδικό υπεύθυνο/ενεργό software για την ασφάλεια του συστήματος, το Malwarebytes... Για αυτό ρώτησα μήπως κάποιος έχει κάποια διαφορετική εμπειρία από την επί πληρωμή έκδοση του Malwarebytes...

Ίσως γιατί είναι το Premium ενεργό για λίγες μέρες και να του βάλανε και την δυνατότητα a/v?
Εγώ το έχω με το bitdefender πακέτο στα windows αλλά δεν μου κάνει overlap το ένα το άλλο.
Όσο για linux που είπε και φίλος πιο πάνω, συμφωνώ και εγώ, έτσι είμαι και εγώ dual boot σε 2 διαφορετικούς ssd και όταν είναι να κάνω με λεφτά, πάντα μέσω του linux(Manjaro KDE) ακόμα και light gaming αλλά δυστυχώς δεν τρέχουν τα πάντα οπότε και τα windows μένουν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...