Balantakos Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Windows defender + ublock origin + λιγο μυαλο. Και ολα καλα. 1
comfuzio Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 48 λεπτά πριν, pavloa είπε Καλημέρα. Πως μπορώ να τσεκάρω το pc για cryptolockers? Έχω το defender των windows 10, έχω βάλει ublock origin και κάθε μήνα-δύο μήνες σκανάρω με adwcleaner, eset online scanner, hitmanpro, malwarebytes και πάντα είναι καθαρό.Αλλά για cryptolockers με πιο να σκαναρω Όλα αυτά λίγο-πολύ έχουν scanner για cryptolockers αλλά το πρόβλημα είναι τα zero day τα οποία είναι δύσκολο για όλα τα a/v να τα βρουν. Καλό είναι να υπάρχουν backups σε περισσότερα του ενός μέρους οπότε και να γίνει η ζημιά να μην χαθεί κάτι, γιατί το cryptolocker εύκολα ή δύσκολα το βγάζεις, τα αρχεία που έκανε lock όμως μπορεί και να χαθούν!
pavloa Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, comfuzio είπε Όλα αυτά λίγο-πολύ έχουν scanner για cryptolockers αλλά το πρόβλημα είναι τα zero day τα οποία είναι δύσκολο για όλα τα a/v να τα βρουν. Καλό είναι να υπάρχουν backups σε περισσότερα του ενός μέρους οπότε και να γίνει η ζημιά να μην χαθεί κάτι, γιατί το cryptolocker εύκολα ή δύσκολα το βγάζεις, τα αρχεία που έκανε lock όμως μπορεί και να χαθούν! Οπότε με αυτά είμαι σχετικά καλυμμένος. Εννοείται οτι εχω 2 backup χωρίς να τα έχω συνδεμένα πάνω στο pc. Το cryptolocker αν το κολλήσω μου κλειδώνει αμέσως τα αρχεία και όλα ή μπορεί να μου κλειδώσει μερικά χωρίς να το καταλάβω και όταν βάλω τον δίσκο για να κάνω backup, να μου κλειδώσει και εκείνα?
comfuzio Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, pavloa είπε Οπότε με αυτά είμαι σχετικά καλυμμένος. Εννοείται οτι εχω 2 backup χωρίς να τα έχω συνδεμένα πάνω στο pc. Το cryptolocker αν το κολλήσω μου κλειδώνει αμέσως τα αρχεία και όλα ή μπορεί να μου κλειδώσει μερικά χωρίς να το καταλάβω και όταν βάλω τον δίσκο για να κάνω backup, να μου κλειδώσει και εκείνα? Αν το προλάβεις να βγάλεις το locker που τρέχει και βάλεις τον δίσκο με τα back up για να κάνεις restore, είσαι νομίζω ασφαλείς, αν πάλι δεν το βγάλεις το locker και βάλεις οτιδήποτε που μπορεί να γραφτεί επάνω, τότε θα στα κάνει όλα lock. Γενικά θέλει προσοχή με αυτά τα πράγματα!
pavloa Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, comfuzio είπε Αν το προλάβεις να βγάλεις το locker που τρέχει και βάλεις τον δίσκο με τα back up για να κάνεις restore, είσαι νομίζω ασφαλείς, αν πάλι δεν το βγάλεις το locker και βάλεις οτιδήποτε που μπορεί να γραφτεί επάνω, τότε θα στα κάνει όλα lock. Γενικά θέλει προσοχή με αυτά τα πράγματα! Ναι εντάξει. το θέμα είναι αν δεν καταλάβω οτι έχω κολλήσει και οτι μου έχει κλειδώσει τα αρχεία. Εκεί τι κάνω. Για παράδειγμα έχω κάποια αρχεία (΄φωτο, word, excel κτλ.) μου τα έχει κλειδώσει και δεν το έχω πάρει χαμπάρι. Περνάω στο pc κάποια καινούρια αρχεία αλλά δεν μου τα κλειδώνει, βάζω τον δίσκο για να κάνω backup και τότε κολλάει και αυτός. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή το πάω πολύ μακριά ? Βασικά το cryptolocker θα το καταλαβω μόνο απο κλειδωμένα αρχεία ή θα μου βγάζει τίποτα μηνύματα και τέτοια? Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από pavloa
comfuzio Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Τα βλέπεις τα αρχεία ότι γίνανε lock αλλάζει το .pdf κτλ σε κάτι άλλο ανάλογα το cryptolocker και ναι σου βγάζει και κάποιο Pop up που σου λέει να στείλεις πχ 1000 ευρώ σε bitcoin στο τάδε address για να γίνουν unlock
pavloa Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, comfuzio είπε Τα βλέπεις τα αρχεία ότι γίνανε lock αλλάζει το .pdf κτλ σε κάτι άλλο ανάλογα το cryptolocker και ναι σου βγάζει και κάποιο Pop up που σου λέει να στείλεις πχ 1000 ευρώ σε bitcoin στο τάδε address για να γίνουν unlock Οπότε θα το πάρω χαμπάρι οτι έχω κολλήσει, ωραία αυτό ήθελα να ξέρω. Μην βάλω τον δίσκο για backup και την φάω και εκεί. Χρειάζεται να σκανάρω με κάποιο άλλο antimalware εκτος απο αυτά που είπα πιο πάνω?
comfuzio Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Νομίζω ότι είσαι κομπλέ, αν και εσύ σαν χρήστης είσαι προσεκτικός θα είσαι μια χαρά!
pavloa Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, comfuzio είπε Νομίζω ότι είσαι κομπλέ, αν και εσύ σαν χρήστης είσαι προσεκτικός θα είσαι μια χαρά! Οκ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Στις 8/5/2019 στις 12:54 ΜΜ, Xacti είπε Τη βασική έκδοση με τα 19 ευρώ το χρόνο εννοείτε? τα αξίζει τα 19? https://www.eset.com/gr/home/antivirus/ Στο ebay με 3-4 € παιρνεις κλειδι για κανενα χρονο +
D___G Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, thelos257 είπε Καλυτερο antivirus για πληρες προστασια ; https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/ https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-february-may-2019/ 1 1
Panagiotis!! Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Πάντως το πιο ελαφρύ είχε ψηφιστεί το bit defender σε δοκιμές που κάναν βέβαια σε επόμενα updates μπορεί να αλλάξει Επίσης των win 10 έχει αναβαθμιστεί αρκετά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και προσφερθεί καλές υπηρεσίες ειδικά όσοι έχετε αργούς υπολογιστές
Trande_2 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει αν η έκδοση επί πληρωμή του bitdefender είναι πολύ βαριά και καθυστερεί τον υπολογιστή σε σχέση με ένα avast free που εχω αυτή την στιγμή; Ευχαριστώ
isay Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, Trande_2 είπε Καλησπέρα θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει αν η έκδοση επί πληρωμή του bitdefender είναι πολύ βαριά και καθυστερεί τον υπολογιστή σε σχέση με ένα avast free που εχω αυτή την στιγμή; Ευχαριστώ Στο παρακατω link δες τα γραφήματα για το perfomance test και θα δεις οτι γενικα το bitdf ειναι πιο βαρύ απο το avast ΑΛΛΑ εχε κατα νου δυο πραγματα Το avast free επειδή εχει διαφημισεις θα ειναι λιγο πιο βαρυ από την paid εκδοση του γραφήματος ΠΡΕΠΕΙ να συγκρίνεις ομοιες εκδόσεις, πχ και τα δυο σκετο antivirus και οχι το ενα σκετο antivirus και το αλλο internet security https://www.av-comparatives.org/comparison/ Αν εχεις windows 10 και δεν εισαι χρήστης "κάνω κλικ σε οτι πατιέται" το antivirus της microsoft ειναι πολύ καλο και ελαφρυ. Εναλλακτικά αγορασε μια αδεια για eset (οχι avast)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα