Tamtiriri Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, johncorfas είπε Το κέρδος του καταναλωτή και το κέρδος του εμπόρου είναι εντελώς αντίθετες έννοιες, βάσει της αγοράς. Σαν καταναλωτής μπορεί να θέλω να δώσω 1000€ για ένα προϊόν που αξίζει 1€, αν η εταιρεία το ξέρει θα μου το πουλήσει 1000€. Για αυτό είπα ωφέλεια όχι κέρδος καταναλωτή. Αν εσύ θες να δώσεις 1000 κ είσαι ευχαριστημένος με το προϊόν γιατί να μη τα δώσεις?
johncorfas Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Tamtiriri είπε Για αυτό είπα ωφέλεια όχι κέρδος καταναλωτή. Αν εσύ θες να δώσεις 1000 κ είσαι ευχαριστημένος με το προϊόν γιατί να μη τα δώσεις? Γιατί αξίζει για 1€ και το εισόδημά μου δεν είναι απεριόριστο. Απλά εκμεταλλεύονται τη λαχτάρα μου να το αποκτήσω για τον Χ λόγο, ο οποίος μπορεί να είναι μια επιτυχημένη διαφήμιση. Άρα σαν καταναλωτής, έκανα κακό deal. Σαν έμπορος, μπράβο μου που το μοσχοπούλησα. Συνολικά μπορεί και να αγόρασα και λάθος προϊόν με πολύ καλή διαφήμιση (γιατί η εταιρεία είχε τη σωστή πληροφόρηση για την ομάδα του καταναλωτικού κοινού που ανήκω...) και το πήρα και πανάκριβα. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από johncorfas
Tamtiriri Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, johncorfas είπε Γιατί αξίζει για 1€ και το εισόδημά μου δεν είναι απεριόριστο. Απλά εκμεταλλεύονται τη λαχτάρα μου να το αποκτήσω για τον Χ λόγο, ο οποίος μπορεί να είναι μια επιτυχημένη διαφήμιση. Άρα σαν καταναλωτής, έκανα κακό deal. Σαν έμπορος, μπράβο μου που το μοσχοπούλησα. Συνολικά μπορεί και να αγόρασα και λάθος προϊόν με πολύ καλή διαφήμιση (γιατί η εταιρεία είχε τη σωστή πληροφόρηση για την ομάδα του καταναλωτικού κοινού που ανήκω...) και το πήρα και πανάκριβα. Δεν αξίζει 1 αξίζει 1000. Ένας πίνακας δεν αξίζει όσο κάνουν οι τέμπερες. Η buggati τι διαφορά έχει στο κόστος των σιδηρικων από τα Hyundai? Αγορά-ζήτηση. 1
johncorfas Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Tamtiriri είπε Δεν αξίζει 1 αξίζει 1000. Ένας πίνακας δεν αξίζει όσο κάνουν οι τέμπερες. Η buggati τι διαφορά έχει στο κόστος των σιδηρικων από τα Hyundai? Αγορά-ζήτηση. Αυτό που γράφεις το ξέρω. Όταν έλεγα στο παράδειγμά μου ότι αρχικά άξιζε 1€ δεν εννοούσα τα υλικά του, αλλά όλο το προϊόν συνολικά (εργατικά, έρευνα κτλ). Εκτός αυτού, η διαφορά Hyundai - Buggati ΔΕΝ είναι προσφορά ζήτηση. Η δεύτερη κινείται στα όρια των φυσικών νόμων προκειμένου να δημιουργήσει τα supercars της. Μη λέμε ό,τι να 'ναι... Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από johncorfas 3
Tamtiriri Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, johncorfas είπε Αυτό που γράφεις το ξέρω. Όταν έλεγα στο παράδειγμά μου ότι αρχικά άξιζε 1€ δεν εννοούσα τα υλικά του, αλλά όλο το προϊόν συνολικά (εργατικά, έρευνα κτλ). Εκτός αυτού, η διαφορά Hyundai - Buggati ΔΕΝ είναι προσφορά ζήτηση. Η δεύτερη κινείται στα όρια των φυσικών νόμων προκειμένου να δημιουργήσει τα supercars της. Μη λέμε ό,τι να 'ναι... Ακριβώς αυτό είναι ρε συ αν δεν την αγόραζε κάποιος 1m, δεν θα την πουλούσαν. είτε το κόστος της είναι 10 ευρώ είτε 999.000
johncorfas Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Tamtiriri είπε Ακριβώς αυτό είναι ρε συ αν δεν την αγόραζε κάποιος 1m, δεν θα την πουλούσαν. είτε το κόστος της είναι 10 ευρώ είτε 999.000 Δε λέμε κάτι διαφορετικό κατά βάση. Το θέμα είναι ότι κάποιος δουλεύει για να σε πείσει ότι αξίζει πολλά χρήματα ή εκμεταλλεύεται την λαχτάρα σου να πάρεις το προϊόν και στο δίνει τόσο ακριβά. Αν δεν υπήρχε αυτός ο κάποιος, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αυτόν τον κάποιο το κάνουμε και θεό... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα