Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NamelessDead είπε

Επειδή στα σχόλια θα γίνει πανικός πάλι με το privacy, εγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση. Υπάρχει καποια υπηρεσία στον πλανήτη που να σου δινει Cloud, Calendar, Photos, Search, Maps, Translate, Web Browser, Youtube, Chromecast, mobile OS, notes, docs και smart home; Υπάρχει καποια εταιρεία να δινει ΟΛΑ αυτά ώστε να αλληλεπιδρουν αψογα μεταξύ τους; Υπάρχει εταιρεία που να δινει ολα αυτα και μαλιστα δωρεάν (η με γελοιο αντιτιμο στην περιπτωση του Drive);

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτο. Και μετά αναρωτηθειτε αν ειστε διατεθιμενοι να δινετε τα δεδομενα σας για personalised διαφημισεις. Αν δεν θελετε δικαιωμά σας. Βρείτε 300 διαφορετικές εταιρείες, πληρωστε 300 διαφορετικές συνδρομές για να τα έχετε. Αν είστε διατεθιμενοι τοτε χρησιμοποιείστε τις εφαρμογές της (καθε) Google. Αλλά σταματήστε επιτελους την καραμέρα του privacy απο ΔΩΡΕΑΝ προιοντα που τα χρησιμοποιείτε επιδή ΕΣΕΙΣ θελετε.

Σε τι φάση θέλει κάποιος τις photos του και το YouTube ή το Translate κάτω από ένα και μόνο account ή από έναν μόνο provider? Για να έχει 1 account to rule them all? 

Να το κλείσουμε τότε το internet και να το πούμε Google.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, skiabox είπε

Το να ξοδεύεις δεν το θεωρείς καλό για μια οικονομία;

Ρωτάω γιατί βλέπω καυχιέσαι ότι δεν ξοδεύεις.

Δεν θα προτιμούσες ένα οικονομικό σύστημα με μεγαλύτερη ρευστότητα;

Ουσιαστικά είναι Αμερικάνικο σύστημα εναντίον Γερμανικού.

Δηλαδή στο 1ο ξοδεύω όλο τον χρόνο μου παράγοντας προιόντα που έχουν υπεραξία, ενώ στο 2ο ξοδεύω όλο τον χρόνο μου συγκρίνοντας τιμές.

Σίγουρα είναι καλό για την οικονομία, αλλά επειδή η αγοραστική δύναμη μου δεν είναι απεριόριστη, με συμφέρει σαν καταναλωτή να πάρω τα περισσότερα χρήσιμα καταναλωτικά αγαθά που μπορώ να αγοράσω. Η στοχευμένη διαφήμιση και η δημιουργία καταναλωτικού προφίλ έχουν σαν στόχο το ακριβώς αντίθετο για μένα. Για τις εταιρείες συμφέρει γιατί μεγιστοποιούν τα κέρδη τους ανά τεμάχιο προϊόντος.

Δεν καυχιέμαι ότι δεν ξοδεύω. Όλοι ξοδεύουμε, γιατί όλοι καταναλώνουμε.

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 3
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ κατά κόρον το Google Now από όταν πρωτοβγήκε στα Nexus και Moto G. Το Assistant δεν με έχει βολέψει τόσο, αν και είναι ίδια πάνω - κάτω για τον απλό χρήστη, δεν μου δίνει πάντα σωστές απαντήσεις από την αναζήτηση που κάνει. Αυτό που μου λείπει πάντως είναι να υπάρχει always on (always listening) στο desktop, όπως η Cortana. Έστω με τον Chrome ανοιχτό. Παλιότερα υπήρχε add on, τώρα τα έχουν καταργήσει απ΄όσο ξέρω λόγω των speakers.

Screenshot.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εναλλακτικη του google photos και google search ψαχνω αλλα δεν βρισκω, εχετε κατι να προτεινετε;

Επεξ/σία από Radiatedsoul
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Εναλλακτικη του google photos και google search ψαχνω αλλα δεν βρισκω, εχετε κατι να προτεινετε;

startpage.com χρησιμοποιεί το Google Search χωρίς το tracking. Διαφορετικά duckduckgo. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Aias είπε

Ακούει και χωρίς να μιλάς εσύ πλέον... You know what I mean... 

Οσα πιο πολλά ακούει, τόσο το καλυτερο. Αυτό ειναι πρόοδος. Δεν έχω τίποτα να κρύψω γιατί δεν είμαι εγκληματίας και το να με αντιμετωπίζει η (κάθε) Google σαν προϊόν ειναι αυτό που θέλω, γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και θέλω να τον βλέπω σαν εμπόρευμα (αρκεί να έχω τζάμπα email, maps, search engine κτλ), γιατί μου αρέσει η τεχνολογία και το ρουφιανιλίκι ΕΙΝΑΙ πρόοδος.😋 

Ελα να βλέπω τα dislike απο αυτούς που νομίζουν οτι internet = Google ή τεχνολογική πρόοδος = Google... 😋

Τα ίδια χάλια και η Cortana... Ηταν πολλά τα λεφτά για να μην το κανει και η MS...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NamelessDead είπε

Επειδή στα σχόλια θα γίνει πανικός πάλι με το privacy, εγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση. Υπάρχει καποια υπηρεσία στον πλανήτη που να σου δινει Cloud, Calendar, Photos, Search, Maps, Translate, Web Browser, Youtube, Chromecast, mobile OS, notes, docs και smart home; Υπάρχει καποια εταιρεία να δινει ΟΛΑ αυτά ώστε να αλληλεπιδρουν αψογα μεταξύ τους; Υπάρχει εταιρεία που να δινει ολα αυτα και μαλιστα δωρεάν (η με γελοιο αντιτιμο στην περιπτωση του Drive);

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτο. Και μετά αναρωτηθειτε αν ειστε διατεθιμενοι να δινετε τα δεδομενα σας για personalised διαφημισεις. Αν δεν θελετε δικαιωμά σας. Βρείτε 300 διαφορετικές εταιρείες, πληρωστε 300 διαφορετικές συνδρομές για να τα έχετε. Αν είστε διατεθιμενοι τοτε χρησιμοποιείστε τις εφαρμογές της (καθε) Google. Αλλά σταματήστε επιτελους την καραμέρα του privacy απο ΔΩΡΕΑΝ προιοντα που τα χρησιμοποιείτε επιδή ΕΣΕΙΣ θελετε.

Υπάρχει άλλη εταιρία που να σου κάνει φίμωση της ελευθερίας σου στο youtube ,διαγράφει σχόλια,βίντεο,απενεργοποιεί τα comments και σου κάνει demonetization ΕΝΩ σου προσφέρει όλα αυτά "τζάμπα" ;

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SeaLion είπε

Σε τι φάση θέλει κάποιος τις photos του και το YouTube ή το Translate κάτω από ένα και μόνο account ή από έναν μόνο provider? Για να έχει 1 account to rule them all? 

Να το κλείσουμε τότε το internet και να το πούμε Google.

Google account θα το πούμε. Με το moto : "δώστα όλα"...

1 ώρα πριν, Human Soul είπε

Υπάρχει άλλη εταιρία που να σου κάνει φίμωση της ελευθερίας σου στο youtube ,διαγράφει σχόλια,βίντεο,απενεργοποιεί τα comments και σου κάνει demonetization ΕΝΩ σου προσφέρει όλα αυτά "τζάμπα" ;

Όχι.-

Some humans have soul...

Επεξ/σία από johncorfas
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johncorfas είπε

Google account θα το πούμε. Με το moto : "δώστα όλα"...

Tsovola.
by Google.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά τα "εναλλακτικά non-google" που βρίσκετε, ποιος σας εγγυάται ότι σέβονται το privacy?

Επίσης να μην αναφέρω τις άπειρες φορές χρησιμοποιείτε google maps για οποιαδήποτε διαδρομή, ή street view για να δείτε περιοχές πριν πάτε ως τουρίστες ή ακόμα καλύτερα, δεν είδα να κανέναν να ψάχνει στο duckduckgo για reviews μαγαζιών.

Δεν λέω ότι η οποιαδήποτε google είναι αθώα, αλλά είναι αυτά που προσφέρει δεν είναι τίποτα για να παίρνει στατιστικά στοιχεία & στοχευμένες διαφημίσεις στους καταναλωτές. Σιγά το έγκλημα στην τελική.

Επεξ/σία από spyroskonst
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, spyroskonst είπε

Όλα αυτά τα "εναλλακτικά non-google" που βρίσκετε, ποιος σας εγγυάται ότι σέβονται το privacy?

Επίσης να μην αναφέρω τις άπειρες φορές χρησιμοποιείτε google maps για οποιαδήποτε διαδρομή, ή street view για να δείτε περιοχές πριν πάτε ως τουρίστες ή ακόμα καλύτερα, δεν είδα να κανέναν να ψάχνει στο duckduckgo για reviews μαγαζιών.

Δεν λέω ότι η οποιαδήποτε google είναι αθώα, αλλά είναι αυτά που προσφέρει δεν είναι τίποτα για να παίρνει στατιστικά στοιχεία & στοχευμένες διαφημίσεις στους καταναλωτές. Σιγά το έγκλημα στην τελική.

Τα περισσότερα είναι ανοικτού κώδικα και ο καθένας (με κάποιες γνώσεις προγραμματισμού) μπορεί να δει πώς ακριβώς δουλεύουν. Άλλα το γράφουν ξεκάθαρα στους όρους χρήσης τους. Αν δεν το κάνουν και βγει στην επιφάνεια, τότε θα κλείσουν την επόμενη μέρα από τις μηνύσεις. Πάρε πχ αυτόν τον browser 

https://brave.com/

εδώ το privacy statement:

https://brave.com/privacy/

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Google maps.

Reviews μαγαζιών δε με ενδιαφέρουν, γιατί σχηματίζω δική μου άποψη. Μου έχει τύχει να πάω σε ξενοδοχεία με μέτριες κριτικές και απορούσα τί στραβό βρήκαν όσοι τα έθαψαν στις κριτικές... Δες τις κριτικές καταστημάτων στο skroutz και θα καταλάβεις. Βλέπεις: " Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από το κατάστημα γιατί το κινητό μου πήρε νερό και δε με κάλυψαν με εγγύηση. Δε θα ξαναγοράσω.." ή " Μπράβο τους! Μου έστειλαν το κινητό στις 3 μέρες. Σίγουρα θα τους ξαναπροτιμήσω!", λες και η αξία του καταστήματος κρίνεται από την αποστολή του προϊόντος και όχι από την υποστήριξη μετά τη πώληση...

Στην τελευταία φράση σου θα πω ότι απλά ΔΕΝ έχεις ιδέα τί χρήμα παίζει πίσω από αυτό το "Σιγά το έγκλημα" και ποιες είναι οι επιπτώσεις του στην αγορά σήμερα. Όλες οι τιμολογήσεις των πολυεθνικών στηρίζονται σε αυτό. Ποοολύ χρήμα...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...