Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Έκανα αναβάθμιση της γραμμής μου σε VDSL 50 στην Cosmote. Παρακάτω παραθέτω τα χαρακτηριστικά της. Παρακαλώ εάν θα μπορούσατε να την αξιολογήσετε (δέν έχω καθόλου CRC & FEC errors).

Σημ. Η καμπίνα βρίσκεται περίπου 400 μ. με το αυτοκίνητο. Το δίκτυο είναι εναέριο με πρόσφατα αλλαγμένα τα καλώδια. Η καλωδίώση είναι σωστή σύμφωνα με τον voip οδηγό (η γραμμή πάει κατευθείαν στο modem router & από την έξοδο του σε συσκευή τηλεφώνου & συναγερμό χωρίς άλλες ενώσεις).

Επίσης έχω ένα TP-LINK TL-1043ND V2 φλασαρισμένο με dd-wrt & σεταρισμένο ώς access point, πιστεύετε οτί θα μπορέσει να κάνει σωστό QOS εάν μπεί σαν κύριο router;

Ευχαριστώ.

Screenshot_2019-05-08_11-13-17.png

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό. Η γραμμή όπως είπες είναι οκ.

Το qos γίνεται εντός δικτύου αλλά δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο router έχει πολλές δυνατότητες.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό. Η γραμμή όπως είπες είναι οκ.

Το qos γίνεται εντός δικτύου αλλά δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο router έχει πολλές δυνατότητες.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Οπότε πρέπει να προβώ στην αγορά άλλου router & να αφήσω αυτό ώς έχει. Με το EdgeRouter X της Ubiquiti θα είμαι εντάξει;

Δημοσ.

Εξαιρετικό qos έχω δει σε netgear. Αλλά τι ακριβώς το θες? Το qos είναι χρήσιμο αν θέλεις να περιορίσεις το bandwidth συγκεκριμένων συσκευών ή υπηρεσιών και να θέσεις προτεραιτότητες στο traffic. Σπάνια χρειάζεται σε ιδιώτες εκτός και αν πρόκειται για πολυμελή οικογένεια όπου κάθε βράδυ τσακώνονται παιδιά και γονείς για το ποιος θα παίξει, κατεβάσει ταινία, δει netflix κτλ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Εξαιρετικό qos έχω δει σε netgear. Αλλά τι ακριβώς το θες? Το qos είναι χρήσιμο αν θέλεις να περιορίσεις το bandwidth συγκεκριμένων συσκευών ή υπηρεσιών και να θέσεις προτεραιτότητες στο traffic. Σπάνια χρειάζεται σε ιδιώτες εκτός και αν πρόκειται για πολυμελή οικογένεια όπου κάθε βράδυ τσακώνονται παιδιά και γονείς για το ποιος θα παίξει, κατεβάσει ταινία, δει netflix κτλ.

Δέν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά βλέποντας αυτά τα video https://www.youtube.com/watch?v=o-g2P3R84dw&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=6erRRbaiAT0&feature=youtu.be     

είπα μήπως μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη εμπειρία όταν γίνεται παράλληλα streaming, video calling, downloading & online gaming.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δες το netgear R8000P. Λίγο τσιμπημένο αλλά εξαιρετικό. Πολύ καλή εμβέλεια και γρήγορο. Επίσης πολύ καλό qos.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Δες το netgear R8000P. Λίγο τσιμπημένο αλλά εξαιρετικό. Πολύ καλή εμβέλεια και γρήγορο. Επίσης πολύ καλό qos.

Πολύ δυνατό το μηχάνημα ..., αλλά πολύ ακριβό. Καλή περίπτωση & το 7800 ... , για το EdgeRouter X έχεις κάποια γνώμη; Είναι πολύ φτηνότερο των Netgear & έχω & το 1043 για access point.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ έχω το edgerouter X σε μια vdsl50 με 3 access point όπου μαξ το καλοκαίρι έχω και 40 άτομα. Κανένα παράπονο 

Δημοσ.

Καλησπέρα & συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.

Είναι δύσκολο το στήσιμο του (λόγω περιορισμένων γνώσεων);

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν το μηχανακι σου εχει τη δυνατοτητα σε μνημη να κατεβασεις το QOS-SQM package............... καθαρισες μεχρι να γερασεις. Δες πρωτα αυτο.

Δημοσ.

Καλησπέρα & συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.

Το dd-wrt το έχει εγκατεστημένο το qos. To 1043nd v2  βέβαια έχει 8 mb flash & 64 mb ram.

Λογικά πρέπει να γίνει PPPoE Pass Through έτσι δέν είναι;

Μία δοκιμή θα με πήσει ... .

Screenshot_2019-05-12_15-32-35.png

Screenshot_2019-05-12_15-33-06.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...