Diablos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Είχα την απορία αν υπάρχει κάποιο όφελος στο να αγοράσει κάποιος μέσω μεσίτη (π.χ. να σε κάνει offload τρέχοντας αυτός για διαδικαστικά ή δεν ξέρω γω τι). Αν καταλαβαίνω καλά διαβάζοντας αυτό το thread, μόνο υπόδειξη σπιτιού κάνει ο μεσίτης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Άρα εφόσον κάποιος αγοραστής έχει τρόπο να βρει και να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη παρακάμπτοντας τον μεσίτη, το κάνει - μονόδρομος, σωστά;
Metal Heart Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 54 λεπτά πριν, Diablos είπε Είχα την απορία αν υπάρχει κάποιο όφελος στο να αγοράσει κάποιος μέσω μεσίτη (π.χ. να σε κάνει offload τρέχοντας αυτός για διαδικαστικά ή δεν ξέρω γω τι). Αν καταλαβαίνω καλά διαβάζοντας αυτό το thread, μόνο υπόδειξη σπιτιού κάνει ο μεσίτης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Άρα εφόσον κάποιος αγοραστής έχει τρόπο να βρει και να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη παρακάμπτοντας τον μεσίτη, το κάνει - μονόδρομος, σωστά; Πολύ σωστά κατάλαβες. Πουλάνε φούμαρα ότι έχουν μεγάλο πελατολόγιο και θα το πουλήσουν γρήγορα αλλά στην ουσία δεν κάνουν κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο ιδιώτης. Μόνο με μεσιτικά που έχουν διασυνδέσεις με εξωτερικό αξίζει να συνεργαστεί κάποιος ιδιοκτήτης.
AristidisZ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 39 λεπτά πριν, Metal Heart είπε Πολύ σωστά κατάλαβες. Πουλάνε φούμαρα ότι έχουν μεγάλο πελατολόγιο και θα το πουλήσουν γρήγορα αλλά στην ουσία δεν κάνουν κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο ιδιώτης. Μόνο με μεσιτικά που έχουν διασυνδέσεις με εξωτερικό αξίζει να συνεργαστεί κάποιος ιδιοκτήτης. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης μένει μακρυά από το ακίνητο ή / και δεν έχει τη παραμικρή διάθεση να ακούει από τον καθένα το μακρύ του και το κοντό του, οπότε η ανάθεση σε μεσίτη είναι μονόδρομος 1 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, Diablos είπε Είχα την απορία αν υπάρχει κάποιο όφελος στο να αγοράσει κάποιος μέσω μεσίτη (π.χ. να σε κάνει offload τρέχοντας αυτός για διαδικαστικά ή δεν ξέρω γω τι). Αν καταλαβαίνω καλά διαβάζοντας αυτό το thread, μόνο υπόδειξη σπιτιού κάνει ο μεσίτης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Άρα εφόσον κάποιος αγοραστής έχει τρόπο να βρει και να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη παρακάμπτοντας τον μεσίτη, το κάνει - μονόδρομος, σωστά; Το τι οφείλει να κάνει ο μεσίτης προκύπτει από την εντολή που έχετε υπογράψει, αν λέει μόνο για την υπόδειξη τότε δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα άλλο. Και συνήθως μάντεψε... η εντολή αυτό ακριβώς λέει μέσες άκρες, πως η υποχρεώσεις του εξαντλούνται στην υπόδειξη. Επίσης αν κάποιος αγοραστής έχει τρόπο να βρει και να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη παρακάμπτοντας τον μεσίτη, το κάνει ΜΟΝΟ αν δεν έχει υπογράψει εντολή, αν έχει υπογράψει δεν την γλιτώνει την συμφωνημένη μεσιτική αμοιβή.
G.bar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, Diablos είπε Είχα την απορία αν υπάρχει κάποιο όφελος στο να αγοράσει κάποιος μέσω μεσίτη (π.χ. να σε κάνει offload τρέχοντας αυτός για διαδικαστικά ή δεν ξέρω γω τι). Αν καταλαβαίνω καλά διαβάζοντας αυτό το thread, μόνο υπόδειξη σπιτιού κάνει ο μεσίτης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Άρα εφόσον κάποιος αγοραστής έχει τρόπο να βρει και να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη παρακάμπτοντας τον μεσίτη, το κάνει - μονόδρομος, σωστά; Έχουμε πουλήσει σπίτι μέσω μεσίτη και πραγματικά ο άνθρωπος άξιζε κάθε ευρώ που πήρε. Το σπίτι ήταν σε μεγάλη επαρχιακή πόλη και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να τρέχουμε για όλα τα χαρτιά, πήγαινε έλα από Αθήνα, οπότε με ένα πληρεξουσιο που του είχαμε κάνει έκανε στην κυριολεξία τα πάντα, μέχρι και το ραντεβού με την εκεί συμβολαιογράφο εκείνος το κανόνισε. Η αμοιβή του ήταν το 2% επίθεση της πώλησης. Αν δεν σε πήγε ο μεσίτης στο σπίτι και βρήκες μόνος σου τον πωλητή, φυσικά, γιατί να απευθυνθείς στον μεσίτη αφού δεν έχεις υπογράψει εντολή.
Metal Heart Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, AristidisZ είπε Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης μένει μακρυά από το ακίνητο ή / και δεν έχει τη παραμικρή διάθεση να ακούει από τον καθένα το μακρύ του και το κοντό του, οπότε η ανάθεση σε μεσίτη είναι μονόδρομος Κι εκεί μπορεί να φανεί χρήσιμος ο μεσίτης. Βέβαια, την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει και ένας συγγενής ή γείτονας.
kirileman Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 53 λεπτά πριν, Metal Heart είπε Βέβαια, την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει και ένας συγγενής ή γείτονας. Είναι διαθέσιμος 24/7 ο γείτονας ή ο συγγενής; Επίσης, την τελευταία φορά που μου έδειξε σπίτι συγγενής, έμαθα τα πάντα για τον πωλητή. Για την ασθένεια του παιδιού του, για το μέχρι πότε θέλει να έχει πουλήσει, για το πόσες προσφορές είχε, πόσο πέφτει η τιμή και άλλα όμορφα που δεν έπρεπε να πει. Γενικά, όταν ακούω ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με έναν επαγγελματία, θυμάμαι αυτό: 1
margaritagr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, AristidisZ είπε Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης μένει μακρυά από το ακίνητο ή / και δεν έχει τη παραμικρή διάθεση να ακούει από τον καθένα το μακρύ του και το κοντό του, οπότε η ανάθεση σε μεσίτη είναι μονόδρομος Αυτο σκέφτομαι και εγώ, θέλει πολυ τρέξιμο το να ανοίγεις το σπίτι για τον καθένα και να σε παίρνει και τηλ ο καθένας....
Metal Heart Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, kirileman είπε Είναι διαθέσιμος 24/7 ο γείτονας ή ο συγγενής; Επίσης, την τελευταία φορά που μου έδειξε σπίτι συγγενής, έμαθα τα πάντα για τον πωλητή. Για την ασθένεια του παιδιού του, για το μέχρι πότε θέλει να έχει πουλήσει, για το πόσες προσφορές είχε, πόσο πέφτει η τιμή και άλλα όμορφα που δεν έπρεπε να πει. Γενικά, όταν ακούω ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με έναν επαγγελματία, θυμάμαι αυτό: Νομίζεις ότι είναι διαθέσιμος ο μεσίτης; Δε θα διαφωνήσω σε αυτό που γράφεις αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο εξειδικευμένη δουλειά να δείξεις ένα ακίνητο.
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Ούτε οι μεσίτες είναι διαθέσιμοι 24/7, ούτε οι συγγενείς/γείτονες ενός ιδιοκτήτη είναι απαραίτητα εντελώς καθυστερημένοι. 2
UncleKim Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Το πρόβλημα το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Δεν αποτελεί πρόβλημα συνήθως η παρεμβολή του μεσίτη μεταξύ πωλητή-αγοραστή, γιατί εκεί όντως μπορεί να οφελείσει και τις 2 πλευρές. Το πρόβλημα είναι στην σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη-ενοικιαστή, που δεν παρέχει καμία υπηρεσία στον ενοικιαστή από την στιγμή που δεν είναι ο εντολέας του, και απλά διευκολύνει τον ιδιοκτήτη και μόνο. Απλά επειδή η ζήτηση για ενοικιάσεις είναι μεγάλη, και η προσφορά μικρή, έχουν βρει προσφορο έδαφος και υπάρχουν. Ο ενοικιαστής καλείται να πληρώσει συνήθως ένα ενοίκιο τον μεσίτη καθαρά από νταβατζιλίκι και για κανέναν άλλο λόγο. Απλά για να πάρει την ανάθεση από τον ιδιοκτήτη, του λέει οτι δεν θα πληρώσει τίποτα και οτι θα επιβαρυνθεί μόνο ο ενοικιαστής. Για άλλον τρέχει ο μεσίτης, άλλος τον πληρώνει, κορυφαίο. Τέλος, σε όσα σπίτια έχω δει τα τελευταία 2 χρόνια μέσω μεσίτη, ήταν παρών και ο ιδιοκτήτης, πλην περιπτώσεων που ο ιδιοκτήτης ήταν εκτός Αθηνών. Άρα πραγματικά ώρες ώρες μηδέν υπηρεσία ένθεν και ένθεν. 2
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Metal Heart είπε Νομίζεις ότι είναι διαθέσιμος ο μεσίτης; Δε θα διαφωνήσω σε αυτό που γράφεις αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο εξειδικευμένη δουλειά να δείξεις ένα ακίνητο. Spoiler Αυτά τα λες επειδή δεν ξέρεις τη δουλειά. Το δύσκολο δεν είναι να δείξεις το ακίνητο, το δύσκολο (και τρομερά χρονοβόρο) είναι πριν, η λεγόμενη "αξιολόγηση αγοραστών" (βλέπε παρακάτω). Αν κρίνω, λοιπόν, από εμένα, εκτός από τις ώρες που κοιμάμαι, τις υπόλοιπες ώρες το τηλέφωνο είναι ανοιχτό και χτυπάει και όταν χτυπάει απαντώ. Τα πρώτα εισερχόμενα τηλέφωνα αγοραστών από αγγελίες τα δέχεται συνήθως η γραμματεία που τα μοιράζει, ακόμα και βραδινές ώρες, στους συνεργάτες που διαχειρίζονται τα ακίνητα. Υποδείξεις γίνονται και Κυριακή και αργίες, αφού αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι δεν εργάζονται και έχουν χρόνο να δουν ακίνητα. Και επειδή όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει, ας μιλήσουμε και για τα εισερχόμενα μηνύματα στα social media που έρχονται βροχή κυριολεκτικά 24/7, ακόμα και μεταμεσονύκτιες ώρες. Θα τα απαντήσει αυτά ο συγγενής ή ο γείτονας; Τα τηλέφωνα από πωλητήρια που σκάνε κατά τις 10 το βράδυ ή μεσημέρι Κυριακής, θα τα απαντήσει και αυτά ο συγγενής ή ο γείτονας; Tα emails των αγοραστών που ζητούν περισσότερες πληροφορίες ή έξτρα φωτογραφίες, θα τα απαντήσει και αυτά ο συγγενής ή ο γείτονας; Και επανέρχομαι σε αυτό που είπα στην αρχή. Όταν έχεις συγκεντρώσει καμιά 40ρια ανθρώπους που θέλουν να δουν το διαμέρισμα, πώς κρίνεις ποιοι από όλους αυτούς είναι σοβαροί και έτοιμοι να αγοράσουν και ποιοι όχι; Θα το κάνει ο συγγενής ή ο γείτονας αυτό (που έτσι και αλλιώς δεν ξέρει τον τρόπο); Για πόσο; Όταν πάει καμιά 10ρια φορές και αρχίζει να κουράζεται με τον κάθε αργόσχολο ή αγοραστή που ξεκίνησε τώρα να βλέπει ακίνητα (και θα αγοράσει μετά από 16 μήνες κατά μ.ο.), θα τα κλείνει τα ραντεβού με τον ίδιο ζήλο; Τα παραπάνω αφορούν τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας μεσίτης στον ιδιοκτήτη, αλλά η αρχική ένσταση αφορούσε στους αγοραστές. Οι αγοραστές/μισθωτές είναι εκείνοι που βρίσκουν παράλογο να πληρώσουν αμοιβή τον μεσίτη που προσέλαβε ο ιδιοκτήτης, επειδή τους απάντησε στο τηλεφώνημα και τους έδειξε κάποιο απόγευμα το διαμέρισμα. Σε μεγάλο βαθμό λογικό -εκτός αν ο αγοραστής ζητήσει στη συνέχεια τη βοήθεια του μεσίτη για να βρει ακίνητο, που οι περισσότεροι τελικά το κάνουν- αλλά έτσι και αλλιώς, όπως έχω ξαναπεί, είμαι υπέρ του να μην πληρώνει αμοιβή ο αγοραστής, να πληρώνει αμοιβή μόνο ο πωλητής και σε περίπτωση συνεργασίας μεσιτών, ο μεσίτης του αγοραστή να μοιράζεται την αμοιβή με τον μεσίτη του πωλητή. Θα ησυχάσουμε και από τα επαναλαμβανόμενα ποστς στο φόρουμ. 😛 Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από kirileman
AristidisZ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 @kirileman οκ, κατανοητό, όταν όμως έχω "συνεργαστεί" με διψήφιο αριθμό ατόμων από αυτές τις 3 εταιρείες και μου έχει έρθει μέχρι και πιτσιρικάς σημαιοφόρος του ΠΝ (που μου είπε ότι το έκανε για εξτρά, προς τιμήν του παιδιού, αλλά καταλαβαίνεις την σχέση που (δεν) είχε με τον χώρο) για να μου δείξει σπίτι, καταλαβαίνεις ότι πλέον δεν θέλω καν να ακούω για αυτές @Xorxhs! αν σκοπεύεις να πουλήσεις σε καλή (ήτοι χαμηλή) τιμή, ασχολήσου προσωπικά, αν θες κάτι παραπάνω δώστο σε μεσίτη Θα λάβεις σίγουρα άπειρα τηλέφωνα και θα ακούσεις το μακρύ σου και το κοντό σου, και στο τέλος θα τα παρατήσεις, έχωντας χάσει και πόσο χρόνο Πρόσφατα πήγα να δω μια μεζονέτα 115 τ.μ. που την είχε βάλει ιδιώτης προς πώληση Η ρουφιάνα η πιτσιρίκα που ανέβασε φωτογραφίες είχε κάνει φανταστική δουλειά, είχε κρύψει σχεδόν όλες τις ατέλειες στο σπίτι Όταν πήγα να το δω όμως, αρχίσαν τα ωραία Υγρασία και μαυρίλα σε γωνία στην κουζίνα, η σκάλα ταλαιπωρημένη μέχρι εκεί που δε παίρνει, ξηλωμένη κάσα πόρτας !!!! (από πιτμπουλ), και 2 υπνοδωμάτια που δε χώραγε να βάλεις ούτε κούνια, όχι κρεβάτι, γενικά σπίτι σε κάκιστη κατάσταση για την ηλικία του (16-17 ετών). Εν τω μεταξύ ζήταγε 190 χιλιάρικα (συζητήσιμη αν θυμάμαι καλά) Μη τα πολυλογώ, με κατάλαβε από τη φάτσα μου ότι δε μου αρέσει, της είπα καλή συνέχεια και την έκανα Την αγγελία την είχε με promo στην ΧΕ κάνα δίμηνο Πριν καμιά βδομάδα είδα ότι την κατέβασε, και είδα το ίδιο σπίτι στα γνωστά γραφεία, στα 220 χιλιάρικα, lol Ε αν το πουλήσει ποτέ, εγώ θα γίνω παπάς...
Land-decked Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Στο Facebook ψάξτε για γκρουπ σπίτια χωρίς μεσίτες. Εκεί εγώ έχω πουλήσει και έχω νοικιάσει, για κάποιο λόγο ούτε αυτοί που ψάχνουν να αγοράσουν/νοικιάσουν θέλουν τους μεσίτες. Δυστυχώς έχουν κακό όνομα γιατι οι περισσότεροι είναι τυχοδιώκτες.
vamvakoolas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Land-decked είπε Στο Facebook ψάξτε για γκρουπ σπίτια χωρίς μεσίτες. Εκεί εγώ έχω πουλήσει και έχω νοικιάσει, για κάποιο λόγο ούτε αυτοί που ψάχνουν να αγοράσουν/νοικιάσουν θέλουν τους μεσίτες. Δυστυχώς έχουν κακό όνομα γιατι οι περισσότεροι είναι τυχοδιώκτες. το εχουμε ξαναγραψει για να εχεις τυχη εκει για να βρεις σπιτακι πρεπει να εισαι συνεχεια σε αυτη τη σελιδα γιατι ο καθενας εκει ποσταρει τη #@ια του και κατι ενδιαφερον μπορει να χαθει. Το ιδιο ισχυει ακομα και για τον πωλητη... Επισης εχουν αναφερθει πολλα περιστατικα που ποσταρουν μεσιτες (π.χ ποσταρει καποιος απο προφιλ τυπου Τολης/Μαρια και οταν περνεις τηλ ή πας να δεις το σπιτι σου εμφανιζεται μεσιτης). Αντιστοιχα εχουν αναφερθει που υποψηφιοι ενοικιαστες/αγοραστες ηταν αλλοι απο αυτοι που αρχικαν ενδιαφερθηκαν (ειτε αλλοδαποι ειτε λαμογια ειτε πολυμελης οικογενειες κτλ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα