tsioulak Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, G.bar είπε Λοιπόν εννοείται οτι όσες φορές έχω ψάξει να νοικιάσω σπίτι στην Αθηνα και εμπλέκονταν μεσίτες, δεν υπήρξε ποτέ καλό αποτέλεσμα κυρίως λόγω της συμπεριφοράς τους αλλά και του τρόπου με τον οποίο κοστολογούν τις υπηρεσίες τους. Απο εκεί και πέρα, έκανα μια αγοραπωλησία σε επαρχιακή πόλη πρόσφατα και στο μονο που ασχολήθηκα ήταν να στείλω με κούριερ τα κλειδιά σε έναν μεσίτη που με βρήκε όπως όλοι απο την αγγελία, και απλα απο τον τρόπο που μίλαγε μου φανηκε οκ.. Το παλικάρι έκανε τα πάντα, μάζεψε μέχρι και τα χαρτιά που χρειάζονταν απο τις τοπικές υπηρεσίες, έφερε μηχανικό, ηλεκτρολόγο για τα πιστοποιητικά και ό,τι άλλο χρειαζόταν, δεν συζητάμε σε πόσους το έδειξε, πόσα πήγαινε έλα έκανε στη συμβολαιογράφο όταν βρέθηκε ο αγοραστής και όλα αυτά χωρις να εχουμε υπογράψει τίποτα. Εννοείται οτι πήρε την νόμιμη αμοιβή του μόνο απο εμένα, καθως συνεργαζόταν με άλλον μεσίτη απο την πλευρά του αγοραστη, αλλά ο άνθρωπος ήταν διαφήμιση για το επάγγελμα του μεσίτη. Ο ορισμός του επαγγελματία και άξιζε τα χρήματα που πήρε και με το παραπάνω. Αυτό μόνο και μόνο για να δείξω οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς... ακόμα και στους ταξιτζηδες. Και στην Θεσσαλονικη τα ιδια χαλια ειναι, υπαρχουν 2-3 σωστοι και ολοι οι αλλοι ειναι χαλια.
kostakiss Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 4 hours ago, tsioulak said: Και στην Θεσσαλονικη τα ιδια χαλια ειναι, υπαρχουν 2-3 σωστοι και ολοι οι αλλοι ειναι χαλια. καλησπερα,θες να μας πεις ποιοι ειναι αυτοι και με τι κριτηρια τους θεωρεις σωστους? αν θες στειλε μου ΡΜ. ευχαριστω
Flimgkis Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αίολες συζητήσεις και μακρηγορίες από "επαγγελματίες" και μη του χώρου σε σελίδες επί σελίδων αυτού και παραπλήσιων θεμάτων, που προσπαθούν ανεπιτυχώς να υφάνουν ένα νήμα μια όποιας φερεγγυότητας στα γκρίζα περιθώρια του πολυπαθούς ελληνικού δικαίου. Θεωρώ πασιφανές και αυταπόδεικτο ότι οι μεσίτες την υπηρεσία την παρέχουν ΣΕ ΑΥΤΟΝ που τους προσέλαβε, τις εργατοώρες τις πράττουν εις το όνομα του, τις εργατοώρες τις γλιτώνουν από αυτών και λόγο ανταγωνισμού για να τους προτιμήσει (εφόσον κρίνουν ότι χρειάζονται ένα 4% για να τελεστεί επικερδώς το έργο τους) μοιράζουν άτοπα εξ ημισείας το κόστος και στις δύο συμβαλλόμενες πλευρές! Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της αισχροκέρδειας, το να κοστολογείς το ένα μέλος της συμφωνίας πχ 2000 ευρώ για 200 ώρες δουλειάς και το άλλο επίσης 2000 ευρώ για 2, τότε πραγματικά νίπτω τας χείρας μου. Επιχειρήματα τύπου "άμα δεν τα κάνω εγώ θα τα κάνει ο άλλος/είναι ελεύθερη αγορά άμα δεν γουστάρεις μην το υπογράψεις/ έχω κάνει κόπο εγώ (και το σινάφι μου) να κάνουμε μονοπωλιακή την αγορά" που είναι η μόνιμη απάντηση όχι μόνον τα ακούω βερεσέ, αλλά καταδικνείουν τις παθογένειες ενός σαθρού οικονομικού, νομικού και μικροπολιτικού συστήματος ανοχής και συνενοχής. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από Flimgkis 3
1988panos2171 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Να ρωτήσω, σε ενοικίαση κατοικίας ο μισθωτής τι πληρώνει στο μεσίτη; Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή ανάλογα όσα ζητήσει ο μεσίτης;
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε Να ρωτήσω, σε ενοικίαση κατοικίας ο μισθωτής τι πληρώνει στο μεσίτη; Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή ανάλογα όσα ζητήσει ο μεσίτης; Η νομοθεσία λέει ότι το ύψος της αμοιβής του μεσίτη είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο. Το σύνηθες για κατοικίες είναι μισό μίσθωμα + ΦΠΑ.
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Αν ζητάει μισό μίσθωμα από τον καθένα + ΦΠΑ είναι υποχρεωμένος να κόψει αποδειξη υπηρεσιών και στους 2 σωστά ;
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Αν ζητάει μισό μίσθωμα από τον καθένα + ΦΠΑ είναι υποχρεωμένος να κόψει αποδειξη υπηρεσιών και στους 2 σωστά ; Κατά κανόνα δεν ζητάει ΦΠΑ και δεν κόβει τίποτα, έτσι ο πελάτης του γλιτώνει τον ΦΠΑ και ο ίδιος γλιτώνει τη φορολογία.
VaggD Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Άκυρο Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2019 από VaggD
malthampoukos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα, είμαι υποψήφιος αγοραστής. Όταν ένας μεσίτης που κάνει υπόδειξη ενός σπιτιού είμαι υποχρεωμένος στη συνέχεια να υπογράφω και να δίνω τα στοιχεία μου στο χαρτί που μου δίνει? Ή μπορώ και να το αποφύγω?
DimosthenisG Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, malthampoukos είπε Καλησπέρα, είμαι υποψήφιος αγοραστής. Όταν ένας μεσίτης που κάνει υπόδειξη ενός σπιτιού είμαι υποχρεωμένος στη συνέχεια να υπογράφω και να δίνω τα στοιχεία μου στο χαρτί που μου δίνει? Ή μπορώ και να το αποφύγω? Είσαι ναι, και πρέπει να έχεις ταυτότητα μαζί σου. Πώς αλλιώς θα πάρει προμήθεια αν αγοράσεις το σπίτι?
vamvakoolas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, malthampoukos είπε Καλησπέρα, είμαι υποψήφιος αγοραστής. Όταν ένας μεσίτης που κάνει υπόδειξη ενός σπιτιού είμαι υποχρεωμένος στη συνέχεια να υπογράφω και να δίνω τα στοιχεία μου στο χαρτί που μου δίνει? Ή μπορώ και να το αποφύγω? αυτο ισχυει σχεδον παγκοσμιως. Απλως οι μανάβηδες που κανουν τους μεσιτες στη χωρα μας δεν ενημερωνουν τους υποψηφιους αγοραστες. Απο τη μια διασφαλιζει τον ιδιοκτητη οτι οσοι ερχονται δεν ειναι υποψηφιοι ...ληστες (αυτο ειχε γινει Αμερικη)αν το διαμερισμα ειναι επιπλομενο, το μεσίτη να ενημερωσει το αφεντικο/ιδιοκτητη για τον αριθμο υποψηφιων αλλα και για τη σοβαροτητα του ενδιαφεροντως (διαφορετικα η κουτση μαρια θα πηγαινε να δει καθε ακινητο). Για τον αγοραστη: ετσι ειναι η νομοθεσια εφοσον εμπλεκονται μεσιτες. Στο εξωτερικο για να το προσπερασουν στελνουν ειτε αλλο ατομο (και περνει φωτο ή βιντεο) ή συνηθέστερα εναν δικο τους μεσιτη
acomaedo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Στις 10/5/2019 στις 4:37 ΜΜ, tsioulak είπε Και στην Θεσσαλονικη τα ιδια χαλια ειναι, υπαρχουν 2-3 σωστοι και ολοι οι αλλοι ειναι χαλια. Βρήκες 2 -3??? Θαύμα!!!!
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, malthampoukos είπε Καλησπέρα, είμαι υποψήφιος αγοραστής. Όταν ένας μεσίτης που κάνει υπόδειξη ενός σπιτιού είμαι υποχρεωμένος στη συνέχεια να υπογράφω και να δίνω τα στοιχεία μου στο χαρτί που μου δίνει? Ή μπορώ και να το αποφύγω? Καλημέρα, όχι δεν έχεις υποχρέωση, νομικά τουλάχιστον γιατί ηθικά είναι άλλο θέμα. Πάντως το σύνηθες είναι ο μεσίτης να σου δίνει χαρτί να υπογράψεις ΠΡΙΝ την υπόδειξη γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται. 9 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Είσαι ναι, και πρέπει να έχεις ταυτότητα μαζί σου. Πώς αλλιώς θα πάρει προμήθεια αν αγοράσεις το σπίτι? Μεσίτης και εσύ να υποθέσω?
vagos789 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Σε ολα τα επαγγελματα οσοι κανουν καλη και τιμια δουλεια ειναι μειοψηφια,σε ολα ομως! Απλα σε καποια επαγγελματα που ειναι πολυ ελεγχομενα,ειναι πιο μικρες οι διακυμανσεις στην ποιοτητα και πιο γρηγορη η αποβολη προβληματικων,πχ στους πιλοτους ή στους ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας,γιατι σε αυτον το κλαδο υπαρχει πολυ ελεγχος Σε οτι αφορα τους μεσιτες ειμαι αισιοδοξος οτι η νεα γενια θα ειναι κλασεις ανωτερη, η παλαια γενια ηταν ατομα που δεν ειχαν κατι αλλο να κανουν και στην καλυτερη ειχαν επικοινωνιακα προσοντα, τωρα μπαινουν κανονες και υπαρχει μια στοιχειωδης εκπαιδευση,ενας νεος μεσιτης θα ξερει και τι ειναι το autocad και τι λεει ο νομος και θα προσπαθει να αναδειχτει απο θετικες κριτικες στο google
malthampoukos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Συγγνώμη, είσαι υποχρεωμένος δηλαδή να βάλεις τα προσωπικά σου δεδομένα και την υπογραφή σε ένα χαρτί το οποίο δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να γράφει; Και για ένα ποσό το οποίο δεν έχεις συζητήσει ποτέ; Αν είναι έτσι ποτέ υπογραφή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα