Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, oikonikos είπε

Δηλαδή αν η αγγελία δεν λέει πάνω μεσίτης θα πρέπει εγώ να σκεφτώ να ρωτήσω αν είναι μεσίτης ενώ δεν το λέει?

Δε νομίζω

Εκεί υπάρχει θέμα γιατί και στην ΧΕ υπάρχουν κάποιοι που βάζουν αγγελίες σαν ιδιώτες, αλλά είναι μεσίτες 

Τους είχα πάρει και τηλέφωνο (την ΧΕ) κάποια στιγμή για να διαμαρτυρηθώ αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Σε κάθε περίπτωση με λίγη προπόνηση θα τους καταλαβαίνεις αμέσως...

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικά και ο μεσίτης είναι απαραίτητος.

οσοι έχετε σπίτι να διαθέσετε ή να νοικιάσετε καλύτερα να πάτε εκεί... 

το στρεβλό στην χώρα μας είναι ότι οι ιδιοκτήτες αναθέτουν σε πολλά γραφεία τα ακίνητα τους.

το ποσοστό αμοιβής είναι ελάχιστο. Στο εξωτερικό είναι 6 - 10 % μην τρελένεστε αν ακούτε 200000 το ακίνητο 2% από τον ιδιοκτήτη και 2% από τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να στα το πλασάρουν και αλλιώς 208000 χωρίς μεσιτικά. Μην χαρείτε .... θα έχετε πληρώσει περισσότερα...  μην πάτε να αγοράσετε κάτι εάν δεν έχετε μεσίτη, μηχανικό, δικηγόρο και λογιστή. Και πρέπει να τους πληρώσετε όλους.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dkstopo είπε

το ποσοστό αμοιβής είναι ελάχιστο. Στο εξωτερικό είναι 6 - 10 % 

Χωρίς να έχω γνώση του τι συμβαίνει στο εξωτερικό με μια γρήγορη αναζήτησή νομίζω ότι αυτό που γράφεις (τουλάχιστον στο UK) δεν ισχύει 

https://hoa.org.uk/advice/guides-for-homeowners/i-am-selling/how-much-should-i-pay-the-estate-agent/

Δημοσ.
22 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Χωρίς να έχω γνώση του τι συμβαίνει στο εξωτερικό με μια γρήγορη αναζήτησή νομίζω ότι αυτό που γράφεις (τουλάχιστον στο UK) δεν ισχύει 

https://hoa.org.uk/advice/guides-for-homeowners/i-am-selling/how-much-should-i-pay-the-estate-agent/

To εξωτερικό είναι ο μύθος μας. Όλα στο εξωτερικό γίνονται καλά :lol:

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dkstopo είπε

Φυσικά και ο μεσίτης είναι απαραίτητος.

οσοι έχετε σπίτι να διαθέσετε ή να νοικιάσετε καλύτερα να πάτε εκεί... 

Επιχείρημα που να στηρίζει όσα γράφεις πάντως δεν βλέπω.

το στρεβλό στην χώρα μας είναι ότι οι ιδιοκτήτες αναθέτουν σε πολλά γραφεία τα ακίνητα τους.

Το στρεβλό στη χώρα μας είναι ο τρόπος που δουλεύουν οι μεσίτες, δλδ το ότι απαιτούν να πληρωθούν και από τους δύο συμβαλλόμενους. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό, στον υπόλοιπο πλανήτη απλά δεν επιτρέπεται.

το ποσοστό αμοιβής είναι ελάχιστο.

Μην παραπληροφορείς, το ύψος της αμοιβής - βάση νόμου - είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο.

Στο εξωτερικό είναι 6 - 10 %

Στο εξωτερικό οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται σε μια απλή επίδειξη, και όπου είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό περιλαμβάνει και όλα τα έξοδα της μεταβίβασης.

μην τρελένεστε αν ακούτε 200000 το ακίνητο 2% από τον ιδιοκτήτη και 2% από τον ιδιοκτήτη.

Λογικό είναι να τρελαίνεται κάποιος όταν του ζητάνε να πληρώσει λεφτά για υπηρεσίες που δεν ζήτησε.

Μπορούν να στα το πλασάρουν και αλλιώς 208000 χωρίς μεσιτικά. Μην χαρείτε .... θα έχετε πληρώσει περισσότερα...

Ή μπορεί να γίνει και το άλλο, αγοραπωλησία χωρίς μεσίτη, ο αγοραστής να πληρώσει 200.000 και ο πωλητής να εισπράξει 200.000.

μην πάτε να αγοράσετε κάτι εάν δεν έχετε μεσίτη, μηχανικό, δικηγόρο και λογιστή. Και πρέπει να τους πληρώσετε όλους.

Για τους υπόλοιπους το καταλαβαίνω, είναι γνωστοί οι λόγοι, για τον μεσίτη όμως δεν είδα κανένα επιχείρημα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Καλα το 10% που γραφηκε δεν νομιζω οτι παιζει πουθενα

Στο UK τα σπιτια ειναι ακριβα,ειδικα Λονδινο ειναι αντε γεια,επομενως ενα 1% ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οσο ακουγεται 

Σε καθε περιπτωση παιδια οι υπηρεσιες χρεωνονται,το ιδιο θα κανετε και εσεις αυριο ως εργαζομενοι,δεν θα δουλευετε για την ψυχη της μανα σας

Το μονο φαουλ στην ολη ιστορια στην Ελλαδα ειναι αυτο που γραφηκε πριν οτι καποιοι μεσιτες βαζουν αγγελια ως ιδιωτες και εμφανιζουν την ιδιοτητα τους τελευταια τελευταια στιγμη,αυτο ειναι σχεδον απατη και εμενα θα με εκανε εξω φρενων

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το στρεβλό στη χώρα μας είναι ο τρόπος που δουλεύουν οι μεσίτες, δλδ το ότι απαιτούν να πληρωθούν και από τους δύο συμβαλλόμενους. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό, στον υπόλοιπο πλανήτη απλά δεν επιτρέπεται.

ποιος είπε ότι πληρώνουν οι 2???

μόνο ο αγοραστής πληρώνει, άσχετα αν του το πλασάρουν σαν 2% εκείνος και άλλο τόσο ο πωλητής, είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Ο πωλητής έχει ήδη προυπολογίσει το έξοδο αυτό και το έχει ενσωματώσει μια χαρά στην τιμή του ακινήτου  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkstopo είπε

ποιος είπε ότι πληρώνουν οι 2???

μόνο ο αγοραστής πληρώνει, άσχετα αν του το πλασάρουν σαν 2% εκείνος και άλλο τόσο ο πωλητής, είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Ο πωλητής έχει ήδη προυπολογίσει το έξοδο αυτό και το έχει ενσωματώσει μια χαρά στην τιμή του ακινήτου  

Ακόμα και εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι εμμέσως πλην σαφώς ότι πληρώνουν και οι 2.

Αυτό που "πλασάρουν" στον αγοραστή είναι ότι ο ίδιος θα πληρώσει μεσιτική αμοιβή για "υπόδειξη ευκαιρίας", ο αγοραστής δεν ξέρει καν τι συμφωνία έχει κάνει ο μεσίτης με τον πωλητή.

Ο πωλητής γνωρίζει μόνο την αμοιβή που θα πληρώσει ο ίδιος, μόνο αυτή μπορεί να προϋπολογίσει και να ενσωματώσει στην τιμή του ακινήτου, όχι την αμοιβή που θα πληρώσει ο αγοραστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, dkstopo είπε

μην πάτε να αγοράσετε κάτι εάν δεν έχετε μεσίτη, μηχανικό, δικηγόρο και λογιστή. Και πρέπει να τους πληρώσετε όλους.

Καλά, μην τρελαινόμαστε, μια υπηρεσία προσφέρουν. Άλλοι τη χρειάζονται (γιατί δεν έχουν χρόνο, δεν θέλουν το κινητό τους να κυκλοφορεί παντού και να χτυπάει βραδιάτικα ή δεν έχουν χρόνο να βλέπουν το κάθε άκυρο διαμέρισμα), άλλοι όχι.

Να σημειώσω εδώ ότι κακώς οι μεσίτες δίνουν εκτιμήσεις εμπορικής αξίας δωρεάν! Όταν αρχίσουν να τις χρεώνουν (και να τις παραδίδουν, βεβαίως, γραπτώς και τεκμηριωμένες), θα τους παίρνει και ο κόσμος πιο σοβαρά.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

Λοιπόν εννοείται οτι όσες φορές έχω ψάξει να νοικιάσω σπίτι στην Αθηνα και εμπλέκονταν μεσίτες, δεν υπήρξε ποτέ καλό αποτέλεσμα κυρίως λόγω της συμπεριφοράς τους αλλά και του τρόπου με τον οποίο κοστολογούν τις υπηρεσίες τους. Απο εκεί και πέρα, έκανα μια αγοραπωλησία σε επαρχιακή πόλη πρόσφατα και στο μονο που ασχολήθηκα ήταν να στείλω με κούριερ τα κλειδιά σε έναν μεσίτη που με βρήκε όπως όλοι απο την αγγελία, και απλα απο τον τρόπο που μίλαγε μου φανηκε οκ..  Το παλικάρι έκανε τα πάντα, μάζεψε μέχρι και τα χαρτιά που χρειάζονταν απο τις τοπικές υπηρεσίες, έφερε μηχανικό, ηλεκτρολόγο για τα πιστοποιητικά και ό,τι άλλο χρειαζόταν, δεν συζητάμε σε πόσους το έδειξε, πόσα πήγαινε έλα έκανε στη συμβολαιογράφο όταν βρέθηκε ο αγοραστής και όλα αυτά χωρις να εχουμε υπογράψει τίποτα. Εννοείται οτι πήρε την νόμιμη αμοιβή του μόνο απο εμένα, καθως συνεργαζόταν με άλλον  μεσίτη απο την πλευρά του αγοραστη, αλλά ο άνθρωπος ήταν διαφήμιση για το επάγγελμα του μεσίτη. Ο ορισμός του επαγγελματία και  άξιζε τα χρήματα που πήρε και με το παραπάνω. 
Αυτό μόνο και μόνο για να δείξω οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς... ακόμα και στους ταξιτζηδες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Λοιπόν εννοείται οτι όσες φορές έχω ψάξει να νοικιάσω σπίτι στην Αθηνα και εμπλέκονταν μεσίτες, δεν υπήρξε ποτέ καλό αποτέλεσμα κυρίως λόγω της συμπεριφοράς τους αλλά και του τρόπου με τον οποίο κοστολογούν τις υπηρεσίες τους. Απο εκεί και πέρα, έκανα μια αγοραπωλησία σε επαρχιακή πόλη πρόσφατα και στο μονο που ασχολήθηκα ήταν να στείλω με κούριερ τα κλειδιά σε έναν μεσίτη που με βρήκε όπως όλοι απο την αγγελία, και απλα απο τον τρόπο που μίλαγε μου φανηκε οκ..  Το παλικάρι έκανε τα πάντα, μάζεψε μέχρι και τα χαρτιά που χρειάζονταν απο τις τοπικές υπηρεσίες, έφερε μηχανικό, ηλεκτρολόγο για τα πιστοποιητικά και ό,τι άλλο χρειαζόταν, δεν συζητάμε σε πόσους το έδειξε, πόσα πήγαινε έλα έκανε στη συμβολαιογράφο όταν βρέθηκε ο αγοραστής και όλα αυτά χωρις να εχουμε υπογράψει τίποτα. Εννοείται οτι πήρε την νόμιμη αμοιβή του μόνο απο εμένα, καθως συνεργαζόταν με άλλον  μεσίτη απο την πλευρά του αγοραστη, αλλά ο άνθρωπος ήταν διαφήμιση για το επάγγελμα του μεσίτη. Ο ορισμός του επαγγελματία και  άξιζε τα χρήματα που πήρε και με το παραπάνω. 
 Αυτό μόνο και μόνο για να δείξω οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς... ακόμα και στους ταξιτζηδες.

Κοίτα, προφανώς όταν είσαι από τη πλευρά του εντολοδόχου (πουλάς ή διαθέτεις προς μίσθωση) εννοείται ότι βλέπεις τον μεσίτη με πολύ καλύτερο μάτι, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται περί πώλησης που είναι σαφώς πιο δύσκολη από την ενοικίαση 

Στην ενοικίαση, η μαγκιά του μεσίτη είναι να μπορεί να καταλάβει αν ο πελάτης θα είναι ΟΚ στις υποχρεώσεις του ή θα είναι λαμόγιο 

Προσωπικά, έχω ένα διαμέρισμα στην επαρχία που το έχω δώσει 2 φορές σε μεσίτη 

Ο πρώτος μου έβαλε για ενοικιαστή ένα υπερλαμόγιο που το ήξερε όλη η πόλη, φαντάσου τι μπάζο επαγγελματίας ήταν 

Τη δεύτερη φορά πήγα προφανώς σε άλλον μεσίτη, ο οποίος μου βρήκε εξαιρετικό παλικάρι. Βέβαια δε ξέρω αν έκανε κάποιο φιλτράρισμα ή απλά στάθηκε τυχερός 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
Στις 8/5/2019 στις 5:29 ΜΜ, phanispal είπε

Απευθύνθηκες εσύ πρώτος στο μεσίτη;

Αν ναι, σου βρήκε αυτό που ζητούσες; Αν ναι, πόσο γρήγορα;

απευθήνθηκα εγώ ναι καθώς 1) δεν είχα χρόνο να ψάξω 2) έπρεπε να βρώ σπίτι σε 2 μέρες. βρήκε σαν αυτό που ζητούσα και στα χρήματα που κοίταζα. σε 2 μέρες το είχα ήδη κλέισει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Στην ενοικίαση, η μαγκιά του μεσίτη είναι να μπορεί να καταλάβει αν ο πελάτης θα είναι ΟΚ στις υποχρεώσεις του ή θα είναι λαμόγιο 

Δεν πιστευω οτι ο μεσιτης δινει δεκαρα τσακιστη γι αυτο το θεμα,αρκει να πληρωσει στην αρχη για να παρει την αμοιβη του.

Αλλωστε δεν υπαρχουν εργαλεια οπως στην αμερικη οπου μπορεις να δεις το record του,οποτε μονο αν ειναι τρανταχτη περιπτωση θα το ξερει 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν πιστευω οτι ο μεσιτης δινει δεκαρα τσακιστη γι αυτο το θεμα,αρκει να πληρωσει στην αρχη για να παρει την αμοιβη του.

Αλλωστε δεν υπαρχουν εργαλεια οπως στην αμερικη οπου μπορεις να δεις το record του,οποτε μονο αν ειναι τρανταχτη περιπτωση θα το ξερει 

Κάνεις μεγάλο λάθος: φυσικά και δίνει κάθε δεκάρα τσακιστή αν δεν είναι λαμόγιο-επαγγελματίας. Ο σωστός επαγγελματίας νοιάζεται όσο τίποτα να είναι ικανοποιημένος ο εντολέας του, γιατί από αυτό ζει και θα ζει μέχρι τη σύνταξη.

Στην ευρύτερη οικογένεια έχουμε ένα απόλυτα σωστό επαγγελματία που επί χρόνια και χρόνια τον εμπιστευόμαστε.... Πάντα μας βρίσκει σωστούς νοικάριδες και απορούμε πώς τα καταφέρνει τόσο καλά, ποιό είναι το μυστικό του(λες και τους διαλέγει για το ίδιο του το σπίτι). Όλοι πληρώνουν, κανένα πρόβλημα και συνεργαζόμαστε τέλεια με τον συγκεκριμένο μεσίτη... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...