Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nauths είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι πωλητές είναι τόσο μέγιστοι βλάκες. Στην εποχή που η πληροφορία διαδίδεται γρηγορότερα από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μερικοί ακόμα επιλέγουν να ζουν στο 1950 που πήγαιναν στο μεσιτικό γιατί εκεί ήταν το "google" της εποχής και ο ενδιαφερόμενος θα είχε μία συνολική εικόνα. Πλέον γιατί να μην το βάλεις σε 5-6 σάιτ, να πληρώσεις την αντίστοιχη συνδρομή που δεν είναι ούτε καν 20€ για να φαίνεται και πάνω πάνω στα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα ο ενδιαφερόμενος μπαίνει. φιλτράρει κι επιλέγει. Δηλαδή δίνεις 2% εσύ και στα @@ μας κιόλας, αλλά γιατί να υποχρεώνεις τον αγοραστή να δώσει 2% κι αυτός. Και στο κάτω κάτω βάλε τα όλα μόνος, εσύ αγοράζεις την υπηρεσία, όχι ο αγοραστής. Έχουμε γεμίσει αεριτζοεπαγγέλματα που δεν ξέρουν πως να τζιράρουν βλ. ασφαλιστές, μεσίτες κτλπ

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους ένας πωλητής θα απευθυνθεί σε έναν μεσίτη

Βασικά να στο πω ανάποδα, αν δεν σε καίει το να δώσεις είτε ένα μίσθωμα είτε 2% της αξίας του σπιτιού σου σε έναν μεσίτη, τότε δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να ασχοληθείς να σπρώξεις εσύ το ακίνητό σου... 

Έχω την αίσθηση ότι πολλοί από εδώ μέσα δεν μετράτε καθόλου την αξία του χρόνου σας.... 

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nauths είπε

Με 4% αμοιβή αν έβαζες χορηγούμενη στη χρυσή ευκαιρία ή το σπιτόγατο θα το πούλαγες πέρυσι το σπίτι.

εγω να αγορασω θελω.

Μπηκα πριν στη χρυση ευκαρια. απο τις 6000 αγελιες στην ανατολικη θεσσαλονικη, μονο οι 30 ειναι απο ιδιωτες.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nauths είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι πωλητές είναι τόσο μέγιστοι βλάκες. Στην εποχή που η πληροφορία διαδίδεται γρηγορότερα από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μερικοί ακόμα επιλέγουν να ζουν στο 1950 που πήγαιναν στο μεσιτικό γιατί εκεί ήταν το "google" της εποχής και ο ενδιαφερόμενος θα είχε μία συνολική εικόνα. Πλέον γιατί να μην το βάλεις σε 5-6 σάιτ, να πληρώσεις την αντίστοιχη συνδρομή που δεν είναι ούτε καν 20€ για να φαίνεται και πάνω πάνω στα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα ο ενδιαφερόμενος μπαίνει. φιλτράρει κι επιλέγει. Δηλαδή δίνεις 2% εσύ και στα @@ μας κιόλας, αλλά γιατί να υποχρεώνεις τον αγοραστή να δώσει 2% κι αυτός. Και στο κάτω κάτω βάλε τα όλα μόνος, εσύ αγοράζεις την υπηρεσία, όχι ο αγοραστής. Έχουμε γεμίσει αεριτζοεπαγγέλματα που δεν ξέρουν πως να τζιράρουν βλ. ασφαλιστές, μεσίτες κτλπ

Ο μεσιτης αναλαμβανει να δειξει ενα σπιτι,δηλαδη να συναντηθει με καθε ημιτρελο,παραφρονα,αφραγκο που κυκλοφορει εκει εξω μεχρι να βρει πραγματικο αγοραστη

Αυτο ενας εργαζομενος πωλητης πλεον προτιμαει να μην το κανει,και απλως απο τα λεφτα που θα παρει στο τελος να παρει πχ 1 χιλιαρικο λιγοτερα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, sezebo είπε

εγω να αγορασω θελω.

Μπηκα πριν στη χρυση ευκαρια. απο τις 6000 αγελιες στην ανατολικη θεσσαλονικη, μονο οι 30 ειναι απο ιδιωτες.

Κι εγώ να αγοράσω ψάχνω για αυτό είμαι παρμένος. Φαντάζομαι θα τους καλούν οι μεσίτες και θα τους προσφέρουν την υπηρεσία δωρεάν και καλά σε φάση δεν θα ασχοληθείτε καθόλου και θα έρθετε μόνο για τα συμβόλαια, οπότε συμφωνούν και στο τέλος θα την πληρώσει ο αγοραστής.

20 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους ένας πωλητής θα απευθυνθεί σε έναν μεσίτη

Βασικά να στο πω ανάποδα, αν δεν σε καίει το να δώσεις είτε ένα μίσθωμα είτε 2% της αξίας του σπιτιού σου σε έναν μεσίτη, τότε δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να ασχοληθείς να σπρώξεις εσύ το ακίνητό σου... 

Έχω την αίσθηση ότι πολλοί από εδώ μέσα δεν μετράτε καθόλου την αξία του χρόνου σας.... 

Φίλε μου πιστεύω πλέον πως και ο χρόνος έχει γίνει καραμέλα, για να δικαιολογείται το 4% πχ σε σπίτι με 40.000€ θα πρέπει να δουλέψει τουλάχιστον κατά Μ.Ο περίπου στις 230 ώρες. Πιστεύεις ξοδεύει τόσες; Άσε που και μόνος να είσαι φαντάζομαι μπορείς να κανονίζεις 4-5 ραντεβού μαζί και όχι να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Nauths είπε

Κι εγώ να αγοράσω ψάχνω για αυτό είμαι παρμένος. Φαντάζομαι θα τους καλούν οι μεσίτες και θα τους προσφέρουν την υπηρεσία δωρεάν και καλά σε φάση δεν θα ασχοληθείτε καθόλου και θα έρθετε μόνο για τα συμβόλαια, οπότε συμφωνούν και στο τέλος θα την πληρώσει ο αγοραστής.

Φίλε μου πιστεύω πλέον πως και ο χρόνος έχει γίνει καραμέλα, για να δικαιολογείται το 4% πχ σε σπίτι με 40.000€ θα πρέπει να δουλέψει τουλάχιστον κατά Μ.Ο περίπου στις 230 ώρες. Πιστεύεις ξοδεύει τόσες; Άσε που και μόνος να είσαι φαντάζομαι μπορείς να κανονίζεις 4-5 ραντεβού μαζί και όχι να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι.

Μιλάω για τον χρόνο του πωλητή, όχι του μεσίτη...

Και γιατί 4% και όχι 2% ;

Ο υπολογισμός που κάνεις πως προκύπτει ; 

40000 * 4% = 1600, 1600/230 = 7 ευρώ την ώρα 

Τόσο κοστολογείς την εργατοώρα ενός οποιουδήποτε ΕΕ ;;

Btw, δε μπορείς να φανταστείς πόσοι χασομέρηδες & λακαμάδες θα σε πάρουν τηλέφωνο αν βάλεις μια αγγελία... 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Napier είπε

ποια ειναι ακριβως η ταλαιπωρια του? μη τρελαθουμε τωρα. απλα θα δειξει μια φορα το σπιτι και μετα ραντεβου τη μερα των συμβολαιων στον συμβολαιογραφο για την αμιβοι του

το ποσες φορες θα το κανει αυτο μεχρι να πουληθεί το έχεις σκεφτεί ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μιλάω για τον χρόνο του πωλητή, όχι του μεσίτη...

Και γιατί 4% και όχι 2% ;

Ο υπολογισμός που κάνεις πως προκύπτει ; 

40000 * 4% = 1600, 1600/230 = 7 ευρώ την ώρα 

Τόσο κοστολογείς την εργατοώρα ενός οποιουδήποτε ΕΕ ;;

Btw, δε μπορείς να φανταστείς πόσοι χασομέρηδες & λακαμάδες θα σε πάρουν τηλέφωνο αν βάλεις μια αγγελία... 

6 λεπτά πριν, Djzan είπε

το ποσες φορες θα το κανει αυτο μεχρι να πουληθεί το έχεις σκεφτεί ?

οτι υπαρχουν ελληνες σαν εσας που υποστηρίζετε την δουλεια του μεσιτη, τι να πω σηκωνω τα χερια. Καταλαβαινετε οτι παιρνουν μινιμουν 1000ρικο οτι και να πουλησουν? Καταλαβαινετε οτι αντι να παρουν 50% του ενοικιου σε σπιτι που νοικιαζετε (οπως στο εξωτερικο), ΖΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΝΟΙΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ????

Επεξ/σία από sezebo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sezebo είπε

οτι υπαρχουν ελληνες σαν εσας που υποστηρίζετε την δουλεια του μεσιτη, τι να πω σηκωνω τα χερια. Καταλαβαινετε οτι παιρνουν μινιμουν 1000ρικο οτι και να πουλησουν? Καταλαβαινετε οτι αντι να παρουν 50% του ενοικιου σε σπιτι που νοικιαζετε (οπως στο εξωτερικο), ΖΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΝΟΙΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ????

Προσωπικά τους αντιπαθώ, το έχω γράψει και εδώ άπειρες φορές 

Όχι πρωτίστως για το ύψος της αμοιβής που ζητάνε, αλλά κυρίως γιατί είναι κατά κανόνα εντελώς άσχετοι με το χώρο 

Το πόσο παίρνουν στο εξωτερικό δε νομίζω ότι λέει κάτι 

Και στο εξωτερικό ένα μπουκάλι νερό έχει 2€, ενώ εδώ έχει 0.5€

Λέει κάτι αυτό ; 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει εαν συζηταμε για το αν πρεπει να υπαρχουν μεσιτες η για το οτι χρεωνουν πολλα.

Για το δευτερο,οταν δεν υπαρχει καθορισμενο απο τον νομο,ο καθενος κοστολογει οσο θελει τις υπηρεσιες του η τα αγαθα που θελει να πουλησει

Οσο για την υπαρξη η οχι των μεσιτων και εγω θεωρω οτι περιεχει πολυ αερα το επαγγελμα τους αλλα για να εξακολουθουν να υπαρχουν σιγουρα καλυπτουν μια αναγκη.

Εγω πχ διαθετω ενα διαμερισμα προς πωληση/ενοικιαση σε αλλη περιοχη απο αυτη που μενω. Επισης εχω και 2 παιδια,οποτε ο χρονος λιγοστος και σιγουρα δεν μπορω να πεταγομαι καθε φορα και δειχνω το διαμερισμα σε καθε ενδιαφερομενο. Ε εκει ουσιαστικα παταει ο μεσιτης,αυτο αγοραζεις,το χρονο για την επιδειξη του διαμερισματος

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, sezebo είπε

υποστηριξα καπου καποιον μεσίτη ? και εγώ όταν εσκασα ενα ενοικιο με έτσουξε δεν το συζητάω. παρόλα αυτά κάνει μια δουλεια είτε μας αρέσει είτε όχι και κα΄πως πρεπει να πληρωθεί όταν και αν πληρωθεί. το ότι τα ποσα ειναι υπερογκα ειναι ξεκαθαρο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όταν βλέπεις μια αγγελία με ένα σπίτι που σου αρέσει και παίρνεις τηλέφωνο, δεν σου απαγορεύει κανείς να ρωτήσεις αν είναι μεσίτης ώστε να γλιτώσεις το χρόνο σου...

Αν δεν ρωτήσεις και στο ραντεβού σου πετάξει στα μούτρα εντολή, τότε εσύ φταις.

Παίρνω τηλέφωνο κάποιον που πουλάει ένα σπίτι... Και θα τον ρωτήσω εγώ αν είναι μεσίτης??

Όντως?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Djzan είπε

υποστηριξα καπου καποιον μεσίτη ? και εγώ όταν εσκασα ενα ενοικιο με έτσουξε δεν το συζητάω. παρόλα αυτά κάνει μια δουλεια είτε μας αρέσει είτε όχι και κα΄πως πρεπει να πληρωθεί όταν και αν πληρωθεί. το ότι τα ποσα ειναι υπερογκα ειναι ξεκαθαρο.

Απευθύνθηκες εσύ πρώτος στο μεσίτη;

Αν ναι, σου βρήκε αυτό που ζητούσες; Αν ναι, πόσο γρήγορα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oikonikos είπε

Παίρνω τηλέφωνο κάποιον που πουλάει ένα σπίτι... Και θα τον ρωτήσω εγώ αν είναι μεσίτης??

Όντως?

Ε ναι,  εφόσον είσαι αποφασισμένος να μην πληρώσεις μια υπηρεσία που δεν ζήτησες (δεν απευθύνθηκες σε μεσίτη να σου βρει σπίτι), τότε φυσικά και θα τον ρωτήσεις για να μην ξοδεύεις τζάμπα το χρόνο σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ε ναι,  εφόσον είσαι αποφασισμένος να μην πληρώσεις μια υπηρεσία που δεν ζήτησες (δεν απευθύνθηκες σε μεσίτη να σου βρει σπίτι), τότε φυσικά και θα τον ρωτήσεις για να μην ξοδεύεις τζάμπα το χρόνο σου.

Δηλαδή αν η αγγελία δεν λέει πάνω μεσίτης θα πρέπει εγώ να σκεφτώ να ρωτήσω αν είναι μεσίτης ενώ δεν το λέει?

Δε νομίζω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, oikonikos είπε

Δηλαδή αν η αγγελία δεν λέει πάνω μεσίτης θα πρέπει εγώ να σκεφτώ να ρωτήσω αν είναι μεσίτης ενώ δεν το λέει?

Δε νομίζω

Καλώς η κακώς πολλοί μεσίτες όχι μόνο δεν διευκρινίζουν την ιδιότητα τους στην αγγελία, αλλά ούτε και πριν τη στιγμή του ραντεβού.

Για αυτό αν δεν θέλεις να χάσεις το χρόνο σου ναι, θα πρέπει να το ρωτήσεις.

Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει που θα χάσεις το χρόνο σου, ή αν δεν σε πειράζει που πιθανώς να σου ζητήσουν να πληρώσεις αδρά μια υπηρεσία που ΔΕΝ ζήτησες, τότε απλά μην το ρωτάς.

Τόσο απλά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...