Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι φάση αυτή με τους μεσίτες; Ψάχνει ο πατέρας μου να αγοράσει ένα σπίτι με αγγελιών κτλ και πήγα σ' ένα χθες και ζητάνε μεσιτική αμοιβή 1860€. Εμάς τι υπηρεσία μας παρέχουν για να μας ζητάνε τόσα λεφτά; Μπήκαμε σε ένα σάιτ, είδαμε μία αγγελία και πήραμε τηλ. Δεν το καταλαβαίνω.

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Nauths είπε

Ρε παιδιά τι φάση αυτή με τους μεσίτες; Ψάχνει ο πατέρας μου να αγοράσει ένα σπίτι με αγγελιών κτλ και πήγα σ' ένα χθες και ζητάνε μεσιτική αμοιβή 1860€. Εμάς τι υπηρεσία μας παρέχουν για να μας ζητάνε τόσα λεφτά; Μπήκαμε σε ένα σάιτ, είδαμε μία αγγελία και πήραμε τηλ. Δεν το καταλαβαίνω.

γιατι ειναι αεριτζιδες. σου πουλανε αερα.

• Like 1
Δημοσ.

Το απόλυτο τίποτα, μηδέν προσφορά στη κοινωνία.δημιουργήθηκε άνευ λόγου η υπηρεσία αυτή, γιατί δεν είναι επάγγελμα.

• Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Nauths είπε

Την επίδειξη, αφού τους υπογράψεις ένα χαρτί που θα λέει πως βρίσκεις εύλογη την αμοιβή αυτή θα σε πάρουν από το χεράκι και θα σου δείξουν το σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ελεύθερη αγορά λέγεται.

Ελεύθερη αγορά είναι το να χρεώνεις όσο νομίζεις την υπηρεσία σου. Εν προκειμένη δεν παρέχεται υπηρεσία για να οριστεί τιμή.

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Την επίδειξη, αφού τους υπογράψεις ένα χαρτί που θα λέει πως βρίσκεις εύλογη την αμοιβή αυτή θα σε πάρουν από το χεράκι και θα σου δείξουν το σπίτι.

Την επίδειξη την κάνουν για λογαριασμό του άλλου. Είναι φυσικό και εύλογο να γίνει επίδειξη.

Δημοσ.

2% απο τον πωλητη και 2% απο τον αγοραστη ειναι η νομιμη αμοιβη εκτος αν υπαρξει αλλη συμφωνια.Παντα με αναθεση επισημη αντιγραφο της οποιας παιρνουν και οι 2 και ΠΑΝΤΑ με αποδειξη για το ποσο που θα παρει .Ολα τα αλλα ειναι λαμογια ενθεν και ενθεν ετσι? Γιατι υπαρχουν και οι εξυπνακηδες που τους δειχνουν οι μεσιτες ακινητα και μετα κοιταζουν να αποφυγουν την αμοιβη.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nauths είπε

Την επίδειξη την κάνουν για λογαριασμό του άλλου. Είναι φυσικό και εύλογο να γίνει επίδειξη.

Ο νόμος δεν τους απαγορεύει όμως να πληρωθούν και από τον άλλο και από εσένα, οπότε το εκμεταλλεύονται.

1 λεπτό πριν, xp-user είπε

2% απο τον πωλητη και 2% απο τον αγοραστη ειναι η νομιμη αμοιβη εκτος αν υπαρξει αλλη συμφωνια.Παντα με αναθεση επισημη αντιγραφο της οποιας παιρνουν και οι 2 και ΠΑΝΤΑ με αποδειξη για το ποσο που θα παρει .Ολα τα αλλα ειναι λαμογια ενθεν και ενθεν ετσι? Γιατι υπαρχουν και οι εξυπνακηδες που τους δειχνουν οι μεσιτες ακινητα και μετα κοιταζουν να αποφυγουν την αμοιβη.

Αυτά που γράφεις ίσχυαν μέχρι και πριν 25 χρόνια, πλέον το ύψος της αμοιβής είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xp-user είπε

Στην δική μας περίπτωση ζητάει κάπου στο 4% από δική μας μεριά. Θέλω να πω στην περίπτωση μου ότι δεν πήγα σε μεσιτικό να ζητήσω υπηρεσία. Απλά είδα ένα σπίτι που μου άρεσε από αγγελία και έτυχε να το διαχειρίζεται μεσιτικό. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται σε συμφωνία με τον πελάτη. Πχ μπαίνω και ψάχνω να αγοράσω, θα μου δώσεις 2% από το συνολικό κόστος κτήσης του σπιτιού. Μπαίνω να πουλήσω; Πόσα θες ελάχιστο; 30.000€; 2% για τα πρώτα 30.000 κι αν καταφέρω να το πουλήσω παραπάνω 4% πχ για κάθε υπερβάλλον €. Νομίζω είναι μία λογική προσέγγιση.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nauths είπε

Εν προκειμένη δεν παρέχεται υπηρεσία για να οριστεί τιμή.

Αυτό το λες εσύ που είσαι η μία πλευρά.

Η άλλη πλευρά κάτι μου λέει ότι ισχυρίζεται το αντίθετο.

• Like 1
Δημοσ.

Koυράζει το θέμα, έχει αναλυθεί 100 φορές 

Όποιος δε γουστάρει, ψάχνει αγγελίες ιδιωτών μόνο

Εναλλακτικά, πηγαίντε σε έναν μεσίτη και πείτε του ότι επειδή η αμοιβή του είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης, εσείς μπορείτε να του δώσετε ένα ποσό, είτε φιξ, είτε ποσοστό επί της αξίας της αγοραπωλησίας 

Αν δεχτεί, καλώς αν όχι στον επόμενο 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο νόμος δεν τους απαγορεύει όμως να πληρωθούν και από τον άλλο και από εσένα, οπότε το εκμεταλλεύονται.

Αυτά που γράφεις ίσχυαν μέχρι και πριν 25 χρόνια, πλέον το ύψος της αμοιβής είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο.

σε καθε θεμα σχετικα με μεσιτες πεταγεσε και απαντας ! ενα περιεργο πραγμα!!

για πες μου σε παρακαλω πως να το χειριστω, θα δω ενα σπιτι που πουλιεται 20.000 , θα μου το δειξει ο μεσιτης και θα βγαλει ενα χαρτι που γραφει μια αμοιβη 8% δλδ 1600 ευρω+φπα. Εκεινη την στιγμη τι πρεπει να κανω εγω? να του πω δε στο υπογραφω το χαρτι επειδη δε μου αρεσει? Να του πω εγω θα σου δωσω 800+φπα? τι να κανω?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nauths είπε

Στην δική μας περίπτωση ζητάει κάπου στο 4% από δική μας μεριά. Θέλω να πω στην περίπτωση μου ότι δεν πήγα σε μεσιτικό να ζητήσω υπηρεσία. Απλά είδα ένα σπίτι που μου άρεσε από αγγελία και έτυχε να το διαχειρίζεται μεσιτικό. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται σε συμφωνία με τον πελάτη. Πχ μπαίνω και ψάχνω να αγοράσω, θα μου δώσεις 2% από το συνολικό κόστος κτήσης του σπιτιού. Μπαίνω να πουλήσω; Πόσα θες ελάχιστο; 30.000€; 2% για τα πρώτα 30.000 κι αν καταφέρω να το πουλήσω παραπάνω 4% πχ για κάθε υπερβάλλον €. Νομίζω είναι μία λογική προσέγγιση.

Το πιο πιθανόν ειναι να εχει πει στον πωλητη δεν θα παρω απο σενα προμηθεια ...και να προσπαθει να την παρει ολη απο σενα .Ειναι θεμα συμφωνιας μεταξυ σας πλεον

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sezebo είπε

για πες μου σε παρακαλω πως να το χειριστω, θα δω ενα σπιτι που πουλιεται 20.000 , θα μου το δειξει ο μεσιτης και θα βγαλει ενα χαρτι που γραφει μια αμοιβη 8% δλδ 1600 ευρω+φπα. Εκεινη την στιγμη τι πρεπει να κανω εγω? να του πω δε στο υπογραφω το χαρτι επειδη δε μου αρεσει? Να του πω εγω θα σου δωσω 800+φπα? τι να κανω?

Δεν θα φτάσεις ως το σπίτι, θα του τα πεις από το τηλέφωνο και τελειώνει η ιστορία εκεί 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

σε καθε θεμα σχετικα με μεσιτες πεταγεσε και απαντας ! ενα περιεργο πραγμα!!

Αυτά τα θέματα γουστάρω, σε αυτά απαντώ, που το περίεργο? Θα έπρεπε να απαντώ και στα θέματα με κάρτες γραφικών πχ παρόλο που ούτε μαρέσουν ούτε έχω την παραμικρή ιδέα?

Όσο για αυτό που ρωτάς, αν σου φαίνονται πολλά αυτά που ζητάει τότε του αντιπροτείνεις το ποσό που θεωρείς εσύ εύλογο, αν τα βρείτε μια χαρά, αν δεν τα βρείτε τότε προσπερνάς.

Μπορείς να τον βρίσεις κιόλας στην περίπτωση που δεν σου είχε πει από το τηλέφωνο ότι είναι μεσίτης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...