Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Βάλε τις μνήμες στο 1-3 slot

Βάλε το bios F30 της μητρικής σου ->reset το default ->enable xmp

Για να δουλέψει σωστά στα windows(τελευταίο iso από microsoft)  πρέπει να βάλεις τους AMD Chipset Driver 18.50.16.01 αν έχεις είδη windows πρώτα βάλε τους drivers και μετά το bios

good luck

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, elgibor είπε

Καλημέρα

Για να δουλέψει σωστά στα windows(τελευταίο iso από microsoft)  πρέπει να βάλεις τους AMD Chipset Driver 18.50.16.01 αν έχεις είδη windows πρώτα βάλε τους drivers και μετά το bios

good luck

Λοιπόν βρήκα πρόβλημα στην μητρική,έβαλα τις μνήμες στα σλοτ 1-3 και υπάρχει πρόβλημα στο σλοτ 3,δοκιμασα ένα ένα τις μνημες και υπαρχει πρόβλημα σε εκεινο το σλοτ,και για κάποιο λόγο ανάβει κολλημενο το led της cpu και απλα δεν κανει βοοτ ουτε εμφανίζεται το logo της μητρικης, δοκίμασα στα υπολοιπα slots και μπουταρει κανονικα αλλα πάκι δεν εκμεταλλευτεται ολη την ραμ

21 ώρες πριν, guardianx71 είπε

Κοίταξε και στο BIOS μήπως έχει καμιά επιλογή Memory Map Feature

18 ώρες πριν, jimmy213 είπε

Τρέξε memtest και με τα δύο dimm επάνω.

Επίσης είπες ότι στο msconfig έφτασε μέγιστο στα 8096 MB η ram, ενώ έπρεπε να πάει 8192 MB. Μπορεί να μην είναι ο κύριος υπαίτιος, αλλά μια υποψία την βάζει ως προς την συμβατότητα ή την κατάσταση του hardware (κυρίως τα στικάκια).

4 ώρες πριν, HaloSpartan117 είπε

Λοιπόν βρήκα πρόβλημα στην μητρική,έβαλα τις μνήμες στα σλοτ 1-3 και υπάρχει πρόβλημα στο σλοτ 3,δοκιμασα ένα ένα τις μνημες και υπαρχει πρόβλημα σε εκεινο το σλοτ,και για κάποιο λόγο ανάβει κολλημενο το led της cpu και απλα δεν κανει βοοτ ουτε εμφανίζεται το logo της μητρικης, δοκίμασα στα υπολοιπα slots και μπουταρει κανονικα αλλα πάκι δεν εκμεταλλευτεται ολη την ραμ,τρεχοντας f2 version

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ετρεξα τις ραμ στα σλοτ 4 και 2 οπου τωρα αναγνωρίζει από τα 8gb τα7,92gb η δυνατη χρηση με bios f2 version σε στοκ ταχυτητες

Επεξ/σία από HaloSpartan117
Δημοσ.
1 ώρα πριν, HaloSpartan117 είπε

Λοιπόν βρήκα πρόβλημα στην μητρική,έβαλα τις μνήμες στα σλοτ 1-3 και υπάρχει πρόβλημα στο σλοτ 3,δοκιμασα ένα ένα τις μνημες και υπαρχει πρόβλημα σε εκεινο το σλοτ,και για κάποιο λόγο ανάβει κολλημενο το led της cpu και απλα δεν κανει βοοτ ουτε εμφανίζεται το logo της μητρικης, δοκίμασα στα υπολοιπα slots και μπουταρει κανονικα αλλα πάκι δεν εκμεταλλευτεται ολη την ραμ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ετρεξα τις ραμ στα σλοτ 4 και 2 οπου τωρα αναγνωρίζει από τα 8gb τα7,46GB δυνατη χρηση με bios f2 version σε στοκ ταχυτητες

E τότε κάνε και ενα memtest  όπως τις βλέπει τωρα  κι αν όλα εντάξει, άστο όπως είναι..

Βέβαια θα πρέπει να δεις και με το xmp τι γίνεται και να σιγουρευτείς αν έχει θέμα η μητρική σου ώστε να την αλλάξεις μέσω εγγύησης...

Στις θέσεις 2-4 πρέπει να μπουν κανονικά απο την αρχή...Δεν ξέρω που τις είχες εσυ.. Τέσπα, καλή τύχη λοιπόν...🙂

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, HaloSpartan117 είπε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ετρεξα τις ραμ στα σλοτ 4 και 2 οπου τωρα αναγνωρίζει από τα 8gb τα7,92gb η δυνατη χρηση με bios f2 version σε στοκ ταχυτητες

Όσο αφορά το bios... είδα οτι είπες έτρεξες παλιό. Πριν από αυτό... είχες το τελευταίο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Όσο αφορά το bios... είδα οτι είπες έτρεξες παλιό. Πριν από αυτό... είχες το τελευταίο?

Ναι,το F30,μεχρι στιγμης έχω δοκιμάσει ολα τα bios ολα τα slots με 2 xmp profile και stock και μου μένει να δω τι γίνεται με τα f5,f6 και f30,αλλα μέχρι στιγμής το slot 3 με μια μνημη δεν δουλευει καθόλου,αλλά σε συνδυασμο με άλλη slot δουλευει και το διαβάζει αλλα δεν εκμεταλλευεται τα Windows ολη τη ραμ και δεν δουλευουν τα xmp profiles

*To slot 3 σε συνδυασμο με το 1 επισης δεν δουλευει,με τα 4 και 2 bootarei

Δημοσ.

Στην θέση σου δεν θα πειραματιζόμουν περαιτέρω με τα bios εφόσον δεν παίζει με το τελευταίο. Είσαι σίγουρος οτι δεν είναι απλά "works as designed". Εννοώ δηλαδή οτι αμα είχες 4 dimm μπορεί να έπαιζαν όλα σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι μνημες είναι στη λιστα συμβατότητας τη μητρικης,τη πρωτη φορα που τα εβαλα σε οποιοδήποτε θεση όλα τα dimmακια έπαιζαν κανονικά,2 είναι οι πιθανότητες,η η μητρικη πρεπει να παει για εγγυηση η οι μνημες πρεπει να πανε εγγυηση,αυριο θα πάω σε έναν τεχνικό που ξερω στην πολη να του το πάω τις μνήμες η ολο μαζι καλητερα να τα ελεγξουμε να δουμε τι φταιει

6 λεπτά πριν, HaloSpartan117 είπε

οι μνημες είναι στη λιστα συμβατότητας τη μητρικης,τη πρωτη φορα που τα εβαλα σε οποιοδήποτε θεση όλα τα dimmακια έπαιζαν κανονικά,2 είναι οι πιθανότητες,η μη μητρικη πρεπει να παει για εγγυηση η οι μνημες πρεπει να πανε εγγυηση,αυριο θα πάω σε έναν τεχνικό που ξερω στην πολη να του το πάω τις μνήμες η ολο μαζι καλητερα να τα ελεγξουμε να δουμε τι φταιει

Τωρα τα εβαλα στις θεσεις 2-4 και από τα 8gb διαβαζει 7,95gb στις άλλες θεσεις(εκτος 1-3 με τα δυο dimmακια και μονό 3 δεν δουλευουν) και οτιδήποτε slot από τα 8gb μονο 3,95gb είναι δυνατη χρήση

9 ώρες πριν, elgibor είπε

Καλημέρα

good luck

Το είχα κανει ακριβως όπως ειπες αλλα παλι πρόβλημα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια μιλησα με Gigabyte μεσω email και μου ειπαν ότι επειδή εχεις τον Ryzen 1200 και δεν είναι στην λιστα συμβατότηταςτης μητρικης για τους Ryzen πρωτης γενας 1ΧΧΧ οι μνημες δεν τρεχουν ομαλα,μου ειπαν αν βαλω 2ης γενιας Ryzen(Pinacle Ridge) πχ τον 2600 που οι συγκεκριμενες μνημες που εχω υπαρχουν στην λιστα της μητρικης,θα τρεχουν κανονικα

ΥΓ:Τσεκαρα στην Gigabyte μητρικη που εχω ότι εχει βγει bios για του καινούργιους Ryzen που θα βγουν,οποτε θα αγορασω επεξεργαστη

Δημοσ.

στην λίστα συμβατότητας δεν είναι γιατί 99% εφόσον βγήκε η νεα γενιά και σε λίγο και η ακόμα νεότερη δεν θα κάτσουν να δοκιμάσουν τις νέες ραμ ολους τους επεξεργαστές.

Προσωπικά πιστεύω οτι απλά απάντησαν by the book για να σε ξεφορτωθούν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2019 στις 10:51 ΜΜ, Xristaras12 είπε

στην λίστα συμβατότητας δεν είναι γιατί 99% εφόσον βγήκε η νεα γενιά και σε λίγο και η ακόμα νεότερη δεν θα κάτσουν να δοκιμάσουν τις νέες ραμ ολους τους επεξεργαστές.

Προσωπικά πιστεύω οτι απλά απάντησαν by the book για να σε ξεφορτωθούν.

Χρηστο τσεκαρα τη λιστα συμβατότητας μνημης για τους Pinacle Ridge http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_x470-aorus-ultra-gaming_pinnacle.pdf και εχω αυτές τις μνημες (HX430C15PB3K2/8) και υπαρχουν στη λιστα.Και από μεγαλη μου βλακεια ανακαληψα πως γ@μισ@ τον επεξεργαστη τα πινάκια(4-5).Τα ισιωσα τα πινάκια προσεκτικα αλλα ένα πινακι είναι σχεδόν να κοπει,επισης τσεκαρα τα μικροσκοπικα πινάκια του socket της μητρικης(ανοιγοντας το μετταλικο χερουλι του socket) με μεγεθυντικο φακο με προσοχή και ηταν όλα ενταξει.Και το πιο ειρωνικο για μενα ηταν ότι η Gigabyte μου ειπε να τσεκαρω τον επεξεργαστη τα πινάκια που το αγνοησα αλλα σημερα που το τσεκαρα ειχε δικιο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Μου μενει να δανειστω από καποιον έναν Ryzen να δω αν είναι όλα οκ και να αγορασω έναν κανουργιο η από καποιο μελος από το insomnia σε αγγελια

Ευχαριστω και ΠΑΛΙ ολους οσους με βοηθησαν!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Μάλλον εφαγες τον memory controller του R3 1200 λάχανο .Δεν πάει ο νους συνήθως σε τέτοιο πράμα.

Σωστα τα λες φιλε μου,αλλα τον πηρα μεταχειρισμενο 40 ευρω από έναν φιλο μου,εχει βγαλει η Gigabyte bios για τους επομενους επεξεργαστες Ryzen και σκέφτομαι να αγορασω τους καινουργιους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...