zx1234r Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, HaloSpartan117 είπε Υπάρχει και τέταρτη εκδοχή που ξέχασα να σας αναφέρω,όταν έμπαινα στο bios να κάνω overclock στις RAM με XMP profile εκεί αποτύγχαινε στα 3000MHz και 2666MHz και το πηγαινε σε stock(2400ΜΗz).Επίσης κάτι που έχω δει είναι ότι το pc για κάποιο λόγο σβήνει και ανοίγει και καμιά φορά και στιγμιαίο παγωμα.Να επισημάνω ότι πριν 2 εβδομάδες έκανα bios update,τοτε το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή με εξαίρεση ότι μπορουσα XMP.Καταλήγω ότι η οι RAM έχουν πρόβλημα(πολύ πιθανόν) και κατευθείαν εγγύηση ή το bios έχει πρόβλημα και ενδεχομένως η μητρική Τα σημαντικότερα ξέχασες να μας πεις. 1
hp8 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, HaloSpartan117 είπε Δυστηχως δεν εχω σχεδόν καθόλου εμπειριά με Linux(πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθώ γιατί χάνω πολλά) ,αν θες να μου δώσεις οδηγίες θα το εκτιμήσω αλλά περίμενε να δω με τις οδηγίες που μου έδωσαν οι άλλοι κατέβασε ένα iso του linux mint την έκδοση xfce (πιο ελαφριά) και γράψε σε dvd η usb και μπουταρε από αυτό Όταν φορτώσει και φτάσει στη επιφάνεια εργασίας (δεν κάνεις εγκατάσταση εννοείται ) Κάτω στην μπάρα θα βρεις ένα μαύρο εικονίδιο είναι το τερματικό (terminal) Πάτα πάνω σε αυτό και όταν ανοίξει γράψε sudo inxi -mxxx και πάτα enter (μεταξύ sudo inxi και -mxxx έχει κενό ) λογικά θα δεις κάτι σαν την φωτο
rofl Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) να βαλεις βγαλεις κανα dimm δοκιμασες?. ασε το 1 και μπες στα windows, μετα κλεισε βαλε και το 2ο και δες αν τα βλεπει ολα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από rofl
HaloSpartan117 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, rofl είπε να βαλεις βγαλεις κανα dimm δοκιμασες?. ασε το 1 και μπες στα windows, μετα κλεισε βαλε και το 2ο και δες αν τα βλεπει ολα. Το είχα δοκιμάσει αλλα μηδέν αποτέλεσμα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11 λεπτά πριν, rofl είπε να βαλεις βγαλεις κανα dimm δοκιμασες?. ασε το 1 και μπες στα windows, μετα κλεισε βαλε και το 2ο και δες αν τα βλεπει ολα. Λοιπόν εγκατέστησα το mem86errors σε ένα φλασάκι και το έτρεξα αφού έβγαλα τη μια RAM,έκανε το τέστ και δεν βρήκε κανένα σφάλμα,τώρα θα κάνω έλεγχο στην άλλη RAM
guardianx71 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Κοίταξε και στο BIOS μήπως έχει καμιά επιλογή Memory Map Feature
HaloSpartan117 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Αυτό το ψάχνω,τελικά και οι δυο RAM δεν είχαν σφάλματα,τώρα μου μένει να ψάξω για αυτό που λές αφού στο εγχειρίδιο της μητρικής δεν το αναφέρει καθόλου,αν δεν το βρώ θα γυρίσω το bios στο παλιό version
Xristaras12 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 να γυρίσεις εκδόση παλιότερη στο bios νομίζω δεν γίνεται αλλα και να γινόταν ειναι κομματάκι ριψοκίνδυνο. Αν εχεις την δυνατοτητα δοκίμασε τις μνήμες σε άλλο σύστημα, εν ανάγκη ολο και κάπου θα έχει κανενα μαγαζακι με pc κλπ δεν θα του είναι κοπος να τις δοκιμάσει. Και με τις 2 μνήμες πάνω ετρεξες μεμτεστ;
HaloSpartan117 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε να γυρίσεις εκδόση παλιότερη στο bios νομίζω δεν γίνεται αλλα και να γινόταν ειναι κομματάκι ριψοκίνδυνο. Αν εχεις την δυνατοτητα δοκίμασε τις μνήμες σε άλλο σύστημα, εν ανάγκη ολο και κάπου θα έχει κανενα μαγαζακι με pc κλπ δεν θα του είναι κοπος να τις δοκιμάσει. Και με τις 2 μνήμες πάνω ετρεξες μεμτεστ; Ξεχωριστά τις έτρεξα,άλλα θα τεσταρω και τα δυο ταυτόχρονα στο memtest,πιστευω ότι φταίει το bios,έψαξα και βρήκα το DRAM MAP και ηταν στο auto
Xristaras12 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 το bios απο δύσκολο εως πολύ δύσκολο να έχει πρόβλημα Για προβληματικές ραμ κλείνω η ασυμβατότητα με το σύστημα.
Occultist Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, HaloSpartan117 είπε όταν έμπαινα στο bios να κάνω overclock στις RAM με XMP profile εκεί αποτύγχαινε στα 3000MHz και 2666MHz και το πηγαινε σε stock(2400ΜΗz). To οποιοδήποτε overclock σε σύστημα με GT 1030, με ξεπερνά. Το πιθανότερο, χωρίς να το αναλύσουμε άλλο, για τις δυσλειτουργίες που παρατηρείς, είναι ή ελαττωματικό κομμάτι ram, ή γενική αδυναμία του συστήματος να υποστηρίξει τις παραμέτρους oc που επιχειρείς. Στην θέση σου θα ξέχναγα κάθε oc (και το xmp πάνω από την εργοστασιακή τιμή του καναλιού του imc [2667 o R3 1200], oc είναι - ασχέτως του ότι πολλά συστήματα το σηκώνουν εύκολα μέχρι κάποιο όριο) και θα έκανα bios reset και δοκιμή όλα μαμά. Στην ανάγκη, βάλε ένα-ένα τα στικάκια ram. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Occultist
jimmy213 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Τρέξε memtest και με τα δύο dimm επάνω. Επίσης είπες ότι στο msconfig έφτασε μέγιστο στα 8096 MB η ram, ενώ έπρεπε να πάει 8192 MB. Μπορεί να μην είναι ο κύριος υπαίτιος, αλλά μια υποψία την βάζει ως προς την συμβατότητα ή την κατάσταση του hardware (κυρίως τα στικάκια).
HaloSpartan117 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Occultist είπε To οποιοδήποτε overclock σε σύστημα με GT 1030, με ξεπερνά. Το πιθανότερο, χωρίς να το αναλύσουμε άλλο, για τις δυσλειτουργίες που παρατηρείς, είναι ή ελαττωματικό κομμάτι ram, ή γενική αδυναμία του συστήματος να υποστηρίξει τις παραμέτρους oc που επιχειρείς. Στην θέση σου θα ξέχναγα κάθε oc (και το xmp πάνω από την εργοστασιακή τιμή του καναλιού του imc [2667 o R3 1200], oc είναι - ασχέτως του ότι πολλά συστήματα το σηκώνουν εύκολα μέχρι κάποιο όριο) και θα έκανα bios reset και δοκιμή όλα μαμά. Στην ανάγκη, βάλε ένα-ένα τα στικάκια ram. Θα σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση,τον Ryzen 1200 τον αγόρασα από έναν φίλο του αδελφού μου,αυτός τον είχε πάνω σε μια ASUS B350-F Gaming me GSkill 3000MHZ και σήκωνε τον Ryzen 1200 στα 3.9GHz,εγω στην Χ470 τον Ryzen τον είχα stock,αλλα και πάλι και στα stock που αφήνω,τα Windows δεν εκμεταλλευεται συνολικά τα 8 GB,άλλα σκέφτομαι την άποψη σου ότι ένας R3 Ryzen 1200 δεν μπορεί να σηκώσει 3000MHz,οι RAM μου είναι 2Χ4GB 47 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Τρέξε memtest και με τα δύο dimm επάνω. Επίσης είπες ότι στο msconfig έφτασε μέγιστο στα 8096 MB η ram, ενώ έπρεπε να πάει 8192 MB. Μπορεί να μην είναι ο κύριος υπαίτιος, αλλά μια υποψία την βάζει ως προς την συμβατότητα ή την κατάσταση του hardware (κυρίως τα στικάκια). 47 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Τρέξε memtest και με τα δύο dimm επάνω. Επίσης είπες ότι στο msconfig έφτασε μέγιστο στα 8096 MB η ram, ενώ έπρεπε να πάει 8192 MB. Μπορεί να μην είναι ο κύριος υπαίτιος, αλλά μια υποψία την βάζει ως προς την συμβατότητα ή την κατάσταση του hardware (κυρίως τα στικάκια). Λάθος μου,εννοούσα 8192ΜΒ maximum,δίκιο έχεις Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από HaloSpartan117
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δοκίμασε ρεσετ όλα στο bios κάνε ένα φορματ (μήπως καταλαθος έχεις πειράξει τίποτα) αλλά προτού κάνεις φορματ δοκίμασε να βάλεις τις ραμ στην θέση 2 και 4 αλλιώς δοκίμασε 1 και 3 και γενικά όλους τους τρόπους.
HaloSpartan117 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Γυρισα το bios version με Q-Flash στην παλιά έκδοση επιτυχώς (F3) ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε,θα ξανακάνω φορματ να δω τι θα γίνει
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, HaloSpartan117 είπε Γυρισα το bios version με Q-Flash στην παλιά έκδοση επιτυχώς (F3) ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε,θα ξανακάνω φορματ να δω τι θα γίνει Με τις θέσεις στις ραμ δοκίμασε πριν κάνεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα