Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,εχω ένα πρόβλημα με το pc μου,όταν έπαιζα πριν μερικές μέρες άρχιζε να κολλάει πολύ και άρχιζα να ψάχνω τι συμβαίνει και ανακάλυψα ότι τα Windows 10(64bit) δεν εκμεταλλεύεται όλη τη RAM,έχω 8 GB(2Χ4GB) και αναφέρει στις βασικές πληροφορίες συστήματος "8GB(3,95 είναι η δυνατή χρήση)",μπήκα στο BIOS να δώ μήπως έχει πρόβλημα κάποιες από τις 2 RAM αλλά λειτουργούσαν κανονικά,άλλαξα τις RAM στις άλλες θέσεις αλλά το ίδιο πρόβλημα,έκανα CMOS Clean και ξανά τίποτα δεν άλλαξε,έκανα και format με usb φλασακι Windows 10 και ξανά δεν άλλαξε κάτι,αν κάποιος έχει λύσει αυτό το πρόβλημα μπορεί ας με βοηθήσει παρακαλώ,έχω ψάξε και στο youtube αλλά πολλοι αναφέρουν blue screen error στην προσπάθεια να το λύσουν

Το συστημά μου είναι:Ryzen 1200,Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming,HyperX Predator 3000MHz,Asus GT 1030 2GB DDR5

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι σιγουρα 64bit το λειτουργικο;
Επισης μπες στο msconfig -> boot -> advanced options και τσεκαρε στο maximum memory. Εκει τι νουμερο σου βγαζει;

Δημοσ.

Αυτό που συμβαίνει έχει 2 πιθανές εξηγήσεις. Όπως είπε και ο απο πάνω, η μία περίπτωση είναι να έχεις λάθος έκδοση λειτουργικού. Η δεύτερη είναι να έχεις onboard vga και να της έχεις δώσει 4gb ram για να λειτουργήσει. Επειδή ο επεξεργαστής σου δεν έχει τη δυνατότητα για onboard graphics, καταλήγουμε στην πρώτη εξήγηση. Δες το και πες μας.

• Like 1
Δημοσ.

μια τρίτη εκδοχη ειναι να μην μπορεί να δουλέψει σωστά το ενα απο τα 2 στικ μνημης. Αφησε ενα πανω και κατέβασε ενα bootable memtest και αφησε το να τρεξει για κανενα 2ωρο. Επειτα κανε το ιδιο και στο αλλο στικ ραμ.

Αν και τα 2 βγουν ΟΚ τοτε βαλε και τις 2 πανω και τρεξτο παλι.

ΑΝ και πιθανότατα δεν υπάρχει τετοια επιλογή, δες στο bios αν εχει πουθενα για memory remap. ΑΝ δεν το βρίσκεις διαβάζεις το μανουαλ της μητρικής να δεις αν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

μια τρίτη εκδοχη ειναι να μην μπορεί να δουλέψει σωστά το ενα απο τα 2 στικ μνημης. Αφησε ενα πανω και κατέβασε ενα bootable memtest και αφησε το να τρεξει για κανενα 2ωρο. Επειτα κανε το ιδιο και στο αλλο στικ ραμ.

ΑΝ και πιθανότατα δεν υπάρχει τετοια επιλογή, δες στο bios αν εχει πουθενα για memory remap. ΑΝ δεν το βρίσκεις διαβάζεις το μανουαλ της μητρικής να δεις αν υπάρχει.

Μπορεί να συμβεί αυτό όταν το σύστημα διαβάζει και τις δυο μνήμες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kormos είπε

Μπορεί να συμβεί αυτό όταν το σύστημα διαβάζει και τις δυο μνήμες;

το οτι τις διαβάζει δε σημαίνει οτι μπορεί και να τις χρησιμοποιήσει.

Αντίστοιχο θεμα ειχαμε εδω περα πριν χρονια βεβαια, με 8 γιγα ραμ που διαβάζονταν τα 4 νομιζω και εν τελει μετα απο πολλες ωρες ψαξίματος ενω και τα 2 στικ δεν εβγαζαν προβλημα, μαζί δεν επαιζαν και στο λεπτό γεμιζε με memtest errors.

Σε αυτή την περίπτωση, επιστροφή για εγγύηση κανονικά

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε

το οτι τις διαβάζει δε σημαίνει οτι μπορεί και να τις χρησιμοποιήσει.

Αντίστοιχο θεμα ειχαμε εδω περα πριν χρονια βεβαια, με 8 γιγα ραμ που διαβάζονταν τα 4 νομιζω και εν τελει μετα απο πολλες ωρες ψαξίματος ενω και τα 2 στικ δεν εβγαζαν προβλημα, μαζί δεν επαιζαν και στο λεπτό γεμιζε με memtest errors.

Σε αυτή την περίπτωση, επιστροφή για εγγύηση κανονικά

Ευχαριστώ για την πληροφορία :) 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GoMaR είπε

Επισης μπες στο msconfig -> boot -> advanced options και τσεκαρε στο maximum memory. Εκει τι νουμερο σου βγαζει;

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, GoMaR είπε
5 ώρες πριν, GoMaR είπε

Eκει δεν εβγαζε νουμερο,αλλα εγω το πηγα μεγιστο 8096ΜΒ και αμεσως ζητησε επανεκκινηση,αλλα παλι το ιδιο προβλημα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, HaloSpartan117 είπε

Eκει δεν εβγαζε νουμερο,αλλα εγω το πηγα μεγιστο 8096ΜΒ και αμεσως ζητησε επανεκκινηση,αλλα παλι το ιδιο προβλημα

11 λεπτά πριν, HaloSpartan117 είπε

τρέξε ένα live linux να δεις αν εκμεταλευεται όλη την μνήμη προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα dimm είναι σωστά 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Υπάρχει και τέταρτη εκδοχή που ξέχασα να σας αναφέρω,όταν έμπαινα στο bios να κάνω overclock στις RAM με XMP profile εκεί αποτύγχαινε στα 3000MHz και 2666MHz και το πηγαινε σε stock(2400ΜΗz).Επίσης κάτι που έχω δει είναι ότι το pc για κάποιο λόγο σβήνει και ανοίγει και καμιά φορά και στιγμιαίο παγωμα.Να επισημάνω ότι πριν 2 εβδομάδες έκανα bios update,τοτε το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή με εξαίρεση ότι μπορουσα XMP.Καταλήγω ότι η οι RAM έχουν πρόβλημα(πολύ πιθανόν) και κατευθείαν εγγύηση ή το bios έχει πρόβλημα και ενδεχομένως η μητρική

10 λεπτά πριν, hp8 είπε

τρέξε ένα live linux να δεις αν εκμεταλευεται όλη την μνήμη προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα dimm είναι σωστά 

Δυστηχως δεν εχω σχεδόν καθόλου εμπειριά με Linux(πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθώ γιατί χάνω πολλά) ,αν θες να μου δώσεις οδηγίες θα το εκτιμήσω αλλά περίμενε να δω με τις οδηγίες που μου έδωσαν οι άλλοι

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, HaloSpartan117 είπε

Δυστηχως δεν εχω σχεδόν καθόλου εμπειριά με Linux(πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθώ γιατί χάνω πολλά) ,αν θες να μου δώσεις οδηγίες θα το εκτιμήσω αλλά περίμενε να δω με τις οδηγίες που μου έδωσαν οι άλλοι

Εδώ είσαι https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-windows#0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...