Προς το περιεχόμενο

Intel gma 4500mhd και windows 10

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επίσημα δεν υποστηριζονται.

έχω διαβάσει όμως σε φορουμς διάφορες αναφορές όπου άτομα κατάφεραν με επιτυχία να κάνουν την κάρτα να δουλέψει σε windows 10. Έστω και με πειραγμένους-ανεπίσημους drivers. Άλλοι πάλι λένε δε τα κατάφεραν.

Υπάρχει κανείς εδώ που έχει καταφέρει σε μηχάνημα με intel gma 4500mhd να περάσει windows 10 και να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα; και τελικά τι ισχύει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασες να βάλεις 10άρια και δεν αναγνώρισαν την κάρτα γραφικών ή απλά συζητάμε θεωρητικά; Για τι σύστημα μιλάμε, dsktop (μητρική; ) ή λάπτοπ (μοντέλο; );

Αν είναι desktop, έχει φθηνές λύσεις σε μεταχειρισμένες pci-e ή κάποιες agp που δουλεύουν σε 10άρια κανονικά ( οι agp ίσως σε συμβατότητα).

Επεξ/σία από micos000

θέλει γνωστός μου να πάρει μεταχειρισμένο λάπτοπ με το συγκεκριμένο τσιπακι. θεωρώ ότι αν δε μπορούν να μπουν τα Windows 10 δεν αξίζει.

γι αυτό ρωτάω.

αυτή τη στιγμή το λάπτοπ τρέχει win7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι χαρακτηριστικά, ποιο μοντέλο και σε τι τιμή;

EDIT: Κοίτα, τα 7άρια δεν είναι πρόβλημα και η διακοπή υποστήριξης δε σημαίνει κάτι και ούτε θα είναι κάτι τρομερό για home user για τα επόμενο 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Οπότε αν δουλεύουν τα 7άρια σωστά μπορεί να μείνει όπως είναι γιατί αν είναι τίποτα thinkpad με παλιό επεξεργαστή τότε μόνο για internet θα το έχει και λίγο office.

Τώρα για drivers, έπεσα σε ένα thread στο superuser (link) όπου στο επιλεγμένο σαν απάντηση post δίνει ένα λινκ και οδηγία πως να εγκαταστήσεις τους modded drivers σε 10άρια. Είναι για την Χ4500, δεν ξέρω όμως αν είναι η ίδια με αυτήν που έχει το λάπτοπ, γι αυτό θέλω το μοντέλο.

Επεξ/σία από micos000

Εχω δυο φορητα με αυτην την καρτα...αλλα σε κανενα δεν εχω 10αρια :) Ειναι παλια καρτα..παλια φορητα.Το ενα ειναι με su4100 επεξεργαστη , το αλλο με core2duo.
Mιλαμε δηλ για τετοιου επιπεδου και χρονολογιας...Η gpu παντως αυτη ειναι λιγο παλτουδακι , δεν ειναι για πολλα πολλα ...αντε να εξυπηρετησει το desktop (οποιο και ναναι αυτο) και μεχρι εκει.
Βιντεος θα παιξει αλλα θα απασχολησει αρκετα την cpu αν μιλαμε για 720/1080p , οποτε το ποσο θα αποδωσει θα εξαρτηθει και απο τα specs του μηχανηματος...

Παντως τετοια φορητα παραπανω απο 50-80ευρω δεν αξιζει να δωσεις...

λοιπόν το laptop είναι ένα fujitsu S6420 με τον P8700.

Βλέπω σε μερικά sites, εδώ, εδώ και σε ένα ελληνικό όπου πουλιέται με windows 10.

αλλού το βλέπω να πωλείται με windows 7.

πριν ένα μήνα είχε βάλει κι ένας στις αγγελίες του Insomnia ένα παρόμοιο (ακόμα υπάρχει)

να πω πως θα προστεθεί ssd και 8GB RAM.

το άτομο που θα το χειρίζεται δε παίζει παιχνίδια και επίσης θα προτιμούσε ένα πιο compact με οθόνη 13,3 αντί το κλασικό 15,6.

Spoiler

όσον αφορά την τιμή αυτή είναι 100€. Δε  ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ σε μεταχειρισμένα σε αυτή την τιμή βλέπω κάποια με celeron τα οποία σέρνονται. κι όσα έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά θα έχουν κανένα ράγισμα σε οθόνη ή δε θα έχουν μπαταρία..

αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια καλύτερη επιλογή μπορεί να το κάνει.

Στις 9/5/2019 στις 10:26 ΠΜ, micos000 είπε

Τι χαρακτηριστικά, ποιο μοντέλο και σε τι τιμή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...