Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες εχω το εξης διλημμα. Για αποσταση θεασης 2,25-2,30 μετρα τι ιντσες τηλεοραση να επιλεξω? 55αρα 'η 65αρα? Η μια μπορει να μου φανει στην πορεια μικρη κ η αλλη μεγαλη.  

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TechnoState είπε

....οι ιντσες είναι σαν τις γυναίκες...ή σαν τα gigabytes.... όσες/όσα κ να έχεις, θέλεις πάντα περισσότερα/ες

Θα ειναι οκ με την αποσταση η 65αρα ομως ή θα με ενοχλει και θα μου φαινεται μεγαλη?

Δημοσ.

Στην αρχή ναι... προσωπικά, σε ίδια απόσταση, εμένα μου φαίνεται φυσιολογική.....

Του λόγου το αληθές (αν αγόραζα τώρα.. σίγουρα θα χτυπούσα 65")

IMG_20190507_230145-1728x3456.jpg

Δημοσ.

ότι και να πάρεις, αν πριν η οθόνη σου ήταν μικρή θα σου φαίνεται τεράστια και υπερβολική.

Μετά θα τη συνηθίσεις.  

Τσεκαρισμένο :P 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Στην αρχή ναι... προσωπικά, σε ίδια απόσταση, εμένα μου φαίνεται φυσιολογική.....

Του λόγου το αληθές (αν αγόραζα τώρα.. σίγουρα θα χτυπούσα 65")

IMG_20190507_230145-1728x3456.jpg

Μοντελο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, rovgio είπε

Παιδες εχω το εξης διλημμα. Για αποσταση θεασης 2,25-2,30 μετρα τι ιντσες τηλεοραση να επιλεξω? 55αρα 'η 65αρα? Η μια μπορει να μου φανει στην πορεια μικρη κ η αλλη μεγαλη.  

Για 2,25 μέτρα έχουμε και λέμε:

Για κινηματογραφικό πεδίο όρασης γωνίας 40 μοιρών θέλεις 75 ίντσες TV

Για μίνιμουμ οπτικό πεδίο γενικής χρήσης 30 μοιρών θέλεις 55 ίντσες TV

Οπότε πιστεύω ότι οι 65 ίντσες είναι η χρυσή τομή αν είσαι μεταξύ 55 και 65.

Από προσωπική εμπειρία, με απόσταση 2,4-2,5 μέτρα και 55άρα TV, αν είχα δυνατότητα τώρα θα πήγαινα τουλάχιστον σε 65άρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι ικανοποιημένος τώρα.

fov-compare.png

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@rovgio Δώσε μας αν θες το μοντέλο που έχεις τώρα και το μπάτζετ σου. Και το λέω αυτό διότι το δίλημμα έχει να κάνει και κατά πόσο ο Χ χρήστης κλίνει λίγο παραπάνω προς το μέγεθος ή την ποιότητα εικόνας. Αν έχεις ένα ήδη καλό μοντέλο π.χ σειρά 8ΧΧΧ της Σαμσουνγκ ή της Σόνι, το να πας σε ένα entry μοντέλο 65''' μπορεί να σε ικανοποιήσει ως προς το μέγεθος αλλά και να σε χαλάσει στην ποιότητα. Αν έχεις ένα ήδη entry μοντέλο το να πας σε επίσης entry 65'' δε θα σου κάνει διαφορά.

Όσο αφορά την απόσταση παίζεις όντως ανάμεσα. Οπότε μπορεί το δίλημμα να είναι καλό 55'' ή entry 65'';

Επεξ/σία από Age4Greeks
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Age4Greeks είπε

@rovgio Δώσε μας αν θες το μοντέλο που έχεις τώρα και το μπάτζετ σου. Και το λέω αυτό διότι το δίλημμα έχει να κάνει και κατά πόσο ο Χ χρήστης κλίνει λίγο παραπάνω προς το μέγεθος ή την ποιότητα εικόνας. Αν έχεις ένα ήδη καλό μοντέλο π.χ σειρά 8ΧΧΧ της Σαμσουνγκ ή της Σόνι, το να πας σε ένα entry μοντέλο 65''' μπορεί να σε ικανοποιήσει ως προς το μέγεθος αλλά και να σε χαλάσει στην ποιότητα. Αν έχεις ένα ήδη entry μοντέλο το να πας σε επίσης entry 65'' δε θα σου κάνει διαφορά.

Όσο αφορά την απόσταση παίζεις όντως ανάμεσα. Οπότε μπορεί το δίλημμα να είναι καλό 55'' ή entry 65'';

Μετακομιζω σε νεο χωρο και θα παω απο 32 ιντσες που ειμαι τωρα σε μεγαλη κατευθειαν. Πριν ειχα για λιγο καιρο μια 55αρα που πηρα πιστωτικο λογω θεματων που ειχε και εβλεπα απο αποσταση 1,8 περιπου μετρα και την ειχα συνηθισει, δεν μου φαινοταν μεγαλη τοσο ωστε να με ενοχλει, απλα δεν θελω η 65αρα να μου φανει μεγαλη και να με ενοχλει γτι δεν εχω τη δυνατοτητα να μεγαλωσω την αποσταση λογω χωρου. Το μπατζετ φτανει μεχρι 1700-1800 και κοιταω την 65XF9005 και θελω να αποφυγω τις oled μιας και θα παιζω και αρκετα video games.

Δημοσ.

Οκ, τώρα που έχουμε τα 2 νέα δεδομένα το ζητούμενο είναι πιο εύκολο :) . Εφόσον οι 55'' στα 1,8 δεν ενοχλούσαν λογικά και οι 65'' στα 2,3 θα είναι ανεκτά και αφού το μπάτζετ είναι άνετο θα πρότεινα είτε τη Σόνι που έγραψες ή την https://www.skroutz.gr/s/15814866/Samsung-QE65Q8FN.html#reviews που έχει και καλά χρώματα και χαμηλό input lag.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήσουν σε 55 ίντσες με απόσταση 1,8 μέτρα, ούτε λόγος να πάς σε 55 για απόσταση 2,25 μέτρα. Θα σου φαίνεται μικρή.

Οι 65 είναι μονόδρομος.

Τα μοντέλα που αναφέρθηκαν είναι καλά. Λόγω προσωπικής εμπειρίας με την ΧΕ9005 που έχω, θα πήγαινα προς SONY μεριά, αρκεί να μήν ψηρίσεις το πάνελ από τα 5 εκατοστά για καμμένα πίξελς.

Δημοσ.

Και μιας που την αναφεραμε η 65αρα XF9005 ειναι σε προσφορα αυτη τη στιγμη στις μεγαλες αλυσιδες στα 1599 ευρω. Τι λετε, αξιζει? Ειμαι ετοιμος να την παραγγειλω μιας κ δεν νομιζω να πεσει κ αλλο μεχρι να καταργηθει.

Δημοσ.

Υπ όψιν ότι έχω την 65XF9005 οπότε θα μπορούσε κανείς να με πει και προκατειλημμένο.

Για μένα η τηλεόραση είναι εξαιρετική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει τα προβλήματα της. 

Στα θετικά:
1) Ρεαλιστικά χρώματα. Πέρα από OLED, δύσκολα θα βρεις τέτοια χρώματα και μάλιστα με ελάχιστο έως καθόλου πείραγμα στα settings. Τα χρώματα της Q7 που κοιτούσα αντίστοιχα όταν την αγόρασα μου φαινόταν πολύ πειραγμένα και κάπου με χάλασαν. 

2) Android. Βάζεις τις εφαρμογές που θέλεις (οκ, αυτές που υποστηρίζονται), δεν είναι αργό όπως παλιότερα, είναι σταθερό και το 8 (αν ποτέ μου ρθει το Update) υποτίθεται ότι βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εμπειρία χρήσης.

3) Sony. Νομίζω πως σαν υποστήριξη είναι ένα κλικ πιο πάνω από την Samsung, τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα.

4) DTS. Οι samsung δεν έχουν για τα μοντέλα του 2018.

5) Ποιότητα κατασκευής. Με προβλημάτισε ότι είδα κόσμο να παραπονιέται ότι τρίζουν τα πλαστικά πχ σε μοντέλα της samsung. Η sony χωρίς να είναι κάτι ποιος ξέρει τι premium είναι στιβαρή κατασκευή (και δεν τρίζει! :P )

Στα αρνητικά:
1) Το μαύρο είναι μαύρο, μόνο απουσία άλλου χρώματος στην οθόνη. Αυτό φαίνεται πάρα πολύ αν πχ ανοίξεις το Netflix όταν εμφανίζονται τα κουμπιά (pause, play, etc.) Εκεί ξαφνικά η οθόνη από κούκλα γίνεται πανούκλα. Clouding σε σημείο να μπορείς αμα είσαι λίγο ψείρας να διακρίνεις και τη διαφορά ανάμεσα στις ζώνες. Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία τα διάφορα τεστ δείχνουν ότι οι high-end QLED το διαχειρίζονται καλύτερα.

2) Android. (Ναι είναι και αρνητικό), Android είσαι, τώρα είναι σταθερό, αν στο επόμενο Update ανατινάξουν κάτι θα τραβάω τα φρύδια μου.

3) Μεγαλύτερο input lag σε σχέση με την Q8 (εφόσον κοιτάς αυτές τις 2)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...