xxatziva Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 oi vegan τρώνε λαχανικά και φρούτα. σωστά ? ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να τρώτε το φαγητό του φαγητού μου? vegan αλλά στερείτε από τα ζώα που αγαπάτε την τροφή τους. κάτι δεν μου κάθεται καλά εδώ πέρα.
liakjim Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα και ούτε επίγνωση της ύπαρξής τους (αυτογνωσία), εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Από την άλλη προσωπικά, θα ήθελα το ζώο κατά τη διαδικασία που θανατώνεται , να μην υποφέρει , δλδ να νιώθει όσο το δυνατό λιγότερο πόνο. Είναι ένδειξη πολιτισμού. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από liakjim 1
randomcat Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 25 λεπτά πριν, liakjim είπε Τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα και ούτε επίγνωση της ύπαρξής τους (αυτογνωσία), εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Source?
li@m Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 26 λεπτά πριν, liakjim είπε Τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα και ούτε επίγνωση της ύπαρξής τους (αυτογνωσία), εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Τι λες ωρε; έχουν και παραεχουν παλικαρε. Εκτός και αν αναφέρεσαι σε αμοιβαδες 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Έχουν συναισθήματα, είναι έμψυχα όντα. Αλλά συναισθήματα μάλλον έχουν και τα φυτά (ευκαρυωτικοί οργανισμοί γαρ). Οπότε τρώμε τα πάντα με συναίσθημα αγάπη και μέτρο.
li@m Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Έχουν συναισθήματα, είναι έμψυχα όντα. Αλλά συναισθήματα μάλλον έχουν και τα φυτά (ευκαρυωτικοί οργανισμοί γαρ). Οπότε τρώμε τα πάντα με συναίσθημα αγάπη και μέτρο. Εξισωνεις δλδ το μαρούλι με το κοτόπουλο;;
liakjim Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, li@m είπε Τι λες ωρε; έχουν και παραεχουν παλικαρε. Εκτός και αν αναφέρεσαι σε αμοιβαδες Οι ενστικτώδεις συμπεριφορές , δεν είναι συναισθήματα.
nvel Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 ο άνθρωπος είναι ζώο παμφάγο, ούτε σαρκοβόρο ούτε φυτοφάγο. Δικαιώματα έχουν όλες οι μορφές ζωής όχι μόνο τα ζώα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 42 minutes ago, liakjim said: Από την άλλη προσωπικά, θα ήθελα το ζώο κατά τη διαδικασία που θανατώνεται , να μην υποφέρει , δλδ να νιώθει όσο το δυνατό λιγότερο πόνο. Είναι ένδειξη πολιτισμού Plus αν δεν κάνω λάθος, έχουν καλύτερη γεύση όταν δεν θανατώνονται φοβισμένα κι έτσι. 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, li@m είπε Εξισωνεις δλδ το μαρούλι με το κοτόπουλο;; Όχι, αλλά τα συνδυάζω. Υπάρχει μια αρμονία στη φύση, έτσι πρέπει να είναι και το τραπέζι μας. 12 λεπτά πριν, ThReSh είπε Plus αν δεν κάνω λάθος, έχουν καλύτερη γεύση όταν δεν θανατώνονται φοβισμένα κι έτσι. Από γεύση δύσκολα να το καταλάβεις, πάντως το κρέας συντηρείται ευκολότερα, είναι καλύτερης ποιότητας και έχει λιγότερες στρεσογόνες ορμόνες. Το burger πάντως που προέρχεται από μοσχάρια που ακούν κλασική μουσική και τα κάνουν μασάζ, είχε κάποτε στην Αμερική $20, σήμερα δεν ξέρω πόσο έχει πάει. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
liakjim Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, randomcat είπε Source? Ελάχιστα είδη έχουν επίγνωση της ύπαρξής τους. Κάποια πρωτεύοντα, θαλάσσια θηλαστικά, οι ελέφαντες κα Το πείραμα με τον καθρέφτη είναι μια ένδειξη. Ο άνθρωπος, περίπου στους 3 μήνες το αποκτά. Ένα ζώο λοιπόν, από την στιγμή που δεν ξέρει ότι υπάρχει, δεν έχει και το λεγόμενο άγχος του θανάτου. Ένα ελάφι πχ που ξεψυχα στα σαγόνια του θηρευτη, αντιδρά στον πόνο και από ένστικτο που έχει προέλθει από τη φυσική επιλογή (αν ξεφύγω θα αναπαραχθώ φάση ). Όσον αφορά το συναίσθημα, είναι μια πολύπλοκη εγκεφαλική λειτουργία που πάλι ελάχιστα ζώα το έχουν. Οι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να εξηγούν απλές συμπεριφορές στα ζώα, επειδή τα βλέπουν μέσα από τα ανθρώπινα μάτια τους. Πχ όταν επιστρέφουμε σπίτι, η γυναίκα μου βλέπει έναν χαρούμενο σκύλο ενώ στην πραγματικότητα ο σκύλος όντας χιλιάδες χρόνια κοντά στον άνθρωπο, απλά έχει εξελιχθεί να υιοθετεί μια σσυμπεριφορά που θα του δώσει φαγητό. 2 2
antbyron Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, ThReSh είπε Plus αν δεν κάνω λάθος, έχουν καλύτερη γεύση όταν δεν θανατώνονται φοβισμένα κι έτσι. Και εγώ το έχω ακούσει αλλά μου φαίνεται για μύθος.
sensai Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 επίσης σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή 1
randomcat Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, sensai είπε επίσης σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή Source?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 2 minutes ago, randomcat said: Source? Θα ξεφύγει η συζήτηση αν προχωρήσει αυτή η κουβέντα. 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις