Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα τα ζώα έχουν συναισθήματα. Κανένα ζώο δεν πρέπει να θεωρείται τροφή ούτε τα παράγωγα τους πρέπει να θεωρούνται τροφή από εμάς τους ανθρώπους. Ευελπιστώ σε 50 με 100 χρόνια να το αντιληφθούμε σαν είδος. Μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά τρεφομενοι αποκλειστικά με φυτοφαγικη διατροφή. Για να μην παρεξηγηθώ δεν το λέω εγώ αλλά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

5 λεπτά πριν, Speculoos είπε

To αυτό, και όποιος θέλει να μάθει λίγο παραπάνω για animal welfare χωρίς να βομβαρδίζεται από φανφάρες βίγκαν, σπισιστών ή άλλων ας αρχίσει με ομιλίες και άρθρα της Temple Grandin.

Αγαπητέ δεν έχω καμία όρεξη για φανφάρες. Όμως με ποιο δικαίωμα εσύ,το εσύ είναι λόγου χάρη, αφαιρείς την οποίαδηποτε ζωή; ακόμη και με τον τρόπο που αναφέρεις; 

• Like 5
  • Confused 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, li@m είπε

Για να μην παρεξηγηθώ δεν το λέω εγώ αλλά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας

Δεν το λέει, έχει άρει επίσημα τη στήριξή του στις προτάσεις της πλατφόρμας του Lancet (η οποία δεν ήταν και 100% φυτοφαγική).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή πηγαίνω συχνά σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, εχω δει πολλά τα οποία είναι προπαγανδιστικού χαρακτήρα και μη ρεαλιστικά. Για τα συγκεκριμένα δεν ξέρω αλλά είμαι σκεπτικός.

Να μην ξεχνάμε όμως και κάτι πολύ βασικό. Το πόσο κόσμο ταίζουν αυτές οι βιομηχανίες σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια και το πόσο έχει αυξηθεί η ποιότητα ζωής του κάθε ανθρώπου ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες λόγω αυτής της τεράστιας παραγωγής κρεάτος.

Δεν γίνεται να θέλουμε να ταίζουμε τους φτωχούς/να ζούμε περισσότερα χρόνια... αλλά να μην θέλουμε κιόλας να εκμεταλλευόμαστε και τα ζώα.

Αλλά τι να λέμε τώρα.. εδώ μέχρι και οι κατοικίδια που έχουν οι φιλόζωοι....τρώνε κάθε μέρα κρέας. 

Δεν μπορούμε να έχουμε φυσικά και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

επειδή πηγαίνω συχνά σε φεστιβάλ ντοκυμαντέρ, εχω δει πολλά παρόμοια ντοκυμαντερ τα οποία ήταν ξεκάθαρα προπαγανδιστικά. Για τα συγκεκριμένα δεν ξέρω αλλά είμαι σκεπτικός.

Να μην ξεχνάμε όμως και κάτι πολύ βασικό. Το πόσο κόσμο ταίζουν αυτές οι βιομηχανίες σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια και το πόσο έχει αυξηθεί η ποιότητα ζωής του κάθε ανθρώπου λόγω αυτής της τεράστιας παραγωγής κρεάτος.

Δεν γίνεται να θέλουμε να ταίζουμε τους φτωχούς/να ζούμε περισσότερα χρόνια... αλλά να μην θέλουμε κιόλας να εκμεταλλευόμαστε και τα ζώα.

Μπορείς να μου πεις τι θέλουν να προπαγανδίσουν; Επίσης από το site του ΠΟΥ https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet για τον @Speculoos

Ακόμη Σύμφωνα με το American Dietetic Association, αλλά και το British Dietetic Association μια σωστά σχεδιασμένη vegan διατροφή είναι υγιεινή, καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες και μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη στην υγεία, όσο αφορά στην πρόληψη και θεραπεία ορισμένων ασθενειών.

Επεξ/σία από li@m
Έξτρα πηγές
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά επιβεβαιώνεις αυτό που έγραφα για την προπαγάνδα.

Μου έβαλες ένα link του ΠΟΥ που δεν αναφέρει καθόλου κρεατικά. Σου βάζω πιο πάνω ένα link από την ίδια ιστοσελίδα του ΠΟΥ που έχει μέσα και τα κρεατικά:

https://www.who.int/behealthy/healthy-diet

Αναφορά σε κείμενο

A healthy diet comprises a combination of different foods. These include:

• Staples like cereals (wheat, barley, rye, maize or rice) or starchy tubers or roots (potato, yam, taro or cassava).
  • Legumes (lentils and beans).
  • Fruit and vegetables.
  • Foods from animal sources (meat, fish, eggs and milk).

οκ αν κάποιος έχει το χρήμα για να τρώει κάθε μέρα ψάρια, κανένα πρόβλημα. Ωραία θα ήταν να έτρωγα γαρίδες και καλαμάρια και χταπόδια και να το παίζω αντι-κρεατοφάγος .Αλλά ρεαλιστικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί για τον μέσο άνθρωπο για οικονομικούς λόγους.

Αν πάλι μιλάμε για πλήρως vegan διατροφή, χωρίς αβγά-ψάρια κλπ τότε μόνο υγιεινή δεν θεωρείται.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Super Moderators
Δημοσ.
28 minutes ago, li@m said:

Όμως με ποιο δικαίωμα εσύ,το εσύ είναι λόγου χάρη, αφαιρείς την οποίαδηποτε ζωή?

Με το δικαίωμα της "κορυφής" της τροφικής αλυσίδας. 😛

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Απλά επιβεβαιώνεις αυτό που έγραφα για την προπαγάνδα.

Μου έβαλες ένα link του ΠΟΥ που δεν αναφέρει καθόλου κρεατικά. Σου βάζω πιο πάνω ένα link από την ίδια ιστοσελίδα του ΠΟΥ που έχει μέσα και τα κρεατικά:

https://www.who.int/behealthy/healthy-diet

Μα εγώ είπα πως 

29 λεπτά πριν, li@m είπε

Μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά τρεφομενοι αποκλειστικά με φυτοφαγικη διατροφή.

και παρέθεσα τον ΠΟΥ. Δεν καταλαβαίνω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

ps.jpg

Δεν καταλαβαίνω το λόγο που ποστάρεις το συγκεκριμένο; πόσο είσαι 15 ή θέλεις απλά να κλειδώσει το νήμα;

• Like 3
Δημοσ.

Δλδ το λιοντάρι και κάθε σαρκοφάγο που τρώει ζωντανά τα θηράματα του, δεν τα βασανίζει???

Ας γίνουν αυτά πρώτα χορτοφάγοι και μετά παίρνουμε σειρά εμείς :D

Περα από την πλάκα , μακάρι να ήταν εφικτό να ήταν πιο ήπια η ζωή και ο θάνατος των ζώων που τρώμε ...

Δημοσ.

Θέλει πολύ γερό στομάχι όποιος θέλει να δει τέτοια ντοκυμαντέρ. 2 είχα δει παλαιότερα και ακόμα έχουν χαραχτεί εικόνες στην μνήμη.

Δεν έχει να κάνει τόσο με την σφαγή, αλλά με την απαράδεκτη κακοποίηση των ζώων για την σύντομη ζωή τους.

Απο την άλλη, μην νομίζετε ότι τα "ελευθέρας βοσκής" χαίρονται που πάνε για σφάξιμο, ή δεν το καταλαβαίνουν όταν έρχεται η σειρά τους.

Δυστυχώς όμως με μισθούς πείνας, ελάχιστοι μπορούν να το ψάξουν περισσότερο ώστε να προμηθεύονται κρέας απο πρώην χαρούμενα ζώα που βέλαζαν ανέμελα στα βοσκοτόπια.

Δημοσ.

Το σύμπαν είναι βίαιο, you better getting use to it.

Πρέπει να γραφτεί βιβλίο: nature for dummies

Τα λιοντάρια πρέπει να έχουν πολύ κακό κάρμα που τρώνε τις αντιλόπες ζωντανές. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, li@m είπε

Επίσης από το site του ΠΟΥ https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet 

Δεν μιλάει για αποκλειστικά φυτοφαγική δίαιτα. Τονίζει την ανάγκη για κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φρούτων και λαχανικών και λιγότερο λιπαρών κρεάτων και επεξεργασμένων τροφίμων.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...