Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.Λοιπον Εχω ενα HDD Toshiba 500gb 2.5" Κλειδομενο με Κωδικο.Και ΤΩΡΑ τη Κανουμε???

Δεν μπορω ουτε να το κανω ΦΟΡΜΑΤ.Σημερα αγορασα εναν το ιδιο,Αλλαξα την Πλακετα απο κατω.Αλλ Ο κωδικος δεν εφυγε.

Υπαρχει τροπος να των διαγραψω η να κανω κατι αλλο. Ο δισκος εχει 100% υγεια.

Toshiba MQ01ABFxxx 500GB

51Df+00J9TL.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπορούσες να το κάνεις αυτό δεν θα είχε νόημα η κρυπτογράφηση. Μόνο αν συνδεθεί στο λάπτοπ που το έκανε εξαρχής το encryption και απενεργοποιήσεις το encryption αφού μπεις στα windows. Και ανάλογα το πρόγραμμα που τον έκανε encrypt δεν θα σε αφήνει και φορμάτ να κάνεις. Μπορείς μόνο να τον πετάξεις γιατί το κλείδωμα γίνεται στα data όχι στην πλακέτα.

Που τον βρήκες?

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχω σχετικη εμπειρια αλλα λιγο δυσκολο μου φαινεται να ειναι η μοναδικη λυση το πεταμα του δισκου, με ενα προχειρο ψαξιμο νομιζω πως αξιζει να προσπαθησεις αυτα που λενε εδω (επελεξε και βιντεο και ο,τι θες και δοκιμασε)

https://www.google.com/search?q=how+to+format+encrypted+hard+drive&oq=how+to+format+encrypted+hdd&aqs=chrome.1.69i57j0l5.16925j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

κι εγω θα προτεινα να τον βαλεις σε υπολογιστη με linux και να τον φορμαρεις εκει, υποθετω οτι οι διαδικασιες που του εγιναν σε windows δεν θα ισχυουν σε linux, υποθετω δεν δοκιμασα....αλλα δοκιμασε εσυ και πες μας αν και τι καταφερες

Επεξ/σία από prokroustis91
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν μπορούσες να το κάνεις αυτό δεν θα είχε νόημα η κρυπτογράφηση. Μόνο αν συνδεθεί στο λάπτοπ που το έκανε εξαρχής το encryption και απενεργοποιήσεις το encryption αφού μπεις στα windows. Και ανάλογα το πρόγραμμα που τον έκανε encrypt δεν θα σε αφήνει και φορμάτ να κάνεις. Μπορείς μόνο να τον πετάξεις γιατί το κλείδωμα γίνεται στα data όχι στην πλακέτα.

Που τον βρήκες?

Δεν τον Βρηκα.Ειναι Πανω στο Λαπτοπ Toshiba.Mου το εφεραν για Format,Windows.εχει Βαλει κωδικο στο Bios,Δεν το Θυματε ο Ανθρωπος.Αλλα με το δισκο Εξω απο το Λαπτοπ,μπαινω κανονικα στο Bios.Aρα ο κωδικος ειναι στο σκληρο.

Δημοσ.

Αν ζητάει κωδικό bitlocker η κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει σωτηρία. Αν είναι ατα κλείδωμα ναι υπάρχουν τρόποι.

Δημοσ.

Και γιατι δεν βαζεις απλα τον αλλο που αγορασες??

• Like 2
Δημοσ.

Αδελφέ, αν έχει μέσα κάποια πολύ σημαντικά αρχεία, τότε αντε οκ πάλεψέ το..

Αν είναι απλά για τον δίσκο και τίποτα παρα πάνω, τότε και πολύ ασχολήθηκες..

• Like 1
Δημοσ.

Αν τελικά δεν μπορέσεις κάνεις κάτι,από το να το πετάξεις, δώσε μου να τον δω μήπως και καταφέρω κάτι.Υπαρχει πιθανότητα όμως να καταστραφούν τα δεδομένα ή και ο δισκος...μπορεί και όχι...δεν ξερω.Εχω ξαναδοκιμασει αλλά δεν καταφερα κάτι (βασικά επαιξα και με το fw και του τιναξα τα πέταλα!).Ισως με αυτόν να ειναι διαφορετικά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/5/2019 στις 11:07 ΠΜ, Altaffjay είπε

CMD ????

Συμφωνώ! Κάνε τη διαδικασία για να τον φορμάρεις και δε θα έχεις πρόβλημα.

Πήγαινε στο Search και πληκτρολόγησε cmd.

Μόλις σου ανοίξει πάτα:

>diskpart    και μετα enter

>list disk     και μετα enter

>select disk (και βάλε το νούμερο του δίσκου που θες να φορμάρεις)

>list part   και μετα enter

>clean      και μετα enter

>exit        και μετα enter

Δημοσ.

Φιλε ακου τι θα συμβει με το θεμα σου στο μελλον....................

1) Θα το ψαξεις πολυ

2) Πολλοι θα σου πουν οτι γινεται και θα σου ποσταρουν και λινκς

3) Και στο τελος θα τον πεταξεις με τα data μεσα.

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν έχεις τιποτα σημαντικά αρχεία πούλα τον κανα 10ρικο φυσικά εξηγώντας περι τίνος πρόκειτε στην αγγελία σου, μπας και βρεθεί κάποιος να θέλει να ασχοληθεί, εσύ μετά βάλε τα υπόλοιπα χρήματα και πάρε ένα καινούργιο. Και χρήματα θα γλιτώσεις έτσι αλλά και κυρίως χρόνο !

Δημοσ.

Victoria 4.68, select disk, get passport, clear password.

Το σύστημα αρχείων και το περιεχόμενο θα παραμείνουν ανέπαφα.

victoria clear 1.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...