Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά.  Έχω ένα laptop που έχει 4gb μνήμη ενσωματωμένη και ενα ελεύθερο slot. 

Σκέφτομαι να βάλω 1 dimm ακόμη στο ελεύθερο slot. Να είναι 4 ή 8 GB??? 

Ή χρήση είναι all around καθημερινή ( browsing,  office, YouTube, ταινίες ). Με την 8 GB θα δω διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση; 

Σε τι χρησιμεύει ή παραπάνω μνήμη για της δουλειές που το θέλω;;; Και τι γίνεται με το dual channel;;; θα λειτουργήσει;;;

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με την παραπανω μνημη θα δεις καποια διαφορα ΜΟΝΟ οταν τα προγραμματα σου και το λειτουργικο σου ξεπερνανε τα 4.

8 ειναι αρκετα κατα την γνωμη μου για win 10.

Επισης θα πρεπει να εχεις 64 bit λειτουργικο για να δει πανω απο 4 gb ram.

Τεραστια διαφορα θα δεις αν εχεις μηχανικο δισκο και βαλεις ssd.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Με την παραπανω μνημη θα δεις καποια διαφορα ΜΟΝΟ οταν τα προγραμματα σου και το λειτουργικο σου ξεπερνανε τα 4.

8 ειναι αρκετα κατα την γνωμη μου για win 10.

Επισης θα πρεπει να εχεις 64 bit λειτουργικο για να δει πανω απο 4 gb ram.

Τεραστια διαφορα θα δεις αν εχεις μηχανικο δισκο και βαλεις ssd.

64bit λειτουργικό υπάρχει όπως και M2 nvme δίσκος.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι αν προσθέσω 4 ή 8 GB μνήμης. Θα έχω γρηγορότερο browsing, αν βάλω 8gb επιπλέον;                                                               Και επίσης τι γίνεται με το dual channel αν στα 4gb που υπάρχουν,  προσθέσω τα 8 GB???

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

64bit λειτουργικό υπάρχει όπως και M2 nvme δίσκος. Αυτό που ενδιαφέρει είναι αν προσθέσω 4 ή 8 GB μνήμης. Και επίσης τι γίνεται με το dual channel αν βάλω π.χ. τα 8 GB???

Αν δεν παιζεις παιχνιδια , το dual channel δεν θα το νοιωσεις και πολυ.

Απο την αλλη δεν ξερω τι γινεται , αν παιξει dual channel με 4+8...αν πρεπει να ειναι δηλ 4+4...δεν το εχω μελετησει :)

Τελος για το τι να παρεις , ειναι καθαρα θεμα χρηματων...αν μιλαμε για ddr4 , η 8αρα (2400) ξεκιναει απο 35-40 και ανεβαινει ...και ελλαδα δυσκολα θα βρεις ετοιμοπαραδοτη σε λογικη τιμη (~50).
Η 4αρα παιζει περιπου στα μισα.Kαι με 8 θα κανεις δουλεια σε απλες εργασιες και με 12...

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Green Dragon είπε

Οπότε 4gb με ένα 20άρικο και είμαι κομπλέ!😀

Eγω παλευω μηνες να βρω 8αρα σε λογικη τιμη.Εχω ηδη 8 , αλλα θελω παραπανω γιατι οταν ξεκιναω virtual machines ξεμενω.Εεε κανεις δεν εχει ετοιμοπαραδοτη 8αρα...και οσες υπαρχουν σε μαγαζια ακουμπανε το 80αρικο.
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρω απο εξωτερικο , απο κανα ebay...για τετοια καταντια μιλαμε δηλ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mphxths είπε

Eγω παλευω μηνες να βρω 8αρα σε λογικη τιμη.Εχω ηδη 8 , αλλα θελω παραπανω γιατι οταν ξεκιναω virtual machines ξεμενω.Εεε κανεις δεν εχει ετοιμοπαραδοτη 8αρα...και οσες υπαρχουν σε μαγαζια ακουμπανε το 80αρικο.
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρω απο εξωτερικο , απο κανα ebay...για τετοια καταντια μιλαμε δηλ...

Φιλε αστα να πανε κι εγω που ηθελα 8αρα χτυπησα μια μαρκα μεκαψες΄kembona που ειχε 23 ευρω και με ενα κουπονι 5 ευρω που μοιραζε το αλιεξπρες πριν κανα μηνα το ρισκαρα στα 18 ευρω. Αναγνωριστηκε κανονικα απο το λαπτοπ και εδω και 2 βδομαδες δουλευει κανονικα μαζι με το 4 του λαπτοπ. Αν θες να σου στειλω λινκ να ριξεις μια ματια.

4 ώρες πριν, Green Dragon είπε
3 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Οπότε 4gb με ένα 20άρικο και είμαι κομπλέ!😀

Ειδικα αν το λαπτοπ σου εχει ανεξαρτητη καρτα γραφικων και δεν τραβαει απο τη ραμ πηγαινε σιγουρα για 4gb ειναι υπεραρκετα. Μη σου πω οτι ακομα και ενσωματωμενη καρτα να εχεις παλι βαρια παιχνιδια δυσκολα θα παιξεις οποτε παλι 8 ειναι αρκετα ειδικα λογω ddr4 αλλα και 2400. Οσον αφορα το αλλο ερωτημα νομιζω αν παρεις 8gb μονο τα 4 θα συγχρονιστουν με την ενσωματωμενη 4αρα σε dual και τα υπολοιπα 4 της 8ρας θα παιζουν single.

Επεξ/σία από christosx13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, christosx13 είπε

Αν θες να σου στειλω λινκ να ριξεις μια ματια.

Και δεν στελνεις...γιατι αυτη που εχει το λαπτοπ τωρα ειναι καμμια σοβαρη μαρκα νομιζεις?..ramaxel και μαλακιες..δεν την λες παλτο , αλλα ουτε και σουπερ ντουπερ..μου αρκει μια 8αρα απλα να δουλευει χωρις προβληματα.Αυτην την στιγμη εχω ανοιξει virtual machine (του εχω δωσει 4γιγα ) και ειμαι στο 92% used ram.Και το virtual machine , αρχιζει να μαγκωνει ωρες ωρες...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Και δεν στελνεις...γιατι αυτη που εχει το λαπτοπ τωρα ειναι καμμια σοβαρη μαρκα νομιζεις?..ramaxel και μαλακιες..δεν την λες παλτο , αλλα ουτε και σουπερ ντουπερ..μου αρκει μια 8αρα απλα να δουλευει χωρις προβληματα.Αυτην την στιγμη εχω ανοιξει virtual machine (του εχω δωσει 4γιγα ) και ειμαι στο 92% used ram.Και το virtual machine , αρχιζει να μαγκωνει ωρες ωρες...

Οκ σου στελνω απλα κοιτα λιγο τα χαρακτηριστικα επειδη ειναι 

12 λεπτά πριν, mphxths είπε

Σορρυ αδερφε γραψε λαθος ξεχασα που εγω ειχα DDR3 γι αυτο και η πολυ χαμηλη τιμη που σου ειπα μετα το σκεφτηκα. Παρολα αυτα βρηκα και ddr4 κοντα στα 30 αν μπορεσεις να κανεις ενα καινουριο λογαριασμο να παρεις το κουπονι 4  η 5 δολαρια που δινει πρωτη αγορα θα σου βγει γυρω στα 28.

https://www.aliexpress.com/item/Kllisre-ddr4-4GB-8GB-2133MHz-2400-MHz-ram-sodimm-laptop-memory-support-memoria-ddr4-notebook/32848035913.html?spm=2114.search0104.3.33.51c85642C0UTNR&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=4c129ef0-f697-4225-a4d0-3e90d32a05d7-5&algo_pvid=4c129ef0-f697-4225-a4d0-3e90d32a05d7&transAbTest=ae803_5

Δημοσ.

@christosx13 30 ευρω για 8gb/2400mhz και μαρκα που δεν την ξερει η μανα της..δεν ειναι και τοσο ασχημα...βεβαια η μη υπαρξη επιλογης πληρωμης με paypal..ειναι ενα θεματακι..δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με το aliexpress..τι παιζει με τις πληρωμες..μονο πιστωτικες και κανουμε τον σταυρο μας?

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, christosx13 είπε

Οκ σου στελνω απλα κοιτα λιγο τα χαρακτηριστικα επειδη ειναι 

Σορρυ αδερφε γραψε λαθος ξεχασα που εγω ειχα DDR3 γι αυτο και η πολυ χαμηλη τιμη που σου ειπα μετα το σκεφτηκα. Παρολα αυτα βρηκα και ddr4 κοντα στα 30 αν μπορεσεις να κανεις ενα καινουριο λογαριασμο να παρεις το κουπονι 4  η 5 δολαρια που δινει πρωτη αγορα θα σου βγει γυρω στα 28.

https://www.aliexpress.com/item/Kllisre-ddr4-4GB-8GB-2133MHz-2400-MHz-ram-sodimm-laptop-memory-support-memoria-ddr4-notebook/32848035913.html?spm=2114.search0104.3.33.51c85642C0UTNR&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=4c129ef0-f697-4225-a4d0-3e90d32a05d7-5&algo_pvid=4c129ef0-f697-4225-a4d0-3e90d32a05d7&transAbTest=ae803_5

Τι κοιτάμε για συμβατότητα με αυτή που υπάρχει;;;  8 gb στα 2400  και CL: 17

To CL πρέπει να ταιριάζει;;;  Π.χ.  CL:  16  δεν κάνει;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Green Dragon είπε

Τι κοιτάμε για συμβατότητα με αυτή που υπάρχει;;;  8 gb στα 2400  και CL: 17

To CL πρέπει να ταιριάζει;;;  Π.χ.  CL:  16  δεν κάνει;

οσο πιο ομοια τα sticks τοσο πιο ησυχο το κεφαλι σου :) Συνηθως cl / συχνοτητα κοιταμε...συνηθως...

Χτυπησα μια 8αρα στα 30ευρω...το feedback οσων την αγορασαν λεει οτι ειναι οκ ραμ , δουλευει μια χαρα...σε 30 μερες θα μαθουμε αν δουλευει ή αν ξεσκισει καποιος κινεζος την πιστωτικη μου :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mphxths είπε

@christosx13 30 ευρω για 8gb/2400mhz και μαρκα που δεν την ξερει η μανα της..δεν ειναι και τοσο ασχημα...βεβαια η μη υπαρξη επιλογης πληρωμης με paypal..ειναι ενα θεματακι..δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με το aliexpress..τι παιζει με τις πληρωμες..μονο πιστωτικες και κανουμε τον σταυρο μας?

Αν κανεις εγγραφη σου δινει 5 δολλαρια κουπονι για την πρωτη αγορα. Μονο με χρεωστικη/προπληρωμενη εχω κανει αλλα εχει καλη εγγυηση νομιζω επειδη εγω σε 3-4 περιπτωσεις που ειτε δεν παρελαβα ειτε μου εστειλαν προβληματικο και ανοιξα θεμα μου γυρισε το αλιεχπρες τα λεφτα απλα κανουν περιπου 3 βδομαδες να αντιλογιστουν-. Τωρα για πραγμα που χαλασε αρκετο καιρο μετα την παραλαβη κι εχει εγγυηση δεν ξερω. Εγω κατι lcd για 2-3 κινητα με σπασμενες οθονες που αλλαξα δουλευουν αψογα μετα απο ενα χρονο εκτος απο ενα που δεν δουλεψε απο την αρχη και τους εστειλα βιντεο κ μου εκαναν refund.  

41 λεπτά πριν, christosx13 είπε

Αν κανεις εγγραφη σου δινει 5 δολλαρια κουπονι για την πρωτη αγορα. Μονο με χρεωστικη/προπληρωμενη εχω κανει αλλα εχει καλη εγγυηση νομιζω επειδη εγω σε 3-4 περιπτωσεις που ειτε δεν παρελαβα ειτε μου εστειλαν προβληματικο και ανοιξα θεμα μου γυρισε το αλιεχπρες τα λεφτα απλα κανουν περιπου 3 βδομαδες να αντιλογιστουν-. Τωρα για πραγμα που χαλασε καμποσο καιρο  μετα την παραλαβη κι εχει εγγυηση δεν ξερω. Εγω κατι lcd για 2-3 κινητα με σπασμενες οθονες που αλλαξα δουλευουν αψογα μετα απο ενα χρονο εκτος απο ενα που δεν δουλεψε απο την αρχη και τους εστειλα βιντεο κ μου εκαναν refund.  

Επεξ/σία από christosx13
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christosx13 είπε

Αν κανεις εγγραφη σου δινει 5 δολλαρια κουπονι για την πρωτη αγορα.

Ειχα ηδη account και δεν ψηνομουν να βαλω αλλο email απο αυτα που εχω για νεο account.Ειχε κατι promo εκπτωσεις..απο 32.κατι το ριξε στα 30.98..ενταξει...δεν γαμιεται...

Μολις παραλαβω ραμ θα την βαλω φορητο και θα τρεξω memtest..αν ειναι οκ , εχει καλως...αν χαλασει μετα απο καιρο...ενταξει βλεπουμε....1 χρονο εγγυηση δινει ο πωλητης λεει στην περιγραφη..απο το ολοτελα...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mphxths είπε

Αν μένεις Αθήνα βρίσκεις ετοιμοπαράδοτη 8gb 2400....στα 40-42.   Lifetime warranty on site

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...