_chris_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Καλημέρα, κάποιες ερωτήσεις που έχω... οι σύριγγες με την πάστα επεξεργαστή με τα 1,5γρ για πόσες χρήσεις φτάνουν; υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους ή όποια και να πάρεις είναι το ίδιο; βλέπω πχ μια που λέει θερμοκρασία λειτουργίας -30/280 και μια άλλη -45/200 και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που δε τα καταλαβαίνω(πυκνότητα, θερμική αντίσταση). και τέλος έχετε να μου προτείνετε μια από το eshop μιας και το έχω δίπλα μου;
zx1234r Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Arctic Silver 5. Όσο πιο ακριβή η πάστα τόσο καλύτερη η ποιότητα της και άρα τόσο καλύτερη θερμική απαγωγή.
odystam Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Arctic silver 5 και arctic mx 4 είναι δύο πολύ καλές επιλογές για πάστα υπολογιστή. Το 1.5g είναι αρκετό για τουλάχιστον 3 υπολογιστές αν δεν κάνω λάθος. Πάντως προσοχή στην αγορά γιατί το "οσο πιο ακριβή τοσο πιο καλή" είναι σχετικό. Στην αγορά μπορείς να βρεις τις τυπικές πάστες σε καλές τιμές και μπορείς να βρεις και τις liquid metal που είναι πιο ακριβές. Για παράδειγμα η thermal grizzly conductonaut είναι μια από τις καλύτερες πάστες που υπάρχουν άλλα δεν απευθύνεται σε όλους. Είναι πάστα υψηλής αγωγιμότητας (δηλαδή αμα ακουμπήσει σε ηλεκτρονικά μέρη του υπολογιστή θα κάνει ζημιά), είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες γιατί είναι πιο ρευστή και οξειδώνει ορισμένα μέταλλα για αυτό και λένε ότι αν τη χρησιμοποιείς πρέπει να ακουμπάει μόνο σε χαλκό, απο τη μεριά της ψυχτρας, ενώ ο επεξεργαστής πρέπει να έχει γίνει delid. Με άλλα λόγια για προσωπική χρήση προτείνω τις δύο πρώτες σε μικρή ποσότητα, για επαγγελματική χρήση, για πολλούς υπολογιστές δηλαδή, καλό θα ήταν να πάρεις κάποια arctic ή noctua σε μεγαλύτερη ποσότητα όμως ενώ για βαρύ overclocking, και το τονίζω, μόνο αν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις, δες τις liquid metal... 3
kleo1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 αυτές οι πάστες πόσο κρατάνε αν τις αποθηκεύσεις; αν περάσει κανένα τρίμηνο παίζει να ξεραθούν;
odystam Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, kleo1 είπε αυτές οι πάστες πόσο κρατάνε αν τις αποθηκεύσεις; αν περάσει κανένα τρίμηνο παίζει να ξεραθούν; Αν τις έχεις κλείσει καλά και τις έχεις σε δροσερό μέρος (οχι στο ψυγείο προφανώς..) λογικά δε πρέπει να πάθουν κάτι...φαντάσου ότι στον υπολογιστή οι πάστες μπορεί να κρατήσουν και ένα χρόνο οπότε μέσα στη σύριγγα ακόμα περισσότερο...Εγω είχα πάρει μια μεγάλη πάστα πριν ενάμιση χρόνο και είναι ακόμα μια χαρά. Βέβαια όταν τις χρησιμοποιώ μετά απο αρκετό καιρό στην αρχή πετάω λίγο πάστα έξω σε ενα χαρτί και μετά αρχίζω να βάζω στο pc.
Sheogorath Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Η AS5 είναι 10 χρονών πάστα. Πλέον ξεπερασμένη. Για το 99% του κόσμου η ΜΧ2/4 είναι μια χαρά. Η ΜΧ2 λίγο καλύτερη αλλά πιο δύσκολη στην εφαρμογή. Η ΜΧ4 ελάχιστα χειρότερη αλλά απλώνει εύκολα. Εγώ βάζω σχεδόν πάντα ΜΧ4. Η πάστα τοποθετημένη κρατάει και 5-8 χρόνια. Μην λέμε βλακείες και αγχώνονται οι αδαείς. Η ΜΧ4 έχει "διάρκεια ζωής" 8 χρόνια. Δεν ξεραίνεται. 10
odystam Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, Sheogorath είπε Η AS5 είναι 10 χρονών πάστα. Πλέον ξεπερασμένη. Για το 99% του κόσμου η ΜΧ2/4 είναι μια χαρά. Η ΜΧ2 λίγο καλύτερη αλλά πιο δύσκολη στην εφαρμογή. Η ΜΧ4 ελάχιστα χειρότερη αλλά απλώνει εύκολα. Εγώ βάζω σχεδόν πάντα ΜΧ4. Η πάστα τοποθετημένη κρατάει και 5-8 χρόνια. Μην λέμε βλακείες και αγχώνονται οι αδαείς. Η ΜΧ4 έχει "διάρκεια ζωής" 8 χρόνια. Δεν ξεραίνεται. Ναι έχεις δίκαιο, δεν έχει τύχει να δω ποτε ξερή πάστα. Ακόμα και σε Pentium 4 που είχα αλλάξει πέρυσι (μετά από 5 χρόνια τουλάχιστον) η πάστα ήταν ακόμη υγρή...Το μόνο που μπορεί να σου συμβεί αν έχεις πολύ καιρό να αλλάξεις πάστα είναι να "βεντουζαρει" η ψυχτρα στον επεξεργαστή. Αυτό προφανώς είναι πρόβλημα μόνο στους pga επεξεργαστές (δηλαδή όλοι οι amd).
Fulgore Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 H arctic mx4 ειναι αυτο που λεμε η δοκιμασμενη safe vfm επιλογη. Καλη παστα εχει και η Noctua αλλα ειναι αισθητα ακριβοτερη σε σχεση με την arctic. 1
_chris_ Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 τελικά πήρα την MX4. παίζει τόσο πολύ ρόλο η πάστα; Εγώ νόμιζα ότι δε παίζει και τόσο. το κατάλαβα όταν μια φορά (αρκετά παλιά) είχα βάλει την ψύχτρα χωρίς πάστα και είχε υψηλές θερμοκρασίες και μόλις εβαλα πάστα έπεσε η θερμοκρασία. Κοίτα να δεις που κάνει δουλειά λέω. αλλά πάστα από πάστα έχει όντως διαφορά; αν δεν άνοιγα το θέμα θα έπαιρνα τη φθηνότερη. τι διαφορές δηλαδή θα είχα; 2-3 βαθμούς;
Stamer Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Κοίτα μια πάστα σαν την mx-4 που έχει έτσι κι αλλιώς λίγα χρήματα δεν είναι οτι απλώς θα σου κερδίσει 1 ή 5 βαθμούς σε σχέση με μία των 1-2 ευρώ. Έχει καλύτερη πρόσφυση/άπλωμα (αν μπορώ να το πω έτσι) και διαρκεί πιο όμορφα με το πέρασμα του καιρού. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από Stamer 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα