Προς το περιεχόμενο

HDD cloning free

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, με ποιό δωρεάν πρόγραμμα θα κάνω επιτυχώς clone δίσκο για αλλαγή σε SSD και το αντίστροφο; Δοκίμασα το AOMEI Backupper, βέβαια επειδή δεν ήθελα να κάνω clone τον C δίσκο που είχα σε αυτόν τον υπολογιστή, δεν ήθελα δηλαδή να κλωνοποιήσω το file system του ίδιου υπολογιστή διότι σε λάπτοπ δεν μπορείς να συνδέσεις 2ο δίσκο οπότε το έκανα στο desktop μου, οπότε επέλεξα Disk clone και όχι system clone αλλά δε μου δούλεψε. (υπόψιν από SSD το πήγα σε μηχανικό). Έχει σημασία αν από μηχανικό πας σε SSD ή το αντίστροφο;

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

Εγώ χτες έκανα κλώνο τα 10άρια από μηχανικό σε ssd με εξαιρετική επιτυχία με το minitool partition wizard 11 free. Εννοείτε ότι ο κατειλημμένος χλωρος στον μηχανικό ήταν μικρότερος από το μέγεθος του ssd. Το έκανα με την επιλογή migrade to ssd και όλα τα άλλα τα άφησα default.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, accipio είπε

Θα σου πρότεινα το AOMEI Backupper που χρησιμοποιώ (και ποτέ δεν είχα πρόβλημα μ' αυτό), αλλά αφού λες πως δε σου δούλεψε, δες το Macrium Reflect Free,

Έκανες clone το λειτουργικό του ίδιου υπολογιστή που το είχες; Έκανες δηλαδή system clone ή όπως εγώ  Disk clone; Μήπως κάτι παίζει όταν πας ανάποδα από SSD σε μηχανικό;

Δημοσ.

Έκανα clone μηχανικό δίσκο με δύο partitions (όλο τον δίσκο) σε ssd - όλα πήγαν καλά. Το ανάποδο δεν το δοκίμασα, αλλά δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο το τι είδους δίσκος (μηχανικός ή ssd) είναι η πηγή και ο στόχος.

Δημοσ.

O μηχανικος τι μεγεθος εχει σε σχεση με το ssd?  Αν ειναι μικροτερος πρεπει να τσεκαρεις το "all partitions" στο aomei.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' ό,τι είδα είναι ακριβώς ίδιοι σε μέγεθος με ακρίβεια ΜΒ, 500GB είναι και οι δύο.

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

Δεν έχει τόση σημασία το συνολικό μέγεθος αλλά ο κατειλημμένος χώρος του αρχικού δίσκου. Πρέπει να είναι λιγότερο από το μέγεθος του target δίσκου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα ο target ήταν πιο γεμάτος. Οπότε; Μα δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική, δηλαδή γίνεται το migration υπό προϋποθέσεις; 

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

Έχω κάνει ολόκληρο οδηγό για το πως μπορεί να γίνει αυτό που ζητάς.Επίσης άλλο καλό πρόγραμμα και δοκιμασμένο είναι το Macrium Reflect

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...