Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με χωρητικότητα ssd

#vaggelis#

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους . Έχω το εξής πρόβλημα . Είχα στο pc για τα windows10  ένα 120 gb ssd team.Επειδή έμειναν μόνο 15 gb ελεύθερα αποφάσισα να βάλω έναν ποιο μεγάλο ssd και πήρα έναν patriot 480 gb.Έκανα την διαδικασία αντιγραφής με το πρόγραμμα EaseUS Todo Backup  αλλά στο τέλος αφού έκλεισα το pc έβγαλα τον παλιό ssd και έκανα την εκκίνηση του pc είδα ότι ενώ ο σκληρός είναι 480 gb μου λέει ότι είναι 1 20gb.Γιατί έγινε αυτό τι έχω κάνει λάθος?

Στιγμιότυπο οθόνης (42).png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως το EaseUS Todo Backup σου έφτιαξε ένα νέο partition στον καινούριο σκληρό όσο ήταν ο παλιός και τα υπόλοιπα είναι unpartitioned για αυτό δεν τα βλέπεις ?

Επειδή είμαι απο mac και δεν μπορώ ακριβώς να σου πώ στα windows , ρίξε μια ματιά στο device manager νομίζω και στους σκληρούς να δείς τι ακριβώς γράφει για τον σκληρό σου

edit : όπως λέει το παρακάτω άρθρο αν δεν γνωρίζεις

https://www.lifewire.com/how-to-open-disk-management-2626080

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2

ευχαριστώ για την απάντηση θα το ψάξω αύριο να δω τι θα κάνω.(Δεν είμαι και εξπέρ άλλα πιστεύω θα βγάλω άκρη)

ευχαριστώ για την απάντηση θα το ψάξω αύριο να δω τι θα κάνω.(Δεν είμαι και εξπέρ άλλα πιστεύω θα βγάλω άκρη)

Στιγμιότυπο οθόνης (43).png

Απ ότι βλέπω δεν έχουν εκχωρηθεί τα 3/4 του ssd .Τι μπορω να κανω τωρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, #vaggelis# είπε

Στιγμιότυπο οθόνης (43).png

Απ ότι βλέπω δεν έχουν εκχωρηθεί τα 3/4 του ssd .Τι μπορω να κανω τωρα?

Ωραία αυτό είναι

Κάνε format το partition με τα 335

Και μετά κάνε δεξι κλίκ στο C ( δεν θυμάμαι πως ακριβώς γράφει την επιλογή) για να του αυξήσεις την χωρητικότητα και δώστου όλα τα υπόλοιπα. Οπότε θα τους κάνει merge και μετά κανονικά ο C θα έχει όλη την χωρητικότητα που έχει κανονικά ο σκληρός σου

edit: ρίξε μια ματιά εδώ , πρέπει να κάνεις ότι αναφέρει για το extend

https://www.hdd-tool.com/windows-10/merge-partitions-windows-10.html

Επεξ/σία από tsofras
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα διαγραψεις το μικρο partition πισω απο το c, που δεν ξερω πως δημιουργηθηκε, και κατοπιν θα κανεις δεξι κλικ expand πανω στο c

Επεξ/σία από rofl

1 ώρα πριν, rofl είπε

θα διαγραψεις το μικρο partition πισω απο το c, που δεν ξερω πως δημιουργηθηκε, και κατοπιν θα κανεις δεξι κλικ expand πανω στο c

500mb είναι μόνο , εγώ θα πρότεινα να το αφήσει ως έχει μην έχει γράψει κανά boot loader εκεί και μετά έχει θέμα με τα Windows. Αφού δεν είναι στην μέση μια χαρά θα γίνει το expand

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tsofras είπε

500mb είναι μόνο , εγώ θα πρότεινα να το αφήσει ως έχει μην έχει γράψει κανά boot loader εκεί και μετά έχει θέμα με τα Windows. Αφού δεν είναι στην μέση μια χαρά θα γίνει το expand

στη μεση ειναι, πισω απο το c-- οχι το μπροστινο. αν θελει ας αφησει κατι στο τελος. δεν θα τον αφηνει να κανει expand ετσι. θα ειναι γκριζαρισμενο.

το μπροστινο εννοειται οτι δεν το πειραζει.

ΣÏιγμιÏÏÏÏο οθÏÎ½Î·Ï (43).png

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1

9 ώρες πριν, rofl είπε

στη μεση ειναι, πισω απο το c-- οχι το μπροστινο. αν θελει ας αφησει κατι στο τελος. δεν θα τον αφηνει να κανει expand ετσι. θα ειναι γκριζαρισμενο.

το μπροστινο εννοειται οτι δεν το πειραζει.

ΣÏιγμιÏÏÏÏο οθÏÎ½Î·Ï (43).png

Δίκιο έχεις δεν το παρατήρησα, όντως δεν θα τον αφήνει να κάνει expand , πρέπει να το σβήσει

Παράξενο , θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με το εργαλείο diskpart αλλά είναι ποιο advanced 

Λύση θα υπάρχει σίγουρα απλά όχι εύκολη

Κάποιος που έχει Windows θα μπορούσε να σου γράψει έναν οδηγό, ας περιμένουμε λίγο

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, όπως το Easeus Partition Master Free. Με αυτό θα τα καταφέρεις πολύ εύκολα να κάνεις ό,τι θέλεις με τα partitions. Δες κι ένα βίντεο εδώ.

• Thanks 1

Σας ευχαριστώ όλους το έκανα όπως είπε ο accipio και τα κατάφερα σας ευχαριστώ και πάλι θα περιμένω καμιά βδομάδα και μετά θα κάνω φορματ και τον παλιό ssd.(αυτό μάλλον θα γίνει μέσα από την ασφαλή λειτουργιά {safe mode}?).

Στιγμιότυπο οθόνης (47).png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...