manolis115 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Θα ήταν καλό αυτοί που μας λένε για την επικινδυνότητα του κέντρου της Αθήνας να μας περιγράψουν ακριβώς πως το φαντάζονται...... Μήπως νομίζουν ότι το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορούν συμμορίες τρελών με μηχανές όπως το Mad Max που ληστεύουν περαστικούς και τους σκοτώνουν; Εγώ μένω στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 10 χρόνια κυκλοφορώ βράδυ πεζός Σύνταγμα, Θησείο, Φιλοπάππου, μοναστηράκι, μεταξουργείο, σταθμό Λαρίσης, Κολωνό, Σεπόλια. Όταν λέω βράδυ από τις 9 το βράδυ ως τα ξημερώματα. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κινδυνέψει. Σίγουρα όλοι πρέπει να προσέχουμε γιατί όσο ζούμε μπορεί να μας κάτσει στραβή όπου και να κυκλοφορούμε. Όταν αναφέρομαι σε Μεταξουργείο πότε δεν έχω κυκλοφορήσει σε αυτήν την πλευρά του. Μια φορά πέρασα μέρα με τα πόδια και δεν αισθάνθηκα τόσο άνετα. Βράδυ δεν θα πήγαινα με τίποτα Ομόνοια και σε αυτήν την πλευρά του μεταξουργείου. Αλλά η άλλη πλευρά είναι γεμάτη με κάλο κόσμο σε εστιατόρια και όμορφα μπαράκια. 1 1
insomnia888 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, sensai είπε φέικ δεν έχει Τίρανα και Βελιγράδι στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται στην 43η και 55η θέση αντίστοιχα σε πανευρωπαικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο site το βρίσκω πολύ αξιόπιστο όσον αφορά το κόστος ζωής και τη σύγκριση που μπορείς να κάνεις με διάφορες πόλεις. Όσον αφορά την εγληματικότητα, αν σου τύχει ποτέ να περάσεις από το κέντρο της Ρώμης (Termini, Esquilino), οι δικές μας Μενάνδρου και Σωκράτους στην Ομόνοια θα σου φανούν παιδική χαρά. Δεν υποτιμώ και δεν μου αρέσει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο) αλλά τα Τίρανα και το Βελιγράδι είναι μάλλον πιο ασφαλείς.
Donovan Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, insomnia888 είπε Όσον αφορά την εγληματικότητα, αν σου τύχει ποτέ να περάσεις από το κέντρο της Ρώμης (Termini, Esquilino), οι δικές μας Μενάνδρου και Σωκράτους στην Ομόνοια θα σου φανούν παιδική χαρά. Δεν υποτιμώ και δεν μου αρέσει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο) αλλά τα Τίρανα και το Βελιγράδι είναι μάλλον πιο ασφαλείς. Ρώμη δεν έχω πάει,αλλά Βελιγράδι που πήγα δεν ένιωσα καθόλου ανασφάλεια,ακόμα και αργά τη νύχτα.
Vtsola Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Βελιγράδι μια χαρά ασφαλές είναι...για Κωνσταντινούπολη τι γνώμη υπάρχει;
Ison_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Στις 11/5/2019 στις 2:03 ΠΜ, manolis115 είπε Θα ήταν καλό αυτοί που μας λένε για την επικινδυνότητα του κέντρου της Αθήνας να μας περιγράψουν ακριβώς πως το φαντάζονται...... Μήπως νομίζουν ότι το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορούν συμμορίες τρελών με μηχανές όπως το Mad Max που ληστεύουν περαστικούς και τους σκοτώνουν; Εγώ μένω στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 10 χρόνια κυκλοφορώ βράδυ πεζός Σύνταγμα, Θησείο, Φιλοπάππου, μοναστηράκι, μεταξουργείο, σταθμό Λαρίσης, Κολωνό, Σεπόλια. Όταν λέω βράδυ από τις 9 το βράδυ ως τα ξημερώματα. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κινδυνέψει. Σίγουρα όλοι πρέπει να προσέχουμε γιατί όσο ζούμε μπορεί να μας κάτσει στραβή όπου και να κυκλοφορούμε. Όταν αναφέρομαι σε Μεταξουργείο πότε δεν έχω κυκλοφορήσει σε αυτήν την πλευρά του. Μια φορά πέρασα μέρα με τα πόδια και δεν αισθάνθηκα τόσο άνετα. Βράδυ δεν θα πήγαινα με τίποτα Ομόνοια και σε αυτήν την πλευρά του μεταξουργείου. Αλλά η άλλη πλευρά είναι γεμάτη με κάλο κόσμο σε εστιατόρια και όμορφα μπαράκια. Δεν ξέρω... Θα άφηνες την κόρη σου να περπατήσει εκεί μόνη το βράδυ; 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω γυρίσει όλο το Λονδίνο ξημερώματα και μάλιστα νυσταγμένος γιατί έχασα το μετρό και το ταξί έτσουζε. Γενικά μου φάνηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα, στα λεωφορία τραγουδούσαν και φωνάζαν μάυροι. Έξω είχε τεράστια φασάρια και σπάγανε μπουκάλια, μάλιστα ένα έσπασε κοντά μου. Κανείς μπορεί να το πει και επικύνδυνο αλλά εμένα μου άρεσε. Βαριέμαι τη ψυχρότητα της Αθήνας που άμα πεις και τίποτα παραπάνω μπορεί να σε καταγγείλουν. Τώρα πέρα από τη πλάκα, το Λονδίνο είναι πανέμορφη πόλη και έχει πολύ οραία αρχιτεκτονική, σου φτιάχνει καλύτερα τη διάθεση να περπατάς έξω. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από aizensama24
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, aizensama24 είπε που άμα πεις και τίποτα παραπάνω μπορεί να σε καταγγείλουν Ζεις σιγουρα στην Αθηνα? 2 1
margaritagr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Ison_ είπε Δεν ξέρω... Θα άφηνες την κόρη σου να περπατήσει εκεί μόνη το βράδυ; Κανείς από αυτούς που μένουν στο κέντρο δε θα επέλεγε να μείνει εκεί (στις κακοφημες περιοχες) αλλά σε κάθε τοπικ θα μπουν και θα γράψουν πόσο λάθος κάνουμε οι υπόλοιποι. Κι οκ να το πουν σε κάποιον κάτοικο επαρχίας που όντως δεν έχει βρεθεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Αλλά πχ να διαβάζεις επιχείρημα για θέατρο... Ρίλι;;; για πήγαινε κυκλοφόρησε την ώρα που τα θέατρα έχουν παράσταση aka δεν είναι ο κόσμος στο δρόμο. Για πήγαινε Μεταξουργείο στα στενάκια περπάτημα μέχρι να φτάσεις στο beauty killed the beast ή στο funky gourmet απέναντι. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, stormrain είπε Ζεις σιγουρα στην Αθηνα? Μπορεί να έχω επηρεαστεί από το Φάληρο το οποίο είναι σαν νεκρόπολη, προς κέντρο είναι γεγονός πως ήταν πολύ καλύτερα. Εδώ οι παρατηρήσεις πέφτουν βουνό. Έχω δει την αστυνομία να έρχεται για ψίλου πήδημα άπειρες φορές και γείτονες να φωνάζουν επειδή κάποιος έκανε θόρυβο. Γενικά αυτή η νοοτροπία της δήθεν καλής αγωγής υπάρχει και αλλού αλλά μάλλον ναι δεν είναι όλη η Αθήνα έτσι. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από aizensama24
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Μπορεί να έχω επηρεαστεί από το Φάληρο το οποίο είναι σαν νεκρόπολη, προς κέντρο είναι γεγονός πως ήταν πολύ καλύτερα. Εδώ οι παρατηρήσεις πέφτουν βουνό. Έχω δει την αστυνομία να έρχεται για ψίλου πήδημα άπειρες φορές και γείτονες να φωνάζουν επειδή κάποιος έκανε θόρυβο. Γενικά αυτή η νοοτροπία της δήθεν καλής αγωγής υπάρχει και αλλού αλλά μάλλον ναι δεν είναι όλη η Αθήνα έτσι. Πασο, εχω αγνοια για το Φαληρο ειδικα. Γενικως εγω εχω την αισθηση πως υπαρχει ασυδοσια σε συμπεριφορες και δεν καιγεται καρφακι σε κανεναν, ποσο μαλλον να υπαρχουν καταγγελιες ή παρατηρησεις για ψυλλου πηδημα.
gpolic Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Στις 13/5/2019 στις 10:57 ΜΜ, margaritagr είπε Κανείς από αυτούς που μένουν στο κέντρο δε θα επέλεγε να μείνει εκεί (στις κακοφημες περιοχες) αλλά σε κάθε τοπικ θα μπουν και θα γράψουν πόσο λάθος κάνουμε οι υπόλοιποι. Κι οκ να το πουν σε κάποιον κάτοικο επαρχίας που όντως δεν έχει βρεθεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Αλλά πχ να διαβάζεις επιχείρημα για θέατρο... Ρίλι;;; για πήγαινε κυκλοφόρησε την ώρα που τα θέατρα έχουν παράσταση aka δεν είναι ο κόσμος στο δρόμο. Για πήγαινε Μεταξουργείο στα στενάκια περπάτημα μέχρι να φτάσεις στο beauty killed the beast ή στο funky gourmet απέναντι. Όταν κάποιος μένει επαρχία, εχει μια εικόνα για την Αθηνα, η οποια εχει χτιστεί απο τους δημοσιογράφους. Λογικό δεν ειναι να πιστεύει οτι στην Αθήνα σε σφαζουν για το παραμικρο ; Επίσης Αθηναίοι που κατεβαίνουν στο κέντρο μια φορα κάθε 3 χρόνια. Σχετικά είναι όλα. Εδω δεν συζητάμε για πόλεις της Ελλάδας όμως, συζητάμε για πόλεις της Ευρώπης. Όταν λέμε στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα, η έννοια της λέξης είναι πολύ διαφορετική στο εξωτερικό. Σε σχέση με το Λονδίνο ας πουμε, η Αθηνα είναι χωριό. Εμεις που ξέραμε μόνο τον νιγηριανό που έρχεται ολο χαμόγελο με τα σιντι του, τώρα μας φαίνονται ολα επικίνδυνα. Λογικο είναι.
manolis115 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) On 13/05/2019 at 21:00, Ison_ said: Δεν ξέρω... Θα άφηνες την κόρη σου να περπατήσει εκεί μόνη το βράδυ; Την κόρη μου δεν θα την άφηνα να περπατήσει σε οποιονδήποτε σκοτεινό δρόμο βράδυ ασχέτως περιοχής. Σε έναν πεζόδρομο όμως γεμάτο μαγαζιά και ας είναι στο μεταξουργείο θα την άφηνα να περπατήσει. Για παράδειγμα η οδός Σαλαμίνιος στο μεταξουργείο από την αρχή ως το τέλος είναι γεμάτη μπαρ και εστιατόρια. Σε πληροφορώ ότι κάθε βράδυ όλα αυτά τα στενά και τα μαγαζιά τους είναι γεμάτα Normal Κόσμο και είναι στο μεταξουργείο.Επίσης κοπέλες περπατάνε μόνες τους η σε ζευγάρια σε αυτά τα στενά συνέχεια κάθε βράδυ. Υπάρχει κάποια είδηση για επίθεση στα γύρω στενά; Σε φάση συμμορίες που κάνουν επιθέσεις; Γιατί να μην αφήσω την κόρη μου να πάει; Δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε περιοχές. Παντού θέλει προσοχή και ιδιαίτερα το βράδυ. On 13/05/2019 at 22:57, margaritagr said: Για πήγαινε Μεταξουργείο στα στενάκια περπάτημα μέχρι να φτάσεις στο beauty killed the beast ή στο funky gourmet απέναντι. Τι ακριβώς είδες σε αυτά τα στενάκια μπορείς να μας πεις; Χθες ήμουν εκεί και δεν παίζει τίποτα άσχημο. Από το μετρό του Μεταξουργειού μέχρι το Beauty and the beast η το funky Gourmet είμαι 100% βέβαιος ότι δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο. Κάλο θα ήταν όσοι δεν μένουν κέντρο να μην μας λένε τι θα κάναμε. Ούτε ξέρουν αν έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε περιοχή. Εγώ προσωπικά την έχω και δεν το έχω κάνει από επιλογή. Ξέρεις γιατί; Γιατί εμείς γουστάρουμε να ζούμε ακριβώς αυτό που λέει ο στίχος. Spoiler Είμαι παιδί αυτής της γης, δε θέλω βία Δε βλέπω χρώματα, έχω αχρωματοψία Δε φοβάμαι ποιος θα 'ρθει να μου την πέσει Με χαιρετάν σε γλώσσες που δεν ξέρω και μ' αρέσει ΛΕΞ 2019 Δεν γουστάρουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από manolis115
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα