Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ποια Ευρωπαϊκή Πόλη πιστεύετε έχει την μεγαλύτερη εγκληματικότητα; Και επίσης για κάθε πόλη Γράψτε περιοχές προς αποφυγή κτλ

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

1.Tallinn, Estonia

5.5 homicides per 100,000 people

The number one most dangerous city in Europe? Tallinn, Estonia. Albeit a beautiful city, the northern coast city has a small population of about 444,000. With that said, the city sees many crimes and its homicide rate is a whopping 5.5. While 5.5 is much less than cities in Mexico and other parts of the world, Europe is not known for its violent crime, which makes Tallinn, Estonia the most dangerous place to visit

2. Glasgow, Scotland

5.1 homicides per 100,000 people

On average, Scotland’s largest city sees about 30 murders per year, or 5.1 per 100,000 people. However, much of the crime can is linked to turf wars and organized gangs. Nevertheless, tourists should remain on high alert when traveling to Glasgow.

Δημοσ.

Αθήνα :P Τι μας νοιαζει εσθονια και gang wars murders όταν έχεις και γ@μο τις πρωτευουσες σε καθημερινή παραβατικοτητα ...

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Χωρίς να έχω ταξιδέψει και πολύ θα πω ότι η μοναδική πόλη που μου έδωσε το αίσθημα της ανασφάλειας είναι η Αθήνα!! Έχω πάει Βρυξέλλες τέλος Νοεμβρίου 15 και ένιωθα πιο ασφαλής, μεταξύ άλλων έχω πάει ντορτμουντ, ντισελντορφ, Άμστερνταμ, Λονδίνο, μιλανο, Ρώμη, Βουλγαρία σε αρκετά μέρη και Κωνσταντινούπολη. Λίγο η Κωνσταντινούπολη ήταν περίεργη αλλά κανένα θέμα γενικα.

• Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thaninho είπε

Χωρίς να έχω ταξιδέψει και πολύ θα πω ότι η μοναδική πόλη που μου έδωσε το αίσθημα της ανασφάλειας είναι η Αθήνα!! Έχω πάει Βρυξέλλες τέλος Νοεμβρίου 15 και ένιωθα πιο ασφαλής, μεταξύ άλλων έχω πάει ντορτμουντ, ντισελντορφ, Άμστερνταμ, Λονδίνο, μιλανο, Ρώμη, Βουλγαρία σε αρκετά μέρη και Κωνσταντινούπολη. Λίγο η Κωνσταντινούπολη ήταν περίεργη αλλά κανένα θέμα γενικα.

Στις άλλες πόλεις πας σαν τουρίστας και περπατάς σε συγκεκριμένες περιοχές ψιλοοργανωμένες για τουρισμό. Στην Αθήνα κατεβαίνεις για δουλειές και αναγκαστικά  περνάς από τους καλούς και τους κακούς δρόμους.

• Like 1
Δημοσ.

Σε καποιες πολεις οπως Λονδινο, αν αποφευγεις συγκεκριμενες περιοχες,δεν θα εχεις προβλημα.

Αντιθετα αν πας πχ Mexico City, ειναι περιπου σαν να πηγαινεις γυρευοντας οπου κι αν πας,καμια δικαιολογια,καμια επικληση ατυχιας.

Στην Ευρωπη πλεον υπαρχει η ιδιαιτεροτητα των τρομοκρατικων επιθεσεων,που κανουν πχ τις Βρυξελλες δυνητικά πιο επικινδυνες για εμας απο λχ την Ομονοια οπου η εγκληματικοτητα αφορα κατα βασην εγκληματικες ομαδες που τρωγονται μεταξυ τους.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Thaninho είπε

Το Αμστερνταμ είναι η χαρά του πορτοφολάκια και στο Λονδίνο υπάρχουν περιοχές που πέφτουν μαχαιρώματα κάθε βράδυ. Αλλά ναι, η Αθήνα είναι η επικίνδυνη. Επειδή συγκρίνεις τις πόλεις ως τουρίστας, φαντάζομαι, που ακριβώς στα τουριστικά μέρη της Αθήνας φοβήθηκες; 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Τα μαχαιρώματα και το ξύλο που είδα όσο σπούδαζα στην Αγγλία σε κωλοχωρι ( Stafford) δεν τα έχω δεί ποτέ στην Αθήνα πάντως. Κάθε βράδυ έξω από ενα κλαμπ υπήρχε κλούβα και ασθενοφόρο και πάντα φορτωνανε κάποιους. Αλλά τελικά μαθαίνεις να ζεις και με αυτή την κατάσταση...

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, sensai είπε

γνώμη μου αν είσαι μπούλης κινδυνεύεις παντού το ίδιο

Σιγα   Sensai  αντρακλα ανατριχιασαμε ...

H Αθηνα θεωρειται απο τις ασφαλεις πολεις  σε σχεση με εκεινες που εχουν υψηλη εγκληματικοτητα .Γενικοτερα στην Ευρωπη αν εξαιρεσεις τις τρομοκρατικες ενεργειες  ειναι αρκετα καλη η κατασταση σε αυτο το θεμα .

Αν μιλησουμε για Αφρικανικες και  νοτιο Αμερικανικα γκετο εκει ξεφευγει η κατασταση .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε όλες μα όλες τις μεγάλες πόλεις υπάρχει εγκληματικότητα,

να μην σου κάτσει η στραβή και πχ είναι και θέμα περιοχής και ώρας που θα περάσεις.

Κάνεις καμιά έρευνα;

Πχ στο Λονδίνο το Peckham, Brixton, Tottenham

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

H Αθηνα θεωρειται απο τις ασφαλεις πολεις  σε σχεση με εκεινες που εχουν υψηλη εγκληματικοτητα .Γενικοτερα στην Ευρωπη αν εξαιρεσεις τις τρομοκρατικες ενεργειες  ειναι αρκετα καλη η κατασταση σε αυτο το θεμα .

Αν μιλησουμε για Αφρικανικες και  νοτιο Αμερικανικα γκετο εκει ξεφευγει η κατασταση .

Πάντως την ανασφάλεια που νιώθεις στο κέντρο της Αθήνας (ειδικά βραδινές ώρες) δε νομίζω να την νιώθεις σε κανένα άλλο κέντρο ευρωπαικής πρωτεύουσας.

• Confused 4
Δημοσ.

Υπαρχει ενα index εγκληματικοτητας για τις μεγαλες ευρωπαικες πολεις. Η Αθηνα ειναι γυρω στη 10 θεση. Προσωπικα θεωρω οτι οντως η Αθηνα ειναι αρκετα επικινδυνη για κλοπες σε ΜΜΜ και καποια μερη του ιστορικου κεντρου, καθως και ληστειες βραδυ περιξ του ιερου βραχου. Απο την αλλη ειναι καλυτερα απο αποψη βιαιων και σεξουαλικων επιθεσεων.

Παντα βεβαια πρεπει να εχουμε το μυαλο μας στους ασθενεστερους και τους αδαεις. Ενα ατομο της ηλικιας μας λογικα δεν κινδυνευει, αφου και υποψιασμενο ειναι και δεν αποτελει καλο στοχο. Αντιθετα επαρχιωτες και τουριστες ανω των 50 ειναι πιο ευαλωτοι.

Τις προαλλες ηρθε ο πατερας μου Αθηνα και η μονη εκθεση του σε κινδυνο ηταν 10 λεπτα Ερμου(ειχε πολυ κοσμο) και για μια σταση μετρο(μετα καθησε στη μεσα θεση διπλα μου), με το νου μου συνεχεια εκει. Γυριζουμε σπιτι και ειχε μια χαρακια στο σημειο που ειχε την πορτοφολα, δεν το πιστευα. Ευτυχως ειχε κοπει μονο η εξωτερικη τσεπη και δεν ειχε φτασει στην εσωτερικη, που το ειχε. Το μπουφαν αχρηστο, ηταν και ακριβο. Σε αυτη τη μια σταση του μετρο απο Συνταγμα-Μοναστηρακι μονο ειχε φτασει το danger alert στο 99%, γι` αυτο και τον εβαλα να κατσει με το ζορι. Μαλλον εκει εγινε και ισως τη γλιτωσε λογω αυτου.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το Αμστερνταμ είναι η χαρά του πορτοφολάκια και στο Λονδίνο υπάρχουν περιοχές που πέφτουν μαχαιρώματα κάθε βράδυ. Αλλά ναι, η Αθήνα είναι η επικίνδυνη. Επειδή συγκρίνεις τις πόλεις ως τουρίστας, φαντάζομαι, που ακριβώς στα τουριστικά μέρη της Αθήνας φοβήθηκες; 

Στο μέτρο πριν το ηλεκτρονικό εισιτήριο έβλεπες πολλές παραβατικές φάτσες και ήσουν πολύ μαζεμένος. Πχ Βρυξέλλες στην γκραν πλας τότε είχε κάθε 10 μέτρα και έναν στρατιωτικό αλλά δεν ένιωσα ανασφάλεια. Τέλος πάντων την γνώμη μου είπα 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...