Hal9000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Πριν από μερικές εβδομάδες, η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του νέου Edge browser, ο οποίος πλέον θα στηρίζεται στη rendeing engine του Chromium project, την ίδια δηλαδή με αυτή του Chrome της Google. Η εταιρεία χρησιμοποίησε σήμερα την κεντρική παρουσίαση του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2019 προκειμένου να αναφερθεί μεταξύ άλλων σε μερικά νέα χαρακτηριστικά που θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμα σε όσους συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα του Edge, και φυσικά τα οποία θα ενσωματώνονται και στην τελική έκδοση όταν αυτή κυκλοφορήσει. Το πρώτο είναι η ενσωμάτωση του Internet Explorer μέσα στον Edge, ξεκάθαρα για λόγους συμβατότητας για όσους χρησιμοποιούν ακόμα κάποιο παλιό λογισμικό ή υπηρεσία που προϋποθέτει αποκλειστικά την παρουσία του Internet Explorer, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως εταιρείες. Οι σχετικές ιστοσελίδες θα φορτώνονται μέσα στον Edge σε δικά τους tabs και θα φέρουν το λογότυπο του παλιού browser προκειμένου να ξεχωρίζουν. Το δεύτερο χαρακτηριστικό ονομάζεται Collections (Συλλογές) και δίνει έμφαση στην παραγωγικότητα, με τον χρήστη να μπορεί να συγκεντρώσει, οργανώσει και να διαμοιράσει περιεχόμενο από ιστοσελίδες που επισκέπτεται. Το έξυπνο export της λειτουργίας επιτρέπει τη δημιουργία εγγράφων στο Word και Excel, με τα δεδομένα που έχουν γίνει εξαγωγή από τις "Συλλογές", να είναι οργανωμένα σε λίστες. Τέλος, ο νέος Edge θα ενσωματώνει αρκετά εργαλεία γύρω από την ιδιωτικότητα του χρήστη, ο οποίος θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών λειτουργιών (Unrestricted, Balanced, Strict) προκειμένου ο browser να ελέγχει καλύτερα ή και να απορρίπτει εντελώς οποιοδήποτε κώδικα από ιστοσελίδα που προορίζεται για καλύτερη στόχευση διαφημίσεων. Η τελική έκδοση του νέου Edge browser φαίνεται πάντως ότι αργεί ακόμα, με τη Microsoft να επιμένει στην αρχική της δήλωση ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί «μέσα στη χρονιά». Microsoft Edge Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Download Microsoft Edge Browser Παίρνει τις επεκτάσεις από το Chrome Web Store. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
basilis_k6 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 33 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Download Microsoft Edge Browser Παίρνει τις επεκτάσεις από το Chrome Web Store. chrome ειναι αφου
ignome4 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 'Ερχεται και σε macOS! U: ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑVAILABLE!!!1!!11 https://twitter.com/h0x0d/status/1125607963282948096 Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από ignome4 update 1
keysmith Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 και γιατί τότε να μην αφήσω τον ίδιο το chrome που τον έχω ήδη; 1 1 1
ziaba Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, keysmith είπε και γιατί τότε να μην αφήσω τον ίδιο το chrome που τον έχω ήδη; ε εκεί στην microsoft όλοι αυτοί απ το τμήμα του edge κλέφτες θα γίνουν; άπλα δεν θέλει να παραδεχθεί ότι το chrome στα browsers είναι μονοπώλιο
keysmith Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 βασικά νομίζω ο λόγος είναι όχι για σένα/μένα να βάλεις αυτόν αφού έχεις τον "οριτζινα΄λ" αλλά σε νέες εγκαταστάσεις να μην τον αλλάζουν με chrome. Αφού θα είναι "καλός" θα μίνει λίγο περισσότερο.. Με edge search engine ελπίζουν που αυτό τους καίει παρά ο browser ο ίδιος τι είναι και πως τρέχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε chrome ειναι αφου Chromium και πιο ελαφρύ από το chrome μέχρι στιγμής. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
nikosthes100 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Για να δουμε τι λεει, αρκετα ελαφρυ και γρηγορο ειναι και το opera
polaki Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Nikosmile είπε Chromium και πιο ελαφρύ από το chrome μέχρι στιγμής. Από που προκύπτει αυτό, δεν το έχω δει κάπου εγώ, ούτε σε δική μου χρήση αλλά ούτε και στο internet κάποιο άρθρο. Επίσης ο Chromium δεν έχει κάποια πράγματα όπως πχ το H.264 support για το HTML5 video κάτι που σημαίνει ότι το Netflix δεν παίζει, τουλάχιστον σε μένα... Και οι 2 τρώνε τη μνήμη σα να μην πω τί... 1
KilliK Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, keysmith είπε και γιατί τότε να μην αφήσω τον ίδιο το chrome που τον έχω ήδη; γιατι δεν το κανει για τον μεσο χρηστη που χρησιμοποιει τον browser για να μπαινει στο facebook, το κανει για τις εταιρειες σαν μερος της στρατηγικης να σπρωξει τις cloud υπηρεσιες της σε ολες τις πλατφορμες, με τον τελικος χρηστη να μπορει να χρησιμοποιει τις υπηρεσιες της ειτε μεσω Chrome, ειτε μεσω Edge σε ολες τις συσκευες. το καλο ειναι οτι η MS εχει ενσωματωσει και αρκετα νεα features στην Blink engine (πχ ταχυτερο page scrolling), οποτε και οι δυο browsers επωφελουνται απο αυτη την συνεργασια και φυσικα και ο τελικος χρηστης. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από KilliK
argipen Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, polaki είπε Από που προκύπτει αυτό, δεν το έχω δει κάπου εγώ, ούτε σε δική μου χρήση αλλά ούτε και στο internet κάποιο άρθρο. Επίσης ο Chromium δεν έχει κάποια πράγματα όπως πχ το H.264 support για το HTML5 video κάτι που σημαίνει ότι το Netflix δεν παίζει, τουλάχιστον σε μένα... Και οι 2 τρώνε τη μνήμη σα να μην πω τί... Ο Chromium δεν είναι πιο ελαφρύς από τον Chrome (αν και φέρει ένα αισθητά μικρότερο υποσύνολο build-in υπηρεσιών), ο Edge-ium πάντως είναι σίγουρα "ελάφι" μπροστά και στους δύο. Είχε ανεβάσει κάποια στιγμή το εν λόγω dev-team στο Twitter, μία λίστα με όλες της επιπρόσθετες υπηρεσίες (βλ. Blootware & Shovelware) με τις οποίες ερχόταν ο Chrome/Chromium εξαιτίας της Google, και τις οποίες είχαν αφαιρέσει (ή αντικαταστήσει αντίστοιχα). https://www.ghacks.net/2019/04/19/8-ways-in-which-microsoft-edge-chromium-is-better-than-google-chrome/ Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από argipen
keysmith Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 αν είναι πιο ελαφρύς θα δείξει και ίσως έτσι προσελκύσει κόσμο (Αφού θα είναι συμβατός και με τα πρόσθετα). αν.. και ας δούμε και πως θα αντιδράσει η google
spectaculator Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Holly phuck! Παρότι φανατικός του FFox ακόμα και μετά τη τελευταία ατυχία του, ο νέος Edge δείχνει γρήγορος. Δεν ξέρω αν φταίει πως η cache είναι σχεδόν άδεια και δεν του φόρεσα κανένα extension ακόμη.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 9 ώρες πριν, polaki είπε Από που προκύπτει αυτό, δεν το έχω δει κάπου εγώ, ούτε σε δική μου χρήση αλλά ούτε και στο internet κάποιο άρθρο. Επίσης ο Chromium δεν έχει κάποια πράγματα όπως πχ το H.264 support για το HTML5 video κάτι που σημαίνει ότι το Netflix δεν παίζει, τουλάχιστον σε μένα... Και οι 2 τρώνε τη μνήμη σα να μην πω τί... Αφού το λέει, ότι ο νέος edge βασίζεται στο chromium. Μνήμη τρώνε όλα πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα