Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Πάντως μην θεωρείτε καθόλου δεδομένο ότι σε ένα ιδιωτικό κέντρο θα λάβετε καλύτερη περίθαλψη. Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου, ακόμα και να θέλει, ΔΕΝ έχει τα λεφτά να δώσει για πολύ σοβαρές επεμβάσεις και καταλήγει σε δημόσια νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σε γενικές γραμμές και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη πείρα από γιατρούς ιδιωτικών. Πχ οι γιατροί του Άγιου Σάββα έχουν αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών που ένας γιατρός ιδιωτικού δεν θα δει ποτέ στη ζωή του. Χειρουργός ιδιωτικού συνέστησε πρόσφατα σε αδελφικό του φίλο να χειρουργηθεί σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης, διότι όπως είπε "εμείς εδώ κάνουμε 2-3 κυστεκτομές τον χρόνο, εκεί κάνουν 200-300".

Να μην αναφερθώ και στο πόσες περιπτώσεις από ιδιωτικά μεταφέρονται πχ στον Ευαγγελισμό επειδή δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν οι ίδιοι...

Και φυσικά νομίζω είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που πληρώνουν οι ασφαλιστικές στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με αυτά τα οποία πληρώνουν οι ασθενείς που δεν έχουν ασφάλεια. Γνωστός ασφαλιστής μού ανέφερε περίπτωση όπου η εταιρεία του πλήρωσε 13.000 ευρώ ενώ η αρχική απαίτηση του ιδιωτικού νοσοκομείου ήταν 105.000. Διότι οι ασφαλιστικές δεν είναι ηλίθιες. Έχουν κάτι γατόνια ελεγκτές και γιατρούς που από τον τελικό λογαριασμό θα κόψουν εξετάσεις που δεν ήταν απαραίτητες, θα κοστολογήσουν αναλώσιμα σε τιμές αγοράς και όχι σε τιμές που χρεώνει το ιδιωτικό τον κάθε ταλαίπωρο ασθενή και για το δωμάτιο δεν θα πληρώσουν τιμές σουίτας στην Κυανή Ακτή.

Καλά αυτό είναι ένας ακόμα αστικός μύθος και ο λόγος είναι απλός .Όλα τα μεγάλα ονόματα  είναι στον ιδιωτικό τομέα (εκτός απο μερικούς ιδεολόγους ) και ο λόγος είναι τα λεφτά. Σε γενικές γραμμές οποίος του περισσεύουν κάποια λεφτά και ειδικά οσοι είχαν προνοήσει απο παλιά -σαν έμενα - πάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία αφού έχουν βρει τον κατάλληλο γιατρό ,γιατί και στα ιδιωτικά υπάρχουν κατσαπλιαδες.Εγω λέω οτι θέλω όταν έρθει η ώρα μου θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια σε ενα 2κλινο σε ιδιωτικό νοσοκομείο και οχι σε ενα 12κλινο Δημοσίου που δεν θα εχω ούτε νοσοκόμα .

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κι όποιος φεύγει από το Πανεπιστήμιο πάει αμέσως σε ιδιωτικό. 

Πχ Χατζησταυρου παρά πολύ καλός πνευμονολογος που δυστυχώς πέθανε πρόσφατα, ήταν διευθυντής στο metropolitan

Ρασιδακης πήρε τη θέση του, από το Πανεπιστήμιο κι αυτός. 

Ρόκας, διευθυντής της Καρδιολογικής. 

Λουκοπουλος μέχρι πρόσφατα διευθυντής αιματολογιας στην Ευρωκλινικη

Λινός, διευθυντής χειρουργικής στο Υγεία κλπ κλπ 

Γενικά αν δεις βιογραφικά κι αυτών που δεν ήταν στο Πανεπιστήμιο, βλέπεις σπουδές στο εξωτερικό, διδακτορικά εξειδικεύσεις κλπ. Ας γυρίσει κάποιος να πει ότι ο Νικολάου πχ δεν έχει εμπειρία στο χιαστί γιατί δεν.ειναι στο ΚΑΤ :D

Άσε που όποιος πάει καθημερινή θα δει πολύ κόσμο, τι νομίζουν μερικοί ότι στα ιδιωτικά γεμίζουν τα μισά κρεβάτια; ΧΑΧΑ. Μακάρι να ταν έτσι. 

--------------------------------

Κι όταν πήγαινα για ένα θέμα στον καθηγητή Πρωτοπαπά , που είναι στο Αλεξάνδρας, είχε ενημερωτικά φυλλάδια που εξηγούσαν την κατάσταση στο νοσοκομειο, τις διαδικασίες που ήθελε για να κλείσεις εισαγωγη-χειρουργειο και κατέληγε στο ότι έχει Χ μήνες αναμονή. 

Μπορεί να το χω ξαναγραψει, έτσι κι αλλιώς επαναλαμβάνεται η συζήτηση. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, xp-user είπε

Καλά αυτό είναι ένας ακόμα αστικός μύθος και ο λόγος είναι απλός .Όλα τα μεγάλα ονόματα  είναι στον ιδιωτικό τομέα (εκτός απο μερικούς ιδεολόγους ) και ο λόγος είναι τα λεφτά. Σε γενικές γραμμές οποίος του περισσεύουν κάποια λεφτά και ειδικά οσοι είχαν προνοήσει απο παλιά -σαν έμενα - πάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία αφού έχουν βρει τον κατάλληλο γιατρό ,γιατί και στα ιδιωτικά υπάρχουν κατσαπλιαδες.Εγω λέω οτι θέλω όταν έρθει η ώρα μου θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια σε ενα 2κλινο σε ιδιωτικό νοσοκομείο και οχι σε ενα 12κλινο Δημοσίου που δεν θα εχω ούτε νοσοκόμα .

Δεν είναι αστικός μύθος, απλή στατιστική είναι. Παραδείγματα ξέρω πάρα πολλά και προσωπικά (όχι από ιστορίες γνωστών γνωστού). Τα "μεγάλα ονόματα" πώς έγιναν μεγάλα; Πώς αποκτάς την εμπειρία; Εκτός αν οι περισσότεροι Έλληνες συχνάζουν πλέον στα ιδιωτικά νοσοκομεία και έχουν ιδιωτικές ασφάλειες και δεν το έχω καταλάβει.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπαν τα παιδιά μεγάλη προσοχή στο ΤΙ γράφουν στις εξαιρέσεις. Εμένα η ασφάλεια πάτησε πάνω στην γενικοτητα αυτών που έγραφε για την εξαίρεση της μέσης και πλήρωσα 4500 νοσηλεία για πνευμονική εμβολη που την έπαθα μετά από χειρουργείο επειδή  έλεγε ότι εξαιρούνται ότι έχει άμεση ή έμμεση σχέση με παθήσεις οσφυικης μοίρας πλην οστικων καταγματων. 

Δεν ήξερα αλλά έμαθα πλέον 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Απλά αυτό που ρωτάω διότι δεν γνωρίζω, είναι εαν πχ σπάσω το πόδι μου και πάω σε ιδιωτικό απο μόνος μου, όσο θα μου πάρουν;  500ευρώ ή 2000ευρώ; (χωρίς ιδιωτική ασφάλεια)

Σε ιδιωτικό η 1η ερωτηση που κάνουν είναι : μετρητά ή ασφάλεια ? Ανάλογα την απάντηση θα χρεώσουν : 500 cash και 2.000 αν έχεις ασφάλεια... 
Απλό. 😋 
Α.Ε. είναι όλες και έχουν συμβάσεις με όλες τις ασφάλειες...
Μπορεί στα δημόσια να είναι μάχιμοι όλοι οι γιατροί και να κάνουν 80 χειρουργεία τη μέρα ... αλλά μετά σου λένε: η επέμβαση πέτυχε ο ασθενής....
λόγο περίθαλψης ελεεινής σε κανένα 12κλινο και κολλάς και κάτι από τον διπλάνο με 1 νοσοκόμα στον όροφο...
Ενώ στο ιδιωτικό η περίθαλψη είναι TOP και αν έχεις και γιατρό καλό ... σώθηκες.   
Περιστατικά που είναι να .... φύγεις ... απλά φεύγεις , όπου κι αν είσαι....
Ιδιωτική κάνεις για να μην πας ακλαφτος τσάμπα...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Δεν είναι αστικός μύθος, απλή στατιστική είναι. Παραδείγματα ξέρω πάρα πολλά και προσωπικά (όχι από ιστορίες γνωστών γνωστού). Τα "μεγάλα ονόματα" πώς έγιναν μεγάλα; Πώς αποκτάς την εμπειρία; Εκτός αν οι περισσότεροι Έλληνες συχνάζουν πλέον στα ιδιωτικά νοσοκομεία και έχουν ιδιωτικές ασφάλειες και δεν το έχω καταλάβει.

Μα ακριβώς το  <<μεγαλο ονομα >> θα αναζητήσεις οταν έχεις ιδιωτική ασφάλεια οχι τον ειδικευόμενο.Οσο για το αν συχνάζουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία οι Έλληνες σε πληροφορώ οτι δεν βρίσκεις εύκολα δωμάτιο και οι περισσότεροι πληρώνουν απο τη τσέπη τους και οχι κάποια ασφάλεια.Οταν φτάσεις εκεί δεν σκέφτεσαι ουτε σπίτια ουτε αποταμιεύσεις.Οταν δεν έχεις απλά κάνεις το σταυρό σου και πας στο Δημόσιο ελπίζοντας να πάνε ολα καλά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikopoup είπε

Όπως είπαν τα παιδιά μεγάλη προσοχή στο ΤΙ γράφουν στις εξαιρέσεις. Εμένα η ασφάλεια πάτησε πάνω στην γενικοτητα αυτών που έγραφε για την εξαίρεση της μέσης και πλήρωσα 4500 νοσηλεία για πνευμονική εμβολη που την έπαθα μετά από χειρουργείο επειδή  έλεγε ότι εξαιρούνται ότι έχει άμεση ή έμμεση σχέση με παθήσεις οσφυικης μοίρας πλην οστικων καταγματων. 

Δεν ήξερα αλλά έμαθα πλέον 

Έτσι όπως το γράφεις πιο πολύ μοιάζει για δικιά σου εξαίρεση λόγω παλαιότερου προβλήματος που μάλλον είχες ώστε να ασφαλιστείς για όλα τα υπόλοιπα..

Δημοσ.

Ειχα πρόβλημα στην μέση από παλιά και έκανα χειρουργείο το οποίο ήξερα ότι δεν μου το καλύπτει η ασφάλεια και το πλήρωσα εγώ. Δέκα μέρες μετά το χειρουργείο έπαθα την εμβολη την οποία δεν κάλυψαν γιατι ηταν έμμεσο επακόλουθο του χειρουργειου σύμφωνα με αυτούς. 

Γι αυτό λέω να προσέχει όχι μόνο τις εξαιρέσεις αλλά και πως τα γράφουν 

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Αν είναι της πλάκας η ασφαλιστική θα σε τρέχει για προϋπάρχουσες ασθένειες και θες τουλάχιστον 10 χρόνια συμβολαίου και μικρή ηλικία για να έχεις πραγματικές καλύψεις.

Είχα κατά καιρούς διάφορες ασφαλιστικές και όλες είναι πάνω κάτω τα ιδια πλυν μιας .... allianz!!!!

Δημοσ.

Σε δημόσιο νοσοκομείο - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌ - έχω νοσηλεφθει σε δωμάτιο με γύφτο και την τουαλέτα μας χρησιμοποιουσε όλο το τσαντηρι τους και οι 768 που χαν έρθει να δουν τον άρρωστο μην τον χάσουν. Σίχαμα... Με detol μωρομαντηλα πήγαινα τουαλέτα. 15 καλώδια πάνω μου, Απολύμανση 15λεπτα, ανάγκη ένα λεπτό 😁😁😁

Η παρέλαση δε των περιστεριών - τα πιο καθαρά πουλάκια... Not - μέσα στο δωμάτιο ήταν συχνότερη από τις επισκέψεις των γιατρών. 

Μη σου τύχει να πας σε δημόσιο... Αναρωτιέμαι πόσο χειρότερα είναι τα νοσοκομεία στο Ισλαμαμπάντ, στο Νέο Δελχί κλπ

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H ιδιωτικη ασφαλεια ειναι κατα κανονα απατη εχει αμετρητα ψιλα γραμματα και με δικη της ερμηνια πολυ σπανια θα πληρωσει..

Ειναι εταιρια που πρεπει να βγαζει κερδος οχι να κοιταξει την υγεια σας και να εχει ζημια..

Αν χρειαστει κατι καποιος δεν υπαρχει ιδιωτικο VS δημοσιο ειναι παντα ειναι αναλογα την περιπτωση σε αλλες περιπτωσεις ειναι

καλυτερα τα ιδιωτικα και σε αλλες τα δημοσια πχ σε ιδιωτικο βρισκεις πανευκολα συγχρονο 3Τ μηχανημα μαγνητικη ενω σε δημοσιο οχι.

Τις περισσοτερες φορες το καλυτερο ειναι συνδυασμος ιδιωτικου και δημοσιου.

Γενικα πρεπει καποιος να πηγαινει εκει που εχουνε τα καλυτερα μηχανηματα και γιατρους να ΜΗΝ καθετε για ασκοπη νοσηλεια μεσα λογω μεγαλου κινδυνου ενδοσοκομειακων λοιμοξεων απο πολυανθεκτικα στελεχη που σε στελνουνε για πλακα στα θυμαρακια και οι ιδιωτικες κλινικες

επιζητανε σαν τρελλες περισσοτερες μερες νοσηλειας με κινδυνο ενδονοσοκομειακης λοιμωξης

για βγαζουνε παραπανω λεφτα παντα σε συνενοιηση με το γιατρο να τον ταιζουνε και να τις ταιζει.

Επισης σε ιδιωτικο επειδη σας βλεπουνε σαν πορτοφολι μπορει ανετα να σας φορτωνουνε εκτος απο αχρειαστες μερες νοσηλειας και αχρειαστες εξετασεις που μερικες μπορει να ειναι και επικυνδινες.

Επισης οι περισσοτερες σοβαρες αρρωστιες δυστηχως δεν πανε καλα πουθενα και ο μονος τροπος ειναι η ΠΡΟΛΗΨΗ..

ασκηση καλη διατροφη σωστος υπνος αποφυγη δηλητηριων (καπνισμα/χημικα κτλπ)

Επεξ/σία από j2k
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, j2k είπε

H ιδιωτικη ασφαλεια ειναι κατα κανονα απατη εχει αμετρητα ψιλα γραμματα και με δικη της ερμηνια πολυ σπανια θα πληρωσει..

Ειναι εταιρια που πρεπει να βγαζει κερδος οχι να κοιταξει την υγεια σας και να εχει ζημια..

Αν χρειαστει κατι καποιος δεν υπαρχει ιδιωτικο VS δημοσιο ειναι παντα ειναι αναλογα την περιπτωση σε αλλες περιπτωσεις ειναι

καλυτερα τα ιδιωτικα και σε αλλες τα δημοσια πχ σε ιδιωτικο βρισκεις πανευκολα συγχρονο 3Τ μηχανημα μαγνητικη ενω σε δημοσιο οχι.

Τις περισσοτερες φορες το καλυτερο ειναι συνδυασμος ιδιωτικου και δημοσιου.

Γενικα πρεπει καποιος να πηγαινει εκει που εχουνε τα καλυτερα μηχανηματα και γιατρους να ΜΗΝ καθετε για ασκοπη νοσηλεια μεσα λογω μεγαλου κινδυνου ενδοσοκομειακων λοιμοξεων απο πολυανθεκτικα στελεχη που σε στελνουνε για πλακα στα θυμαρακια και οι ιδιωτικες κλινικες

επιζητανε σαν τρελλες περισσοτερες μερες νοσηλειας με κινδυνο ενδονοσομειακης λοιμωξης

για βγαζουνε παραπανω λεφτα παντα σε συνενοιηση με το γιατρο να τον ταιζουνε και να τις ταιζει.

Επισης σε ιδιωτικο επειδη σας βλεπουνε σαν πορτοφολι μπορει ανετα να σας φορτωνουνε εκτος απο αχρειαστες μερες νοσηλειας και αχρειαστες εξετασεις που μερικες μπορει να ειναι και επικυνδινες.

Ισχύουν ολα αυτά. 

Αντιστοιχα στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των γνωστών προβλημάτων, άνθρωποι που χρειάζονται νοσηλεία στέλνονται σπίτια τους, κρεβάτια ΜΕΘ δεν υπάρχουν, καρκινοπαθείς έχουν τεράστιες αναμονές, τομογράφοι νοσοκομείων δε λειτουργούν και σε στέλνουν αλλού για εξετάσεις κλπ. Προσωπικά προτιμώ το σενάριο κάνω μια παραπάνω εξέταση απο το σενάριο κάνω μια λιγότερη που μπορεί όντως να με κάνει να κινδυνευσω τελικά. Απο τη στιγμη δηλαδή που δεν ειμαι η ίδια γιατρός να ξερω τι πραγματικά χρειάζεται και τι όχι. 

Προσφατο παράδειγμα https://www.star.gr/eidiseis/ellada/484499/mporis-xalbatzioy-exase-ton-nefro-toy-meta-thn-proponhsh

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ισχύουν ολα αυτά. 

Αντιστοιχα στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των γνωστών προβλημάτων, άνθρωποι που χρειάζονται νοσηλεία στέλνονται σπίτια τους, κρεβάτια ΜΕΘ δεν υπάρχουν, καρκινοπαθείς έχουν τεράστιες αναμονές, τομογράφοι νοσοκομείων δε λειτουργούν και σε στέλνουν αλλού για εξετάσεις κλπ. Προσωπικά προτιμώ το σενάριο κάνω μια παραπάνω εξέταση απο το σενάριο κάνω μια λιγότερη που μπορεί όντως να με κάνει να κινδυνευσω τελικά. Απο τη στιγμη δηλαδή που δεν ειμαι η ίδια γιατρός να ξερω τι πραγματικά χρειάζεται και τι όχι. 

Προσφατο παράδειγμα https://www.star.gr/eidiseis/ellada/484499/mporis-xalbatzioy-exase-ton-nefro-toy-meta-thn-proponhsh

τιποτα απ τα δυο δεν ειναι καλο. οι ιατρικες πραξεις εχουν ενα ρισκο και παντα πρεπει να ζυγιστει το οφελος σε σχεση με τη ζημια στην υγεια του ασθενη. το να παιξεις με την υγεια του ανθρωπου για επιπλεον κερδος ειναι επικινδυνο, αμα υπηρχε ενδειξη να γινει μια εξεταση κανενας γιατρος δεν ειναι χαζος να ρισκαρει ευθυνες.

τωρα θα μου πεις αφου κανενας δε θελει ευθυνες πως εμφανιζονται ανευθυνοι που κανουν τα τερατα.. υποθετω οπως σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν τετοιοι ετσι και στην ιατρικη (?).

παντως για το λινκ που εστειλες ηξερα μια παρομοια περιπτωση που στειλανε κοπελα με κρανιοεγκεφαλικη σπιτι της χωρις να κανουν καποια εξεταση, πανε χρονια ομως και δε θυμαμαι πως και τι. αν θυμαμαι καλα δεν τις εκαναν εξετασεις διοτι δεν ειχε σημεια, ξεκινησαν μετα απο 2-3 ωρες. καταλαβαινω να μην απασχολουνται τα μηχανηματα για ψυλου πηδημα, αλλα και παλι το θεωρω κουλο που δεν την κρατησαν εστω ενα βραδυ για να την ελεγχουν

Δημοσ.
1 ώρα πριν, j2k είπε

Θα διαφωνήσω. Μπορείς να μπεις στις ετήσιες εκθέσεις κάθε ασφαλιστικής για να δεις τι ποσοστό από τα ασφάλιστρα δίνουν σε αποζημιώσεις. Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας πληρώνει, θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά είναι από πριν γνωστές. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια (2019-2018-2017) τα στατιστικά όλων τον εταιρειών στους κλάδους Ζωής και Υγείας http://www1.eaee.gr/statistika-stoiheia-asfalistikon-kladon

2019 (πρώτο 6μήνο) : 1.217 δις ασφάλιστρα / 785 εκ. αποζημιώσεις

2018 : 2.15 δις ασφάλιστρα / 1.40 δις αποζημιώσεις

2017 : 2.1 δις ασφάλιστρα / 1.45 δις αποζημιώσεις

Τα παραπάνω στατιστικά δεν σημαίνουν ότι δεν συμβαίνουν πράγματα ''περίεργα'' αλλά τα τελευταία χρόνια και οι όροι έχουν γίνει πιο ευανάγνωστη και τα προγράμματα έχουν βελτιωθεί σχεδόν στο σύνολο τους.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...