Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον ασφαλιστή τον εμπιστεύομαι διότι έχουμε αρκετά χρόνια συνεργασίας (όχι σε νοσοκομειακά Προγράμματα), Αλλά  η ερώτηση μου έχει να κάνει πιο πολύ με την πρακτική χρησιμότητα μίας τέτοιας δαπάνης.

Δηλαδή εσείς που έχετε ιδιωτική ασφάλιση την έχει χρησιμοποιήσει ποτέ; Βέβαια να μου πεις ποτέ δεν ξες άμα πάθεις κάτι και χτύπα ξύλο να μην πάθεις ποτέ τίποτα αλλά από την άλλη το να δίνω 700 € κάθε χρόνο μόνο και μόνο για να κάνουμε check up εγώ και η γυναίκα μου, Δεν είναι λίγο υπερβολή;

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Είχα ιδιωτική ασφάλεια από το 2007 μέχρι πριν 4-5 χρόνια και την έκοψα γιατί είχε ακριβυνει πάρα πολύ και δεν μπορούσα να την πληρώνω (ήταν ισόβιο συμβόλαιο, απεριόριστο κλπ κλπ) είχε φτάσει 1300 το χρόνο μόνο για μένα. Προτίμησα να συνεχίζω να πληρώνω των παιδιών και όχι το δικό μου. Αυτά τα 7-8 χρόνια την χρησιμοποίησα 1 φορά μόνο για ένα καυτηριασμό που στοίχισε 400 ευρώ περίπου.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω ομαδική από τη. Εταιρεία που δουλευω, πριν 2 μήνες χρειάστηκε να μπω Μετροπόλιταν 2 μέρες και μου τα κάλυψε όλα, αν δεν είχα θα πλήρωνα 2.500 στο νερό.

Που θέλω να καταλήξω? Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα την χρειαστείς, αν μπορείς να την πληρώνεις και δεν κόβεις χρήματα από κάπου αλλού σημαντικά κάντο, αν δεν μπορείς φυσικά κοιτάς να καλύψεις πιο βασικές ανάγκες και αν. Αρρωστήσεις πας σε δημόσιο όπως όλος ο κόσμος.

Και όσο για το "υπερβολή" αν σου τύχει καμία εντατική / ΜΕΘ για καμία 10ρια μέρες και δεν υπάρχει δωμάτιο κάτι πολύ συχνό φαινόμενο και πρέπει να δώσεις κανα 10.000 την ημέρα εκει το ξανασκέφτεσαι ;)

Επεξ/σία από Amaretos
Δημοσ.

Αμα διαβάσεις το θεμα εξ αρχής θα δεις. 

Αν έχεις τα λεφτά τα δίνεις, ειναι ΠΟΛΥ απλό. Στην Ελλάδα η δημόσια υγεία έχει πεθάνει. Το να λες δεν έχω αρρωστήσει ως τωρα δε λεει τίποτα. Κι η ξαδέρφη μου δεν είχε τίποτα μέχρι που έπαθε καρκίνο , παντού πια, κι ειναι απο το μετροπολιταν στο υγεία και τούμπαλιν για χειρουργεία, θεραπείες κλπ.

Ποτέ δε ξερεις τι σου ξημερώνει. 

Επισης όταν θα περάσουν τα χρονια και θα χεις εμφανίσει το χ πρόβλημα υγείας, καμία ασφάλεια δε θα σε καλύπτει. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Απαλλαγή: 750€ χωρίς νοσηλεία - 1,500€ με νοσηλεία άνω 1 ημέρας

Έχει απαλλαγή στα 750 το πρόγραμμα που βάζεις. Άρα για απλές εξετάσεις θα τα σκας. Απλά στο τονίζω γιατί έλεγες για τσεκ απ σε επόμενο μήνυμα σου. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, djcat είπε

Έχει απαλλαγή στα 750 το πρόγραμμα που βάζεις. Άρα για απλές εξετάσεις θα τα σκας. Απλά στο τονίζω γιατί έλεγες για τσεκ απ σε επόμενο μήνυμα σου. 

Άλλο η απαλλαγή στο νοσοκομειακο και άλλο οι εξωνοσοκομειακες καλύψεις. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Καλά το να πήγαινα σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έπαιζε ποτέ, εαν μου συνέβαινε κάτι θα πήγαινα σε ιδιωτικό και θα πλήρωνα!
Απλά αυτό που ρωτάω διότι δεν γνωρίζω, είναι εαν πχ σπάσω το πόδι μου και πάω σε ιδιωτικό απο μόνος μου, όσο θα μου πάρουν;  500ευρώ ή 2000ευρώ; (χωρίς ιδιωτική ασφάλεια)

Δημοσ.

Καλά μην το λες και έτσι εύκολα εκτός αν σου περισσεύει το χρήμα οπότε αν σου περισσεύει κανε ασφάλεια και μην σκέφτεσαι τα 75ο το χρόνο. Στο λέω γιατί ενημερωτικά ας πούμε κάθε διανυκτέρευση στο Μετροπόλιταν που δεν είναι και το πιο ακριβό είναι χιλιάρικακι.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Καλά μην το λες και έτσι εύκολα εκτός αν σου περισσεύει το χρήμα οπότε αν σου περισσεύει κανε ασφάλεια και μην σκέφτεσαι τα 75ο το χρόνο. Στο λέω γιατί ενημερωτικά ας πούμε κάθε διανυκτέρευση στο Μετροπόλιταν που δεν είναι και το πιο ακριβό είναι χιλιάρικακι.....

Όντως είναι τόσο πολύ; Θεσσαλονίκη σε μονόκλινο είτε σε Γενική Κλινική είτε σε Διαβαλκανικό είναι 475ευρώ η διανυκτέρευση (τα δώσαμε για την γιαγιά μου που έκατσε 2 μέρες).

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ.

Σε ιδιωτικό αν δεν έχεις ασφάλεια τη γαμησες. 

Εγώ μπήκα για ένα σχετικά βατό χειρουργείο χωρίς ασφάλεια σε ιδιωτικό. Θα καθόμουν μια εβδομάδα περίπου μέσα. Κάθισα λίγο περισσότερο. Την ημέρα της εξόδου κάτι πήγε στραβά από το βοηθό του χειρουργού μου και παρόλο που πήγα σπίτι την επόμενη έπρεπε εσπευσμένα να μπω... Τα χρήματα όμως είχαν τελειώσει... Οπότε μεταφέρθηκα σε δημόσιο για 45 περίπου μέρες. 

Από αυτό το συμβάν, τα χρήματα που χρειάστηκε να δαπανησω στο ιδιωτικό, τα χαμένα εισοδήματα 3+ μηνών ορθοποδησα σχεδόν 15 μήνες μετά. 

Πληρώνω ακριβή ασφάλεια για την κόρη μου, τώρα θα κάνω και στην γυναίκα μου μιας και μπορώ (εγώ τον πουλο...). ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ να είναι αξίζει αν μπορείς να ανταπεξέλθεις το κόστος. 

Εκτός αν δεν σε νοιάζει να νιώθεις σκύλος ή υπανθρωπος κάθε φορά που νοσηλευεσαι σε δημόσιο όπως νιώθω εγώ. 

Συγγενικο μου πάλι πρόσωπο α βαθμού  έκανε πέρσι ακριβό δύσκολο χειρουργείο... Με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, ρομποτικά. Δευτέρα χειρουργείο... Τετάρτη σπίτι. Δεν το πίστευα. Αν δεν είχε ασφάλεια δεν ξέρω αν θα ήταν στη ζωή αυτή τη στιγμή ή αν θα ήταν πλήρως λειτουργική. 

Από την άλλη πέρσι πάλι ο μπαμπάς μιας φίλης, νέος άνθρωπος, μπήκε για χειρουργείο ρουτίνας σε ιδιωτικό και κατέληξε από ενδονοσοκομιακη λοίμωξη...για να τα λέμε όλα, υπάρχουν και αυτά. 

Δημοσ.

Εντωμεταξυ θυμάμαι ακόμα που μου έλεγε ο ασφαλιστής μου , ξέρεις πόσες περιουσίες έχω δει να εξαφανίζονται εν μια νυκτί από ανθρώπους που έπρεπε να νοσηλευτούν βαριά περιστατικά και έπρεπε να κάτσει 1 μήνα πχ εντατική??? Μιλάμε για 3ψηφιο νούμερο σε χιλιάδες ευρώ. Φεύγαμε τα οικόπεδα σπιτια για πλάκα, γιατί όταν είναι ο άνθρωπος σου μέσα δεν υπολογίζεις τίποτα. Αν μπορείς και για όσο μπορείς καντην και ας μην την χρειαστείς ποτε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Όντως είναι τόσο πολύ; Θεσσαλονίκη σε μονόκλινο είτε σε Γενική Κλινική είτε σε Διαβαλκανικό είναι 475ευρώ η διανυκτέρευση (τα δώσαμε για την γιαγιά μου που έκατσε 2 μέρες).

Δε μπορείς να ξερεις που θα φτάσει το κόστος. Οκ αν έχεις 100.000 στην άκρη και θες να χειρουργησεις έναν χιαστό πχ και σου πουν πακέτο γιατρός- νοσοκομείο 5.000 λες τα δίνω. Κι αν κατι παει στραβά? Αν εκτός απο αυτο τύχει σε σένα ή και στη γυναίκα σου κατι αλλο? Ειναι νόμος οτι σε ιδιωτικό έτσι δε πας. Η τρελή η γιαγιά μου πήγε στο μετροπολιταν σε δίκλινο χωρίς ασφάλεια με κατι ζαλάδες και για 2-3 βραδιά δε θυμαμαι με μαγνητικές κλπ έδωσε πανω απο  2000€ 😛 

Ο παππούς του πρώην της κολλητής μου έφαγε πολλές χιλιάδες ευρώ , ολα όσα είχε, μέσα σε 2 μήνες (με καρκίνο) στο Υγεία και τελικά πέθανε σ ενα ράντζο δε θυμαμαι σε ποιο νοσοκομείο γιατί του χαν τελειωσει τα χρήματα.

Ενας άνθρωπος μπορεί να πάθει απο το πιο απλό μέχρι το πιο δυσκολο, απο 1 χειρουργειο μέχρι 10, απο τροχαίο μέχρι καρκίνο κλπ κλπ κλπ. Ο θείος μου κοντά 70χρ, για χρονια δεν είχε τίποτα. Και τη τελευταία δεκαετία έχει κάνει μηνισκους, χιαστό, καρδιά, προστάτη, κατι νοσηλείας για πνευμονία.. Ολα με την ασφάλεια του που την πλήρωνε τόσα χρονια χωρίς να χει χρειαστεί και ξαφνικά έκανε lifetime απόσβεση. Κανένας δε θα τον ασφαλιζε στα 60 ή με τετοιο ιστορικό. 

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ.

Όπως τα λέει η @margaritagr. Το Συγγενικο μου πρόσωπο πλήρωνε ασφάλεια σχεδόν 30 χρόνια. Δεν την είχε χρειαστεί ποτέ μέχρι πέρσι. Έκανε lifetime απόσβεση και το βασικότερο με αυτό που της έτυχε ΖΕΙ και βασιλεύει. Αν πήγαινε σε δημόσιο λόγω του ότι ΔΕΝ υπάρχει το συγκεκριμένο μηχάνημα πουθενά ή θα ήταν φυτό ή με πάρα μα πάρα πολλά προβλήματα.

Και δεν υποθέτω. Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται στην ευρύτερη οικογένεια μας και έχω απόλυτη σύγκριση καθόλα ομοιας περίπτωσης και της τύχης που είχε η περίπτωση από το ιδιωτικό και της... ατυχίας που είχε η περίπτωση από το δημόσιο. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, chill είπε

Όπως τα λέει η @margaritagr. Το Συγγενικο μου πρόσωπο πλήρωνε ασφάλεια σχεδόν 30 χρόνια. Δεν την είχε χρειαστεί ποτέ μέχρι πέρσι. Έκανε lifetime απόσβεση και το βασικότερο με αυτό που της έτυχε ΖΕΙ και βασιλεύει. Αν πήγαινε σε δημόσιο λόγω του ότι ΔΕΝ υπάρχει το συγκεκριμένο μηχάνημα πουθενά ή θα ήταν φυτό ή με πάρα μα πάρα πολλά προβλήματα.

Και δεν υποθέτω. Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται στην ευρύτερη οικογένεια μας και έχω απόλυτη σύγκριση καθόλα ομοιας περίπτωσης και της τύχης που είχε η περίπτωση από το ιδιωτικό και της... ατυχίας που είχε η περίπτωση από το δημόσιο. 

Σφίγγεται η ψυχή μου με μια κοπέλα γνωστή η οποία ταλαιπωρήθηκε ΑΠΕΙΡΑ για ΜΗΝΕΣ με ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ , της αφαιρούσαν λίτρα υγρά απο τους πνεύμονες, περίμενε τη σειρά της για χειρουργεία, δεν κατέληγαν στο τι έχει, έψαχνε κρεββάτι σε νοσοκομείο να τη δεχτούν.. κ τελικά, κι ενώ είχε περασει κι απο τον Άγιο Σαββα, είχε ΤΡΟΜΕΡΟ σαρκωμα, το οποίο κ πρέπει να αφαιρεθεί αλλα δεν έχουν χρόνο, έχει αναμονή  και κάθεται σπίτι με ΠΟΝΟΥΣ και περιμένει. 

————————————————-

Ασχετο με την ασφάλεια, ανέβασε στορυ μια αθλήτρια που ακολουθώ στο Ινστα, καρκινοπαθής. 2 με 3 ώρες αναμονή μέσα στο ψύχος για τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Μπανανία ρε γμτ 

Δημοσ.

Πάντως μην θεωρείτε καθόλου δεδομένο ότι σε ένα ιδιωτικό κέντρο θα λάβετε καλύτερη περίθαλψη. Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου, ακόμα και να θέλει, ΔΕΝ έχει τα λεφτά να δώσει για πολύ σοβαρές επεμβάσεις και καταλήγει σε δημόσια νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σε γενικές γραμμές και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη πείρα από γιατρούς ιδιωτικών. Πχ οι γιατροί του Άγιου Σάββα έχουν αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών που ένας γιατρός ιδιωτικού δεν θα δει ποτέ στη ζωή του. Χειρουργός ιδιωτικού συνέστησε πρόσφατα σε αδελφικό του φίλο να χειρουργηθεί σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης, διότι όπως είπε "εμείς εδώ κάνουμε 2-3 κυστεκτομές τον χρόνο, εκεί κάνουν 200-300".

Να μην αναφερθώ και στο πόσες περιπτώσεις από ιδιωτικά μεταφέρονται πχ στον Ευαγγελισμό επειδή δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν οι ίδιοι...

Και φυσικά νομίζω είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που πληρώνουν οι ασφαλιστικές στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με αυτά τα οποία πληρώνουν οι ασθενείς που δεν έχουν ασφάλεια. Γνωστός ασφαλιστής μού ανέφερε περίπτωση όπου η εταιρεία του πλήρωσε 13.000 ευρώ ενώ η αρχική απαίτηση του ιδιωτικού νοσοκομείου ήταν 105.000. Διότι οι ασφαλιστικές δεν είναι ηλίθιες. Έχουν κάτι γατόνια ελεγκτές και γιατρούς που από τον τελικό λογαριασμό θα κόψουν εξετάσεις που δεν ήταν απαραίτητες, θα κοστολογήσουν αναλώσιμα σε τιμές αγοράς και όχι σε τιμές που χρεώνει το ιδιωτικό τον κάθε ταλαίπωρο ασθενή και για το δωμάτιο δεν θα πληρώσουν τιμές σουίτας στην Κυανή Ακτή.

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Πάντως μην θεωρείτε καθόλου δεδομένο ότι σε ένα ιδιωτικό κέντρο θα λάβετε καλύτερη περίθαλψη. Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου, ακόμα και να θέλει, ΔΕΝ έχει τα λεφτά να δώσει για πολύ σοβαρές επεμβάσεις και καταλήγει σε δημόσια νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σε γενικές γραμμές και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη πείρα από γιατρούς ιδιωτικών. Πχ οι γιατροί του Άγιου Σάββα έχουν αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών που ένας γιατρός ιδιωτικού δεν θα δει ποτέ στη ζωή του. Χειρουργός ιδιωτικού συνέστησε πρόσφατα σε αδελφικό του φίλο να χειρουργηθεί σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης, διότι όπως είπε "εμείς εδώ κάνουμε 2-3 κυστεκτομές τον χρόνο, εκεί κάνουν 200-300".

Να μην αναφερθώ και στο πόσες περιπτώσεις από ιδιωτικά μεταφέρονται πχ στον Ευαγγελισμό επειδή δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν οι ίδιοι...

Και φυσικά νομίζω είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που πληρώνουν οι ασφαλιστικές στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με αυτά τα οποία πληρώνουν οι ασθενείς που δεν έχουν ασφάλεια. Γνωστός ασφαλιστής μού ανέφερε περίπτωση όπου η εταιρεία του πλήρωσε 13.000 ευρώ ενώ η αρχική απαίτηση του ιδιωτικού νοσοκομείου ήταν 105.000. Διότι οι ασφαλιστικές δεν είναι ηλίθιες. Έχουν κάτι γατόνια ελεγκτές και γιατρούς που από τον τελικό λογαριασμό θα κόψουν εξετάσεις που δεν ήταν απαραίτητες, θα κοστολογήσουν αναλώσιμα σε τιμές αγοράς και όχι σε τιμές που χρεώνει το ιδιωτικό τον κάθε ταλαίπωρο ασθενή και για το δωμάτιο δεν θα πληρώσουν τιμές σουίτας στην Κυανή Ακτή.

Καλα αυτο εννοειται, και εγω πιστευω οτι εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να πετυχεις καλο γιατρο στο δημοσιο απο το ιδιωτικο. Το θεμα μας ειναι και  θεματα που πρεπει να κανεις κατι απλο και πρεπει να νοσηλευτεις πχ καλοκαιρι 3 μερες καπου, αλλο να πας ευαγγελισμο σε δωματιο 8 ατομων , και να σου λειπει μεχρι και το μαξιλαρι , και αλλιως σε ενα ιδιωτικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...