Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, darkmatinee είπε Δεν υπάρχει ισόβιο πλέον. Απλά το συμβόλαιό σου ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο (η ασφαλισιμότητα δλδ μεταφέρεται). και εγω αυτό ξερω αλλα ο φιλος από πανω λεει αλλα... 12 λεπτά πριν, marmagia είπε Εθνική Groupama έχουν σίγουρα κάποια ισόβια προγράμματα ακόμα εχεις εσυ?Πως το ξερεις δηλαδή?
marmagia Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 46 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: και εγω αυτό ξερω αλλα ο φιλος από πανω λεει αλλα... εχεις εσυ?Πως το ξερεις δηλαδή? Δεν είναι κρατικό μυστικό. Κάποιος που το έχει ψάξει το ξέρει. αναφορικα με το ερώτημα που θέσατε, ναι έχω το πλεονεκτικο της εθνικής και είναι ισόβιο. Όσο για την groupama έχω τα χειρουργικά της επιδόματα και πάλι είναι ισόβια, για πλήρες νοσοκομειακό προγραμμα όπως ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΝΕ εδώ https://www.groupama.gr/programmata-asfalishs/idiwtes/ygeia υπαρχουβ ισόβια προγράμματα για οποίο ενδιαφέρεται. απ´οσο γνωρίζω η Εθνική έχει 2 ισόβια (Απόλυτη προστασία & Πλεονεκτικό) και αλλά τόσα η Groupama (Sante Avantage & Stante privilege) Θεμιτο βα θέλει ο κάθε ασφαλιστής να πουλήσει τα προϊόντα που πρακτορεύεται, αλλά αυτό να γίνεται εντίμως. Όχι λέγοντας ανυπόστατα πράγματα. Να τονίσω ότι ούτε ασφάλειες πρακτορευομαι, ούτε συμφέρον έχω, απλά αναφέρω τα δεδομένα Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από marmagia 1
darkmatinee Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Έχεις δίκιο για την groupama με μια γρήγορη ματιά που έριξε. Δυστυχώς δεν βρίσκω τους όρους των συμβολαίων υγείας τους. Αν έχει κάποιος ας μας ενημερώσει. Υ.Γ. Για την εθνική δεν κοίταξα, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια έτσι όπως το πάνε... 😛
Jiakometi Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, darkmatinee είπε Έχεις δίκιο για την groupama με μια γρήγορη ματιά που έριξε. Δυστυχώς δεν βρίσκω τους όρους των συμβολαίων υγείας τους. Αν έχει κάποιος ας μας ενημερώσει. Υ.Γ. Για την εθνική δεν κοίταξα, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια έτσι όπως το πάνε... 😛 Η εταιρία σαφώς θα υπάρχει.... Το σε ποιόν / ποιούς θα ανήκει είναι μία άλλη παράμετρος. Γι αυτό έχει νόημα να προσέχει κανείς πότε αποκτά κύρος το συμβόλαιο του. Το υπάρχον ή το μελλοντικό
Conan2046 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 17 ώρες πριν, darkmatinee είπε Έχεις δίκιο για την groupama με μια γρήγορη ματιά που έριξε. Δυστυχώς δεν βρίσκω τους όρους των συμβολαίων υγείας τους. Αν έχει κάποιος ας μας ενημερώσει. Για ποιο πρόγραμμα θέλεις να δεις και τι;
darkmatinee Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, Conan2046 είπε Για ποιο πρόγραμμα θέλεις να δεις και τι; Εγώ προσωπικά τπτ. Για τις ανάγκες της συζήτησης επειδή δεν υπάρχουν οι όροι της Groupama στο internet, να δούμε στους όρους τι εννοεί με το 'ισόβιο΄,
TiMoRiS Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Επειδή είμαι ασφαλιστής και πρόσφατα πούλησα ισόβιο της Groupama για παιδάκι θα δείτε ότ στο συμβόλαιο η διάρκεια είναι 2018 έως 2117, διάρκεια 99 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και στην Εθνική, τώρα κάποιοι συνάδελφοι που εκπροσωπούν μόνο μία εταιρεία ίσως δεν ξέρουν τον ανταγωνισμό! 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, TiMoRiS είπε Επειδή είμαι ασφαλιστής και πρόσφατα πούλησα ισόβιο της Groupama για παιδάκι θα δείτε ότ στο συμβόλαιο η διάρκεια είναι 2018 έως 2117, διάρκεια 99 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και στην Εθνική, τώρα κάποιοι συνάδελφοι που εκπροσωπούν μόνο μία εταιρεία ίσως δεν ξέρουν τον ανταγωνισμό! Γνωρίζεις αν αυτά τα συμβολαια τα ειχαν και τα τελευταια χρονια η τα ειχαν αποσυρει και τα επανεφεραν τους τελευταίους μηνες?
christakos07 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, TiMoRiS είπε Επειδή είμαι ασφαλιστής και πρόσφατα πούλησα ισόβιο της Groupama για παιδάκι θα δείτε ότ στο συμβόλαιο η διάρκεια είναι 2018 έως 2117, διάρκεια 99 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και στην Εθνική, τώρα κάποιοι συνάδελφοι που εκπροσωπούν μόνο μία εταιρεία ίσως δεν ξέρουν τον ανταγωνισμό! Θα μπορούσα να σας κάνω μία ερώτηση σε pm?
TiMoRiS Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, christakos07 είπε Θα μπορούσα να σας κάνω μία ερώτηση σε pm? Ναι ευχαρίστως αν μπορώ να βοηθήσω κάπου, 6 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Γνωρίζεις αν αυτά τα συμβολαια τα ειχαν και τα τελευταια χρονια η τα ειχαν αποσυρει και τα επανεφεραν τους τελευταίους μηνες? Όχι τρέχουν κανονικά τα προγράμματα! 1
Conan2046 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 21 ώρες πριν, darkmatinee είπε Εγώ προσωπικά τπτ. Για τις ανάγκες της συζήτησης επειδή δεν υπάρχουν οι όροι της Groupama στο internet, να δούμε στους όρους τι εννοεί με το 'ισόβιο΄, Για τα ισόβια προγράμματα της Groupama και μόνο ο όρος για την ισοβιότητα είναι αυτός: Προϋπόθεση Ισοβιότητας της Προσθήκης. Η Εταιρία υποχρεούται να διατηρεί σε ισχύ την παρούσα Προσθήκη, και μετά την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του Ασφαλισμένου, με την προϋπόθεση ότι ο συμπληρώσας το 65ο έτος της ηλικίας του, παρέμενε ασφαλισμένος με την παρούσα Προσθήκη για ολόκληρο το διάστημα της αμέσως προηγούμενης 5ετίας χωρίς καμία διακοπή. Το αυτό ισχύει και για τον/την νόμιμο/η σύζυγο του Ασφαλισμένου ή τον/την συνδεόμενο/η με σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι από την παρούσα. Το παραπάνω δικαίωμα αποκτάται από τον Ασφαλισμένο ή τον/την σύζυγό ή τον/την συνδεόμενο/η με σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν χωριστά, κρινόμενο αυτοτελώς, εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο του καθενός οι πιο πάνω προϋποθέσεις. Για τον υπολογισμό του ασφαλίστρου τώρα: Υπάρχει πίνακας με τα ετήσια ποσοστά αύξησης που είναι από μια ηλικία και πάνω 3,5% αλλά υπάρχουν και οι παρακάτω παράγοντες: Α) Υπολογισμός ασφαλίστρου Για τον υπολογισμό του ασφαλίστρου κατά την έναρξη ισχύος της προσθήκης για κάθε ασφαλισμένο χρησιμοποιήθηκε διεθνώς αποδεκτή αναλογιστική τεχνική, λαμβάνοντας υπόψη τους παρακάτω παράγοντες: 1. Την ηλικία, το επάγγελμα και τις εν γένει συνθήκες ζωής του ασφαλισμένου. 2. Την αξιολόγηση του κινδύνου ως προς τον ασφαλισμένο. 3. Το ύψος του ασφαλιστικού ποσού για κάθε καλυπτόμενη παροχή. 4. Τη σχέση αποζημιώσεων (πληρωθεισών και εκκρεμών) και ασφαλίστρων για το σύνολο του χαρτοφυλακίου των ασφαλισμένων της Εταιρίας. 5. Το κόστος εργασιών της Εταιρίας. 6. Την εν γένει σχετική εμπειρία της Εταιρίας, καθώς και την αντίστοιχη εμπειρία Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κλπ.). 7. Τις τιμές των φαρμάκων, των ιατρικών υλικών, τις αμοιβές των ιατρών, τις επιστημονικές μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από την Ιατρική και εφαρμόζεται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Επίσης, σε κάθε επέτειο του ασφαλιστηρίου και εφόσον υπάρξει μεταβολή των λοιπών παραπάνω υπό στοιχείο Α παραγόντων, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό, η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα πρόσθετης αναπροσαρμογής του ασφαλίστρου, καθώς και το δικαίωμα αναπροσαρμογής των ανωτάτων ορίων κάλυψης και του τυχόν εκπιπτόμενου ποσού. Διευκρινίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση τα εκάστοτε ισχύοντα ανώτατα όρια κάλυψης δεν μπορεί να μειωθούν. Γ) Κάθε αναπροσαρμογή (ασφαλίστρων, εκπιπτόμενου ποσού, ή ανωτάτων ορίων κάλυψης) γίνεται από την Εταιρία κατά δίκαιη κρίση, μόνο σε επέτειο από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου και αφορά στο σύνολο των ασφαλισμένων της Εταιρίας που υπάγονται στην παρούσα Προσθήκη. Οπότε η αλήθεια είναι ότι δίνεται στην εταιρία η δυνατότητα να αναπροσαρμόζει τα ασφάλιστρα στα προγράμματα λίγο αυθαίρετα. Ελπίζω να σε κάλυψα. 1
marmagia Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Αυτό ισχύει σε κάθε εταιρία είτε σε ισόβιο είτε σε ετησίως ανανεούμενο συμβόλαιο
Conan2046 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, marmagia είπε Αυτό ισχύει σε κάθε εταιρία είτε σε ισόβιο είτε σε ετησίως ανανεούμενο συμβόλαιο Φαντάζομαι εννοείς για τις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων γιατί οι προϋποθέσεις για την ισοβιότητα μπορεί να διαφέρουν. Έχεις δίκιο φυσικά, δεν ξέρω αν έδωσα λάθος εντύπωση. Η διαφορά στα ετησίως ανανεούμενα και στα ισόβια δεν είναι τόσο στο αν από μια ηλικία και πέρα θα συνεχίζουν να σε καλύπτουν, είναι ότι δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα τους όρους των προγραμμάτων. Από κει και πέρα οι αναπροσαρμογές είναι στην ουσία στην κρίση των εταιριών. 1
nemesis000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Στις 28/5/2019 στις 12:57 ΜΜ, haHa είπε Λες οτι το ασφαλιστηριο δεν ειναι τα λεφτα και μετα περιγραφεις μια κατασταση που λυνεται με χρηματα. Κλασσικο phallacy για να δικαιολογηθει μια προσωπικη επιλογη. Οπως και να εχει, η ιδιωτικη ασφαλεια υγειας κοστιζει κατα μ.ο. (για το συνολο των ασφαλισμενων) ακριβοτερα απο οτι να μην ειχες και να πληρωνες νοσηλεια οταν σου εμφανιζοταν προβλημα. Έχεις δίκιο όπως το θέτεις και μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι μεσάζοντες μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών υγείας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και εμάς. Όπου υπάρχουν μεσάζοντες υπάρχει και κέρδος. Στην πρότασή σου βασίζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες για να δραστηριοποιούνται. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως η δική μου που η "δωρεάν" κρατική παροχή υγείας δεν είναι αρκετή. Άρα αφού δεν έχω κάποιο σεβαστό ποσό χρημάτων στην άκρη της τάξης των 10-20 χιλιάδων τουλάχιστον, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φτάνουν ούτε και αυτά, επιλέγω να "επενδύσω" σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κακή στιγμή. Κάποιος που δεν έχει μαζέψει χρήματα στην άκρη ή αυτά δεν φανούν αρκετά την κακιά στιγμή θα πρέπει να δανειστεί από παντού, νόμιμα και μη, για να θεραπευτεί. Αν είναι πολλά τα λεφτά αυτά θα έχει καταστραφεί οικονομικά στο τέλος αυτής της περιπέτειας... Εγώ δεν μπορώ να ζω με αυτόν τον φόβο και το άγχος για μένα προσωπικά και την οικογένειά μου. Το κακό είναι ότι το 2019 στην Ελλάδα κάποια προβλήματα υγείας λύνονται μόνο αν έχεις χρήματα είτε στην άκρη είτε μια ασφαλιστική να στα διαθέσει. Για μένα που πληρώνω 600€ το χρόνο, ναι τα χρήματα είναι μια λεπτομέρεια γιατί η ζωή και η ποιότητα της είναι πράγματα ανυπολόγιστα. 3
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Γενικά, μη συγκρίνουμε τις ασφαλιστικές στο Εξωτερικό με τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα. Η μέρα με τη νύχτα. Δυστυχώς σήμερα αν δεν έχεις ασφαλιστική, έστω μια μικρή 25 ευρώ το μήνα, πρέπει να κάνεις το σταυρό σου .. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα βλέπετε τι γίνεται στη Δημόσια Υγεία 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα