margaritagr Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, nemesis000 είπε Να παραθέσω και το δικό μου παράδειγμα. Έκανα ασφάλεια υγείας περίπου στα 30 μου. Ένα απλό στα 550€ τον χρόνο τότε. (Καλό είναι να το κάνεις όταν είσαι υγιής και σχετικά μικρός για να μην υπάρχουν εξαιρέσεις). Την χρειάστηκα μετά από 3 χρόνια. Καρκίνος, χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο, είχε τον καλύτερο γιατρό για την πάθησή μου, αλλά τις ακτινοθεραπείες που προηγήθηκαν της επέμβασης έγιναν σε σύγχρονο μηχάνημα (IMRT) σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Το κόστος; 7700€. Αν μιλάμε μόνο για λεφτά, η ασφαλιστική μου έχει "πληρώσει" 14 χρόνια ασφάλισης. Αλλά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας δεν είναι τα λεφτά.... αυτά είναι μια λεπτομέρεια... Αν ήθελα να κάνω την ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο σε παλιότερο μηχάνημα μικρότερης ακρίβειας με πιθανώς χειρότερα αποτελέσματα,ήθελε αναμονή 5-6 μήνες. Ε δεν τον έχεις πάντα τον χρόνο με το μέρος σου.. Οπότε είμαι εδώ και χτυπάω τα δαχτυλάκια μου στο πληκτρολόγιο περιχαρής και ας πληρώνω 600€ πια το χρόνο για ένα βασικό πακέτο παροχών. Εν κατακλείδι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι χρήσιμο καθώς στις major περιπέτειες υγείας μιλάμε για 4ψήφια - 5ψήφια νούμερα, και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου ή έστω απώλειας ποιότητας ζωής σε αρκετές περιπτώσεις. Την υγειά μας να έχουμε και αχρησιμοποίητα να είναι. Γνωστή της μαμάς μου , με κύστη 11εκ στα γυναικολογικά , που της κάνει αιμορραγίες. Της λένε ότι πρέπει να χειρουργηθεί, πήγε σ έναν στο Έλενα και της είπε αναμονή 8 μήνες. 1 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, margaritagr είπε Γνωστή της μαμάς μου , με κύστη 11εκ στα γυναικολογικά , που της κάνει αιμορραγίες. Της λένε ότι πρέπει να χειρουργηθεί, πήγε σ έναν στο Έλενα και της είπε αναμονή 8 μήνες. Αν ειναι ακομα ζωντανη ....
Jiakometi Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Απ' ότι έχω καταλάβει οι ασφαλιστικές αυξάνουν κάθε χρόνο τα ασφάλιστρα για να αναγκάσουν όσους τα έχουν να διακόψουν. Όχι το κάνουν για να παραμείνουν υγιείς - κερδοφόρες άρα -εν λειτουργία, ανάλογα με το ποσοστό ζημιών που έχει η κάθε μία. Το ποσοστό της ετήσιας αυξήςεως μπορεί να φαίνεται υψηλό, αλλά ο κύριος λόγος γι αυτό, είναι η «ελληνική ασφαλιστική συνείδηση». Ασθενείς που σε συνεργασία με τους γιατρούς τους, ζητάνε υπερτιμολογημένες υπηρεσίες είτε για να καλύψουν κάτι που δεν καλύπτεται βάσει όρων του συμβολαίου που έχουν ή για να βάλουν χρήματα στην τσέπη. Αυτό στον ιδιωτικό τομέα προκαλεί αύξηση τιμών λόγω πλασματικής αύξησης ζημιών. Στον δημόσιο οδηγεί στην κατάσταση που είναι τα νοσοκομεία μας σήμερα και (με μια ευρύτερη έννοια) στα μνημόνια. (Πτώχευση).
panther_512 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Όσο και αν αυξάνεται το ασφάλιστρο, όταν θα έρθει η ώρα που θα χρειαστείς σοβαρή ιατρική περίθαλψη, θα πάρεις πίσω και με το παραπάνω τα λεφτά που έδινες. 5 1
damian1974 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Ερωτηση εντελως ανοητη απο εναν που εχει μεσανυχτα πανω στο θεμα. Μπορουμε να ασφαλιστουμε σε ασφαλιστικες εταιρίες που ανηκουν ή δραστηριοποιούνται σε αλλες χωρες ως κατοικοι της ΕΕ?
lofter Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 18 λεπτά πριν, damian1974 είπε Ερωτηση εντελως ανοητη απο εναν που εχει μεσανυχτα πανω στο θεμα. Μπορουμε να ασφαλιστουμε σε ασφαλιστικες εταιρίες που ανηκουν ή δραστηριοποιούνται σε αλλες χωρες ως κατοικοι της ΕΕ? την ίδια απορία έχω αν ισχύει το παραπάνω και για συνταξιοδοτικό.
savvassfa Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 46 λεπτά πριν, damian1974 είπε Ερωτηση εντελως ανοητη απο εναν που εχει μεσανυχτα πανω στο θεμα. Μπορουμε να ασφαλιστουμε σε ασφαλιστικες εταιρίες που ανηκουν ή δραστηριοποιούνται σε αλλες χωρες ως κατοικοι της ΕΕ? Ναι,και για συμβόλαιο ζωής αλλά και για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
haHa Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Στις 25/5/2019 στις 12:50 ΜΜ, nemesis000 είπε Να παραθέσω και το δικό μου παράδειγμα. Έκανα ασφάλεια υγείας περίπου στα 30 μου. Ένα απλό στα 550€ τον χρόνο τότε. (Καλό είναι να το κάνεις όταν είσαι υγιής και σχετικά μικρός για να μην υπάρχουν εξαιρέσεις). Την χρειάστηκα μετά από 3 χρόνια. Καρκίνος, χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο, είχε τον καλύτερο γιατρό για την πάθησή μου, αλλά τις ακτινοθεραπείες που προηγήθηκαν της επέμβασης έγιναν σε σύγχρονο μηχάνημα (IMRT) σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Το κόστος; 7700€. Αν μιλάμε μόνο για λεφτά, η ασφαλιστική μου έχει "πληρώσει" 14 χρόνια ασφάλισης. Αλλά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας δεν είναι τα λεφτά.... αυτά είναι μια λεπτομέρεια... Αν ήθελα να κάνω την ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο σε παλιότερο μηχάνημα μικρότερης ακρίβειας με πιθανώς χειρότερα αποτελέσματα,ήθελε αναμονή 5-6 μήνες. Ε δεν τον έχεις πάντα τον χρόνο με το μέρος σου.. Οπότε είμαι εδώ και χτυπάω τα δαχτυλάκια μου στο πληκτρολόγιο περιχαρής και ας πληρώνω 600€ πια το χρόνο για ένα βασικό πακέτο παροχών. Εν κατακλείδι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι χρήσιμο καθώς στις major περιπέτειες υγείας μιλάμε για 4ψήφια - 5ψήφια νούμερα, και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου ή έστω απώλειας ποιότητας ζωής σε αρκετές περιπτώσεις. Την υγειά μας να έχουμε και αχρησιμοποίητα να είναι. Λες οτι το ασφαλιστηριο δεν ειναι τα λεφτα και μετα περιγραφεις μια κατασταση που λυνεται με χρηματα. Κλασσικο phallacy για να δικαιολογηθει μια προσωπικη επιλογη. Οπως και να εχει, η ιδιωτικη ασφαλεια υγειας κοστιζει κατα μ.ο. (για το συνολο των ασφαλισμενων) ακριβοτερα απο οτι να μην ειχες και να πληρωνες νοσηλεια οταν σου εμφανιζοταν προβλημα. 1
Conan2046 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, haHa είπε Οπως και να εχει, η ιδιωτικη ασφαλεια υγειας κοστιζει κατα μ.ο. (για το συνολο των ασφαλισμενων) ακριβοτερα απο οτι να μην ειχες και να πληρωνες νοσηλεια οταν σου εμφανιζοταν προβλημα. οπως και η ιδιωτική ασφάλεια κατοικίας, αστικής ευθύνης, αυτοκινήτου και η κάθε λογής ασφάλεια. Το ζητούμενο είναι να μην χρειαστείς ποτέ την ασφάλεια, οι λίγοι όμως που θα την χρειαστούν δεν θα πληρώσουν τον μ.ο θα πληρώσουν πολύ περισσότερα. Είναι ζήτημα τι προτιμάει ο καθένας.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 υπαρχει καποιος που εκανε ΙΣΟΒΙΟ συμβολαιο για ασφαλεια υγειας μεσα στο ετος? Αν ναι θα ηθελα ένα pm η ας γραψει εδώ ποια εταιρια του το εκανε.
haHa Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, Conan2046 είπε οπως και η ιδιωτική ασφάλεια κατοικίας, αστικής ευθύνης, αυτοκινήτου και η κάθε λογής ασφάλεια. Το ζητούμενο είναι να μην χρειαστείς ποτέ την ασφάλεια, οι λίγοι όμως που θα την χρειαστούν δεν θα πληρώσουν τον μ.ο θα πληρώσουν πολύ περισσότερα. Είναι ζήτημα τι προτιμάει ο καθένας. Ακριβως. Ειναι για φιλασθενους ή για καποιους που πιστευουν οτι δεν μπορουν να αντεπεξελθουν οικονομικα σε ενα ξαφνικο ιατρικο εξοδο(στις σπανιες περιπτωσεις που υπαρχει σοβαροτατο προβλημα και ταυτοχρονα δεν αρκει/βολευει το δημοσιο συστημα υγειας).
vagos789 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε υπαρχει καποιος που εκανε ΙΣΟΒΙΟ συμβολαιο για ασφαλεια υγειας μεσα στο ετος? Αν ναι θα ηθελα ένα pm η ας γραψει εδώ ποια εταιρια του το εκανε. Δεν υπαρχει σχεδον κανενας λογος να κανεις ισοβιο ,πληρωνεις παραπανω λεφτα οχι γιατι εχεις καλυτερη καλυψη αλλα γιατι η εταιρεια υποχρεουται να παιρνει μεγαλες προβλεψεις για σενα
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δεν υπαρχει σχεδον κανενας λογος να κανεις ισοβιο ,πληρωνεις παραπανω λεφτα οχι γιατι εχεις καλυτερη καλυψη αλλα γιατι η εταιρεια υποχρεουται να παιρνει μεγαλες προβλεψεις για σενα δεν το λεω για αυτό, το λεω γιατι φιλος ασφαλιστης & η interamerican μου ειπαν ότι δεν βγαινουν πλεον συμβολαια ισοβια. Οσοι εχουν τα παλια τα διατηρουν και τελος. Κανενας δεν μπορει να κανει νέο συμβολαιο ισοβιο, οποτε μου προκαλει εντυπωση που καποιοι λενε ότι καναν προσφατα και ότι καποιες εταιριες πουλανε τετοια Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Αλεξανδρος A.92
marmagia Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 35 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: υπαρχει καποιος που εκανε ΙΣΟΒΙΟ συμβολαιο για ασφαλεια υγειας μεσα στο ετος? Αν ναι θα ηθελα ένα pm η ας γραψει εδώ ποια εταιρια του το εκανε. Εθνική Groupama έχουν σίγουρα κάποια ισόβια προγράμματα ακόμα
darkmatinee Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δεν υπάρχει ισόβιο πλέον. Απλά το συμβόλαιό σου ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο (η ασφαλισιμότητα δλδ μεταφέρεται).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα