Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, likor είπε

Οντως εκανα λαθος 1800 χ 12 = 21.600 το χρόνο χ 25 χρόνια= 540.000 ευρω. Ακομη χειροτερα για αυτον.

17 λεπτά πριν, djcat είπε

Πληρωνω 1800 ευρω τον χρονο

Ο πρώτος πολλαπλασσιασμός με το 12 τί είναι;  Σου λέει το χρόνο. 1800 * 25 χρόνια = 45 χιλιάρικα.

Επεξ/σία από djcat
  • Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Ευρωπαική Πίστη έχει επιβεβαιωμένα ισόβια προγράμματα υγείας μέχρι και σήμερα που μιλάμε, απλά αυτά κάποια στιγμή θα καταργηθούν και θα μείνουν μόνο τα ετησίως ανανεούμενα.

MEGACARE 100 / 150 / 500

Επεξ/σία από savvassfa
Δημοσ.

ok

7 λεπτά πριν, djcat είπε

Ο πρώτος πολλαπλασσιασμός με το 12 τί είναι;  Σου λέει το χρόνο. 1800 * 25 χρόνια = 45 χιλιάρικα.

οκ εχεις δικιο. Αν οντως ειναι 45 χιλιαρικα ποσα απο αυτα εδωσε πισω η ασφαλιστικη? Ειναι καλυτερα να εχεις 45 χιλιαρικα στην τραπεζα + τοκους 25 χρονων ή να τα δινεις στην ασφαλιστικη?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, likor είπε

ok

οκ εχεις δικιο. Αν οντως ειναι 45 χιλιαρικα ποσα απο αυτα εδωσε πισω η ασφαλιστικη? Ειναι καλυτερα να εχεις 45 χιλιαρικα στην τραπεζα + τοκους 25 χρονων ή να τα δινεις στην ασφαλιστικη?

Φίλε έτσι λειτουργούν οι ασφάλειες,

Αν δε σου χρειαστεί ποτέ μια ασφάλιση που κάνεις, είναι πεταμένα λεφτά. Αλλά αν βρεθείς στην ανάγκη, σε σώζουν. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι ασφαλιστικές.

Παίρνουν τα χρήματα ας πούμε από 100 άτομα για να τα δώσουν στον ένα που θα τα χρειαστεί. Πάρε πχ. το παράδειγμα της ασφάλισης αυτοκινήτου που είναι υποχρεωτική για όλους. Στις βασικές υποχρεωτικές καλύψεις έχει ένα ποσό που δίνεις αν σκοτώσεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο. Αν δεν είχες αυτή την ασφάλιση, ψάξε δες για τι ποσό μιλάμε... Αυτός είναι και ένας λόγος που είσαι υποχρεωμένος να έχεις ασφάλιση αυτοκινήτου.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, djcat είπε

Φίλε έτσι λειτουργούν οι ασφάλειες,

Αν δε σου χρειαστεί ποτέ μια ασφάλιση που κάνεις, είναι πεταμένα λεφτά. Αλλά αν βρεθείς στην ανάγκη, σε σώζουν. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι ασφαλιστικές.

Παίρνουν τα χρήματα ας πούμε από 100 άτομα για να τα δώσουν στον ένα που θα τα χρειαστεί. Πάρε πχ. το παράδειγμα της ασφάλισης αυτοκινήτου που είναι υποχρεωτική για όλους. Στις βασικές υποχρεωτικές καλύψεις έχει ένα ποσό που δίνεις αν σκοτώσεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο. Αν δεν είχες αυτή την ασφάλιση, ψάξε δες για τι ποσό μιλάμε... Αυτός είναι και ένας λόγος που είσαι υποχρεωμένος να έχεις ασφάλιση αυτοκινήτου.

Το πρόβλημα με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι ότι κρατάνε το μεγαλύτερο ποσό από τα ασφάλιστρα. Δεσμεύουν χρήματα για ενοικίαση των γραφείων τους, αγορά κτιρίων, μισθοδοσία, διαφήμιση, συνέδρια. Το μέσο πόσο που επιστρέφουν στους ασφαλισμένους μπορεί να είναι 10-30% maximum του συνόλου απο τις ασφάλειες. Επιπλεον στο insomnia μπορείτε να βρείτε περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές βρίσκουν διάφορους λόγους για να μην πληρώσουν (μικρά γράμματα, ασάφειες).

Δημοσ.
22 ώρες πριν, likor είπε

Μέχρι τώρα έχεις πληρώσει 1800 χ 12 = 15.000 το χρόνο χ 25 χρόνια= 375.000 ευρω. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι αξίζει! Θα μπορούσες να τα έχεις στην τράπεζα και να εξασφαλίσεις ιατρικά (εγχειρήσεις, checkup, lux ιδιωτικά νοσοκομεία) και τα δισέγγονα  σου!

1800 τον χρόνο .Δηλ 150 ευρώ τον μήνα περίπου.Κοίτα πόσα πληρώνεις εσύ στο ΙΚΑ η οτι άλλο έχεις και πες μου αν αξίζει το κόπο .

Στις 11/5/2019 στις 6:26 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Δεν υπάρχουν πλέον ισόβια. Τα έχουν καταργήσει οι ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως. Το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό. Όπως και αν υπάρχουν, υφίστανται με τη διαδικασία του πλεονεκτικού. Αυτό. Τίποτα άλλο.

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι με 39 ευρώ το μήνα, δηλ το χρόνο, περίπου 410  ευρώ έχω πλήρη ιδιωτική ασφάλεια υγείας, μπορώ να πάω στα κορυφαία νοσοκομεία να εξεταστώ, να κάνω check up και άλλα πολλά. Η δημόσια υγεία αργοπεθαίνει και σε λίγα χρόνια θα υπάρχει μόνο η ιδιωτική και απλά θα τη κρατάνε από την φορολογική μας δήλωση πληρώνοντας παραπάνω φόρους. Ειναι πολλά στη μέση. Στο δημόσιο δεν σε προσέχουν. Στο ιδιωτικό όμως θα σε προσέξξουν και με το παραπάνω

Αυτά ειναι τα φτηνά φίλε μου .Το πρόβλημα αρχίζει οταν χρειαστεί να σε ξαπλώσουν στο τραπέζι.Και ο καλός χειρούργος -που θα κόψει και ολόκληρη απόδειξη λόγω ασφάλειας-χρεωνει όσα θέλει.

21 ώρες πριν, likor είπε

ok

Ένα θα σου πω .Τη τελευταία φορά που την χρειάστηκα πλήρωσε η ασφάλεια 15.000 Και ακόμα δεν εχω φτάσει στην ηλικία που αρχίζουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, likor είπε

Το πρόβλημα με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι ότι κρατάνε το μεγαλύτερο ποσό από τα ασφάλιστρα. Δεσμεύουν χρήματα για ενοικίαση των γραφείων τους, αγορά κτιρίων, μισθοδοσία, διαφήμιση, συνέδρια. Το μέσο πόσο που επιστρέφουν στους ασφαλισμένους μπορεί να είναι 10-30% maximum του συνόλου απο τις ασφάλειες. Επιπλεον στο insomnia μπορείτε να βρείτε περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές βρίσκουν διάφορους λόγους για να μην πληρώσουν (μικρά γράμματα, ασάφειες).

Αναγκαστικά όλες οι εταιρίες έχουν λειτουργικά έξοδα, προμήθειες,αντασφαλίσεις και πάει λέγοντας, ωστόσο το ποσοστό που επιστρέφουν είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που λες κσι ειναι κοντά στο 50%, όλες οι ασφαλιστικές έχουν διαθέσιμες τις οικονομικές τους εκθέσεις οπότε μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα.

Είναι αυτό ικανοποιητικό; Αν δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Τα ΚΤΕΛ, τα εμπορικά πλοία, οικοδομικοί συνεταιρισμοί κλπ  έχουν δημιουργήσει δικά τους ταμεία όπου πληρώνουν ασφάλιστρα και αποζημιώνουν τα μέλη τους αν χρειαστεί αλλά σε ευρεία κλίμακα προφανώς και είναι δύσκολο να συμβεί. Οπότε εσύ κρίνεις αν αξίζει να ασφαλιστείς ή όχι, αλλά είναι λάθος η λογική να κρατάς τα λεφτά για να σου μείνουν αν δεν έλθει τελικά ο κίνδυνος. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, likor είπε

ok

Συγκρινεις ασφαλιση υγειας με επενδυση,μηλα με πορτοκαλια

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Συγκρινεις ασφαλιση υγειας με επενδυση,μηλα με πορτοκαλια

δεν ειναι ετσι. Παλια πληρωνα ασφαλεια 1200 το χρονο και τη σταματησα. Εχω παντα στην ακρη χρηματα για ωρα αναγκης. Μεχρι τωρα σε μια δεκαετια εσωσα 1200 χ 10 = 12000 ευρω. Χρειαστηκα μονο μια επεμβαση με ημερησια νοσηλια σε ιδιωτικο νοσοκομειο 900 ευρω, πληρωσα τα παντα αμεσα και μετρητα. Εχω 11000 ευρω στην τσεπη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, likor said:

δεν ειναι ετσι. Παλια πληρωνα ασφαλεια 1200 το χρονο και τη σταματησα. Εχω παντα στην ακρη χρηματα για ωρα αναγκης. Μεχρι τωρα σε μια δεκαετια εσωσα 1200 χ 10 = 12000 ευρω. Χρειαστηκα μονο μια επεμβαση με ημερησια νοσηλια σε ιδιωτικο νοσοκομειο 900 ευρω, πληρωσα τα παντα αμεσα και μετρητα. Εχω 11000 ευρω στην τσεπη!

ετυχε και δεν την χρησιμοποίησες.  Η αδερφή μου πχ είναι 23 και ήδη έχει βάλει "μέσα" την ασφαλιστική περίπου 10-12000 με μόλις 2 επεμβάσεις (μηνίσκος και σκωληκοειδίτιδα). Τα ετήσια ασφάλιστρα της; Κάτι λιγότερο απο 500ε. Άρα πλήρωσε ήδη η ασφαλιστική πολλά χρόνια ασφάλιστρα. Δεν λέω 24 όπως βγαίνει η διαίρεση αφου υπαρχει ετήσια αναπροσαρμογή αλλά πάντως πλήρωσε αρκετών ετών ασφάλιστρα.  Πήγα πριν κάποιους μήνες στο πλαστικό χειρουργό και μου αφαίρεσε μια ελιά απο την πλάτη και έπεσε το χειρουργικό επίδομα 1100ε την στιγμή που για αυτό πληρώνω 250ε το χρόνο. Και σκέψου όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πιθανό θα είναι να την χρειαστείς. Αυτή τη στιγμή οι γονείς μου (οι οποίοι δεν είναι δα και υπερήλικες) έχουν παλιό ασφαλιστήριο με ετήσια ασφάλιστρα για 2 άτομα 1300ε. Την τελευταία 3ετία μόνο η ασφαλιστική πλήρωσε 6000ε σε μεγάλο όνομα της "χειρουργικής ζωής" της αθήνας για να κάνει η μάνα μου αφαίρεση χολής, άλλα 10.000 για επέμβαση προστάτη στον πατέρα μου και 5000 για καρδικά στεντ. Μιλάμε για ασφάλιστρα χονδρικά 15 ετών (αφού δεν έχουν μεγάλες αναπροσαρμογές πλέον).. Την ασφάλεια την πληρώνεις ακριβώς για αυτή τη δύσκολη ώρα. Τα περί επένδυσης και άσκοπων χρημάτων το εξετάζει κανείς ατομικά. Αν κρίνεις οτι δεν σε συμφέρει ή δεν είναι προτεραιότητα σου η διασφάλιση σωστών συνθηκών περίθαλψης απλά την κόβεις και πας παρακάτω. 

Επεξ/σία από marmagia
  • Thanks 2
Δημοσ.

Για την ασφάλεια αυτοκινήτου τι λες θα την έκανες αν δεν ήταν υποχρεωτική από τον νόμο; Θα μπορούσες να σώζεις κάθε χρόνο 250-300 ευρώ και σε μια δεκαετία θα είχες στην τσέπη 3.000 ευρώ. 

Δεν λέω ότι πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε ασφάλεια υγείας και επίσης υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις, αλλά στην υγεία σου φαίνεται ακραίο το παράδειγμα επειδή τα ποσά είναι υψηλά, όμως είναι υψηλό και το κόστος των καλύψεων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν έρθει ο κίνδυνος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποχρεωτικά τα σκας στο δημόσιο ...2η ασφάλιση πόσοι μπορούν να σηκώσουν ; Περάστε νόμο που να σου δίνει το δικαίωμα να επιλέγεις .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 2
Δημοσ.

προσωπικά ναι θα τα έδινα,έχοντας γνώση των αποζημιώσεων που παίζουν σε περίπτωση μοιραίου ατυχήματος. Το ίδιο ισχύει και για σεισμό φωτιά. Είναι θέμα ασφαλιστικής συνείδησης. Το μάθημα το μάθαμε πολύ σκληρά με τους σεισμούς του 1999 όπου για λίγους μήνες που δεν υπήρχε ασφάλεια έπαθε πολύ σοβαρές ζημιές κάποιο ακίνητο μας.

Έκτοτε πήραμε οικογενειακά την απόφαση να δεσμέυσουμε ένα ποσό 300-400ε το μήνα προκειμένου να κοιμόμαστε ήσυχοι απο θέμα ασφαλειών υγείας, πυρός, σεισμού, αυτοκινήτου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να παραθέσω και το δικό μου παράδειγμα. Έκανα ασφάλεια υγείας περίπου στα 30 μου. Ένα απλό στα 550€ τον χρόνο τότε. (Καλό είναι να το κάνεις όταν είσαι υγιής και σχετικά μικρός για να μην υπάρχουν εξαιρέσεις). Την χρειάστηκα μετά από 3 χρόνια. Καρκίνος, χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο, είχε τον καλύτερο γιατρό για την πάθησή μου, αλλά τις ακτινοθεραπείες που προηγήθηκαν της επέμβασης έγιναν σε σύγχρονο μηχάνημα (IMRT) σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Το κόστος; 7700€. Αν μιλάμε μόνο για λεφτά, η ασφαλιστική μου έχει "πληρώσει" 14 χρόνια ασφάλισης.

Αλλά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας δεν είναι τα λεφτά.... αυτά είναι μια λεπτομέρεια... Αν ήθελα να κάνω την ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο σε παλιότερο μηχάνημα μικρότερης ακρίβειας με πιθανώς χειρότερα αποτελέσματα,ήθελε αναμονή 5-6 μήνες. Ε δεν τον έχεις πάντα τον χρόνο με το μέρος σου..

Οπότε είμαι εδώ και χτυπάω τα δαχτυλάκια μου στο πληκτρολόγιο περιχαρής και ας πληρώνω 600€ πια το χρόνο για ένα βασικό πακέτο παροχών.

Εν κατακλείδι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι χρήσιμο καθώς στις major περιπέτειες υγείας μιλάμε για 4ψήφια - 5ψήφια νούμερα, και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου ή έστω απώλειας ποιότητας ζωής σε αρκετές περιπτώσεις.

Την υγειά μας να έχουμε και αχρησιμοποίητα να είναι.

Επεξ/σία από nemesis000
  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/5/2019 στις 11:41 ΠΜ, vagos789 είπε

Πληρωνω 700Ε/ετος και εχω καλυψη 700.000 το χρονο,πρακτικα χωρις συμμετοχη εφοσον τα πρωτα τα καλυπτει η κρατικη ασφαλιση

Ειχα κι εγω απο αυτα τα "προνομιουχα" (ισοβιο) το οποιο το εκοψα γιατι οι ετησιες αυξησεις ηταν τρελες (ανω του 10%) και μαλιστα οταν ημουνα πολυ νεοτερος

Απ' ότι έχω καταλάβει οι ασφαλιστικές αυξάνουν κάθε χρόνο τα ασφάλιστρα για να αναγκάσουν όσους τα έχουν να διακόψουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...