marmagia Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 εν πάσει περιπτώσει, επιμένεις να βασίζεσαι οχι στους επίσημους όρους αλλά στα λεγόμενα του κάθε ασφαλιστή. Ακόμα και έτσι η βαρύτητα και το είδος της επέμβασης καθορίζει την αμοιβή του χειρουργού οχι το κόστος του νοσοκομείου. Συνεπώς, λογιστικά η οποιαδήποτε χρήση ρομποτικής μεθόδου βαρύνει τα νοσήλεια (αρα και το ανώτατο όριο ευθυνης που εχεις συμφωνησει). η βαρύτητα στην οποια αναφέρεσαι σχετίζεται με την ανοιβή που έχεις συμφωνήσει με το χειρουργο ο οποίος κατά 99% εντος ελλάδος επειδη βγαζει το ψωμακι του απο τις ασφαλιστικες θα δει το συμβολαιο σου και θα ζητησει 100% και μεχρι δεκαδικου ψηφιου οτι αυτο καλυπτει. δεν έχω συμφέρον απο καμία ασφαλιστική ούτε εργάζομαι στον εν λόγω κλάδο. Ο καθένας βασίζεται για την απόφαση που θα πάρει απο τις πηγές που επιλέγει. Εντελώς καλοπροαίρετα θα έλεγα οτι επειδή η ασφάλεια είναι κατι σημαντικό που θα σε ακολουθεί για πολλά χρονια θεού θέλοντος, κάνε την επιλογή σου οχι με βαση τι γραφει η τι λεει ο εκαστοτε ασγαλιστης. ΔΙΑΒΑΣΕ τους όρους αναλυτικά και μην βασιζεσαι για ερμηνεία όπου να ναι. 2
mic2mic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, marmagia είπε Εντελώς καλοπροαίρετα θα έλεγα οτι επειδή η ασφάλεια είναι κατι σημαντικό που θα σε ακολουθεί για πολλά χρονια θεού θέλοντος, κάνε την επιλογή σου οχι με βαση τι γραφει η τι λεει ο εκαστοτε ασγαλιστης. ΔΙΑΒΑΣΕ τους όρους αναλυτικά και μην βασιζεσαι για ερμηνεία όπου να ναι. Τους όρους όλοι τους διαβάζουν και οι περισσότεροι τους καταλαβαίνουν, το θέμα όμως είναι πώς ερμηνεύονται. Διότι όλα τα συμβόλαια έχουν όρο που εξαιρεί "πειραματικές, μη αναγνωρισμένες θεραπείες", αλλά από κει και πέρα εναπόκειται στην κρίση της ασφαλιστικής το τί θα θεωρήσει "πειραματικό". Επομένως με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να μάθω περιπτώσεις όπου κάποιος αποζημιώθηκε ή δεν αποζημιώθηκε και το πώς ερμήνευσε η ασφαλιστική το συμβόλαιό του.
Ringo106 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Για να γίνουμε λίγο πιο σοφοί : http://www1.eaee.gr/statistika-stoiheia-asfalistikon-kladon Ενδιαφέρον θα είχε αντίστοιχη μελέτη στο κλείσιμο του 2019 ... αλλά μάλλον δεν είναι για τα μάτια όλων τα αποτελέσματα που προκύπτουν ... Health stats 2015.pdf
savvassfa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Σε συμβόλαια που δεν καλύπτονται ρομποτικές επεμβάσεις υπάρχει μερικές φορές η δυνατότητα (στην ευχέρεια βασικά της εταιρείας) σε περίπτωση ρομποτικής επέμβασης να σου πληρώσουν το ποσό του απλού χειρουργείου π.χ 5000 ευρώ και ο πελάτης να βάλει την διαφορά που μένει... 32 λεπτά πριν, Ringo106 είπε Για να γίνουμε λίγο πιο σοφοί : http://www1.eaee.gr/statistika-stoiheia-asfalistikon-kladon Ενδιαφέρον θα είχε αντίστοιχη μελέτη στο κλείσιμο του 2019 ... αλλά μάλλον δεν είναι για τα μάτια όλων τα αποτελέσματα που προκύπτουν ... Health stats 2015.pdf 1 MB · 2 downloads Καθυστερούν κάθε χρόνο τα αποτελέσματα τουλάχιστον 4-5 μήνες. Σκέψου ότι περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα από περίπου 20 εταιρείες για να βγουν τα στατιστικά.
mic2mic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Άλλη περίπτωση αυθαίρετης ερμηνείας των όρων του συμβολαίου, αυτή τη φορά από την NN: Εξώδικο από τους υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς Και εδώ μιλάμε για 35000 ασφαλισμένους που είχαν διαπραγματευτική δύναμη. Αν κάνουν παρόμοια νερά σε έναν ανεξάρτητο ασφαλισμένο, πόσες πιθανότητες έχει να δικαιωθεί;
flou-4 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ματωνάκης Χαράλαμπος και βλέπω ότι σε αυτή τη συζήτηση χρησιμοποιούνται κείμενα από την ιστοσελίδα μου. Βλέπω με μια γρήγορη ματιά επίσης ότι υπάρχει μια κουβέντα στην οποία λέγονται πολλά σωστά πράγματα και από ανθρώπους που φαίνεται ότι ψάχνουν το θέμα αρκετά. Αυτό είναι πολύ θετικό και ενθαρρυντικό και ο καθένας πρέπει να έχει τη δική του άποψη βάσει σωστής έρευνας και ανάλυσης. Επειδή όμως αυτή η υπηρεσίας είναι αρκετά σύνθετη, μια μικρή παρανόηση μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς λάθος συμπεράσματα. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε μερικές ερωτήσεις και να συζητήσουμε πως λειτουργεί πραγματικά ο κλάδος με βάση τη δική μου οπτική και εμπειρία 12 χρόνων, πολύ ευχαρίστως να τις δούμε. Για να προλάβω καταστάσεις, δεν θα διαφημίσω ούτε τη σελίδα, ούτε εμένα προσωπικά, ούτε link building έχω σκοπό να κάνω από εδώ.
xp-user Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 24/1/2020 στις 10:24 ΠΜ, pontez2 είπε To θέμα ειναι, εσύ τι έχεις πληρώσει τοσο καιρό, επιπλέον σε αυτά τα νοσοκομεία. Διότι κι εγω καλή ασφάλεια έχω, αλλά πάντα βγαίνει κάτι επιπλέον που ανακαλυπτεις εκει οτι δε στο καλυπτει η ασφαλιστική σου. Πχ αυτά τα σιχαμένα τυπου "σου έφερα ειδικο παιδοορθοπαιδικό", ή "έφερα εξειδικευμένο γυναικολόγο που ασχολείται μονο με αυτο και τον πηρα τηλέφωνο να έρθει (πρακτικές που ακολουθει γνωστο ιδιωτικο νοσοκομείο με τις ευχές ασφαλιστικών) Στην ασφάλεια που ειχα παλαιότερα και βλέπω οτι αρκετοι την αναφέρετε εδω ως "καλή" τους ειχε πει να βάλουν και αυτά τα εξειδικευμένα μέσα....Μου ειπαν οτι δεν γινεται... Αλλαξα ασφαλιστικη με συνοπτικές και πήγα σε ΣΟΒΑΡΗ εταιρία με ΑΙΩΝΕΣ στην ελληνική αγορά που μπορεί και σέβεται τον πελάτη. Ούτε ενα ευρώ...η καλυψη είναι απο το πρώτο ευρώ του λογαριασμου.Μη το ψάχνεις ...το συμβόλαιο μου είναι απο τα παλιά ...τότε που έδεναν τα σκυλια με τα λουκάνικα που λένε.Προσπαθησαν πολλές φορές να μου το ακυρώσουν αλλά τον ήπιαν .Έχουν μείνει λίγα συμβόλαια ενεργά απο εκείνη την εποχή. 23 ώρες πριν, basilis_k6 είπε και θα μπορείς σε 15 χρόνια να γίνεις τέτοια λεφτα? το 7% ειναι στο αρχικο ποσο η στο ποσο του προηγούμενου έτους? Μεχρι στιγμης μπορω και τα δινω.Το 7% ειναι επανω στο προηγουμενο ετος Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από xp-user 1
flou-4 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Ας πούμε μερικά δεδομένα επιγραμματικά με βάση όσα διάβασα στα προηγούμενα σχόλια Την ιδιωτική ασφάλιση θα την κάνει κάποιος κυρίως για κάτι σοβαρό. Μια σχετικά μεγάλη απαλλαγή, χαμηλά ασφάλιστρα και κοιμάσαι πιο ήσυχος. Αν θέλεις να καλύψεις μικρονοσηλείες, ελιές, συνάχι κτλ κτλ πας σε μικρές απαλλαγές και ακριβά ασφάλιστρα. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και τα λεφτά μας πρέπει να τα δίνουμε με σωστή ιεράρχηση. Το γενικό σκεπτικό είναι η δυνατότητα της επιλογής. Θέλεις να μπορείς να δεις και σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο αν είναι καλύτερα; Κάνεις ιδιωτική. Δεν θέλεις; Δεν κάνεις. Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε δημόσια με ιδιωτικά νοσοκομεία. Και στα δύο θα βρεις συν και πλην. Εκτός αν έχεις 2.000.000€ στην άκρη οπότε η ασφάλιση δεν σου λέει κάτι και δεν την έχεις ανάγκη. Ο κλάδος στην Ελλάδα έχει χαλάσει γιατί - με τις ευλογίες των εταιρειών - το επάγγελμα θεωρείται σαν χόμπι - πάρεργο. Οι επαγγελματίες και γνώστες είναι λίγοι. Απολαμβάνουν όμως την εκτίμηση των πελατών τους και ούτε από λεφτά πάσχουν ούτε από αξιοπρέπεια. Απλά για να φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να ανέβεις οροσειρές δυσκολιών και οι περισσότεροι εγκαταλείπουν μετά το 5μηνο, έχοντας όμως προσθέσει και αυτοί στην γενικότερη ανυποληψία. Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα καθορίζονται από το λόγο αποζημιώσεων/ασφάλιστρα. Καμιά εταιρεία δεν θέλει να πουλάει ακριβά ούτε να χάνει πελάτες. Ειδικά σε αυτό το κομμάτι γιατί αυτοί που θα φύγουν θα είναι οι υγιείς και θα μείνουν οι ασθενείς. Δηλαδή φαύλος κύκλος ζημιών... Για το γενικότερο μπάχαλο, οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών. Η πονηριά είναι έμφυτη, όπως επίσης και η περιγραφή κάθε περιστατικού μονομερώς. Καμιά εταιρεία δεν είναι αλάθητη ή άγια. Αδικίες και λάθη γίνονται και από το Θεό τον ίδιο. Κανένας επαγγελματίας δεν είναι 1000% σωστός, κανένα προϊόν δεν είναι 1000% αλάνθαστο. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να πάμε κάπου όπου στα 100 σχόλια θα ακούσεις 20 αρνητικά-μπαρούφες και 3 πραγματικά προβλήματα. Όχι 80 και 40 αντίστοιχα. Η συζήτηση για ισόβια και ετησίως ανανεούμενα είναι πολύ σύνθετη και δεν εξαντλείται ακόμα και αν μιλάς 3 ώρες. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Υπάρχει τι βάζεις εσύ σε προτεραιότητα, τι βρίσκεις και πόσο κάνει αυτό. Δεν υπάρχει τέλειο ασφαλιστήριο. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις όπως σε κάθε αγορά. Σε κάθε μορφή ασφάλισης - πλην συνταξιοδοτικών που λειτουργούν αλλιώς - το να κάνεις προβολή στο μέλλον του πόσα θα δώσεις όλα τα χρόνια και πόσα θα πάρεις είναι τουλάχιστον ανόητο. Όποιος μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα αν και πότε θα αρρωστήσει, και επίσης πόσο θα του στοιχίσει, χαραμίζεται στα φόρουμ. Το να εκπροσωπείς μια ασφαλιστική εταιρεία ή πολλές δεν έχει να κάνει ούτε με τη γνώση, ούτε με τη συνέπεια ούτε με την αντικειμενικότητα του επαγγελματία. Μπακάλης και άσχετος μπορεί να είναι και ο broker, μπορεί να είναι και ο αποκλειστικός διαμεσολαβητής με ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες. Την καλή εταιρεία και τον καλό επαγγελματία δεν θα το κρίνει κανείς από ένα πρόβλημα που προέκυψε αλλά από τη διάθεση να λυθεί το πρόβλημα ή την τεκμηρίωση που θα δώσει για το πρόβλημα. Δεν υπάρχει το ''καλύτερο ασφαλιστήριο''. Αν υπήρχε τότε θα είχε το 90% της αγοράς. Όλα έχουν συν και πλην. Εξαρτάται από το τι θέλει ο κάθε ένας, πόσο το ψάχνει και με ποιον μιλάει. Σαν να λέμε το καλύτερο αυτοκίνητο. Υπάρχει αυτό; Και η Audi πουλάει, και η BMW πουλάει και η Volvo πουλάει καλά αμάξια. Κάποιοι παίρνουν το μεν, κάποιοι το δεν. Και καλά κάνουν. Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εάν όμως δεν αποδεχτεί και δεν κατανοήσει κανείς αυτές τις γενικές αρχές, τότε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία δεν μπορεί να απαντηθεί σε σωστές βάσεις. 6
Naty12 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας, Σκέφτομαι να κάνω ασφάλεια υγείας στην Μινέττα. Είναι κάποιος ασφαλισμένος σ'αυτή την εταιρεία; Θα το εκτιμούσα πολύ αν θα μπορούσε να μοιραστεί την άποψή του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
jonjon32 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Δημοσ. 13 Απριλίου 2021 Στις 23/5/2019 στις 7:06 ΜΜ, likor είπε Οντως εκανα λαθος 1800 χ 12 = 21.600 το χρόνο χ 25 χρόνια= 540.000 ευρω. Ακομη χειροτερα για αυτον. 1800 τον χρονο λεει ο ανθρωπος οχι τον μηνα.1800 τον χρονο επι 25 χρονια μας κανουν 45 χιλιαδες.απλα μαθηματικα δευτερας γυμνασιου ειναι.
PERAHORA Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Για την Generali πρόγραμμα premium τι γνώμη έχετε;Προσωπικά,δεν με εξυπηρετεί. ιδιαίτερα.Περιορισμένα νοσοκομεία,δυσκολίες σε εξυπηρετήσεις και τα ασφάλιστρα αυξάνονται..Την Εθνική τη βολευόμουν καλύτερα,αλλά ακρίβεια πολλή..
xristosdino Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, είμαι στην Generali με απλο ομαδικο συμβολαιο, ξερουμε αν καλυπτει επεμβασεις απο ενδοδοντολογο?
_Biohazard_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, xristosdino είπε Καλησπέρα, είμαι στην Generali με απλο ομαδικο συμβολαιο, ξερουμε αν καλυπτει επεμβασεις απο ενδοδοντολογο? Δεν στο εδωσαν το συμβόλαιο ή εστω τις παροχες; Θεωρω πως ακομα κι αν δεν εχει απευθειας καλυψη, θα μπορεις εστω να καλυφθεις απο τα αποζημιουμενα εξοδα που μπορεις να εχεις καθε χρονο. Αλλα ενδοδοντολογος ειναι ακριβουτσικος...δεν ξερω τι κουστουμι σου εχει ραψει, συνηθως τα εξοδα αυτα ειναι μεχρι 1-2 χιλιαρικα (και αρχιζεις να αποζημιωνεσαι μετα τα πρωτα 100-200 Ευρω). Και τα δυο ορια μηδενιζουν τελος καθε χρονου και ξαναξεκινουν απο την αρχη του επομενου χρονου. Καλο θα ηταν να ζητησεις απο την εταιρεια σου το συμβολαιο/καλυψεις, για να ξερεις τι σου γινεται.
xristosdino Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @_Biohazard_Τα ειχα διαβασει φιλε μου αλλα ποτε δεν ειχα εντοπισει αναλυτικη παρουσιαση των καλυψεων ανα ειδικοτητα. Θα τα ξαναψαξω ομως. Εγω ωστοσο δεν εχω επισκεφθει καποιον απο τους δικους τους συμβεβλημενους ιατρους (εαν εχουν) αλλα δικο μου. Ισως λοιπον μπορω να καλυφθω από τα αποζημιουμενα εξοδα οπως αναφερεις όπου γινεται επιστροφη του 70%. Η απορια μου ειναι, τι επεμβασεις καλυπτουν για αυτα τα εξοδα? Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από xristosdino
_Biohazard_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, xristosdino είπε @_Biohazard_Τα ειχα διαβασει φιλε μου αλλα ποτε δεν ειχα εντοπισει αναλυτικη παρουσιαση των καλυψεων ανα ειδικοτητα. Θα τα ξαναψαξω ομως. Εγω ωστοσο δεν εχω επισκεφθει καποιον απο τους δικους τους συμβεβλημενους ιατρους (εαν εχουν) αλλα δικο μου. Ισως λοιπον μπορω να καλυφθω από τα αποζημιουμενα εξοδα οπως αναφερεις όπου γινεται επιστροφη του 70%. Η απορια μου ειναι, τι επεμβασεις καλυπτουν για αυτα τα εξοδα? Δεν νομιζω να υπαρχει καποια εμπλοκη στο ειδος των ιατρικων πραξεων. Μπορεις επισης καλλιστα να καλεσεις στο συντονιστικο τους κεντρο και να ρωτησεις, ωστε να παρεις αμεση και σιγουρη απαντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα