Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι να κάνω ιδιωτική ασφαλεία υγείας, και είμαι μεταξύ ΑΧΑ και Eurolife, ποια θα προτείνατε και για ποιους λόγους?

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η ΑΧΑ , θεωρείται η τοπ  στην αγορά, καθώς αποτελεί θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας υγείας στο κόσμο. Όλες πάνω κάτω τα ίδια κάνουν. Όλες γενικά είναι πολύ καλές. Το ίδιο και η Interamerican. Απλά να προσέχεις τι υπογράφεις και με τι όρους. Πλέον είναι της μόδας οι ιδιωτικές ασφάλειες υγείας.

Δημοσ.

Εάν το πορτοφόλι σου αντέχει να πληρώνεις ένα καλό ποσό ναι είναι καλή η ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Αν είναι να πας με κάτι κάρτες που διαφημίζουν να αρρωστήσεις  και μετά να περιμένεις δωρεάν παροχές άστο και πήγαινε δημόσιο σε ράντζο.:P

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτο που πιστευω ωθει πολλους στην ιδιωτικη ασφαλιση, ειναι το γεγονος πως οταν χρειαστεις περιθαλψη,θες να πας να σε δουν κατευθειαν και οχι να ''αρρωστησεις'' περισσοτερο περιμενοντας ενα διωρακι στην καλυτερη μεχρι να φτασει το νουμερο σου. Παθων πριν 4 μερες κιολας με το εννιαμηνο μου παιδι.Δεν αρρωστησε κι αλλο ,αλλα ημασταν απο τις 12 μεχρι τις 20:30 στους διαδρομους παρεα με ολους . 

Οποτε ρωταω κι εγω με τη σειρα μου,η interamerican me ta 18,90 φαινεται πως ειναι η πιο φτηνη. Στην ουσια, για μικροτρεξιματα (πυρετος ,καμια γριπη κτλ) ,πιστευετε πως αξιζει να την κανω? Χτυπα ξυλο εννοειται οτι για σοβαροτερα θεματα ξερω πως ολα στο δημοσιο καταληγουν. 

Δημοσ.

Και εγω το σκεφτόμουν παιδιά, και νομίζω οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...π.χ για μικροπράματα (γρίπες, σπασιμο ποδιού, στομάχια κτλ) πας κατευθείαν σε κλινικές και είσαι κομπλέ. Αλλα εαν τρακάρεις πχ, πας στο δημόσιο. Εαν πάθεις καρκίνο στο δήμοσιο σου κάνουν χημιοθεραπείες κτλ. 

Βέβαια απο την άλλη ο θείος μου που έχει καρκίνο αρκετά χρόνια, με την ΝΝ που είχε έκανε επεμβάσεις κτλ σε κλινική στην Γερμανία (συνολικό κόστος όλα τα χρόνια άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ!! Ειδα τα χαρτιά και έπαθα πλάκα!) 

• Like 1
Δημοσ.

eurolife εχει καλυτερες τιμες νομιζω ή τουλαχιστον ετσι ηταν οταν εψαχνα πριν ~2 χρονια

Σε οτι αφορα μικροπραγματα τυπου γυψος κτλ,τα  βασικα πακετα δεν καλυπτουν κατι τετοιο ή το καλυπτουν "σε προνομιακη τιμη" (...μαντολες).

Χημειοθεραπειες κτλ καλυπτονται απο το κρατος ολοι,ακομα και οι παντελως ανασφαλιστοι,αλλα και στις ιδιωτικες ασφαλειες τα φαρμακα παλι ο ΕΟΠΠΥ τα παρεχει.

Αν πας εξωτερικο ειναι αλλη ιστορια,εκει πρεπει να αποδειχθει οτι υπαρχει οντως αναγκη να πας εξω και δεν μπορεις εδω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ των 2 που προτείνεις θα πήγαινα ΑΧΑ. Εννοείται πως  διαβάζεις πολύ καλά τους όρους του συμβολαίου και ζητάς διευκρινήσεις για ότι δεν καταλαβαίνεις..

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TiMoRiS είπε

Επειδή είναι η δουλειά μου θα σου πρότεινα Eurolife αντί ΑΧΑ!

Βεβαιως δεκτή η γνώμη σου. Μπορείς να μου πεις τους λόγους έτσι ώστε να αποδειξεις την αποψη σου? Και εγώ εκεί σκέφτομαι να πάω. Απλά είδα ότι με την αερομεταφορά έχετε ένα θέμα. Το μόνο αρνητικό. Κατα τα αλλα και οι τιμες, και η εξυπηρετηση και τα προνομια ειναι καλυτερα της ΑΧΑ

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, vagos789 είπε

eurolife εχει καλυτερες τιμες νομιζω ή τουλαχιστον ετσι ηταν οταν εψαχνα πριν ~2 χρονια

Σε οτι αφορα μικροπραγματα τυπου γυψος κτλ,τα  βασικα πακετα δεν καλυπτουν κατι τετοιο ή το καλυπτουν "σε προνομιακη τιμη" (...μαντολες).

Χημειοθεραπειες κτλ καλυπτονται απο το κρατος ολοι,ακομα και οι παντελως ανασφαλιστοι,αλλα και στις ιδιωτικες ασφαλειες τα φαρμακα παλι ο ΕΟΠΠΥ τα παρεχει.

Αν πας εξωτερικο ειναι αλλη ιστορια,εκει πρεπει να αποδειχθει οτι υπαρχει οντως αναγκη να πας εξω και δεν μπορεις εδω.

Η eurolife και η ΑΧΑ , καλύπτουν και στο Εξωτερικό σε ενα μεγαάλο ποσοστό 80%

Δημοσ.
23 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Και εγω το σκεφτόμουν παιδιά, και νομίζω οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...π.χ για μικροπράματα (γρίπες, σπασιμο ποδιού, στομάχια κτλ) πας κατευθείαν σε κλινικές και είσαι κομπλέ. Αλλα εαν τρακάρεις πχ, πας στο δημόσιο. Εαν πάθεις καρκίνο στο δήμοσιο σου κάνουν χημιοθεραπείες κτλ. 

Βέβαια απο την άλλη ο θείος μου που έχει καρκίνο αρκετά χρόνια, με την ΝΝ που είχε έκανε επεμβάσεις κτλ σε κλινική στην Γερμανία (συνολικό κόστος όλα τα χρόνια άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ!! Ειδα τα χαρτιά και έπαθα πλάκα!) 

Γιατί να πας στο δημόσιο για χημειοθεραπείες; 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Γιατί να πας στο δημόσιο για χημειοθεραπείες; 

Εχω την εντύπωση οτι μόνο εκει κάνουν, αλλα μπορεί να είμαι και λάθος! Βέβαια απο όσο γνωρίζω τις χημειοθεραπείες τις καλύπτει το κράτος, οπότε είσαι κομπλέ σε αυτό το κομμάτι!
Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος που έχει ιδιωτική ασφάλιση τα οφέλη της;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Τα οφελη της ιδιωτικης ειναι οτι εχεις την δυνατοτητα να επιλεξεις νοσοκομειο,ιατρο και καποιες παροχες που μπορει να ειναι πολυ ακριβες αν τις πληρωσεις απο την τσεπη σου (πρεπει φυσικα να συμπεριλαμβανονται στο πακετο) οπως αποκλειστικη νοσοκομα-εξοδα αποκαταστασης και γιατι οχι στο πακετο μια ασφαλεια ατυχηματος-ζωης.

Κατα τη γνωμη μου, αν δεν εισαι σιγουρος οτι σου περισσευουν λεφτα, δεν ειναι αναγκαια.

Οτι κι αν εχεις,θα λαβεις περιθαλψη σε δημοσιο,εστω απο ειδικευομενο, σε ραντζο και σε θαλαμο με αλλους 8 (worst case scenario).

Αν σου περισσευουν λεφτα,κανε την για να εισαι πιο ανετος και να εχεις περισσοτερες επιλογες.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Τα οφελη της ιδιωτικης ειναι οτι εχεις την δυνατοτητα να επιλεξεις νοσοκομειο,ιατρο και καποιες παροχες που μπορει να ειναι πολυ ακριβες αν τις πληρωσεις απο την τσεπη σου (πρεπει φυσικα να συμπεριλαμβανονται στο πακετο) οπως αποκλειστικη νοσοκομα-εξοδα αποκαταστασης και γιατι οχι στο πακετο μια ασφαλεια ατυχηματος-ζωης.

Κατα τη γνωμη μου, αν δεν εισαι σιγουρος οτι σου περισσευουν λεφτα, δεν ειναι αναγκαια.

Οτι κι αν εχεις,θα λαβεις περιθαλψη σε δημοσιο,εστω απο ειδικευομενο, σε ραντζο και σε θαλαμο με αλλους 8 (worst case scenario).

Αν σου περισσευουν λεφτα,κανε την για να εισαι πιο ανετος και να εχεις περισσοτερες επιλογες.

Αν κανεις εισαγωγη, θα σε δει παντα ειδικός. 

Αξιζει να σημειωθει πως πολλες φορες/σε δυσκολα περιστατικά, γίνονται συχνες διακομιδες απο τα ιδιωτικά νοσοκομεία στα δημοσια, για την περιθαλψη του ασθενούς. 

Υ.Γ. Το λιγότερο που θα επρεπε να σας απασχολεί σε μια σοβαρη κατασταση ειναι με ποσους μοιραζεστε το θάλαμο. 

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...