AtiX Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 31 λεπτά πριν, woopsi είπε το θέμα δεν είναι ό,τι δεν πληρώνουν. Το θέμα είναι πως βάζει το Apple Music σε καλύτερη θέση και εμποδίζει το Spotify να δέχεται πληρωμές μέσω της εφαρμογής της. Εϊναι σωστό αυτό; Από την στιγμή που δίκιο της είναι το store μπορεί να κάνει ότι θέλει... η προμήθεια 30% ειναι γνωστη εδω και πολλα χρονια και ειναι γελοίο να το αναφέρει τωρα το Spotify... Αλήθεια αναρωτήθηκες γιατί το Spotify δεν λειτούργησε όπως και το Netflix??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stud1118 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, AtiX είπε Από την στιγμή που δίκιο της είναι το store μπορεί να κάνει ότι θέλει... η προμήθεια 30% ειναι γνωστη εδω και πολλα χρονια και ειναι γελοίο να το αναφέρει τωρα το Spotify... Αλήθεια αναρωτήθηκες γιατί το Spotify δεν λειτούργησε όπως και το Netflix??? Το αναφέρει ο CEO στο τέλος. Αν κάνει την εφαρμογή να μην δέχεται πληρωμές μέσω apple store , θα της βάλει ποιοτικούς περιορισμούς, όπως έκανε με το Netflix. Πχ θα την αναγκάσει να έχει διαφημίσεις ακόμα και σε premium accounts που έχουν ενεργοποιηθεί μέσω windows pc. Εχω και τις 2 εφαρμογές με premium account. Καλύτερα playlists το spotify Καλύτερος ήχος το apple music Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Iamthagod είπε Οχι, ο ανθρωπος πρεπει να δουλευει μεχρι τα 70 του για να μην ειναι αεργος. Το σωστο ειναι ότι επειδή η εργασία ειναι χαρά, όλοι σύνταξη στα 75. Επειδή η ζωή χωρίς δουλεια ειναι ζωή χωρίς χαρά, να γινεται ευθανασία στα 76. Έτσι λύνονται τα προβλήματα με τα ταμεία... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teovag Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/5/2019 στις 8:53 ΜΜ, AtiX είπε Από την στιγμή που δίκιο της είναι το store μπορεί να κάνει ότι θέλει... η προμήθεια 30% ειναι γνωστη εδω και πολλα χρονια και ειναι γελοίο να το αναφέρει τωρα το Spotify... Αλήθεια αναρωτήθηκες γιατί το Spotify δεν λειτούργησε όπως και το Netflix??? Σωστό είναι αυτό που λες. Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν έξυπνη κίνηση από το Spotify να κάνει ότι ακριβώς και το Netflix, κι ας έτρωγε τους "περιορισμούς". Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι η Apple θα προχωρούσε σε κάτι ανάλογο με οποιαδήποτε εταιρία τα βρίσκει σκούρα στον ανταγωνισμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι λίγο καιρό μετά την διαμάχη με το netflix παρουσίασε την νέα πλατφόρμα τηλεόρασης της (λέμε τώρα)... Κατά τη γνώμη μου λοιπόν θα έπρεπε το Spotify, το Netflix, κλπ να αποδεχθούν πλήρως τους περιορισμούς, απλά και από την άλλη πλευρά..."θες FHD ή 4Κ...σόρρυ δεν υποστηρίζεται στο ios", "θες το νέο δίσκο του τάδε με όλα τα καλουδια, σόρρυ δεν υποστηρίζεται στο ios"... Σε όλα τα άλλα υποστηρίζεται μια χαρά και με τιμή μειωμένη κατά ...ας πούμε 15-30% σε σχέση με του apple store. Οπότε διάλεξε: ή θα ακούς και θα βλέπεις όπου θες ή μόνο σε ios... Αν το κάνει μόνο μια εταιρία...η apple θα τη λιώσει...αν όμως το κάνουν 7-8 από τις οποίες τα έσοδα του apple store είναι πολλά... τότε...τότε... Θα πρέπει η apple να κάνει τρομερό r&d σε όλους τους τομείς: μουσική, βίντεο, ταχύτητα μόντεμ, chip γραφικών, chip ήχου...μμμμ θα βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη... Όσον αφορά το μονοπώλιο τώρα, αν δεν δίνει τις ίδιες δυνατότητες σε όλες τις εφαρμογές με τις αντίστοιχες που έχει το itunes προς ανάπτυξη, τότε θα πρέπει να δούμε τα ψιλά γράμματα στους όρους χρήσης του apple store... Αν λέει ότι η apple ορίζει κατά αποκλειστικότητα πως θα αναπτύσσονται τα apps ή ...θα μπορεί να χρησιμοποιεί η ίδια την τεχνολογία-λογισμικο με την οποία είναι φτιαγμενα...τότε ας το τρώνε στη μάπα όλα τα apps ...εγώ νομίζω βασικά ότι αυτό προσπαθεί να κάνει πάντα μέσω του store...να κλεβει νόμιμα ο,τι καινοτόμο της αρέσει...ο,τι μάλιστα τη βολεύει πολύ...το αγοράζει και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά...έτσι πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά! ...καλό ε; Έτσι δουλεύει το σύστημα... Είτε λέγεσαι apple, είτε google, ειτε microsoft, είτε ακόμα facebook (τα παραδείγματα "εξαγορών" είναι ήδη πολλά, μην τα απαριθμω τώρα...). Και ένα τελευταίο... Αυτό είναι προσωπικό ερωτημα στον Atix, που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και σέβομαι πάντως όσα πρεσβεύει: Όπως φαντάζομαι διάβασες, έρχεται εφάπαξ ανά συναλλαγή κόστος για αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Τα ΑΤΜ έγιναν αρχικά στα πλαίσια ανταγωνισμού των τραπεζών και περιορισμού του κόστους για τις ίδιες τις τράπεζες, παρά για διευκόλυνση του ιδιώτη (πχ θα μπορούσαν να αυξήσουν τους υπαλλήλους ή τις ώρες συναλλαγών (αν δεν γνωρίζεις, οι τράπεζες διακινούν χρήμα, δεν το παράγουν, και άρα θα μπορούσαν να είναι ανοικτές πχ και τα απογεύματα...αναρωτήθηκες ποτέ γιατί αυτό δεν συμβαίνει...). Και το ερώτημα είναι αν θεωρείς δίκαιο να χάνεις κάθε φορά ένα ποσό από τα δικά σου λεφτά γιατί η επιχείρηση (η τράπεζα ντε) αποφάσισε ότι είναι δύσκολο να σου παρέχει αυτη την υπηρεσία...δικό της το δίκτυο , αλλά δικό σου το χρημα...για πες... Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από teovag Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΝικήταςΤ Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, teovag είπε Σωστό είναι αυτό που λες. Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν έξυπνη κίνηση από το Spotify να κάνει ότι ακριβώς και το Netflix, κι ας έτρωγε τους "περιορισμούς". Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι η Apple θα προχωρούσε σε κάτι ανάλογο με οποιαδήποτε εταιρία τα βρίσκει σκούρα στον ανταγωνισμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι λίγο καιρό μετά την διαμάχη με το netflix παρουσίασε την νέα πλατφόρμα τηλεόρασης της (λέμε τώρα)... Κατά τη γνώμη μου λοιπόν θα έπρεπε το Spotify, το Netflix, κλπ να αποδεχθούν πλήρως τους περιορισμούς, απλά και από την άλλη πλευρά..."θες FHD ή 4Κ...σόρρυ δεν υποστηρίζεται στο ios", "θες το νέο δίσκο του τάδε με όλα τα καλουδια, σόρρυ δεν υποστηρίζεται στο ios"... Σε όλα τα άλλα υποστηρίζεται μια χαρά και με τιμή μειωμένη κατά ...ας πούμε 15-30% σε σχέση με του apple store. Οπότε διάλεξε: ή θα ακούς και θα βλέπεις όπου θες ή μόνο σε ios... Αν το κάνει μόνο μια εταιρία...η apple θα τη λιώσει...αν όμως το κάνουν 7-8 από τις οποίες τα έσοδα του apple store είναι πολλά... τότε...τότε... Θα πρέπει η apple να κάνει τρομερό r&d σε όλους τους τομείς: μουσική, βίντεο, ταχύτητα μόντεμ, chip γραφικών, chip ήχου...μμμμ θα βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη... Όσον αφορά το μονοπώλιο τώρα, αν δεν δίνει τις ίδιες δυνατότητες σε όλες τις εφαρμογές με τις αντίστοιχες που έχει το itunes προς ανάπτυξη, τότε θα πρέπει να δούμε τα ψιλά γράμματα στους όρους χρήσης του apple store... Αν λέει ότι η apple ορίζει κατά αποκλειστικότητα πως θα αναπτύσσονται τα apps ή ...θα μπορεί να χρησιμοποιεί η ίδια την τεχνολογία-λογισμικο με την οποία είναι φτιαγμενα...τότε ας το τρώνε στη μάπα όλα τα apps ...εγώ νομίζω βασικά ότι αυτό προσπαθεί να κάνει πάντα μέσω του store...να κλεβει νόμιμα ο,τι καινοτόμο της αρέσει...ο,τι μάλιστα τη βολεύει πολύ...το αγοράζει και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά...έτσι πάντα θα είναι ένα να μπροστά! ...καλό ε; Έτσι δουλεύει το σύστημα... Είτε λέγεσαι apple, είτε google, ειτε microsoft, είτε ακόμα facebook (τα παραδείγματα "εξαγορών" είναι ήδη πολλά, μην τα απαριθμω τώρα...). Και ένα τελευταίο... Αυτό είναι προσωπικό ερωτημα στον Atix, που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και σέβομαι πάντως όσα πρεσβεύει: Όπως φαντάζομαι διάβασες, έρχεται εφάπαξ ανά συναλλαγή κόστος για αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Τα ΑΤΜ έγιναν αρχικά στα πλαίσια ανταγωνισμού των τραπεζών και περιορισμού του κόστους για τις ίδιες τις τράπεζες, παρά για διευκόλυνση του ιδιώτη (πχ θα μπορούσαν να αυξήσουν τους υπαλλήλους ή τις ώρες συναλλαγών (αν δεν γνωρίζεις, οι τράπεζες διακινούν χρήμα, δεν το παράγουν, και άρα θα μπορούσαν να είναι ανοικτές πχ και τα απογεύματα...αναρωτήθηκε ποτέ γιατί αυτό δεν συμβαίνει...). Και το ερώτημα είναι αν θεωρείς δίκαιο να χάνεις κάθε φορά ένα ποσό από τα δικά σου λεφτά γιατί η επιχείρηση (η τράπεζα ντε) αποφάσισε ότι είναι δύσκολο να σου παρέχει αυτη την υπηρεσία...δικό της το δίκτυο , αλλά δικό σου το χρημα...για πες... Ποιο σωστός δεν γίνεται! Με κάλυψες πλήρως! Να προσθέσω, ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι είμαστε (apple), κατασκευαστές, δημιουργοί λογισμικού, παρόχοι πλατφορμών συνδρομητικών υπηρεσιών; Φυσικά και όπως το ανέλυσες παραπάνω είναι απόλυτα ανήθικο το να κλέβεις ιδέες άλλων και απλώς επειδή έχεις τη δύναμη να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο. Μόνο από τους καταναλωτές μπορεί να ρυθμιστεί-τιμωρηθεί αυτό (αν ξυπνήσουμε ποτέ). Και θα μου πεις μιλάς για ηθική στον επιχειρηματικό κόσμο; Ε, πείτε με ρομαντικό τι να κάνουμε, ίσως να μην πρέπει να ενδίδουμε έτσι απλά. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από ΝικήταςΤ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 6 minutes ago, ΝικήταςΤ said: Να προσθέσω, ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι είμαστε (apple), κατασκευαστές, δημιουργοί λογισμικού, παρόχοι πλατφορμών συνδρομητικών υπηρεσιών; Γιατί πρέπει να αποφασίσει; Δεν μπορεί να τα κάνει όλα; Ποιος το απαγορεύει; *πάροχοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΝικήταςΤ Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Γιατί πρέπει να αποφασίσει; Δεν μπορεί να τα κάνει όλα; Ποιος το απαγορεύει; *πάροχοι Μίλησα εγώ για απαγόρευση; Για εμπορική ανηθικότητα μίλησα. Όταν έχεις και το καρπούζι και το μαχαίρι κάτι είναι διαβλητό δε νομίζεις; ΥΣ. ελπίζω να μην πόνεσε πολύ τα μάτια σου ο λάθος τόνος... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από ΝικήταςΤ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Just now, ΝικήταςΤ said: Για εμπορική ανηθικότητα μίλησα. Όταν έχεις και το καρπούζι και το μαχαίρι κάτι είναι διαβλητό δε νομίζεις; Όχι, όταν το καρπούζι το έχεις δημιουργήσει εσύ. Μοναδικό σημείο συζήτησης, για μένα, είναι η εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, πράγμα που δεν νομίζω ότι ισχύει. Γιατί είναι εμπορικά ανήθικο (!) να πουλάς διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα; Έτσι όπως το έγραψες ("πρέπει να αποφασίσει"), είναι σαν να μιλάς για "απαγόρευση. 4 minutes ago, ΝικήταςΤ said: ελπίζω να μην πόνεσε πολύ τα μάτια σου ο λάθος τόνος... Μπα όχι, απ' τον ορθογράφο το πήρα χαμπάρι και είδα ότι ούτε το σωστό "πάροχοι" το ήξερε ο ορθογράφος μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΝικήταςΤ Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Όχι, όταν το καρπούζι το έχεις δημιουργήσει εσύ. Μοναδικό σημείο συζήτησης, για μένα, είναι η εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, πράγμα που δεν νομίζω ότι ισχύει. Γιατί είναι εμπορικά ανήθικο (!) να πουλάς διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα; Έτσι όπως το έγραψες ("πρέπει να αποφασίσει"), είναι σαν να μιλάς για "απαγόρευση. Έχω την εντύπωση ότι δεν επικοινωνούμε ορθά. Δεν χρησιμοποιώ όρους όπως νόμιμο ή παράνομο, ούτε χρησιμοποίησα την λέξη απαγόρευση. Εσύ την χρησιμοποίησες δις. Αν διάβασες όλο το άρθρο θα κατάλαβες που βρίσκεται η εμπορική ανηθικότητα που αναφέρω, όταν παρέχεις πλατφόρμα η οποία καθιστά το προϊόν τρίτου μη ανταγωνιστικό καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δικό σου προϊόν που δεν έχει αυτό το 30 % έξτρα κόστος. Και θα μου πεις εδώ έρχεται η δεσπόζουσα θέση που σωστά αναφέρεις καθώς είναι δημιούργημα της Apple και οι τρίτοι άμα γουστάρουν ας μπουν, αν όχι, ξύδι... Και εδώ συνεχίζει αυτό που είπα ότι είναι ανήθικο και η τιμωρία για την μη ορθή πρακτική και τον μονοπωλιακό χαρακτήρα θεωρώ (αν μου επιτρέπετε η ελεύθερη άποψη...) πρέπει να έλθει από τους καταναλωτές, αν ξυπνήσουμε ποτέ... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από ΝικήταςΤ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ΝικήταςΤ said: Έχω την εντύπωση ότι δεν επικοινωνούμε ορθά. Δεν χρησιμοποιώ όρους όπως νόμιμο ή παράνομο, ούτε χρησιμοποίησα την λέξη απαγόρευση. Εσύ την χρησιμοποίησες δις. Αν διάβασες όλο το άρθρο θα κατάλαβες που βρίσκεται η εμπορική ανηθικότητα που αναφέρω, όταν παρέχεις πλατφόρμα η οποία καθιστά το προϊόν τρίτου μη ανταγωνιστικό καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δικό σου προϊόν που δεν έχει αυτό το 30 % έξτρα κόστος. Και θα μου πεις εδώ έρχεται η δεσπόζουσα θέση που σωστά αναφέρεις καθώς είναι δημιούργημα της Apple και οι τρίτοι άμα γουστάρουν ας μπουν, αν όχι, ξύδι... Και εδώ συνεχίζει αυτό που είπα ότι είναι ανήθικο και η τιμωρία για την μη ορθή πρακτική και τον μονοπωλιακό χαρακτήρα θεωρώ (αν μου επιτρέπετε η ελεύθερη άποψη...) πρέπει να έλθει από τους καταναλωτές, αν ξυπνήσουμε ποτέ... Αυτό που δεν έχεις εξηγήσει απ’ τα γραφόμενα του 1ου ποστ που απάντησα, είναι γιατί είναι ανήθικο να είσαι κατασκευαστής, δημιουργός λογισμικού και πάροχος πλατφορμών συνδρομητικών υπηρεσιών. Κατά τα άλλα, το νομικό θέμα δεν θα το λύσουμε εμείς (μια γνώμη βέβαια, μπορούμε να πούμε). Το αν είναι μονοπωλιακή η τακτική της, θα κριθεί. Το ότι η Apple δεν επιβαρύνεται με το 30%, γιατί είναι ανήθικο; Το κόστος του App Store, ποιος θα το πληρώσει; Κάνε δηλαδή εσύ την ωραία παγκόσμια βιτρίνα, να έρθω εγώ να βάλω το προϊόν μου και θα σου δίνω όσα νομίζω εγώ! Η λογική βέβαια του «αν θες πλήρωσε αλλιώς φύγε», έχει και κάποια όρια (μονοπωλιακή πρακτική, εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης κλπ), που μόνο τα δικαστήρια και οι νόμοι μπορούν να ορίσουν. Οπότε εδώ δεν χωράνε και πολύ τα περί ηθικής. Ως καταναλωτές βέβαια, θα πράξουμε βάσει των δικών μας κριτηρίων αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν κρίνουμε λάθος, θα έχουμε γίνει αμισθί δικηγόροι του Spotify. Ξαναλέω, δεν θα το λύσουμε οι δυο μας το θέμα, απλώς βρήκα άνθρωπο να πω δυο κουβέντες (thanx). Καταλαβαίνω τη σκέψη σου περί ηθικής (ωραία θα ήταν να επικρατεί κάτι τέτοιο), απλώς μου φαίνεται κάπως ρομαντική. Εξάλλου το έναυσμα της συζήτησης, ήταν τα περί πολλαπλών πεδίων επιχειρήσεων της Apple. Στα υπόλοιπα δεν έχουμε βασική διαφωνία. Απλώς προσπαθώ να κρατάω την ισορροπία μεταξύ τής αυτόματης αντίδρασης απέναντι στους δυνατούς και του άλλου άκρου, της τυφλής υποστήριξής τους. Sorry για το σεντόνι και ελπίζω να επικοινωνήσαμε λίγο καλύτερα! Υ/Γ Τις λέξεις «νόμιμο» και «απαγόρευση» εγώ τις είπα, όντως. Απλώς ήθελα να δω πώς ακριβώς σκέφτεσαι, δεν εννοούσα σε καμμία περίπτωση ότι τις είπες εσύ. Μπορεί όμως να τις υπονοούσες, γι’ αυτό ρώτησα. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από CheOnWeb 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Regulus Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δυο γάιδαροι μαλώνανε...... στου κασίδη το κεφάλι....!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΝικήταςΤ Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Αυτό που δεν έχεις εξηγήσει απ’ τα γραφόμενα του 1ου ποστ που απάντησα, είναι γιατί είναι ανήθικο να είσαι κατασκευαστής, δημιουργός λογισμικού και πάροχος πλατφορμών συνδρομητικών υπηρεσιών. Κατά τα άλλα, το νομικό θέμα δεν θα το λύσουμε εμείς (μια γνώμη βέβαια, μπορούμε να πούμε). Το αν είναι μονοπωλιακή η τακτική της, θα κριθεί. Το ότι η Apple δεν επιβαρύνεται με το 30%, γιατί είναι ανήθικο; Το κόστος του App Store, ποιος θα το πληρώσει; Κάνε δηλαδή εσύ την ωραία παγκόσμια βιτρίνα, να έρθω εγώ να βάλω το προϊόν μου και θα σου δίνω όσα νομίζω εγώ! Η λογική βέβαια του «αν θες πλήρωσε αλλιώς φύγε», έχει και κάποια όρια (μονοπωλιακή πρακτική, εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης κλπ), που μόνο τα δικαστήρια και οι νόμοι μπορούν να ορίσουν. Οπότε εδώ δεν χωράνε και πολύ τα περί ηθικής. Ως καταναλωτές βέβαια, θα πράξουμε βάσει των δικών μας κριτηρίων αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν κρίνουμε λάθος, θα έχουμε γίνει αμισθί δικηγόροι του Spotify. Ξαναλέω, δεν θα το λύσουμε οι δυο μας το θέμα, απλώς βρήκα άνθρωπο να πω δυο κουβέντες (thanx). Καταλαβαίνω τη σκέψη σου περί ηθικής (ωραία θα ήταν να επικρατεί κάτι τέτοιο), απλώς μου φαίνεται κάπως ρομαντική. Εξάλλου το έναυσμα της συζήτησης, ήταν τα περί πολλαπλών πεδίων επιχειρήσεων της Apple. Στα υπόλοιπα δεν έχουμε βασική διαφωνία. Απλώς προσπαθώ να κρατάω την ισορροπία μεταξύ τής αυτόματης αντίδρασης απέναντι στους δυνατούς και του άλλου άκρου, της τυφλής υποστήριξής τους. Sorry για το σεντόνι και ελπίζω να επικοινωνήσαμε λίγο καλύτερα! Υ/Γ Τις λέξεις «νόμιμο» και «απαγόρευση» εγώ τις είπα, όντως. Απλώς ήθελα να δω πώς ακριβώς σκέφτεσαι, δεν εννοούσα σε καμμία περίπτωση ότι τις είπες εσύ. Μπορεί όμως να τις υπονοούσες, γι’ αυτό ρώτησα. Ομοίως έτσι αισθάνομαι ότι ανταλλάσσεις σκέψεις με έναν συνάνθρωπο, η διαφορετική οπτική πάντα με βοηθά και πάντα την ακούω. Ναι το τόνισα και εγώ ότι είναι ρομαντική η σκέψη μου στον 21ο αιώνα και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ζω στην Ελλάδα και όχι στις ηνωμένες Πολιτείες. Αν και βλέπω ότι αυτή η δυτικότροπη υποκουλτούρα και χρηματολατρεία έχει υπερβεί τα σύνορά της και επεκτείνεται ταχέως σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, στην οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία πολύπαθη και οικονομικά ασθενή. Διαπιστώνω δε με λύπη μου ότι οι συνάνθρωποί μου μέρα με την μέρα γίνονται ολοένα και πιο σκληροί και ευερέθιστοι και τείνει να επικρατήσει η αντίληψη του πόσο "αξίζεις σε χρήμα" (βλέπε νεοπλουτισμό). Κλείνει η παρένθεση Το ανήθικο στην περίπτωση των πολλαπλών δραστηριοτήτων, έρχεται σε συνδυασμό με την εκ των πραγμάτων ανισότητα στην προσφορά των ίδιων ειδών, από την στιγμή που άλλος υποχρεώνεται σε επιβάρυνση που εσύ δεν έχεις. Είναι κλειστό το οικοσύστημα της Apple και είναι επιλογή σου να μπεις ή όχι. Το δε App store που αναφέρεις μην ξεχνάμε πως έχει μία προστιθέμενη υπεραξία που οφείλεται στους τρίτους δημιουργούς που βάζουν εκεί τις εφαρμογές τους. Αν όλοι οι δημιουργοί αυτοί απέσυραν αύριο τις εφαρμογές τους η Apple θα είχε την ίδια αξία; Το κόστος αποσβένεται από αυτήν την υπεραξία καθώς οι πολλές εφαρμογές ελκύουν χρήστες στο οικοσύστημα. Θα το επεκτείνω σε άλλο χώρο. Έχω μια γενική φοβία για οργανισμούς ιδιωτικούς των μεγεθών Apple, Google, Microsoft, Siemens, τράπεζες, κ.τ.λ. διότι έχουν αποκτήσει χρήμα-δύναμη-εξουσία κατά πολύ μεγαλύτερη από κράτη ολόκληρα, εκ των πραγμάτων λοιπόν η όποια πενιχρή και πετσοκομμένη δημοκρατία ζούμε, θεωρώ ότι είναι στα τελευταία της (αν δεν έχει θαφτεί ήδη) , καθώς αν μπορείς να τα κάνεις όλα κατασκευαστής, πάροχος υπηρεσιών, δημιουργός λογισμικού, κατασκευαστής αυτοκινήτων , κ.τ.λ. τι σε εμποδίζει να κυβερνήσεις και μία χώρα; Βλέπεις τους πολίτες σαν εργαζόμενους, βάζεις targets, bonus, και ξεκινάς το επιχειρηματικό πλάνο. Τραβάς και ένα brand name "ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε." και κλείσαμε... Το χόντρυνα αλλά πιστεύω ότι εκεί πάει το πράγμα. Επίσης μου αρέσει το σκεπτικό σου και συμφωνώ, περί αυτόματης απάντησης ή τυφλής ακολουθίας. Άλλωστε είχα στο παρελθόν iphone και το είχα βρει εξαιρετικά χρηστικό και user friendly. Ο λόγος που άλλαξα ήταν η τεχνική της "παρωχημένης τεχνολογίας" που εφαρμόζει η Apple αναγκάζοντάς σε να πας σε νέο προϊόν της. 2 ώρες πριν, Regulus είπε Δυο γάιδαροι μαλώνανε...... στου κασίδη το κεφάλι....!! Και ήλθε ο τρίτος να τους χωρίσει; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από ΝικήταςΤ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choulio Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δεδομένου οτι το App Store σαν ποσοστό αποτελεί κατω απο το 20% της αγορας των Store πως μπορει να κατηγορηθεί για μονοπώλιο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα