hdonoblepsias Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Καλησπέρα. Έχω πάρει κάποια course από udemy (codeigniter, jquery, react) και θεωρώ οτι τα πάω καλά. Φυσικά είναι ανεκτίμητη και η βοήθεια από την κοινότητα εδώ. Θεωρώ όμως οτι έχω μεγάλη αδυναμία και σε άλλα πράγματα όσο αφορά την υλοποίηση του εκάστοτε project. Πιο πολύ όσο αφορά τον τρόπο εργασίας και όχι το κομμάτι του κώδικα, της γλωσσας, των αλγόριθμων κλπ. Δηλαδή θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο course και πως να το αναζητήσω, που να με "μαθαίνει" πως να δουλέψω πριν ξεκινήσω να υλοποιώ το project και πως να αξιοποιώ κάποια εργαλεία. Με λίγα λόγια έχω την Α ιδέα. Τώρα ξεκινάω σε ένα host και γράφω php και πολλές φορές λέω "αμάν, καλύτερα να το έκανα αλλιώς". Δηλαδή ένα course που να μου δείξει: Πως σχεδιάζω ένα πρόγραμμα. Τι τεχνολογίες χρειάζομαι, γλώσσες, βδ κλπ Τον σχεδιασμό του αλγόριθμου Πως να χρησιμοποιώ GIT Πότε το ανεβάζω online Πως κανουμε σωστά τα comments Πως κάνω testing κλπ Δεν ξερω αν χρειάζεται κάτι άλλο. Με λίγα λόγια θέλω να κάνω καλή αρχή για αυτό που φτιάχνω, γιατί τώρα μου τυχαίνει άπειρες φορές να ξεκινάω κάτι και μετά από λίγο να αρχίζω τα "καλύτερα να το κάνω έτσι", και το αλλάζω συνέχεια, φοβάμαι να σβήσω και κάποιους κώδικες, μήπως έχω πρόβλημα αλλού, και στο τελός έχει γίνει ένα site που ναι μεν δουλεύει αλλά θεωρώ οτι είναι πολυ μα πάρα πολύ κακογραμμενο.
becoming_I Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Για σχεδιασμό θα πρότεινα να κάνεις ένα πρόχειρο σχέδιο σε χαρτί τι θες να κάνεις με αρκετές σημειώσεις. Σε γενικές γραμμές ξεκινάς να το γράφεις τοπικά. Εν συνεχεία το βάζεις σε ένα VCS σαν το github και δέχεσαι εκεί τις όποιες παρατηρήσεις και issues. Στο θέμα του αλγορίθμου είναι κάτι που απαιτεί διάβασμα και stackoverflow. Σχολίαζε όσο περισσότερο μπορείς τον κώδικα σου, θα σου χρησιμεύσει ειδικά όσο μεγαλώνει το project σου. Τώρα για το θέμα της γλώσσας προγραμματισμού αν αρχίζουμε να συζητάμε τώρα δε θα τελειώσουμε ούτε τη χρονιά που θα ξαναπάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Να τονίσω ότι δεν είμαι επαγγελματίας αλλά χόμπιτ. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από becoming_I 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Course πάνω σε αυτά που ζητάς δεν υπάρχει. Αυτά τα αποκτά κανείς με την εμπειρία. Πιο αναλυτικά: Πως σχεδιάζω ένα πρόγραμμα. Τι τεχνολογίες χρειάζομαι, γλώσσες, βδ κλπ Κάθε project έχει τις δικές του απαιτήσεις και η κάθε γλώσσα, DB κλπ. έχει τα δικά της συν + πλην. Σημαντικότατος παράγοντας είναι και το τι γνωρίζεις. Έστω ότι η Χ γλώσσα έχει αρκετά πράγματα που σε διευκολύνουν αρκετά στην ανάπτυξη της εφαρμογής που θέλεις. Παρόλα αυτά όμως εσύ δεν έχεις ιδέα για την γλώσσα αυτή, έχεις 2 επιλογές. Είτε ξεκινάς και την μαθαίνεις on-the-job, είτε πας στα "σίγουρα" με μια γλώσσα την οποία ήδη ξέρεις. Αν το project έχει deadline συγκεκριμένο, ίσως δεν αξίζει να ρισκάρεις να δουλέψεις με μια γλώσσα την οποία δεν γνωρίζεις. Αν πάλι το project είναι side-project τότε μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις. Τον σχεδιασμό του αλγόριθμου Αυτό δεν το έπιασα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό. Πως να χρησιμοποιώ GIT Ακόμη ένα εργαλείο που το μαθαίνεις από μόνος σου και παράλληλα με τα project που δουλεύεις. Βέβαια γιαυτό, υπάρχουν tutorials κλπ. Αλλιώς το δουλεύεις αν δουλεύεις μόνος, αλλιώς αν δουλεύεις σε ομάδα. Υπάρχουν κάποια άτυπα best practices αλλά ο καθένας όπως βολεύεται και όπως βολεύει την ομάδα. Πότε το ανεβάζω online Ακόμη μία προσωπική επιλογή. Άλλοι το ανεβάζουν αμέσως ή ανά τακτά διαστήματα για να τσεκάρουν ότι όλα πάνε καλά, άλλοι όταν ολοκληρωθεί. Το "σωστό" αυτές τις μέρες είναι να δουλεύει κανείς σε ένα docker container στο οποίο κάνει emulate το server περιβάλλον έτσι μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτό που δουλεύει local, θα δουλεύει και online. Πως κανουμε σωστά τα comments Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο course γιαυτό αλλά σίγουρα θα έχουν γραφτεί άρθρα γιαυτό. Παρόλα αυτά, πάλι έχει να κάνει με το project και την ομάδα ή το ίδιο το άτομο αν δουλεύει μόνος. Πως κάνω testing κλπ Τέλος για unit testing κλπ. έχουν γραφτεί tutorials, έχει άπειρα videos στο youtube. Όπως καταλαβαίνεις κάτι "ολοκληρωμένο" που να τα καλύπτει όλα δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλά tutorials τα οποία καλύπτουν τα περισσότερα από αυτά. Τα περισσότερα απαιτούν να τα δοκιμάσεις και να φας τα μούτρα σου. Αν δεν κάνουμε λάθη δεν θα μάθουμε. 1
hdonoblepsias Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όταν εννοω, περί σχεδίασης αλγόριθμου κλπ, ίσως δεν το έγραψα εγώ καλά. Αυτό που θέλω να πω είναι, η επιλογή του πότε και πως θα τραβήξει ή θα στείλει κάτι στην βάση, θα γίνει με rest ή soap api κλπ. Όσο αφορά τα deadlines κλπ, θέλω να πω οτί δεν δουλεύω κάπου και ούτε μάλλον θα δουλέψω. Με λίγα λόγια δεν λογοδοτώ σε κάποιο εργοδότη ή πελάτη. Θέλω απλά να υλοποιώ κάποιες δικές μου ιδέες, αλλά θέλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επειδή έχω πολλά στο μυαλό μου να υλοποιήσω, θέλω να οργανώσω καλύτερα το πριν για να μην πέφτω σε αδιέξοδο και σε ορισμένες περιπτώσεις χάνω πολύ χρόνο. Πχ να φτιάχνω κάτι με vanilla php, μετα να βλέπω οτι είναι καλύτερα με mvc pattern, μετά να βλέπω οτί είναι καλύτερα να δουλεύει σχεδόν όλο το site με ajax αντί για php με reload κλπ. Θελω δηλαδή να μάθω λίγο το τρόπο λειτουργίας ενός καλού προγραμματιστή και όχι το project σαν project. Ένα διαφορετικό παράδειγμα, και αντιστοιχιση μέσα σε παρενθέσεις με εναν προγραμματιστή, μήπως και γίνω λίγο πιο κατανοητός. Έστω οτι θέλω να γίνω μάγειρας (προγραμματιστής) και θέλω να κάνω ένα τραπέζι για 50 άτομα (project). Μπορώ να βρω και να φτιάξω 5-10 συνταγές (εντολές και κώδικες). ΟΚ, μπορώ να μάθω και κάποια βασικά, πως σοτάρουμε, πως φιλετάρουμε, πως τηγανίζουμε κλπ (εγκατάσταση xamp, επικοινωνία με βάση κλπ). Αυτό όμως που θέλω να μάθω, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι το πως επιλέγω την κατάλληλη πρώτη ύλη και προμήθευτές, (γλώσσες προγραμματισμού), πως θα οργανώσω τον χρόνο μου ωστε να υπολογίσω, τι θα φτιάξω πρώτα, τι μετά κλπ (πότε και πως θα τρέξω ένα κομμάτι κώδικα). Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω έτοιμο και τι πρέπει να φτιάξω από το μηδέν (libraries, copy-paste από Stackoverflow(?), 100% δικό μου custom κώδικα(?). Και άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας μάγειρας/σεφ εκτός από ΜΟΝΟ κάποιες συνταγες (δημιουρργία μενού, υπολογισμός κόστους, κέρδους και τιμών κλπ) Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από hdonoblepsias
.:Cabal:. Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Σε γενικές γραμμές αυτό που ζητάς ονομάζεται Software Analysis and Design. Πολύ πιθανόν να υπάρχουν courses online διότι διδάσκεται κανονικά στα ξένα πανεπιστήμια σαν module. Απλώς εσύ θα εφαρμόσεις και θα προσαρμόσεις την μεθοδολογία πάνω στο web programming.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα