Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την περασμένη Παρασκευή, χρήστες του Firefox αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την απενεργοποίηση επεκτάσεων (add-ons) που χρησιμοποιούν με τον αγαπημένο τους browser όπως ad-blockers, password managers και άλλων, εξαιτίας ενός ληγμένου πιστοποιητικού το οποίο δεν ανανεώθηκε στην ώρα του.

Η Mozilla προχώρησε πολύ γρήγορα στη διόρθωση του προβλήματος χωρίς να απαιτείται το κατέβασμα κάποιας νέας έκδοσης του Firefox, με τη λειτουργία των επεκτάσεων να ενεργοποιείται και πάλι, όμως αρκετοί χρήστες μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, οι οποίοι χρησιμοποιούν παλιές εκδόσεις του browser. Η τελευταία έκδοση του Firefox είναι η 66η όμως αρκετοί χρήστες έχουν επιλέξει για διαφόρους λόγους να χρησιμοποιούν παλιότερη έκδοση, όπως στην περίπτωση που κάποια επέκταση που χρησιμοποιούν σταμάτησε να ανανεώνεται ή επειδή χρησιμοποιούν παλιά έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος όπως τα Windows XP. 

Ήδη το Twitter έχει γεμίσει από αναφορές χρηστών που εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καλώντας τη Mozilla να διορθώσει το πρόβλημα και για τις παλαιότερες εκδόσεις του Firefox, με το ίδρυμα όμως να μην έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική δήλωση. Αν και οι τελευταίες διορθώσεις που κυκλοφόρησε η Mozilla έλυσαν το πρόβλημα και στη mobile έκδοση για Android, εντούτοις αρκετοί συνεχίζουν να έχουν θέματα. Σε αναλυτικό άρθρο, το ίδρυμα Mozilla προτείνει στους χρήστες να αποφύγουν οποιοδήποτε «κόλπο» προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή και σε επέκταση του σε συνδυασμό με την επίσημη διόρθωση.

Επιπλέον αναφέρει ότι «υπάρχουν εναπομείναντα ζητήματα τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε αλλά θέλαμε να κυκλοφορήσουμε τη διόρθωση πριν την έναρξη της εβδομάδας προκειμένου να μειώσουμε τον αντίκτυπο των απενεργοποιημένων επεκτάσεων».

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως με τον Firefox στην τελευταια εκδοση για windows 95 έχω πολλά προβλήματα...

Οι επεκτάσεις δε δουλεύουν και δε μπαίνει στο γιουτουμπ.

😃😃😃

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 2
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγω το ελυσα το προβλημα με τα προσθετα που μου ειχαν απενεργοποιηθει, πηγαινοντας στις ρυθμισεις / απορρητο & ασφαλεια και τικαροντας τα: "να επιτρεπεται στον firefox η αποστολη τεχνικων δεδομενων στη mozilla" και "να επιτρεπεται στο firefox να εγκαθιστα και να εκτελει μελετες"

Με αυτο το τελευταιο, ερχεται και εγκαθισταται μια διορθωση που εβγαλαν για αυτο το λογο.

Μολις δειτε οτι τα προσθετα ξανα ενεργοποιηθηκαν, πηγαινετε και απενεργοποιειτε τα παραπανω που ανεφερα..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου έτυχε σήμερα όταν μπήκα στο site του "θείου Jack" 😛 

αλλά δεν με έπιασε πανικός γιατί ότι "περίεργα" πρέπει να αποφύγω τα κόβει αυτόματα το router.

Δημοσ.

ήμαρτον, μπουρλότο στα addons με το που άνοιξα σήμερα το browser, μας ανάγκασαν να ανοίξουμε chrome,το λέω και ανατριχιάζω ....μπρρρρ

• Like 2
Δημοσ.

Το τελευταίο διάστημα αρχίζει να με εκνευρίζει πολύ ο chrome με το "έχω συμφωνήσει ήδη" και "τα αποδέχομαι όλα" όπως επίσης και με τα δικαιώματα σε flash, web cam που μου βγάζει. Γενικά πολύ μπλέξιμο για το τίποτα, με emails, συγχρονισμούς κ.λ.π

Σκέφτομαι να βάλω πάλι το firefox άλλα και σε αυτό είχα θέματα μέχρι πριν κάνα δυο μήνες που το χρησιμοποιούσα. Με βολεύει πολύ το περιβάλλον του chrome άλλα το τερματίζει.

Αν και βγαίνω εκτός εσείς τι δουλεύετε;

Δημοσ.
2 minutes ago, d4mage said:

Το τελευταίο διάστημα αρχίζει να με εκνευρίζει πολύ ο chrome με το "έχω συμφωνήσει ήδη" και "τα αποδέχομαι όλα" όπως επίσης και με τα δικαιώματα σε flash, web cam που μου βγάζει. Γενικά πολύ μπλέξιμο για το τίποτα, με emails, συγχρονισμούς κ.λ.π

Σκέφτομαι να βάλω πάλι το firefox άλλα και σε αυτό είχα θέματα μέχρι πριν κάνα δυο μήνες που το χρησιμοποιούσα. Με βολεύει πολύ το περιβάλλον του chrome άλλα το τερματίζει.

Αν και βγαίνω εκτός εσείς τι δουλεύετε;

Microsoft edge chromium και σώθηκες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, johncorfas είπε

Εγώ πάντως με τον Firefox στην τελευταια εκδοση για windows 95 έχω πολλά προβλήματα...

Οι επεκτάσεις δε δουλεύουν και δε μπαίνει στο γιουτουμπ.

windows 95????  γιατί δεν βάζεις windows 1.0 του 1985, νομίζω καλύτερα θα είναι ....

• Like 2
Δημοσ.

Σε linux μια χαρά δουλεύουν ολα.Δεν ξέρω αν ειναι θέμα λειτουργικού,απλα το αναφέρω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, PanPlus είπε

Σε linux μια χαρά δουλεύουν ολα.Δεν ξέρω αν ειναι θέμα λειτουργικού,απλα το αναφέρω.

Δεν ήταν θέμα λειτουργικού πχ το πρωί μου έβγαλε το πρόβλημα ο FF και ήμουν σε Linux pc. 

Μετά το update είναι μια χαρά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, warewolf είπε

Εγω το ελυσα το προβλημα με τα προσθετα που μου ειχαν απενεργοποιηθει, πηγαινοντας στις ρυθμισεις / απορρητο & ασφαλεια και τικαροντας τα: "να επιτρεπεται στον firefox η αποστολη τεχνικων δεδομενων στη mozilla" και "να επιτρεπεται στο firefox να εγκαθιστα και να εκτελει μελετες"

Με αυτο το τελευταιο, ερχεται και εγκαθισταται μια διορθωση που εβγαλαν για αυτο το λογο.

Μολις δειτε οτι τα προσθετα ξανα ενεργοποιηθηκαν, πηγαινετε και απενεργοποιειτε τα παραπανω που ανεφερα..

Σε μενα τουλαχιστον δεν ισχυει αυτο που γραφεις..Μπηκα,ειδα οτι ειναι τικαρισμενα ηδη αλλα δεν εγκατασταθηκε τιποτε,καμια διορθωση ...

ΥΓ:Κατεβασα τη νεα εκδοση 66.04 εκλεισα ff,τον ξανανοιξα και σε μερικα δευτερα επανηλθαν ολα οπως πριν..

Επεξ/σία από David20
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, David20 είπε

Σε μενα τουλαχιστον δεν ισχυει αυτο που γραφεις..Μπηκα,ειδα οτι ειναι τικαρισμενα ηδη αλλα δεν εγκατασταθηκε τιποτε,καμια διορθωση ...

Κοιτα αν εχεις την τελευταια εκδοση 66.0.4

Εμενα εφτιαξε το προβλημα εντος ολιγων ωρων.

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nhzt είπε

windows 95????  γιατί δεν βάζεις windows 1.0 του 1985, νομίζω καλύτερα θα είναι ....

windows 0.1 του 1979 έχει. Απλά θέλει να μας το παίξει μοντέρνος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...