Προς το περιεχόμενο

καθαρισμα ψυγειου υδροψυξης και υψηλες θερμοκρασιες

Runner25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Sheogorath said:

Οκ με έφτασες στο αμήν.

Να την χαρείς, δικό σου πρόβλημα (θα) είναι.

δεν ειναι οτι εισαι η ειμαι εγω λαθος ρε φιλε, απλα εχουμε διαφορετικη αποψη, χαλαρα :-)

Επεξ/σία από Runner25
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι λίγο παράξενος , αλλά πάντα έχω ένα φόβο σε οποιαδήποτε υδρόψυξη ... ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ και όχι μεταλικά,  όπως π.χ. τα αεροπορικού τύπου που μπορούν να αντικαταστήσουν τα μαμά πλαστικά μαρκούτσια στα σωληνάκια φρένων (αυτοκινήτων)  .

Οπουδήποτε γίνει η παραμικρή διαρροή ... μιλάμε για ΥΓΡΑ πάνω σε τυπωμένη πλακέτα ... τζιζ ... γειά σας ... χαίρετε ...

Αλλά με την αερόψυξη , αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος ... αφού η ψύκτρα ούτε τρυπάει , ούτε χάνει, ούτε ψοφάει . Αν ψοφήσουν τα ανεμιστήρια , αλλάζονται εύκολα και φθηνά. 

• Like 2

19 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Είμαι λίγο παράξενος , αλλά πάντα έχω ένα φόβο σε οποιαδήποτε υδρόψυξη ... ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ και όχι μεταλικά,  όπως π.χ. τα αεροπορικού τύπου που μπορούν να αντικαταστήσουν τα μαμά πλαστικά μαρκούτσια στα σωληνάκια φρένων (αυτοκινήτων)  .

Οπουδήποτε γίνει η παραμικρή διαρροή ... μιλάμε για ΥΓΡΑ πάνω σε τυπωμένη πλακέτα ... τζιζ ... γειά σας ... χαίρετε ...

Αλλά με την αερόψυξη , αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος ... αφού η ψύκτρα ούτε τρυπάει , ούτε χάνει, ούτε ψοφάει . Αν ψοφήσουν τα ανεμιστήρια , αλλάζονται εύκολα και φθηνά. 

Μαζί σου αλλά αν δεις full load GPU σε rendering πχ τους 36 βαθμούς... θα αλλάξεις γνώμη :P

15 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Μαζί σου αλλά αν δεις full load GPU σε rendering πχ τους 36 βαθμούς... θα αλλάξεις γνώμη :P

Υπάρχει υδρόψυξη (aio ή custom build) που να κρατάει μια GPU στους 36 βαθμούς ενώ είναι σε πλήρες φόρτο και σε περιβάλλον όπως το δικό μας;

• Like 1

4 λεπτά πριν, Carrion είπε

Υπάρχει υδρόψυξη (aio ή custom build) που να κρατάει μια GPU στους 36 βαθμούς ενώ είναι σε πλήρες φόρτο και σε περιβάλλον όπως το δικό μας;

Nαι, στο δικό μου το loop. Θα ψάξω να βρω screenshot, αν όχι θα ανεβάσω αφού δουλέψω ή παίξω καμια ώρα.

• Like 1

16 ώρες πριν, Runner25 είπε

να υποθεσω οτι ειχες καποια απο αυτες που μιλαμε στη κατοχη και φυσικα για να εισαι τοσο βεβαιος μαλλον θα ειχαμε και παραπλησια βλαβη, ονειρο ειστε

η εμπειρια μου παντως για οσους ενδιαφερονται ειναι οτι η thermaltake εχει εξαιρετικες επιδοσεις παρα πολυ αθορυβους ανεμιστηρες και εμενα σε τεστ σε full load με το intel burn test (η cpu Μου ειναι ενας 5820κ) εχει 4 με 5 ποιο χαμηλους βαθμους απο οτι ειχα με τη κορσαιρ

με τη κορσαιρ απο θεμα ποιοτητας κατασκευης και software ιδιως software δεν ειναι η πρωτη φορα που με ξενερωνει αλλα ειναι απαραδεκτοι σε μια ψυκτρα υποτιθεται Premioum μου βαζουν τους χειροτερους πραγματικα ανεμιστηρες,μα τη παναγια μονο στο λοου δεν ακουγονταν ελεος

Και οι high pressure και το ICUE μάπα?
Εμένα τελικά αφού δεν ακούω τίποτα πρέπει να μου έδωσαν Thermaltake υδρόψυξη με αυτοκόλλητα corsair.
Όσο γι αυτό το σάπιο πρόγραμμα το icue τι να πω... είναι για πολλές σφαλιάρες,αφού δεν κατάφερε να κάνει αυτό που κάνει της gigabyte να επιλέγεις τον φωτισμό για την κάρτα γραφικών και να σου δίνει μόνο της μητρικής τότε είναι για πέταμα.
Το κακό είναι ότι μερικοί ψηφίζουν κιόλλας :P

20 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Nαι, στο δικό μου το loop. Θα ψάξω να βρω screenshot, αν όχι θα ανεβάσω αφού δουλέψω ή παίξω καμια ώρα.

Δεν χρειάζεται (δεν το έγραψα ειρωνικά) να παιδεύεσαι για να μου το αποδείξεις.

Απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση. Στο άθλημα ήμουν για πολλά χρόνια με νερά σε cpu, motherboard, gpus κτλ κτλ. Ποτέ δεν είχα δει τέτοια θερμοκρασία σε full load ή έστω να πλησιάσω σε αυτό το νούμερο.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Carrion είπε

Δεν χρειάζεται (δεν το έγραψα ειρωνικά) να παιδεύεσαι για να μου το αποδείξεις.

Απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση. Στο άθλημα ήμουν για πολλά χρόνια με νερά σε cpu, motherboard, gpus κτλ κτλ. Ποτέ δεν είχα δει τέτοια θερμοκρασία σε full load ή έστω να πλησιάσω σε αυτό το νούμερο.

Δεν έχω έτοιμο, μόνο κάτι idle 14άρια στην μέση του χειμώνα :P

Δεν είναι κόπος, έχω HWMonitor ανοικτό απο πίσω και θα δούμε.

• Like 2

• Moderators
56 minutes ago, Carrion said:

Κι εγώ με τα ανεμιστήρια λίγο πάνω από τη μέση κάπου 38° έβλεπα (με 19C ambient) peak σε πολύωρο gaming, και στην 1080Ti overclocked μάλιστα, που δε την λες καρτούλα που καίει 100W...

Τώρα ο Sheo αναφέρει κάτι για 14°C idle, άρα ambient πιο κάτω, άρα μάλλον στο μπαλκόνι το χειμώνα αναφέρεται 😛

Όσο για τον TS, και μόνο που εκφράζεται έτσι ("στο διαολο" κλπ) καταλαβαίνετε ότι είναι biased άρα τι ασχολείστε απορώ 😛 

27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Δεν έχω έτοιμο, μόνο κάτι idle 14άρια στην μέση του χειμώνα :P

Δεν είναι κόπος, έχω HWMonitor ανοικτό απο πίσω και θα δούμε.

Σε igloo μενεις? :P

1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Σε igloo μενεις? :P

Ξάνθη, γύρισα απο διακοπές στο εξωτερικό για Χριστούγεννα και είχε τελειώσει το πετρέλαιο... :P

Νοτ γκουν μαι φρεντ.

Τότε είχε load 26 βαθμούς :P

Λοιπόν, τάση πάει και πιο πάνω αλλά δεν το μετράει το HWmonitor. Οι θερμοκρασίες είναι σωστές όμως.

Με τους ανεμιστηρες στο αθόρυβο (~530rpm)

titan temps.JPG

• Like 1

Στις 16/5/2019 στις 10:38 ΠΜ, Stamer είπε

Όπως ευγενικά είπε ο sheo, εσύ θα πάρεις αυτά από αυτούς.. Αυτό που ζητάνε (και θα το ζητούσαν ΟΛΟΙ οι άλλοι επίσης) είναι το προβληματικό κομμάτι. Το εξετάζουν, επιβεβαιώνουν και προχωράνε στην αντικατάσταση. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα (από πάντα). Αυτό είναι και το λογικό. Αυτά τα άσχημα έχει το rma, τι να κάνουμε, γι'αυτό το ξορκίζουμε!

Δεν ισχυει. Steelseries τους ειπα οτι μου χαλασε το mouse και μου στειλανε αλλο. Μια φωτο μου ζητησαν να δειξω οτι ειναι σπασμενο και αυτα....

Στις 22/5/2019 στις 4:56 ΜΜ, Runner25 είπε

αμα δε θες ψηλε να μην απαντας και να μην  συμετεχεις οκ?

σημερα πηρα τον υπολογιστη με τη φλοε ρινγκ και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, πολυ καλυτεροι ανεμιστηρες, της κορσαιρ κανανε σαν υδροπλανο και επισης εχω χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε φουλ λοαντ γενικα μεχρι τωρα μονο καλα βρισκω να πω

οι ανεμιστηρες εντωμεταξη τους εχω στο τερμα και ισα που ακουγονται οπως και η αντλια ειναι πιο πολλων στροφων απο κορσαιρ αλλα και παλι δεν ακουγεται
φυσικα εδω μεσα σας ξερω μερικους χωρις να εχετε ενα προιον σχολιαζεται και κανετε και κριτικη, ποσο ελεος δηλαδη

αντε και οποιος θελει να παρει κορσαιρ...

Αν δεν ακουγεται με τα ανεμιστηρια στο τερμα ή κουφος εισαι ή το τερμα ειναι ~1000rpm. Τριτη επιλογη ειναι να ψευδεσαι αλλα δεν θελω να σε προσβαλω. 

PS1. Οντως, η Corsair που εχεις στο τερμα ειναι 2100rpm (με 140αρια fans μαλιστα) ενω η TT στα 1400. Λογικο ειναι να μην κανουνε θορυβο αφου σπρωχνουν τον μισο αερα :P Βαλε και την Corsair στις ιδιες στροφες, ουτε αυτη θα κανει θορυβο.

20 ώρες πριν, Runner25 είπε

με τη κορσαιρ απο θεμα ποιοτητας κατασκευης και software ιδιως software δεν ειναι η πρωτη φορα που με ξενερωνει αλλα ειναι απαραδεκτοι σε μια ψυκτρα υποτιθεται Premioum μου βαζουν τους χειροτερους πραγματικα ανεμιστηρες,μα τη παναγια μονο στο λοου δεν ακουγονταν ελεος

Στο low σπρωχνουνε περισσοτερο αερα απο οτι της thermaltake στο full, εξου και ο θορυβος. Γενικα δεν υπαρχουν ανεμιστηρες που κανουν θορυβο και ανεμιστηρες που δεν κανουν. Ολα τα ανεμιστηρια +-10% ιδια ειναι (μιλαω για τα high quality, οχι fans απο τα lidl). Οσο περισσοτερο αερα σπρωχνουνε τοσο πιο πολυ θορυβο κανουνε. 

55 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Δεν ισχυει. Steelseries τους ειπα οτι μου χαλασε το mouse και μου στειλανε αλλο. Μια φωτο μου ζητησαν να δειξω οτι ειναι σπασμενο και αυτα.... 

Άλλο το ποντίκι άλλο η υδρόψυξη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...