Pwpwpw Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Καλησπεριζω την παρεα. Θελει ο αδερφος μου να παρει ενα κινητο τηλεφωνο και διαιουτε αγορα με τιμολογιο, γλιτωνωντας ετσι το φπα. Πηρα τηλεφωνο να ρωτησω την διαδικασια σε ενα κατασταστημα στο σκρουτζ και μου εξηγησε οτι πρπει να στειλω με mail καποια απαραιτητα διαιολογητικα, τα οποια θα επεξεργαστη το τμημα του λογιστηριου πραγμα το οποιο θα παρει απ οτι μου ειπανε 30 ημερες περιπου. Επειδη δεν εχω ιδεα πανω στο θεμα, τοσο μεγαλο διαστημα χρειαζεται να ολοκληρωθει η διαδικασια η ειναι θεμα του συγκεκριμενου καταστηματος? Επισης οταν λενε ενα μηνα, δηλαδη εγω στελνω σημερα τα χαρτια κανω παραγγελια και πρπει να περιμενω 1 μηνα να ολοκληρωθει η διαιδικασια για να παραλαβω την συσκευη? Και αν οντως πρπει να αναμενω τοσο διαστημα, αν στο μηνα που θα μεσολαβησει αλλαξει η τιμη του προιοντος προς τα κατω τι γινετε?
saruman123 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Σε κάθε μαγαζί υπάρχει αυτό "ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΒΑΣΕΙ ΠΟΛ. 1150" Διάβασε τη λέει. 1
Pwpwpw Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, saruman123 είπε Σε κάθε μαγαζί υπάρχει αυτό "ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΒΑΣΕΙ ΠΟΛ. 1150" Διάβασε τη λέει. To εχω διαβασει αλλα και παλι μου φαινεται παραξενο.Δηλαδη πρπει να στειλω σημερα τα χαρτια και απο κει και περα πρπει να περιμενω ενα ολοκληρο μηνα εως να γινει εγκριση. Για αυτο ρωταω αν λειτουργουν ολα τα καταστηματα ετσι η ειναι και θεμα καταστηματος, αν εχετε αναλογες εμπειριες. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Tα καταστηματα στο σκρουτζ λενε τετοιες παπατζες για να αποφυγουν εκδοση τιμολογιου.Γιατι ειναι γνωστο οτι πουλανε φτηνα , και καβατζωνουν το φπα και μετα κλεινουν και ξανα-ανοιγουν με αλλη επωνυμια.Βουιξε ο τοπος καποια στιγμη με αυτην την τακτικη τους.Αρα για να τσιμπησουν το φπα , τους συμφερει εκδοση λιανικης αποδειξης και οχι τιμολογιου και για αυτο δημιουργουν προβληματα.Διοτι η εκδοση τιμολογιου για φορητα/κινητα/ταμπλετς σημαινει οτι δεν υπαρχει φπα απο καμμια μερια (πωλητη/αγοραστη) , οποτε δεν υπαρχει φπα να καβατζωσει το καταστημα. Απο την αλλη στις μεγαλες αλυσιδες η δουλεια γινεται γρηγορα και ευκολα αλλα προφανως μιλαμε για αλλες τιμες.Οσες φορες εχω παρει κινητο με τιμολογιο απο public/plaisio η δουλεια εγινε αμεσα.Μια φορα μονο το public πηγε να το κουρασει λεγοντας οτι τα εγγραφα εχουν ισχυ 7 ημερων και πρεπει να τους τα ξαναπαμε...ενω τα ειχαν ηδη..αλλα αυτο ειναι πταισμα.Απλα τα εχεις εκτυπωμενα 2-3 φορες και εισαι καλυμμενος. Τελος τα εγγραφα που χρειαζονται ειναι εκκαθαριστικο και ενα εγγραφο απο το taxisnet που δειχνει οτι η επιχειρηση ειναι ενεργη και υπαγομενη σε φπα. 2
slk200gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 οποιος σου λεει πανω απο 3 μερες απλα δεν θελει να το κανει,αποδεδειγμενα και μετα απο 30 μερες (η τις πολλες μερες που θελει )θα σε αποριψουν με καποια χαζη δικαιολογια,,η διαδικασια κραταει λιγοτερο απο 10 λεπτα ,να καταλαβεις οτι χρειαζεται 3 χαρτια να προσκομισεις αν πας κοτσοβολο η μεντια μαρκετ χρειαζοναι 3 λεπτα για την εγκριση,για να μην σου σπανε τα @@ παρτο με φπα ετσι και αλλιως εκπιπτει 1
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, slk200gr είπε για να μην σου σπανε τα @@ παρτο με φπα ετσι και αλλιως εκπιπτει Δεν ξερω αν γινεται...δηλ να πας και να πεις "γεια σας θελω να αγορασω κινητο με τιμολογιο αλλα να μην υπαχθει η φαση στον νομο ταδε , που δεν υπαρχει φπα για κανεναν μας"....ειναι και θεμα ενημερωσης πωλητων/ταμειων...εχω διαπιστωσει οτι δεν ξερουν ολοι τα ιδια Μπορει μια τετοια πωληση να μπαινει αυτοματως στον νομο ταδε..αρα θελει 1. εγγραφα 2.μη-υπαρξη φπα...δεν ξερω τι ισχυει δηλ στα σιγουρα , αλλα ουτε και τα καταστηματα... 1
slk200gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 27 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν ξερω αν γινεται...δηλ να πας και να πεις "γεια σας θελω να αγορασω κινητο με τιμολογιο αλλα να μην υπαχθει η φαση στον νομο ταδε , που δεν υπαρχει φπα για κανεναν μας"....ειναι και θεμα ενημερωσης πωλητων/ταμειων...εχω διαπιστωσει οτι δεν ξερουν ολοι τα ιδια Μπορει μια τετοια πωληση να μπαινει αυτοματως στον νομο ταδε..αρα θελει 1. εγγραφα 2.μη-υπαρξη φπα...δεν ξερω τι ισχυει δηλ στα σιγουρα , αλλα ουτε και τα καταστηματα... και εγω νομιζα οτι δεν γινεται αλλα τελικα γινεται κανονικα και νομιμα ,ρωτησα τον λογιστη μου ο οποιος για σιγουρια ρωτησε στην εφορια 1
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, slk200gr είπε οποιος σου λεει πανω απο 3 μερες απλα δεν θελει να το κανει,αποδεδειγμενα και μετα απο 30 μερες (η τις πολλες μερες που θελει )θα σε αποριψουν με καποια χαζη δικαιολογια,,η διαδικασια κραταει λιγοτερο απο 10 λεπτα ,να καταλαβεις οτι χρειαζεται 3 χαρτια να προσκομισεις αν πας κοτσοβολο η μεντια μαρκετ χρειαζοναι 3 λεπτα για την εγκριση,για να μην σου σπανε τα @@ παρτο με φπα ετσι και αλλιως εκπιπτει Λάθος, αν το πάρεις με ΦΠΑ, ο ΦΠΑ δεν εκπίπτει. ΠΟΛ 1150/2017: "4. Σε περίπτωση που ενώ συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 39α ληφθούν τιμολόγια με Φ.Π.Α., από υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους, επισημαίνεται ότι για το Φ.Π.Α. των τιμολόγιων αυτών δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης. " Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Physics_Rulez 1
Pwpwpw Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mphxths είπε Tα καταστηματα στο σκρουτζ λενε τετοιες παπατζες για να αποφυγουν εκδοση τιμολογιου.Γιατι ειναι γνωστο οτι πουλανε φτηνα , και καβατζωνουν το φπα και μετα κλεινουν και ξανα-ανοιγουν με αλλη επωνυμια.Βουιξε ο τοπος καποια στιγμη με αυτην την τακτικη τους.Αρα για να τσιμπησουν το φπα , τους συμφερει εκδοση λιανικης αποδειξης και οχι τιμολογιου και για αυτο δημιουργουν προβληματα.Διοτι η εκδοση τιμολογιου για φορητα/κινητα/ταμπλετς σημαινει οτι δεν υπαρχει φπα απο καμμια μερια (πωλητη/αγοραστη) , οποτε δεν υπαρχει φπα να καβατζωσει το καταστημα. Απο την αλλη στις μεγαλες αλυσιδες η δουλεια γινεται γρηγορα και ευκολα αλλα προφανως μιλαμε για αλλες τιμες.Οσες φορες εχω παρει κινητο με τιμολογιο απο public/plaisio η δουλεια εγινε αμεσα.Μια φορα μονο το public πηγε να το κουρασει λεγοντας οτι τα εγγραφα εχουν ισχυ 7 ημερων και πρεπει να τους τα ξαναπαμε...ενω τα ειχαν ηδη..αλλα αυτο ειναι πταισμα.Απλα τα εχεις εκτυπωμενα 2-3 φορες και εισαι καλυμμενος. Τελος τα εγγραφα που χρειαζονται ειναι εκκαθαριστικο και ενα εγγραφο απο το taxisnet που δειχνει οτι η επιχειρηση ειναι ενεργη και υπαγομενη σε φπα. Το καταλαβα μετα και εγω οτι ελεγε μπαρουφες, διοτι πριν καμια ωρα πηρα στο πλαισιο τηλεφωνο και δεν μου ειπε τετοια κουλα. Μου ειπε ο ανθρωπος ελα απ το καταστημα, εχε μαζι σου την ταυτοτητα και ενα εγγραφο που ζητησε απο ταχισ νετ και κανεις επιτοπου την αγορα. Οι κυριοι στο σκρουτζ θελουν 30 μερες να ελεγξουν μια κολα χαρτι. Ενταξυ κανει μπαμ οτι τα καταστηματα απο σκρουτζ προσπαθουν να αποφυγουν αγορες με τιμολογιο.Σε 3 πηρα τηλεφωνο, το πρωτο μου ειπε οτι θελει 30 μερες για να ελεγξει 2 σελιδες χαρτι, το δευτερο 10 εργασιμες αφοτου κανω την παραγγελια και μπορω να παραγγειλω μονο αν και εφοσον υπαρχει αμεσα διαθεσημο στο καταστημα αλλιως πρπει να περιμενω οοοταν υπαρξει, και το 3ο 15 εργασιμες και τα 3 καταστηματα καναν λογο για φορτο εργασιας του λογιστηριου😂 Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μου έχει συμβεί και μένα 3 φορές σε καταστήματα του skroutz. Νομίζω πως η πλατφόρμα θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνει συστάσεις ή να τους πετάξει εκτός.
Pwpwpw Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε Μου έχει συμβεί και μένα 3 φορές σε καταστήματα του skroutz. Νομίζω πως η πλατφόρμα θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνει συστάσεις ή να τους πετάξει εκτός. Επειδη μου κινησε την περιεργεια εκανα μια απλη αναζητηση στο google σχετικα με σκρουτομαγαζα και αγορα με τιμολογιο. Απ οτι φαινεται προσπαθουν αυτα τα καταστηματα να αποφυγουν αγορες με τιμολογιο με καθε δυνατο τροπο. Βασικα δν ξερω καν αν θα καταφερει να αγορασει καποιος χωρις φπα απο αυτα τα καταστηματα γιατι καποια δικαιολογια θα βρουν να σκαρφιστουν απο αυτα που εχω διαβασει, τουλαχιστον απ τα πρωτα καταστηματα της αναζητησης που ειναι αυτα με τια καλες/χαμηλες τιμες. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Βασικα δν ξερω καν αν θα καταφερει να αγορασει καποιος χωρις φπα απο αυτα τα καταστηματα γιατι καποια δικαιολογια θα βρουν να σκαρφιστουν απο αυτα που εχω διαβασει, τουλαχιστον απ τα πρωτα καταστηματα της αναζητησης που ειναι αυτα με τια καλες/χαμηλες τιμες. Σε συμπληρωση αυτων που εγραψα , σκεψου οτι καποια εποχη ειχανε 2 και καποια στιγμη 3 διαφορετικες τιμες για το ιδιο προιον. Τιμη για αποδειξη λιανικης (η τιμη που θα φανε το φπα) , τιμη τιμολογιου και τιμη τιμολογιου για τις περιπτωσεις που υπαγονται στον νομο μη αποδοσης φπα. Οταν σε ενα σκρουτζομαγαζο πηγαμε πιο πολυ για να κανουμε μανουρα...το παιζανε μαλακες..Δεν ειναι εδω ο υπευθυνος..η δευτερη τιμη ειναι η "web τιμη" , για να δικαιολογησουν την υπαρξη δευτερης τιμης και ενα καρο μαλακιες. 2
xp-user Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 23 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Καλησπεριζω την παρεα. Θελει ο αδερφος μου να παρει ενα κινητο τηλεφωνο και διαιουτε αγορα με τιμολογιο, γλιτωνωντας ετσι το φπα. Πηρα τηλεφωνο να ρωτησω την διαδικασια σε ενα κατασταστημα στο σκρουτζ και μου εξηγησε οτι πρπει να στειλω με mail καποια απαραιτητα διαιολογητικα, τα οποια θα επεξεργαστη το τμημα του λογιστηριου πραγμα το οποιο θα παρει απ οτι μου ειπανε 30 ημερες περιπου. Επειδη δεν εχω ιδεα πανω στο θεμα, τοσο μεγαλο διαστημα χρειαζεται να ολοκληρωθει η διαδικασια η ειναι θεμα του συγκεκριμενου καταστηματος? Επισης οταν λενε ενα μηνα, δηλαδη εγω στελνω σημερα τα χαρτια κανω παραγγελια και πρπει να περιμενω 1 μηνα να ολοκληρωθει η διαιδικασια για να παραλαβω την συσκευη? Και αν οντως πρπει να αναμενω τοσο διαστημα, αν στο μηνα που θα μεσολαβησει αλλαξει η τιμη του προιοντος προς τα κατω τι γινετε? Οικονομική Αστυνομία ...και αστους να τρεχουν αυτοι.
Pwpwpw Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, xp-user είπε Οικονομική Αστυνομία ...και αστους να τρεχουν αυτοι. Ναι πολυ που θα τρεχουν. Ο @mphxths στο πιο πανω ποστ ανεφερει ενα περιστατικο που εγινε παλαιοτερα αν καταλαβα καλα, οποτε δεν ειναι καινουργια αυτη η τακτικη αλλα παλια αν καταλαβα σωστα το μυνημα. Οποτε αν το κρατος ηθελε να το καταπολεμησει σοβαρα θα το ειχε κανει ηδη. Μολις πηρα τηλεφωνο σε αλλα γνωστη αλυσιδα καταστηματων για ερωτηση αγορας κινητου με τιμολογιο χωρις φπα. Ο τυπος στο τηλεφωνο δεν ειπε τιποτε το τρελο τα παρουσιασε πανευκολα τα πραγματα. Κανεις λεει την παραγγελια και μολις φτασει, ερχεσαι απ το καταστημα να παραλαβεις εχωντας μαζι ταυτοτητα και ενα εγραφα απ το taxisnet, γινετε επιτοπου αφαιρεση φπα της τιμηε, πληρωνεις το χρηματικο ποσο που αντιστοιχει, παιρνεις την συσκευη και φευγεις. Καταστημα στο σκρουτζ, περαν των 30 ημερων μου μου ζητησε οτι χρειαζεται να εξεταστουν τα εγραφα λογο φορτου εργασιας του λογιστηριου, μου ζητησε και μια υπευθευθηνη δηλωση υπογεγραμμενη οτι δεν εχω κανει αλλη αγορα ηλεκτρονικης συσκευης με τιμολογιο εντος του ετους. Τι αλλο θα ακουσουμε. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα