Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω έναν imac 21,5  με εναν ssd για κεντρικό και εναν hdd για τα αρχεία, σε caddy, εκει που ήταν το cdrom. Συνήθως το έχω σε sleep mode. Σήμερα το έκλεισα και το ξαναάνοιξα κανονικά (μετά από κανα εξάμηνο). Οπως όμως τον ανοιξα, μου λέει οτι στο δίσκο "files" (ο hdd δηλαδή), δεν  θα μπορώ να κάνω edit αρχεία κλπ. Όντως πήγα να δοκιμάσω να κάνω για παράδειγμα rename ένα αρχείο η φάκελο και δεν μου ανοίγει επιλογή. Ο δισκος φαίνεται οκ ομως, τρέχει τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Στο βοήθημα δίσκων, φαίνεται έτσι "SATA εσωτερικός φυσικός τόμος • Mac OS Extended"

Τι μπορώ να δοκιμάσω, χωρίς όμως να σβηστεί τίποτα? Έχει πολλά αρχεία μέσα.

Επεξ/σία από sinikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mac OS extended journaled ή σκέτο MAC os extended?

Δες μήπως με το disk utility κανείς κάποιο restore ή κάποιο image του δίσκου κάπου για να σώσεις τα αρχεία , γιατί το φορματ δεν το γλυτωνει. 

Ποιο λειτουργικό έχεις και γιατί δεν χρησιμοποιείς το timemachine backup ,παρά περιμένεις ποτέ θα τα παίξει ο σκληρός και να ψάχνεις λύση να σώσεις τα αρχεία σου?

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Θα σου απαντούσα...κλασσική περίπτωση βλάβης.

α)Έχεις τον σκληρό μήπως διαμορφωμένο σε NTFS? Από κάποια ανανέωση, το πρόγραμμα (τύπου Tuxera NTFS) κλείδωσε. 

β)Αυτό έγινε μήπως μετά από update όπου άλλαξε το filesystem? Τότε αντίγραφο των δεδομένων σε άλλο δίσκο και επαναδιαμόρφωση.

Ελπίζω να βοήθησα. Για περισσότερα στείλε pm

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/5/2019 στις 10:06 ΜΜ, Atsumbalos είπε

Θα σου απαντούσα...κλασσική περίπτωση βλάβης.

α)Έχεις τον σκληρό μήπως διαμορφωμένο σε NTFS? Από κάποια ανανέωση, το πρόγραμμα (τύπου Tuxera NTFS) κλείδωσε. 

β)Αυτό έγινε μήπως μετά από update όπου άλλαξε το filesystem? Τότε αντίγραφο των δεδομένων σε άλλο δίσκο και επαναδιαμόρφωση.

Ελπίζω να βοήθησα. Για περισσότερα στείλε pm

Σου έχω στείλει πμ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...