Προς το περιεχόμενο

Καταστροφή IDE controller = Καταστροφή partition?

ctassos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι γνωρίζουν ας πούνε καμιά ιδέα γιατί έχω απογοητευτεί.

Τα XP πετάξανε μια μπλε οθόνη και από τότε δεν bootάρουν. Προσθέτοντας ένα δεύτερο άδειο δίσκο και προσπαθώντας να κάνω setup τα XP εκεί, κολλάει στο inspecting your computer's configuration, ακριβώς πριν μπει στο DOS setup. Βγάζοντας τον δίσκο μου με την αρχική εγκατάσταση και αφήνοντας μόνο τον δεύτερο (άδειο) μπαίνει στο setup αλλά κολλάει μετά το F8 - license agreement εκεί που κοιτάει τους δίσκους για παλιότερη εγκατάσταση. Οπότε θεωρώ ότι πέθανε ο IDE controller ή η mobo συνολικά.

Βάζω λοιπόν το δίσκο μου σε άλλο pc και αρχίζω να σώσω τι έχει μέσα. Τα XP βλέπουν το δίσκο που έχει 2 partitions. Το δεύτερο 100gb ΟΚ, το πρώτο me windows + prog files 20gb όχι. Βλέπουν και καλά το drive f: αλλά δεν το ανοιγουν. Στα properties του, λένε file system: raw και ότι είναι γεμάτος (ενώ είναι ntfs και έχει χώρο άδειο). Το partition magic 8 λέει ότι είναι ntfs γεμάτος. επίσης δεν τον κάνει copy αλλού ούτε chkdsk. Δοκιμάζω τα προγράμματα της Ontrack που σκανάρουν το δίσκο με surface scan και μου λένε ότι είναι ΟΚ.

Δοκιμάζω για partition recovery to MBRWORKS από το γνωστό τοπικ που έχει σώσει κόσμο και κοσμάκη, δεν κάνει τίποτα. Αφού ξαναφτιάξει το ΜΒR τα windows τα ίδια μου λένε. Δοκιμάζω και άλλα προγράμματα για partition recovery, κανένα αποτέλεσμα. Αποφασίζω να κάνω data recovery μπας και σώσω τα αρχεία. Το Easyrecovery professional κολλάεί στα 109 αρχεία για ώρες και δεν συνεχίζει. Κάνα δυό άλλα προγράμματα επίσης κολλάνε. Τελικά το File Scavenger βρίσκει όλα τα folders με αρχεία μέσα, τα κάνει recover αλλά σύνολο μου έδωσε 2-3gb ενώ έπρεπε να δώσει καμία 10αρία. Επειδή πήρα τα email μου από το φάκελο \\recovered\Documents and Settings\username\Application Data\Thunderbird\Profiles και τα έβαλα σε άλλο pc, είδα ότι δεν σώθηκαν όλα τα email. Φαντάζομαι ότι τα παλιά τα αποθηκέυει κάπου συμπιεσμένα σε ένα αρχείο .mbox και αυτό δεν σώθηκε.

Sorry που σας κούρασα, κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Κυρίως με νοιάζει να κάνω πλήρες data recovery για τα mail μου, και δευτερευόντως να καταλάβω τι έχει χαλάσει στο αρχικό pc. (Επίσης θα ήθελα έναν τρόπο να πάει ο φάκελος documents and settings κάπου αλλού για το μέλλον)

Edit: Μόλις παρατήρησα ότι και από τα 2gb που έκανε recover, τα περισσότερα είναι άχρηστα, αφού έχει κόψει πολλά αρχεία στα 64kb. Πιθανότατα αυτό έγινε και με τα mailboxes που ήταν μεγάλα.

Δημοσ.

loipon min anisixeis psakse kai bres to "Restorer2000 v2.0" kai bale ton skliro sou se kapoion gnosto sou pou na exei arketo xoro....to programma ayto briskei kai ta xamena partitions kai oti allo fantasteis alla thelei arketei ora.afou ta brei antigrapseta ston SAFE skliro kai formare....meta ellekse ligo kai tis mnimes sou mazi me ola ayta pou fantazesai.an sou kanei problima kati kai ston formarismeno skliro tote kati apo auta ftaiei...Good Luck

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...