Stamer Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Καλησπέρα... αν και δεν τρέφω πολλές ελπίδες να πάρω απάντηση για το παρακάτω θέμα μου (ειδικά valid απάντηση )... το προσπαθώ. Το λοιπόν... είχα το κουτί evolv x ωραίο και χαρωπό με όλα τα rgb του μια χαρά σε motherboard παλιότερο χωρίς καν ARGB headers κ.λ.π. Για όσους δεν γνωρίζουν, το evolv x έχει κουμπιά πάνω στο case που ρυθμίζεις απευθείας mode/χρώματα χωρίς εξάρτηση από άλλο component. Στήνοντας νέο hardware (όλα τα components εκτός από το ίδιο το κουτί και τους phanteks ανεμιστήρες) συμβαίνει το εξής: 1. Xωρίς να έχω συνδεδεμένο το d-rgb καλώδιο που πηγαίνει στο αντίστοιχο motherboard 5v pin, ΔΕΝ δουλεύει κανένα led του κουτιού! (WTF!) 2. Έχοντας συνδεδεμένο το drgb καλώδιο του κουτιού στην MB, δουλεύει (κάποιες φορές) το πλαϊνό led strip του κουτιού και καθόλου τα μπροστινά strips. Δεν δίνω τόσο βάση στο 2 γιατί παίζονται συμβατότητες κ.λ.π. Με ενδιαφέρει όμως το 1 και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου πως είναι δυνατόν να μην δουλεύει κανονικά (αφου στην ουσία είναι ανεξάρτητα παντελώς το ένα με το άλλο). Το μόνο που δεν δοκίμασα (αν και δεν δίνω πιθανότητες λύσης πάνω από 1%) είναι να αλλάξω καλώδιο και θύρα sata (που παίρνουν ρεύμα αυτά τα μπινελίκια του κουτιού) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μηπως δεν εχουν ρευμα? Και στο προηγουμενο build, παλι απευθειας απο mb επαιρναν ρευμα ή απο 4 pin molex? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Το κουτί έχει εναν sata power connector για ρεύμα (δίνει στα led, στο hub κ.λ.π.). Αφού τα υπόλοιπα που βασίζονται σε αυτό το ρεύμα παίζουν (2 ανεμιστηρες στο hub, 2 rgb halos και το πλαϊνό led strip), θεωρώ οτι είναι ok από ρεύμα (αν και αύριο θα δοκιμάσω να αλλάξω καλώδιο και θέση στο τροφοδοτικό για το sata του κουτιού. Το μόνο άλλο sata που έχω στην ίδια "πλεξούδα" sata με το ρεύμα του κουτιού, είναι η υδρόψυξη. Στο προηγούμενο δεν είχαν καμία σύνδεση με το mb, ήταν αδύνατον (παρά μόνο το καλώδιο του hub του κουτιού σε ένα fan header του mb για να ρυθμίζω τους ανεμιστήρες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Τωρα ειδα απο το manual οτι οντως παιρνει ρευμα απο sata cable -> psu. Επισης μηπως ειναι απλα κλειστα? Βλεπω παρατεταμενα 2 sec κλεινουν τα μπροστινα, αλλα 2 κλεινουν ολα (μεσω του mode button). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δυστυχώς το δοκίμασα και αυτό (καμια 20αρια φορές ). Είμαι σίγουρος οτι δεν έχω κάψει τίποτα καθώς δεν το έβαλα ποτέ σε πάνω απο 5volt pin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δεν κατάφερα να βγάλω άκρη... το μόνο σίγουρο δεδομένο είναι οτι το πλαϊνό led και τα halos παίζουν μόνο όταν είναι συνδεδεμένα στην motherboard και αυτό επειδή παίρνουν το απαραίτητο ρεύμα απο εκεί. Το sata power connection του κουτιού έχει το black out δηλαδή... Για εγχειρήσεις κουτιού από την αρχή ΔΕΝ είμαι. Θα ψάξω κανα τεχνικό οδηγό για το panel/leds του κουτιού και βλέπουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Έστειλα τον καημό μου στην phanteks και θα μου στείλουν άλλο power board λέει. Αναμονή λοιπόν... πάντως δεν πρόκειται να τα ξανασυνδέσω με το mb γιατί το diffusion που κάνει το case στα led είναι μακράν καλύτερο έτσι κι αλλιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα