papoys1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) H Renault πάντα είχε καλό ΄όνομα στα μικρά αυτοκίνητα. Από το Renault 5 με τις ταχύτητες στο ταμπλώ το οποίο εξελίχθηκε με την κομμένη όμορφη πίσω όψη από τα οποία αρκετά κυκλοφορούν ακόμη στους δρόμους το οποίο αντικαταστάθηκε με το clio το οποίο κυκλοφορεί στους δρόμους σχεδόν 30 χρόνια σε διάφορες μορφές. Και μόνο ότι κυκλοφορεί σχεδόν σχεδόν 30 χρόνια δεν μπορείς να το πεις παρά μόνο επιτυχημένο.Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι δύο φορές βγήκε αυτοκίνητο της χρονιάς 1991 και 2006. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από papoys1 2 1
hyperlost Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Και εγώ το ίδιο δίλημμα είχα. Μια ζωή είχαμε ιαπωνικα (Toyota, nissan και Honda) και Mercedes στην οικογένεια. Μου έλεγαν ότι τα γαλλικά είναι χάλια και ότι δεν είναι αξιόπιστα. Ότι χαλάνε συχνά. Ότι δεν έχουν καλά ηλεκτρικά. Αγόρασα ένα klio MK4 1.5 diesel γιατί μαρεσει εμφανισιακά. Πλέον 75.000km έχω κάνει. Εχω μοναδική εμπειρία με τα συνεργεία: Τα βλέπω μόνο στα προκαθορισμένα σέρβις. Δεν έχει βγάλει κάτι το αμάξι. Επειδή το μοντέλο έπαιξε πολύ κ ως εταιρικό υπάρχουν πολλά με αρκετά χιλιόμετρα και δεν έχουν βγάλει προβληματα. Μάλλον θα ξαναπάρω Renault. Γιατί μέχρι στιγμής διαπίστωσα ότι αυτά που μου λέγανε περί αξιοπιστίας δεν ισχύουν. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γυναικοπαγιδα. Αρέσει σε όλες τις γυναίκες. Ούτε κουπέ τέτοια πέραση.... Για μένα το θέμα των κλιο δεν είναι η αξιοπιστία που νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα. Είναι το δίκτυο των συνεργατών και των συνεργείων που δεν έχουν την ποιότητα μιας Toyota. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και στις τιμές ενδέχεται να είναι μέρα με νύχτα. Αυτό μου έχει κάνει εντύπωση. 3
zio10 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, asemnos είπε Aφου ο καθενας λεει τα δικα του (λογικοτατο, σε φορουμ ειμαστε) και με πατερα 35 χρονια ηλεκτρολογο αυτοκινητων θα πω κι εγω το εξης: Iαπωνας > Γερμανος > Γαλλος > Ιταλος Για τα Renault συγκεκριμένα, ΝΑΙ, βγαζουν προβλήματα. Ειτε λιγοτερα ειτε περισσοτερα από άλλες μαρκες, όμως γενικα βγαζουν. Για την ιστορια είμαι κατοχος ενός Swift Sport μοντελο του '07 με 215.000 χμ το οποιο μεχρι τωρα δε μου εχει ζητησει τιποτα περα των σερβις του. Για να το τραβηξω λιγο ακομα, πριν από αυτό ειχα ένα Swift 1.3 μοντελο του '91 με σχεδόν 400.000 χμ. Ο πατερας μου εχει το ιδιο αμαξι με το δικο μου (το πηρε 6 μηνες αργοτερα σε άλλο χρωμα 😂) και εχει γραψει 335.000 μεχρι τωρα και εκτος από τα σερβις εχει βαλει το χερι στην τσεπη μια φορα για καμενο πολλαπλασιαστη. Με γνωμονα αυτά και πολλα περισσοτερα, κυριως εμπειριες του πατερα μου λογω της δουλειας του, δεν εχω παρα να προτείνω κατά βαση Ιαπωνικο αμαξι σε οποιον ψαχνει. Τα κορεάτικα τα βάζεις μαζί με τα γιαπωνέζικα στην πρώτη θέση; 1
asemnos Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Τα κορεάτικα τα βάζεις μαζί με τα γιαπωνέζικα στην πρώτη θέση; Οχι μαζι, ισως αμεσως μετα, και συγκεκριμενα τα Hyundai. 3 1
Axelq Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Η Mercedes έτσι όπως πάει δεν θα παράγει άλλους κινητήρες εκτός από τους AMG. Ήδη έχει αντικαταστήσει όλους τους "μικρούς" με της Renault. Γενικά έχει καλούς κινητήρες, τις περισσότερες βλάβες τις βγάζει στα ηλεκτρολογικά, το οποίο είναι κλασσικό για Γαλλικά - Ιταλικά αυτοκίνητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Τοπ10 πωλήσεων στην Ευρώπη για πέρυσι. Ψάχνω να βρω γιαπωνέζο και είναι στην 9η θέση. Η Ρενό στη 2η? Καλά αυτοί οι ευρωπαίοι δε διαβάζουν insomnia? https://www.drive.gr/news/agora/top-10-ton-poliseon-stin-eyropi
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, Xacti είπε Τοπ10 πωλήσεων στην Ευρώπη για πέρυσι. Ψάχνω να βρω γιαπωνέζο και είναι στην 9η θέση. Η Ρενό στη 2η? Καλά αυτοί οι ευρωπαίοι δε διαβάζουν insomnia? https://www.drive.gr/news/agora/top-10-ton-poliseon-stin-eyropi Μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά μια και γιαπωνέζο έχει και στην 5η θέση. 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 18 λεπτά πριν, Xacti είπε Τοπ10 πωλήσεων στην Ευρώπη για πέρυσι. Ψάχνω να βρω γιαπωνέζο και είναι στην 9η θέση. Η Ρενό στη 2η? Καλά αυτοί οι ευρωπαίοι δε διαβάζουν insomnia? https://www.drive.gr/news/agora/top-10-ton-poliseon-stin-eyropi https://www.best-selling-cars.com/global/2018-full-year-international-global-top-selling-car-models/ χαλια τα πανε αυτοι οι Ιαπωνες... Αν θες μπορεις να ανεβασεις και λιστες απο πωλησεις για την Γαλλια και την Γερμανια οχι μονο απο Ευρωπη. Βαζω στοιχημα οτι πρωτα θα ειναι Γαλλικα και Γερμανικα αντιστοιχα αυτοκινητα... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά μια και γιαπωνέζο έχει και στην 5η θέση. Αυτό είναι γαλλικό. Και δεν γνωριζόμαστε από χτες, δεν είμαστε φιλαράκια και θα παρακαλούσα η συμπεριφορά σου να είναι πιο κόσμια απέναντί μου
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Xacti είπε Αυτό είναι γαλλικό. Και δεν γνωριζόμαστε από χτες, δεν είμαστε φιλαράκια και θα παρακαλούσα η συμπεριφορά σου να είναι πιο κόσμια απέναντί μου Γαλλικό το Nissan Qashqai? Γελάσαμε πάλι. Επίσης η συμπεριφορά μου απέναντι σου μια χαρά είναι. αν νομίζεις δεν είναι κόσμια κάνε report.
_chris_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 η συζήτηση με τα αυτοκίνητα δε βγάζει νόημα. είναι όπως τα αθλητικά και η πολιτική. Ό,τι και να λέει ο άλλος εσύ θα λες το δικό σου... οπότε πάρε ό,τι γουστάρεις γιατί είναι και θέμα τύχης τι θα σου κάτσει
mirrage Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Στις 5/5/2019 στις 11:45 ΜΜ, Joshua21 είπε @Xacti Εσύ ήσουν αυτός που ανέφερε τη λέξη "έρευνα", όχι εγώ. Αν θες να δεις έρευνα να ψάξεις μόνος σου, αν δεν θες ποτέ μην ψάξεις, εγώ πάντως δεν θα κάτσω να ψάξω για σένα. Το βάρος της απόδειξης βαρύνει αυτόν που δηλώνει κάτι. Όταν λες κάτι πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις με δεδομένα. Οπότε αφού δεν μπορείς το σχόλιό σου είναι αναξιόπιστο. Δεν επικαλείσαι ούτε καν την προσωπική σου εμπειρία αλλά την "πιάτσα". Ο φίλος που ζητά πηγή για τις πληροφορίες που δίνεις έχει δίκιο. 1
sminitis Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Στις 5/5/2019 στις 10:52 ΜΜ, mix@lis είπε Καλησπέρα σε όλους, Σκέφτομαι να πάρω το νέο Clio που νομίζω θα κυκλοφορήσει τέλη του 19 αρχές του 20.Πραγματικά είναι πανέμορφο και λεώ να κάνω την κίνηση, ωστόσο είμαι λίγο επιφυλακτικός! Χωρίς διάθεση διαφήμισης ή δυσφήμισης, θα ήθελα να κάνουμε μία κουβέντα σχετικά με την αξιοπιστία της Renault. Στην πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη οτι βγάζουν πολλά προβλήματα αλλά απο την άλλη έχω διαβάσει οτι έχει δώσει κινητήρες (και συνεχίζει) σε Opel, Dacia και σε Mercedes! Προχθές μάλιστα κάπου έπεσε το μάτι μου οτι θα δώσει κινητήρες και στη Nissan. Θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα.Αξιζουν τα Renault ή όχι? Κάτοχος clio 3 2007, πολύ ικανοποιημένος, δεν τα είχα σε υπόληψη παλια αλλά έχω αλλάξει άποψη. Δεν το αλλάζω πλέον. Προχώρα φίλε μου.
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, mirrage είπε Το βάρος της απόδειξης βαρύνει αυτόν που δηλώνει κάτι. Όταν λες κάτι πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις με δεδομένα. Οπότε αφού δεν μπορείς το σχόλιό σου είναι αναξιόπιστο. Δεν επικαλείσαι ούτε καν την προσωπική σου εμπειρία αλλά την "πιάτσα". Ο φίλος που ζητά πηγή για τις πληροφορίες που δίνεις έχει δίκιο. Κάπου τα μπέρδεψες... Δεν έδωσα πληροφορίες, τις φήμες που κυκλοφορούν ανέφερα. Επίσης ο φίλος δεν ζήτησε πηγή για ότι ανέφερα, έρευνα ζήτησε. Αν ζητούσε πηγή, πολύ ευχαρίστως θα του έλεγα και ποιοι ακριβώς είναι οι μηχανικοί με τους οποίους το έχω συζητήσει, και για τους φίλους/γνωστούς που τυγχάνουν ταλαιπωρημένοι ιδιοκτήτες renault. Για έρευνα πάντως εγώ ΔΕΝ μίλησα, αν θέλει να δει έρευνα ας ψάξει να τη βρει μόνος του. Κατά τα άλλα καρφί δεν μου καίγεται αν το σχόλιο μου θεωρείται ή όχι αναξιόπιστο, δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν και για τίποτα, όποιος θέλει να δώσει βάση στις φήμες ας δώσει, όποιος δεν θέλει ας μην δώσει. Πάντως δεν είναι τυχαίο το ότι η πλειοφηφία όσων μπήκαν στον κόπο να γράψουν σε αυτό εδώ το νήμα πάνω κάτω έγραψαν τα ίδια με μένα.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Axelq είπε Η Mercedes έτσι όπως πάει δεν θα παράγει άλλους κινητήρες εκτός από τους AMG. Ήδη έχει αντικαταστήσει όλους τους "μικρούς" με της Renault. Γενικά έχει καλούς κινητήρες, τις περισσότερες βλάβες τις βγάζει στα ηλεκτρολογικά, το οποίο είναι κλασσικό για Γαλλικά - Ιταλικά αυτοκίνητα. Στα 4κυλινδρα η Mercedes έπαψε να είναι γνήσια Mercedes με οτι αυτό συνεπάγεται απο τα μέσα της δεκαετίας του 2000,πλέον μόνο στα 6κυλινδρα και κυρίως 8κυλινδρα θα βρεις τη παλιά αιγλη στη ποιότητα και αξιοπιστία που οι Ιάπωνες την έβλεπαν απο πίσω με τα κυάλια.Παραμένει βέβαια κορυφη αλλά καμμία σχέση με το παρελθόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα