gianniskou Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Tasoslab είπε Ρε παιδιά δεν βγάζω άκρη.. με το memory remap απενεργοποιημένο ο υπολογιστής μου διαβαζει κανονικά και τις 2 ram 8gb και ανοίγει κανονικότατα. Όμως μου βγάζει διαθέσιμη μνήμη(η κάπως ετσι) μονο 3,κατι.. διάβασα όμως ότι για να έχει διαθέσιμη όλη την μνημη(ξερω όλη κυριολεκτικά δεν γινεται) πρεπει να κάνω memory remap. Ε λοιπόν όταν ενεργοποιω μέσω bios το memory remap αντιμετωπίζω το πρόβλημα για το οποίο άνοιξα αρχικά το thread. Δηλαδή παγωμένη εικόνα στο press delete to setup esc to boot και δεν μ αφήνει να κάνω τίποτα από τα 2. Να προσθέσω ότι άλλαξα αρχιτεκτονική μετα απο καθαρή εγκατάσταση των windows σε 64 bit Προφανώς λοιπόν το πρόβλημα δεν το προκαλούν οι ram ... Θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως είναι θέμα μητρικής,καθώς όπως σου είπα και στο πρώτο post η συγκεκριμένη σειρά είναι καταραμένη.Αφού κατάφερες να το ανοίξεις με το memory remap off δεν έχει υλική αστοχία η μητρική,οπότε λογικά αφορά το software.Κάτι δεν πάει καλά με την διαδικασία υποστήριξης του memory remap.Κάνε update drivers/BIOS οπωσδήποτε.Αν είσαι τυχερός,η foxconn έχει εντοπίσει το πρόβλημα και το έχει διορθώσει με κάποια ενημέρωση.Δεν μας είπες βέβαια ποια windows πέρασες και τι άλλο κουβαλάει το σύστημα σου. Από περιέργεια και μόνο,θα δοκίμαζα να ανοίξω το pc με το παλιό dimm μαζί με 1 καινούριο. Δοκίμασε το και πες μας τι θα γίνει. Υπάρχει πάντα η επιλογή να φύγει για ανακύκλωση και να αγοράσεις μια φθηνή μεταχειρισμένη. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από gianniskou
Tasoslab Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Ενημέρωση bios όντως δεν έχω κάνει. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία! Τα windows 10 εχω βάλει φιλε μου. Δεν έχει κάτι άλλο το σύστημα που δεν σας είπα νομίζω. Έχει και μια κάρτα γραφικών gforce gt 430. Γιάννη για bios update για να μην κάνω καμία βλακεία, πάω στο site του κατασκευαστή, κατεβάζω απο κει το τελευταίο update της motherboard και μετα??
gianniskou Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δυστυχώς τόσο παλιές μητρικές συνήθως δεν υποστηρίζουν UEFI οπότε πρέπει να γίνει με DOS.Ίσως είναι λίγο περίπλοκη διαδικασία για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί με αυτά και για αυτό σου συστήνω να το κάνεις μαζί με κάποιον που ξέρει λίγα πράγματα παραπάνω.Αν παρόλα αυτά θες να προχωρήσεις μόνος,πρώτα θα βρεις κάποιον οδηγό για το πως κάνεις ένα usb bootable σε dos mode και μετά θα ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα βρεις στο manual της μητρικής ή στο site της foxconn.Δεν είναι τίποτα το φοβερό,απλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταστρέψεις την μητρική σου αν κάτι πάει λάθος,για αυτό προσοχή σε όλα τα βήματα. Η foxconn αν θυμάμαι καλά προσέφερε και κάποιο utility που μπορούσες να αναβαθμίσεις το bios σε περιβάλλον windows με 2 κλικ.Δεν στο συστήνω,καθώς τέτοια προγράμματα δεν είναι αξιόπιστα και αυξάνονται οι πιθανότητες να αχρηστεύσεις την μητρική.Η επιλογή δική σου βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα