Tasoslab Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Παιδιά καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή και τις μνήμες ram. Είχα Μέχρι τώρα μια ddr 3 2 GB. Θέλησα να αναβαθμίσω την μνήμη και έτσι αγόρασα ένα ζευγάρι σύνολο 8gb στα 1333mh. Όλα σύμφωνα με το τι σηκώνει η μητρική. Δηλαδή σύνολο μνημης(max 8gb) ddr 3 και Μέχρι 1333 mh. Το θέμα είναι ότι κάθε μια ξεχωριστά διαβάζεται κανονικά στον υπολογιστη σε όποιο slot και αν τις βάλω. (2 έχει η μητρικη). Όταν όμως βάζω και τις 2 μαζί ο υπολογιστής μένει κολλημένος στο: press delete to enter setup esc to boot menu αλλά δεν κάνει τίποτα πατώντας τα κουμπιά. Αν μπορείτε παρακαλώ για την βοήθεια σας
hp8 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δεν ξέρω τι πληκτρολόγιο έχεις usb η ps/2 Mου έχει τύχει να μην ανταποκρινεται το πληκτρολόγιο όταν θέλεις να εγκαταστησεις windows σε παλιές μητρικές που από επολογη έχουν ως προτεραιότητα την θύρα ps/2 και όταν γράφει press any key να μην λειτουργεί Δοκίμασε ένα πληκτρολογια με βυσμα ps/2 και βάλε στοιχεια του pc Έτσι στο πουθενά τι να σου πούνε
Tasoslab Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Το πληκτρολόγιο είναι usb όντως. Ποια στοιχεία του PC θέλετε αδερφέ? Η μητρική είναι: Foxconn μοντέλο H55MXV. Επεξεργαστής INTEL CORE I3 540 και μνήμες DDR3 Όσο αφορά αυτο με το πληκτρολόγιο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί ακόμα και αν ίσχυε αυτό που μου είπες θα έπρεπε και χωρίς να πατήσω τίποτα να κάνει κανονικά εκκίνηση των windows Όπως κάνει με 1 μνήμη ram. Η αρχιτεκτονική των windows που έχω είναι 32 bit αν βοηθάει κάπου..
hp8 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Tasoslab είπε Όταν όμως βάζω και τις 2 μαζί ο υπολογιστής μένει κολλημένος στο: press delete to enter setup esc to boot menu αλλά δεν κάνει τίποτα πατώντας τα κουμπιά. το πληκτρολόγιο στο είπα γι τον παραπάνω λόγο (που πατάς τα κουμπια) μηπως και λειτουργήσει και πάει παρακάτω
gianniskou Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Tasoslab είπε Παιδιά καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή και τις μνήμες ram. Είχα Μέχρι τώρα μια ddr 3 2 GB. Θέλησα να αναβαθμίσω την μνήμη και έτσι αγόρασα ένα ζευγάρι σύνολο 8gb στα 1333mh. Όλα σύμφωνα με το τι σηκώνει η μητρική. Δηλαδή σύνολο μνημης(max 8gb) ddr 3 και Μέχρι 1333 mh. Το θέμα είναι ότι κάθε μια ξεχωριστά διαβάζεται κανονικά στον υπολογιστη σε όποιο slot και αν τις βάλω. (2 έχει η μητρικη). Όταν όμως βάζω και τις 2 μαζί ο υπολογιστής μένει κολλημένος στο: press delete to enter setup esc to boot menu αλλά δεν κάνει τίποτα πατώντας τα κουμπιά. Αν μπορείτε παρακαλώ για την βοήθεια σας Υποθέτω έχεις τσεκάρει πως τόσο και τα 2 dimms όσο και τα 2 slots της μητρικής δουλεύουν....επόμενο στάδιο είναι update το bios και set manual όλες τις ρυθμίσεις των ram.Επίσης δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το memory remap.Αν είχες παίξει στο παρελθόν με το bios κάνε και ένα load optimized. Γενικά τόσο η σειρά 1156 της Intel όσο και οι μητρικές της foxconn παρουσίασαν πολλά προβλήματα. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από gianniskou
Tasoslab Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι τα τσέκαρα και τα slots και τα dimms. Με το bios δεν έχω ασχοληθεί ποτέ φιλε μου. Ούτε και ξερω... βέβαια αν διαβάσω πιστεύω θα βγάλω άκρη.. θα προσπαθήσω να κάνω τα 3 πράγματα που μου είπες. Κάπου διάβασα για τα volts να τα βάλω στο 1.5 και τα 2 η κάτι τέτοιο. Όπως επίσης ότι μπορεί να φταίει ο CPU γιατί εκεί γίνεται το memory remap. Το θεωρείς πιθανόν? Manual τις ρυθμίσεις των ram τι θα βάλω?? Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Tasoslab
Xristaras12 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 επεξεργαστής με πρόβλημα στον memory controller δύσκολο αλλα οχι απίθανο, συνήθως όμως αποκτούν πρόβλημα μετά απο OC που σίγουρα δεν εχεις κανει και δεν μπορεις να κάνεις. Αν βάλεις μια μια τις ραμ τις αναγνωρίζει κανονικά; Αν ναι https://www.memtest86.com/download.htm φτιάξε ενα bootable usb με το μεμτεστ μπορει καποια να εχει προβλημα και οταν μπαίνουν και οι 2 πανω να υπάρχει θέμα. Επίσης μιας και φαντάζομαι η παλια ραμ ηταν 1 μονο στικ και το αλλο ειχε μεινει κενό, πάρε ενα πινελακι αν εχεις οσο πιο καθαρό η μια μπατονέτα και καθάρισε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το 2ο σλοτ της μητρικής για τις ραμ, μπορεί να έχει μαζευτεί σκόνη εκει μέσα και να μην πατάνε σωστά κάποια ποδαράκια. 1
Tasoslab Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Τα έχω κοιτάξει παιδιά λειτουργούν και τα 2 σλοτ με οποιαδήποτε ram. Bootable USB γιατί να κάνω φιλε μου? Φαντάζομαι το λες για να κάνω boot απο το USB όταν θα έχω και τις 2 κουμπωμενες επάνω για να δω που υπάρχει το πρόβλημα με τον εν λόγω πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι και με τις 2 κουμπωμενες δεν μ αφήνει να μπω στο bios
BabisTs Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Tasoslab είπε Τα έχω κοιτάξει παιδιά λειτουργούν και τα 2 σλοτ με οποιαδήποτε ram. Bootable USB γιατί να κάνω φιλε μου? Φαντάζομαι το λες για να κάνω boot απο το USB όταν θα έχω και τις 2 κουμπωμενες επάνω για να δω που υπάρχει το πρόβλημα με τον εν λόγω πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι και με τις 2 κουμπωμενες δεν μ αφήνει να μπω στο bios Τσέκαρε τις ram μία - μία.... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από BabisTs
Xristaras12 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, Tasoslab είπε Τα έχω κοιτάξει παιδιά λειτουργούν και τα 2 σλοτ με οποιαδήποτε ram. Bootable USB γιατί να κάνω φιλε μου? Φαντάζομαι το λες για να κάνω boot απο το USB όταν θα έχω και τις 2 κουμπωμενες επάνω για να δω που υπάρχει το πρόβλημα με τον εν λόγω πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι και με τις 2 κουμπωμενες δεν μ αφήνει να μπω στο bios δεν διαβασες καλα το παραπανω ποστ, εφοσον μια μια τις βλεπει σου ειπα να τρεξεις το μεμτεστ να δεις αν υπάρχει προβλημα με μια εκ των 2. το οτι τρεχει κανονικα δεν σημαινει οτι μπορει να μην εχει προβλημα. Η τοποθέτηση του επεξεργαστή έχει γίνει σωστά; Υπάρχει περίπτωση για στραβωμένο πιν και να μην βλέπει τη μνήμη αλλα φαντάζομαι οτι θα ειχε προβλημα με το ενα η το αλλο σλοτ γενικοτερα. 1
Tasoslab Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Α οκ! Δεν κατάλαβα γιατί μου είπες να κάνω bootable USB για να τρέξω το memtest γι αυτό στο είπα. Ο υπολογιστής αδερφέ έχει συναρμολόγηθει το 2011-12 και οχι απο μένα. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει τοποθετηθεί σωστά ο επεξεργαστής. δεν τον έχω πειράξει γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε. Βέβαια επειδή κ αλλού διάβασα για στραβωμενο πινακι θα το ανοίξω να δω..θα τρέξω και το memtest και ο Θεός βοηθός.. ευχαριστώ πολύ!!
Tasoslab Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ! Μπήκα στο bios έκανα bios optimized έθεσα τις ram στο manual στα hz που ειναι αυτές που αγορασα( αν και στην επιλογή auto στα ίδια hz ηταν) και απενεργοποίηση και το memory remap. Το θέμα είναι ότι τα έκανα όλα μαζί και δεν ξερω ποιο απ ολα δούλεψε, αλλά τις διαβάζει κανονικά Τώρα. Βέβαια λέει 8gb ram αλλά 3.3gb δυνατή χρήση. Αυτό να υποθέσω ειναι λόγω ότι τρέχω αρχιτεκτονική 32 bit σωστά?
Xristaras12 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Tasoslab είπε Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ! Μπήκα στο bios έκανα bios optimized έθεσα τις ram στο manual στα hz που ειναι αυτές που αγορασα( αν και στην επιλογή auto στα ίδια hz ηταν) και απενεργοποίηση και το memory remap. Το θέμα είναι ότι τα έκανα όλα μαζί και δεν ξερω ποιο απ ολα δούλεψε, αλλά τις διαβάζει κανονικά Τώρα. Βέβαια λέει 8gb ram αλλά 3.3gb δυνατή χρήση. Αυτό να υποθέσω ειναι λόγω ότι τρέχω αρχιτεκτονική 32 bit σωστά? σωστα.
Tasoslab Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Ρε παιδιά δεν βγάζω άκρη.. με το memory remap απενεργοποιημένο ο υπολογιστής μου διαβαζει κανονικά και τις 2 ram 8gb και ανοίγει κανονικότατα. Όμως μου βγάζει διαθέσιμη μνήμη(η κάπως ετσι) μονο 3,κατι.. διάβασα όμως ότι για να έχει διαθέσιμη όλη την μνημη(ξερω όλη κυριολεκτικά δεν γινεται) πρεπει να κάνω memory remap. Ε λοιπόν όταν ενεργοποιω μέσω bios το memory remap αντιμετωπίζω το πρόβλημα για το οποίο άνοιξα αρχικά το thread. Δηλαδή παγωμένη εικόνα στο press delete to setup esc to boot και δεν μ αφήνει να κάνω τίποτα από τα 2. Να προσθέσω ότι άλλαξα αρχιτεκτονική μετα απο καθαρή εγκατάσταση των windows σε 64 bit
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα