Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν ξέρω τι αλλό να κάνω,πήρα το tplink wpa4226kit AV600 powerline wifi kit και ενώ κάνω σωστά την διαδικασία δεν έχω internet ,πιο συγκεκριμμένα ο χώρος ειναι μια αποθηκούλα ισόγεια που μέσα εχει μονο μια πριζα απο την οποια παιρνει ρευμα το wifi router και το πλυντήριο ,ακριβώς από πανω κατι σκάλες οδηγούν σε ενα διαμερισμα στον 1ο οροφο που ήδη υπάρχει ενα router παλιο συνδεμενο με καλωδιο στο adsl wifi router της αποθήκης,αν και οι οδηγιες λενε πως πρεπει να ειναι στο ιδιο δωματιο ,πολλοί στο σκρουτζ λενε πως κανει και για τριφασικο αρα θα επρεπε να μαι οκ ,παταω το pair στον ανταπτορα με την υποδοχη για πριζα βαζω το ρουτερ στην πριζα του ανταπτορα μεσω ταφ σουκω και παω στον 1ο εντος 2 λεπτων και παταω ξανα το παιρ στο av600(extender) και μετα απο 2 λεπτα σταματανε τα λαμπακια να αναβοσβηνουν αλλα wifi δεν εχω ,εννοειται πως εχω συνδεσει με lan καλωδιο το ρουτερ με τον ανταπτορα μαλιστα μου βγαζει μυνημα πως δεν εχω ιντερνετ το κινητο και να ελεγξω την συνδεση μου.Τι αλλο να κανω,ειναι δυνατον σε τοσο κοντη αποσταση και να μην δουλευει?

Δημοσ.

Τεραστιο; 

Κανε το pair σε ενα πολυπριζο (δηλαδη να ειναι διπα διπλα εστω σε διπλανες πριζες) στο σπιτι σου οπως λενε οι οδηγιες και δες αν παιζει. Αν οχι τα πας πισω στο καταστημα για ελεγχο και εγγυηση. Αν ομως παιζουν τοτε δεν φταινε τα powerlines που δεν πιανεις κατω, αλλα κατι αλλο στο ηλεκτρολογικο σου δικτυο και οτιδηποτε powerlines να παρεις θα εχεις το ιδιο προβλημα.

Δημοσ.

Να το θέσω ξανα ,στην αποθήκη εχω μονο μια πριζα που ειναι συνδεμενες 3 συσκευες ,πλυντηριο ,vdsl router και ενα φωτιστικο,πανω στην πριζα ειναι συνδεμενο ενα ταφ πολυπριζο σταυρος ,εβγαλα το ταφ και εβαλα τον ανταπτορα,πανω στον ανταπτορα εβαλα το ταυ και πηγα στον αποπανω οροφο και εκανα παιρ αλλα παλι δεν ειχα ιντερνετ,δοκιμασα και να τα βαλω και τα 2 στο ταφ πανω και παλι ομως δεν εκαναν περ

Δημοσ.

Να στο γράψω κι εγώ διότι δεν κατάλαβες τι σου είπε. Κάνε τις ρυθμίσεις σύνδεσης των  2 PLC, να είναι δίπλα-δίπλα και στην ίδια πρίζα. Αφού σιγουρέψεις ότι όλα είναι ΟΚ, έχουν επικοινωνία, δουλεύει το ασύρματο και έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο, τοποθέτησέ τα στις τελικές τους θέσεις.

Έχω όμως ένα ερώτημα. Αφού το VDSL router στην αποθήκη είναι ήδη συνδεδεμένο με καλώδιο δικτύου στον router στον 1ο όροφο, τι το θέλεις και το PLC;

Δημοσ.

το θέλω γιατί το access point ειναι εξω απο τον τοιχο του διαμερισματος και δεν εχω πολυ καλο σημα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sintalkas είπε

Ρε παιδιά δεν ξέρω τι αλλό να κάνω,πήρα το tplink wpa4226kit AV600 powerline wifi kit και ενώ κάνω σωστά την διαδικασία δεν έχω internet ,πιο συγκεκριμμένα ο χώρος ειναι μια αποθηκούλα ισόγεια που μέσα εχει μονο μια πριζα απο την οποια παιρνει ρευμα το wifi router και το πλυντήριο ,ακριβώς από πανω κατι σκάλες οδηγούν σε ενα διαμερισμα στον 1ο οροφο που ήδη υπάρχει ενα router παλιο συνδεμενο με καλωδιο στο adsl wifi router της αποθήκης,αν και οι οδηγιες λενε πως πρεπει να ειναι στο ιδιο δωματιο ,πολλοί στο σκρουτζ λενε πως κανει και για τριφασικο αρα θα επρεπε να μαι οκ ,παταω το pair στον ανταπτορα με την υποδοχη για πριζα βαζω το ρουτερ στην πριζα του ανταπτορα μεσω ταφ σουκω και παω στον 1ο εντος 2 λεπτων και παταω ξανα το παιρ στο av600(extender) και μετα απο 2 λεπτα σταματανε τα λαμπακια να αναβοσβηνουν αλλα wifi δεν εχω ,εννοειται πως εχω συνδεσει με lan καλωδιο το ρουτερ με τον ανταπτορα μαλιστα μου βγαζει μυνημα πως δεν εχω ιντερνετ το κινητο και να ελεγξω την συνδεση μου.Τι αλλο να κανω,ειναι δυνατον σε τοσο κοντη αποσταση και να μην δουλευει?

11 ώρες πριν, sintalkas είπε

Να το θέσω ξανα ,στην αποθήκη εχω μονο μια πριζα που ειναι συνδεμενες 3 συσκευες ,πλυντηριο ,vdsl router και ενα φωτιστικο,πανω στην πριζα ειναι συνδεμενο ενα ταφ πολυπριζο σταυρος ,εβγαλα το ταφ και εβαλα τον ανταπτορα,πανω στον ανταπτορα εβαλα το ταυ και πηγα στον αποπανω οροφο και εκανα παιρ αλλα παλι δεν ειχα ιντερνετ,δοκιμασα και να τα βαλω και τα 2 στο ταφ πανω και παλι ομως δεν εκαναν περ

4 ώρες πριν, sintalkas είπε

το θέλω γιατί το access point ειναι εξω απο τον τοιχο του διαμερισματος και δεν εχω πολυ καλο σημα. 

Ρε κολλητέ μας τα λες κάπως μπερδεμένα :)

1. Που έρχεται το ιντερνετ από τον πάροχο αρχικά  ;  Στην αποθήκη ή στο διαμέρισμα ; Που έχεις ίντερνετ και που θέλεις να δώσεις ;

2. Γιατί έχεις δυο ρουτερ ; Χρησιμοποιείς το ένα ως access point  ;   Αν ναι , έχεις κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε αυτό ;

3. Τα δυο σημεία (αποθήκη και διαμέρισμα ) είναι στο ίδιο ηλεκτρολογικό κύκλωμα ;

Δημοσ.

1. Το ιντερνετ ερχεται απο τον παροχο στην αποθηκη που ειναι ισογεια,εχω ιντερνετ σε ολα τα διαμερισματα με αντιστοιχα accesspoints/wifirouters που δουλευουν σαν access points ,συμπεριλαμβανομενου και του 1ου οροφου.

2.Οσες απλες ρυθμισεις ,το θεμα ειναι πως το accesspoint του 1ου ειναι παλιο και ειναι εξωτερικα απο τον τοιχο βγαλμενο ,ενω η πριζα wifi θα μπει εσωτερικα.

3.Το καθε διαμερισμα /οροφος εχει τον δικο του ηλεκτρικο πινακα αλλα ολα παιρνουν απο ενα ρολοι ,η ισογεια αποθηκη παιρνει απο το ισογειο που ειναι διπλα ρευμα.

Δημοσ.

Όπως γράψαμε επανειλημμένως, αλλά είναι και η σωστή πρακτική και αναφέρεται στις οδηγίες πολλών κατασκευαστών,  θα κάνεις τις ρυθμίσεις στα 2 PLC δίπλα-δίπλα στην ίδια πρίζα και μόνον όταν εξασφαλίσεις ότι θα δουλεύουν σωστά θα τα μεταφέρεις στην τελική τους θέση.

Το ότι λειτουργούν τα PLC σε τριφασικό ρεύμα δεν εξασφαλίζει ότι θα δουλεύουν σωστά πίσω από διαφορετικούς πίνακες. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες για την σύνδεση μεταξύ τους.

Όσον αφορά το το ΑΡ που έχεις έξω από τον τοίχο του διαμερίσματος, γιατί δεν το φέρνεις μέσα σε αυτό;  Έχεις κάνει το δύσκολο (τραβώντας τόσα μέτρα καλώδιο από την αποθήκη) και κολλάς στο εύκολο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...